Startpagina !

Freelance Belgie &Nederland



Freelance.nl is de grootste marktplaats voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden.
Plaats gratis uw profiel /bedrijf

Blog als favoriet !
Inhoud blog
  • Recept geheim van de dag
  • smitten kitchen tips
  • Koken nieuwsjournaal
  • #cafe #vacatures #France
  • #koffie #vacatures Belgie
  • #Koffie #Vacatures Nederland
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland
  • Koffie recepten
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws
  • Warning signs of #diabetes #IDF
  • Diabetes Voorpagina Nieuws
  • Dieet Voorpagina Nieuws
  • Gezond Recept Nieuws
  • Brussels spruiten supreme
  • Bloemkoolsoep Meastro
  • Champignonsoep met garnaaltjes
  • Brunch met primeurgroenten en fruit
  • Aperitiefhapjes
  • Flandria op z’n zuiders in wintermaanden
  • Aardbeienbavarois en aardbeien met asperges
  • Aubergine speciaal recepten
  • Asperges
  • Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili
  • Perzik - Braam Compote met Basilicum Siroop
  • Aardbeien
  • Aardbeientaart
  • Rabarberaardbeienjam
  • Aardbeiensalade met ontbijtspek en halloumi
  • Smoothie aardbei en banaan
  • Aardbeiengranita
  • Zoete uien met quichevulling
  • Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat
  • Griekse Souvlaki om je vingers bij af te likken door meester Oresta Hillas
  • Marokkaanse chocolade paaseieren
  • Chocolade gerechten video coocking with alia
  • Lamfilet met groenten
  • Brusselse - Luikse wafels
  • Frambozen met vanillecustard
  • Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.
  • De shop met alle Cadac Skottelbraais!
  • VillaVino wijnaanbiedingen
  • Gevulde Komkommer
  • Frisse Banaan Sinaasappel Smoothie
  • Twitter Cullinair Updates Recepten nieuws wijn journaal kooktips video instructies en nog veel meer tips en trucs voor de echte keukenprinsen en keukenprinsessen
  • Gordon Ramsay Linguine Video Instructie
  • Gordon Ramsey - Poached Egg Video Instruction
  • Gordon Ramsay Fast Food Video Makkelijke groentecurry
  • Gordon Ramsay Fast Food Citroenkip met puree video
  • Wijn Start Portaal
  • Wijn Blog Nieuws
  • Wijn bewaren Criteria voor het bewaren van wijn.
  • Tips
  • Soesjes van zongedroogde tomaat met kaas
  • In de webwinkel van Barbecueswinkel.nl kunnen klanten onder andere terecht voor gasbarbecues, rookovens, accessoires en onderdelen voor de barbeque.
  • Woon accessoires
  • Bent u op zoek naar goede espresso apparaten, piston machines, espresso koffiemachines, koffiemolens of echte Italiaanse koffie?
  • Wat is Zelfkaasmaken.nl?
  • Warme appels met koude vanillevla voor 2 personen en appelflappen
    Categorieën
  • Champignonrecepten (0)
  • #cafe #vacatures #France (1)
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws (1)
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland (1)
  • #koffie #vacatures Belgie (1)
  • #Koffie #Vacatures Nederland (1)
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht (1)
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com (1)
  • Aardappelrecepten (3)
  • Aardbei (1)
  • Aardbeien (6)
  • AARDBEIEN MILKSHAKE (1)
  • Afrikaanse Recepten (1)
  • Afvallen (1)
  • Aperitiefhapjes (1)
  • Appelgebak (1)
  • Asperges (1)
  • Aubergine (1)
  • Barbecueswinkel.nl (1)
  • Barbeque Recepten (1)
  • BBC Food Blog News (10)
  • Belgische Recepten (33)
  • Belgische tapas (1)
  • Bloemkoolsoep Meastro (1)
  • Boeken Bestseller (1)
  • Brunch (1)
  • Brussels spruiten supreme (1)
  • Brusselse - Luikse wafels (1)
  • Cadac Skottelbraais (1)
  • Cakes (2)
  • Champagne (1)
  • Champignonrecepten (1)
  • Chinese Recepten (1)
  • Chocolade gerechten coocking with alia Videos (2)
  • Cookstore Be (1)
  • Culinaire Sites (1)
  • CulinairNieuws.nl! (1)
  • De Plant van Onsterfelijkheid. (1)
  • Diabetes Voorpagina Nieuws (1)
  • Dieet Voorpagina Nieuws (1)
  • Diverse Landen Recepten (1)
  • Franse Recepten (1)
  • Gastronomie Evenementen (1)
  • Gezond Recept Nieuws (1)
  • Gezonde Recepten (1)
  • Goedkope en Lekkere Recepten (2)
  • Gordon Ramsay (4)
  • Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite (1)
  • Griekse Recepten (2)
  • Groenten Recepten (1)
  • Ierse Recepten (1)
  • IJs (1)
  • Italiaanse Recepten (1)
  • Japans (1)
  • Joodse Recepten (1)
  • Kaas (2)
  • Kaas Maken (1)
  • Koffie Internet Shops (1)
  • Koffie recepten (1)
  • Koffievergelijking (1)
  • Koken Nieuws Nu NL (1)
  • Koken op Tv (1)
  • Koks (1)
  • Kookboeken (1)
  • Kookcursussen (1)
  • Kool Kalkoen Knoflook (1)
  • Lamfilet met groenten (1)
  • Libelle.nl Recepten (1)
  • Marokko (1)
  • Medisch Nieuws (1)
  • Mijn Receptenboek.nl (1)
  • Nederlandse Recepten (1)
  • NU NL Recept Nieuws (1)
  • Ovenschotel (1)
  • Overgewicht (1)
  • Parool eten en drinken (1)
  • Parool Wijnen (1)
  • Productschappen (1)
  • Recept van de dag (2)
  • Recepten Zoekmachine (1)
  • Restaurantgids nl (1)
  • Restaurants Belgie (1)
  • Smoothie (1)
  • Smulweb Nl (3)
  • Snelle Recepten (1)
  • Spaanse Recepten (1)
  • Traiteurs (1)
  • Twitter Cullinair Nieuws (1)
  • Video recept (0)
  • Vis Recepten (1)
  • Visgerechten (1)
  • Voeding (1)
  • Voedingscentrum - Recept van de dag (1)
  • Warning signs of diabetes IDF (1)
  • Wijn (8)
  • Wok (1)
  • Wok Recepten (1)
  • Woon accessoires (1)
  • Archief per week
  • 08/07-14/07 2013
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 07/11-13/11 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
    Zoeken in blog

    Laatste commentaren
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto

    Kok Vacatures Nl

    Welkom bij Dokter Dieet Advies



    Steun het IDF Support IDF
    Steun het Diabetesfonds
    Check for Obesitas and Diabetes!
    Word bewust van Obesitas & Diabetes!


    About: Dokter on line


    · Snel
    · Voordelig
    · Discrete verzending
    . Erkende Artsen
    · Authentieke medicijnen
    · De grootste online -apotheek
    · Geen afspraak nodig
    · Vertrouwelijk en veilig
    · Geen wachtkamer
    · Bestel thuis of op het werk
    · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!

    * Extra*

     

    ACTIE 

    10 E COUPON op alle producten

    alleen en exclusief via deze blog.


    DOKTERONLINE 10 EURO COUPON

     

    Populair Top 10 Medicijn

    Categorieën
  • Champignonrecepten (0)
  • #cafe #vacatures #France (1)
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws (1)
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland (1)
  • #koffie #vacatures Belgie (1)
  • #Koffie #Vacatures Nederland (1)
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht (1)
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com (1)
  • Aardappelrecepten (3)
  • Aardbei (1)
  • Aardbeien (6)
  • AARDBEIEN MILKSHAKE (1)
  • Afrikaanse Recepten (1)
  • Afvallen (1)
  • Aperitiefhapjes (1)
  • Appelgebak (1)
  • Asperges (1)
  • Aubergine (1)
  • Barbecueswinkel.nl (1)
  • Barbeque Recepten (1)
  • BBC Food Blog News (10)
  • Belgische Recepten (33)
  • Belgische tapas (1)
  • Bloemkoolsoep Meastro (1)
  • Boeken Bestseller (1)
  • Brunch (1)
  • Brussels spruiten supreme (1)
  • Brusselse - Luikse wafels (1)
  • Cadac Skottelbraais (1)
  • Cakes (2)
  • Champagne (1)
  • Champignonrecepten (1)
  • Chinese Recepten (1)
  • Chocolade gerechten coocking with alia Videos (2)
  • Cookstore Be (1)
  • Culinaire Sites (1)
  • CulinairNieuws.nl! (1)
  • De Plant van Onsterfelijkheid. (1)
  • Diabetes Voorpagina Nieuws (1)
  • Dieet Voorpagina Nieuws (1)
  • Diverse Landen Recepten (1)
  • Franse Recepten (1)
  • Gastronomie Evenementen (1)
  • Gezond Recept Nieuws (1)
  • Gezonde Recepten (1)
  • Goedkope en Lekkere Recepten (2)
  • Gordon Ramsay (4)
  • Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite (1)
  • Griekse Recepten (2)
  • Groenten Recepten (1)
  • Ierse Recepten (1)
  • IJs (1)
  • Italiaanse Recepten (1)
  • Japans (1)
  • Joodse Recepten (1)
  • Kaas (2)
  • Kaas Maken (1)
  • Koffie Internet Shops (1)
  • Koffie recepten (1)
  • Koffievergelijking (1)
  • Koken Nieuws Nu NL (1)
  • Koken op Tv (1)
  • Koks (1)
  • Kookboeken (1)
  • Kookcursussen (1)
  • Kool Kalkoen Knoflook (1)
  • Lamfilet met groenten (1)
  • Libelle.nl Recepten (1)
  • Marokko (1)
  • Medisch Nieuws (1)
  • Mijn Receptenboek.nl (1)
  • Nederlandse Recepten (1)
  • NU NL Recept Nieuws (1)
  • Ovenschotel (1)
  • Overgewicht (1)
  • Parool eten en drinken (1)
  • Parool Wijnen (1)
  • Productschappen (1)
  • Recept van de dag (2)
  • Recepten Zoekmachine (1)
  • Restaurantgids nl (1)
  • Restaurants Belgie (1)
  • Smoothie (1)
  • Smulweb Nl (3)
  • Snelle Recepten (1)
  • Spaanse Recepten (1)
  • Traiteurs (1)
  • Twitter Cullinair Nieuws (1)
  • Video recept (0)
  • Vis Recepten (1)
  • Visgerechten (1)
  • Voeding (1)
  • Voedingscentrum - Recept van de dag (1)
  • Warning signs of diabetes IDF (1)
  • Wijn (8)
  • Wok (1)
  • Wok Recepten (1)
  • Woon accessoires (1)
  • DOL

    http://b.ds1.nl/167/10826/?wi=6766&ws=

    Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.

    Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.

     

     

    Bookmark and Share

    Kok Vacatures Nl

    AlLes met 10 EURO EXTRA COUPON Korting

    Hoofdpunten blog bankzaken
  • Freelance Nederland
  • Alerpay Making and receiving online payments couldn’t be easier! There are only three simple steps:
  • 500Affiliates trading software offers great commission plans. It is considered as one of the most profitable programs on the net.
  • Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
  • Banken Boeken Bestsellers
    Hoofdpunten blog wetenschapnieuws
  • Wetenschap Nieuws Start Links
  • Ondernemen Links Zelfstandigen
  • Multimedia Nieuws
  • Planet watch
  • Labyrint nieuws wetenschap
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    willibrord
    www.bloggen.be/willibr
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    heiligerita
    www.bloggen.be/heilige
    Blog als favoriet !
    Startpagina !
    Zoeken in blog

    Een interessant adres?

    Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl

    Mijn favorieten
  • la bonne cuisine .be
  • Een interessant adres?

    Labels

    Cullinair Speciaal

    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koken op Tv

     

    Koken op Tv

    Born2cook
    Allerlei informatie over Koken op Tv op http://www.ramonbeuk.nl/index2.html.
    http://www.ramonbeuk.nl/index2.html

    Hueys Cooking Club
    Australian celebrity chef iain hewitsons website.
    http://www.hueyscookingclub.com/cgi-bin/start.cgi/hueys/home.html

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Koken op Tv
    Tags:Koken op Tv
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire Sites

     

    Culinaire Sites

    Allrecipes
    Allrecipes


    Ans Culinair Receptensite
    Recepten,voorgerechten,salade,kiprecepten,soepen,visrecepten,hoofdgerechten,groenterecepten,pastarecepten,rijstrecepenijsrecepten,barbequerecepten,nagerechten,wokrecepten,lunchrecepten


    Art of Cookery
    The art of cookery ► italian recipes & wines from the traditional florentine and tuscan cooking: sauces, appetizers, first courses, main courses, fish, vegetables, cakes & desserts, snacks, tuscany & chianti wine...


    Augurskookplek
    No discription


    Bettycrocker
    Recipes, cooking ideas, baking tips and more, from betty crocker.com


    Bioshop.be
    Op zoek naar informatie over culinair en Culinaire Sites? Bekijk de website van Bioshop.be.

    Cardiologische liga
    Cardiologische liga


    Culinair kookboek
    Culinair kookboek met over de 2000 culinaire recepten


    Culinaire Plaza
    Culinaire-plaza is een site waar recepten,keukentips,lifestyle informatie en gadgets in onze webwinkel te verkrijgen zijn. wij geven ook workshops. recepten kunt u gratis raadplegen en printen
    http://www.culinaire-plaza.nl/

    Culinairlier
    Culiniare recepten van tanja joris voor lierinbeeld
    http://www.culinairlier.com/

    Democrazy
    Culinaire uitstapjes


    Diningandwining
    Diningandwining


    Een beetje Beter
    Lekker eten en niet sterven aan een overdaad van calorie?n. Dit is mogelijk door een beetje minder te eten maar tegelijkertijd ook een beetje meer. En met meer bedoelen we dan de kwaliteit van de producten en de bereide maaltijden. Ook de wijze van klaarmaken kan misschien ook een beetje beter. En daar wil deze site u bij helpen. U kunt dan ook naast een aantal gerechten tevens informatie vinden over het klaarmaken van een aantal basisbereidingen. Misschien kunt u idee?n opdoen bij het lezen van de kookcursus. Of nog (een beetje beter): bent u mogelijks ge?nteresseerd in het volgen van die cursus?


    Europeangastronomy
    La version electronique du guide des connaisseurs - the electronic version of le guide des connaisseurs


    Gerechtenweb
    Gerechtenweb


    Gourmetstore
    Gourmetstore


    Hetkookboek
    Hetkookboek

    Ichef
    Recipes, food and cooking information. search recipes by title and ingredient. add your own recipes and create online cookbooks.


    Jannekes
    Recepten: janneke's online kookboek met veel recepten: lekker koken met recepten en nog eens recepten, lekkere snelle gerechten en maaltijden, warme en koude borrelhapjes, brood bakken, zelf pizza's maken, zelf taart bakken, makkelijke en eenvoudige gerechten, smakelijk eten, om zelf lekker eten te koken, gemakkelijk eten, makkelijke recepten, gemakkelijke maaltijden, makkelijk koken, snelklaar gerechten en maaltijd


    Kitch-en-Net
    Een forum waar je met kookvragen terecht kan, receptjes kan vinden en tips voor het huishouden


    Kook.rubriek
    Koken en recepten, eten en drinken


    Kookotheek
    Recepten-recept de kook o theek.de kookotheek een site vol met gratis recepten van eenvoudig tot culinaire


    Lekker koken
    Lekkere en eenvoudige recepten en keukengeheimen uit de keuken van een echte chef kok.

    Mmk
    Marijke sterk is sinds 1996 gespecialiseerd in productontwikkeling/testkoken voor de food-branche, het schrijven van verrassende en smakelijke recepten en culinaire producties in het algemeen. dit voor o.a. commerciële uitingen, kooktijdschriften, sponsored magazines, supermarktuitgaven, informatieve rubrieken, boeken, etc. voor conceptontwikkeling en productiebegeleiding staan wij ook voor u klaar.


    Nieuwslog
    Voor diegenen die na een lange werkdag of door ander tijdgebrek, toch de ontspanning en plezier zoeken in de keuken om in een korte tijd een smakelijke maaltijd te bereiden en op zoek is naar snelle recepten.ik wens je veel kookplezier en eet smakelijk! layla
    http://www.snellerecepten.nieuwslog.nl

    Receptengids
    In de receptengids treft u uitsluitend professionele recepten en gerechten aan. de receptengids is bedoeld voor professionele koks en hobbykoks.
    http://www.receptengids.nl/

    Receptenstad
    Receptenstad

    Receptentabel
    Lekkere culinaire recepten van receptentabel voor elke kok in de keuken. zoek en print uw recept of bekijk handige tips en trucs voor in de keuken.


    Receptjes
    Receptjes.be - eenvoudige en lekkere recepten belgische gerechten.


    Simpelkoken
    Simpel, makkelijk en snel koken. recepten site vol met recepten en meer over en uit de keuken! culinair nieuws, tips, agenda en meer! waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?


    Smakelijkrecept
    Smakelijkrecept


    Soepen
    Naast een ruim assortiment soepen, vindt elke soepliefhebber er tevens waardevolle informatie omtrent soepen vanuit alle hoeken van de wereld !


    Vrai Culinair
    Vrai Culinair


    Waaaww.be
    De beste links naar 153000 recettes...coctails,desserts,vleesschotels,kruiden,pasta...
    http://www.waaaww.be/keuken1.htm



    Xquis
    Xquis bevat ruim 1000 recepten op basis van vlees, vis, gevogelte of wild, talrijke vegetarische gerechten en product informatie over de 300 meest gebruikte ingrediënten


    Ylona
    Ylona, de recepten database


    Zucchini
    Heerlijke recepten vind je op omasrecepten.com.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Culinaire Sites
    Tags:Culinaire Sites
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten Zoekmachine

     

    Recepten Zoekmachine

    Receptenzoeker
    Receptenzoeker doorzoekt meer dan 167000 recepten en gerechten
    http://www.receptenzoeker.be/

    Smulweb
    Smulweb is een culinaire community met ruim 300.000 recepten en duizenden restaurants en recensies. ook vind je er duizenden interessante artikelen en tips over eten en drinken.
    http://www.smulweb.nl/

    Tournedos
    Tournedos is een recepten site, waar iedereen recepten kan toevoegen en zo een eigen kookboek kan maken.
    http://www.tournedos.nl/

    Watertanden
    Watertanden.be - de lekkerste site ! de beste website met kooktips en recepten. enkel recepten om bij te watertanden... voorgerechten, hoofdgerechten, vis, vlees, lichte lunch, nagerechten, desserten, appetizers, aperitiefhapjes, amuses-gueules, taarten, gebak, salades, soepen, koekjes, gemarineerde krielaardappeltjes, gnocchi met zalm en rode pesto, brownietaart, balletjes in parmezaankorstje, open lasagne met witlof, italiaanse ham en foie gras, blinde vinken in mosterd sausje
    http://www.watertanden.be

    Webchef
    Welkom bij WebChef, de receptenzoekmachine van Belgi?. WebChef biedt toegang tot tienduizenden recepten van tientallen Nederlandstalige receptensites. Alle recepten zijn zeer eenvoudig en doeltreffend te doorzoeken. WebChef is d? oplossing voor iedereen die op zoek is naar een bepaald recept. Intypen van de naam van het gerecht in het zoekvenster is dan voldoende om het gewenste recept te vinden. Ook is WebChef uitermate handig voor iedereen die niet weet wat te koken. In zo'n geval is het intypen van enkele ingredi?nten voldoende om heerlijke receptensuggesties te ontdekken.
    http://www.webchef.be/

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Recepten Zoekmachine
    Tags:Recepten Zoekmachine
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Restaurants Belgie

     

    Restaurants Belgie

    Bali
    Gezellig indonesisch restaurant met authentieke inrichting en bediening. ook is het gebaseerd op een gevarieerde menukaart met vegetarische gerechten, waarin de kok zijn creativiteit en originaliteit kan tonen
    http://www.bali.be

    Horecaplaza
    Restaurantgids. zoek een restaurant en verkrijg alle details. uitgebreide zoekmogelijkheden. fotomateriaal, menus, gegevens
    http://www.horecaplaza.be

    Kleinezavel
    Nog geen omschrijving beschikbaar voor de website Kleinezavel.
    http://www.kleinezavel.be/

    Lariva
    U kan ook proeven van de kookkunsten van onze chef-kok Sven Thomaere en zijn opmerkelijke crew op een door u uitgekozen locatie.
    http://www.lariva.be/

    Nicoty
    Restaurant, feestzalen en seminaries. nictoy heeft alle troeven om u te bekoren.
    http://www.nicoty.be

    Orientaldelight
    Orientaldelight
    http://www.orientaldelight.be

    Restaurant Kastelein
    Website van restaurant kastelein te merksem (antwerpen)
    http://restaurant-kastelein.be

    Restorant
    Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs
    http://www.restorant.be

    Thaisrestaurant
    Thaisrestaurant
    http://www.thaisrestaurant.be

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Restaurants Belgie
    Tags:Restaurants Belgie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pannenkoeken de la Chandeleur

     

    Pannenkoeken de la Chandeleur - een recept voor pannenkoeken met bier bereid

    La Chandeleur, een feest dat gevierd wordt op 2 februari, is de gedroomde gelegenheid om onze smaakpapillen  te verwennen. De pannenkoeken worden speciaal voor de gelegenheid van dit Belgisch feest zowel door klein als groot gegeten en ook in Frankrijk wordt La Chandeleur gevierd en worden er pannenkoeken gegeten, zij het de regionale varianten.

    Ingrediënten

    • 250 gr bloem
    • 3 eieren
    • 60 gr griessuiker
    • ½ liter blonde Saint-feuillien (of een ander blond bier bijvoorbeeld pils)
    • 1 mespuntje zout
    • 80 gr boter
    • garnituur naar keuze : bruine suiker, suiker, confituur, chocopasta, honing, boter …

    Bereiding

    • Doe de bloem, de eieren, de suiker, het zout en een beetje bier in een diepe kom.
    • Meng met een spatel tot u een gladde massa bekomt.
    • Voeg de rest van het bier toe om een smeuïge massa te bekomen en ten einde luchtige pannenkoeken te bereiden.
    • Voeg een goede klop gesmolten boeter toe en laat rusten ( door het bier gaat het deeg een beetje gisten)
    • Laat in een koekenpan boter smelten. Voeg een kleine hoeveelheid van het deeg toe en maak een pannenkoek die dik genoeg is.
    • Garneren naar keuze van de gasten met boter, bruine suiker, confituur, chocopasta, honing …

    Het invetten van de koekenpan kan met margarine of ook door de pan in te wrijven met zwoerd.
    Men kan eventueel het bier gedeeltelijk vervangen door melk of door water.
    Zo ziet u dus, verschillende interessante alternatieven om te genieten van deze pannenkoeken.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Pannenkoeken de la Chandeleur
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suikertaart uit Namen en boterhammen met kandijsuiker

     

    Suikertaart uit Namen en boterhammen met kandijsuiker

    Een verse tas koffie, vrienden rond de tafel en een stuk suiker taart… een moment van gedeelte vreugde.

    Ingrediënten

    • 200 gr bloem
    • 15 gr verse gist
    • 50 gr boter
    • 20 gr fijne griessuiker
    • 3 eieren
    • 1 dl lauwe melk
    • 250 gr kandijsuiker
    • 10 cl room

    Bereiding

    • Breek de gist in de lauwe melk
    • Doe de bloem in een kom, voeg een mespuntje zout toe en maak een kuiltje
    • Voeg de in de melk gebroken gist toe, het geklopte ei en de suiker
    • Goed mengen
    • Voeg beetje bij beetje de gesmolten boter toe
    • Kneed het deeg goed en laat vervolgens 30 minuten rusten
    • Strooi wat bloem op het werkblad en rol het deeg uit. Geef het de vorm van de taartvorm.
    • Vet de taartvorm in met boter. Doe het deeg in de taartvorm, vul tot aan de rand.
    • Prik met een vork gaatjes in het deeg.
    • Verdeel de kandijsuiker over het deeg. Klop de eieren los in de room.
    • Overgiet de kandijsuiker met dit mengsel. Plaats hierop enkele klompjes boter.
    • De over voor verwarmen op 190 °C.
    • De taart bakken gedurende 20 à 25 minuten.

    Een ideetje: gemakkelijk en niet duur: boterhammen met kandijsuiker

    Een vieruurtje improviseren? Een klein avondmaal voor de kinderen? Of een ontbijt vol energie?

    Neem een goed brood, dit bijvoorbeeld
    Het brood besmeren met half gezouten of gezouten boter als contrast voor de smaak
    Bestrooien met donkere of lichte kandijsuiker

    Een waar plezier met een tas chocolademelk!

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Suikertaart uit Namen en boterhammen met kandijsuiker
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BelgischeChocolade truffels

     

    BelgischeChocolade truffels

    Een chocoladedessert dat zowel groot als klein zal behagen.

    Ingrediënten

    • 250 gr chocolade
    • 150 gr boter
    • 200 gr gekristalliseerde suiker
    • 70 gr melk
    • 2 soeplepels sinaasappellikeur of kirsch

    voor de afwerking

    • chocoladeschilfers
    • cacaopoeder
    • amandelschilfers
    • kokosnootpoeder

    Bereiding

    • Voeg de suiker aan de melk toe en laat onder voortdurend roeren koken.
    • Van het vuur nemen en de boter onder de gesuikerde melk roeren.
    • De chocolade laten smelten en aan de nog warme siroop toevoegen.
    • Voorzichten roeren met een spatel en de likeur van uw keuze toevoegen.
    • De chocoladepasta in een laag van +/- 3 cm in een schotel gieten.
      2 uur in de ijskast plaatsen
    • Met de handen bolletjes van deze pasta maken.
    • De truffels door de cacaopoeder of de andere rollen.
    • De truffels schudden om het teveel aan poeder te verwijderen.
    • In de ijskast plaatsen.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:BBC Food Blog News
    Tags:BelgischeChocolade truffels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi met kip uit Gent

     

    Waterzooi met kip (Gente)

    Een variant  op Gentse waterzooi voor wie niet dol is op vis.

    Ingrediënten voor 6 personen:

    • 20 dl kippenbouillon
    • 1 braadkip
    • 5 wortelen
    • 4 witte seldersteeltjes
    • 1 prei
    • zout, peper, muskaatnoot
    • 30 g boter
    • 40 g tarwebloem
    • 2,5 dl room
    • 3 eierdooiers
    • 2 eetlepels gehakte peterselie
    • 1 eetlepel gehakte kervel 

    Bereiding van de waterzooi met kip:

    1. Snij de braadkip in 4 stukken.
    2. Maak de selder, de prei en de wortelen schoon en snij ze in kleine stukjes.
    3. Stoof de groenten gedurende 10 minuten in een nootje boter zonder ze te laten bruin kleuren.
    4. Giet hierop de ontvette kippenbouillon zodat de groenten volledig ondergedompeld zijn.
    5. Kruid met zout en peper en voeg er stukken kip bij. Laat op een zacht vuurtje gedurende 25 minuten sudderen tot de kip gaar is.
    6. Verwijder de stukken kip en bewaar ze warm in een weinig bouillon.
    7. Laat de rest van de boter smelten en meng hieronder de bloem met een houten spatel om een lichtgeel gekleurde roux te bereiden.
    8. Voeg deze roux bij de rest van de bouillon en laat nog 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.
    9. Schik de stukken kip in een soepterrine..
    10. Meng de room met de eierdooiers en voeg dit mengsel bij de saus.
    11. Laat de groenten uitlekken en voeg ze eveneens bij de saus. Niet meer laten koken. Proef en voeg er zonodig nog wat muskaatnoot bij.
    12. Giet deze bereiding over de kip in de terrine, bestrooi met ge gehakte peterselie en selder. Dien meteen op.

    Waterzooi wordt gegeten met gekookte aardappelen of met grijs brood en boter.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Waterzooi met kip uit Gent
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waterzooi gerecht uit Gent

     

    Waterzooi (een gerecht uit Gent)

    Gent is de bakermat van de waterzooi. Hier een recept dat de traditie alle eer aandoet.

      

    Ingrediënten voor 4 personen:

    • 1 kip of soepkip van 1,5 kg
    • 3 wortelen - 1 selder
    • 3 preien - 3 dikke uien
    • 1 kruidentuiltje
    • 1 lookteentje
    • 1/4 liter room
    • zout, peper
    • 3 eierdooieres
    • Anderhalve tas rijst (om afzonderlijk op te dienen)

    Bereiding van de Gentse waterzooi:

    • Maak alle groenten schoon en snij ze in stukjes.
    • Breng 2 l water aan de kook, voeg hierbij de groenten en kruid met zout en peper.
    • Maak de kip schoon, snij ze in stukken en voeg ze bij de groentenbouiilon.
    • Bereid intussen de rijst in 3 tassen water met 1 koffielepel zout. Dek de kookpot niet af.
    • Zet het deksel op de kookpot zodra de het water kookt en laat de rijst zwellen op een laag pitje.
    • Giet de rijst in een zeef en spoel onder koud stromend water.
    • Neem enkele eetlepels bouillon en los hierin de eierdooiers en de room op door flink te roeren.
    • Neem de kookpot van het vuur en giet er al roerend het roommengsel bij. De wateerzooi mag nu niet meer koken om te vermijden dat de saus zou schiften.
    • Giet het gerecht in een grote terrine en dien op met de rijst.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Waterzooi gerecht uit Gent
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aalsterse uiensoep (Provincie Oost-Vlaanderen)

     

    Aalsterse uiensoep (Provincie Oost-Vlaanderen)

    De streek van Aalst , in het Oosten van het land, staat bekend om haar uien en de “ajuinsoep” uit Aalst is befaamd! Ze zou ook een weldadige invloed hebben op de kater waarmee de Aalstenaren op nieuwjaarsdag te kampen krijgen.

     

    Ingrediënten:

    • 5 uien
    • 4 aardappelen
    • 2 lookteentjes
    • 1 l water
    • zout, peper

    Bereiding van de uiensoep:

    1. Schil de uien, de aardappelen en de look.
    2. Snij alles in stukjes.
    3. Giet alles in een kookpot, voeg het water erbij en zout.
    4. Laat koken op een hevig vuur tot de groenten en de aardappele gaar zijn.
    5. Mix de soep.
    6. Kruid naar smaak met zout en peper.

    Dien op met al dan niet met look gebakken broodkorstjes en met geraspte kaas. Deze uiensoep is heerlijk!

    Een tip om het gerecht lichter te maken: vervang de aardappelen door een courgette.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Aalsterse uiensoep (Provincie Oost-Vlaanderen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Stoofvlees

     

    Stoofvlees (recept van Fabienne)

    Stoofvlees is een grote klassieker in de Belgische gastronomie! In Wallonië wordt het trouwens “Vlaams stoofvlees” genoemd daar waar we het in Vlaanderen gewoon “stoofvlees” noemen.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 1 kg rundstoofvlees
    • 2 uien
    • 2 lookteentjes
    • 50 cl gueuze (of ander bier)
    • 1 eetlepel bruine suiker (cassonade)
    • zout, peper
    • 1 laurierblaadje, 1 takje thym
    • een weinig mosterd
    • 4 wortelen
    • boter

    Bereiding van het Vlaams stoofvlees:

    1. Laat boter smelten in een kookpot en fruit hierin de stukjes stoofvlees, de uien en de geschilde in schijfjes gesneden wortels.  
    2. Kruid met zout en peper.
    3. Voeg thym laurier, cassonade, mosterd en de look bij.
    4. Meng alles tot de bereiding bruin kleurt.
    5. Zet alles op een laag pitje en voeg er het bier bij.
    6. Dek af en laat zo lang mogelijk sudderen ( +/- 75 minuten)
    7. Dien op met frietjes en een fris biertje.
    8. Eet Smakelijk!

    Voegt nog 6 speculoosjes bij om de saus te binden en smaak te geven en  tenslotte een eetlepel bessengeleiom de smaak helemaal af te ronden.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek uit Belgisch Vlaanderen

     

    Peperkoek uit Belgisch Vlaanderen

    Een heel typisch Belgisch dessert.

     

    Ingrediënten:

    • 1 glas lauwe melk
    • 125 g honing
    • 250 g bloem
    • 1 koffielepel groene anijs
    • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
    • Geraspte sinaasappelschil

    Bereiding:

    1. Laat de honing smelten in het glas lauwe melk.
    2. Leg de bloem in een slakom en vorm een putje in het centrum.
    3. Giet daarin de melk met de honing, voeg er de groene anijs en het natriumbicarbonaat bij (meestal volstaat de zogenaamde “chemische” gist). Meng grondig.
    4. Voeg er ook wat geraspte sinaalappelschil bij (onbehandeld en goed afgeborsteld!).
    5. Beboter een cakevorm en giet hierin het deeg.
    6. Laat ongeveer 90 minuten rusten.
    7. Laat in de oven bakken, thermostaat 4-5, gedurende 45 min. Controleer tijdens het bakken: als de peperkoek te snel kleurt, legt u er aluminiumfolie over.  

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Peperkoek uit Belgisch Vlaanderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutsepot uit Belgisch Vlaanderen

     

    Hutsepot uit Belgisch Vlaanderen

    Hutsepot is de grootste klassieker in de Belgische keuken en voor dit gerecht bestaan verschillende heerlijke recepten.

    Ingrediënten (voor 6 personen):

    • 1 ossenstaart
    • 1 kg platte ribben
    • 1 ontbeende en opgebonden lamsschouder
    • 2 varkensoren
    • 1 worst
    • 1 kleine kool, 1 selder
    • 500 g wortelen
    • 4 rapen
    • 4 preien
    • 2 dikke uien
    • 2 lookteentjes
    • 300 g dikke groene bonen
    • 8 aardappelen
    • zout, peperkorrels
    • kruidnagel
    • jeneverbessen
    • geraspte gruyère
    • geroosterd brood 

    Bereiding van de hutsepot:

    1. Leg al het vlees, behalve de worst, in een kookpot, dek ruim af met water en breng aan de kook.
    2. Verwijder het schuim. Zet op een laag pitje en laat gedurende 30 min. sudderen.
    3. Kruid dan met zout en voeg er de peperkorrels, de wortelen, het samengebonden wit van de preien, de uien waarin de kruidnagels geprikt zijn, de niet gepelde lookteentjes en de jeneverbessen bij.
    4. Laat verder sudderen gedurende 1 uur en voeg er dan de rapen, de in 2 gesneden en geblancheerdekool (5 min. in kokend water) en de selder bij.
    5. Nog 30 min. later voegt u er de groene bonen, de vooraf ingeprikte worst en de varkensoren bij. Les erop dat de bereiding blijft sudderen.
    6. Kook de aardappelen afzonderlijk in gezouten water.
    7. Giet de ontvette en gezeefde bouillon in een soepterrine en dien op met geraspte kaas en geroosterde boterhammen.

    Presenteer het versneden vlees en de in reepjes gesneden oren in een afzonderlijke schotel, de groenten in een andere.

     Gent dateert uit de 17e eeuw en is een van de oudste steden in België. De stad staat bekend om zijn gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance en telt nog heel wat nauwe straatjes met plavuizen zoals honderden jaren geleden. De textielindustrie is nog steeds belangrijk maar de tuinbouw wordt de laatste jaren steeds maar belangrijker voor de economie van de stad. Om de vijf jaar getuigen de Gentse Floralieën hiervan.

     

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Hutsepot uit Belgisch Vlaanderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Rodenbach gekookte kalfslapjes

     

    Kalfslapjes met Rodenbach – koken met bier

    Een heerlijk gerecht met champignons en bier in lekkere harmonie.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 2 kalfslapjes
    • 500 g champignons
    • 2 uien
    • 2 sjalotjes
    • 1 fles Rodenbach (Belgisch bier)
    • 2 koffielepel cassonade
    • griessuiker
    • tijm
    • laurier
    • zout, peper
    • een scheutje azijn
    • boter
    • toasts
    • maïzena

    Bereiding van de kalfslapjes met Rodenbach:

    1. Laat de boter in een kookpot smelten en fruit hierin de gehakte uien, het water en een weinig griessuiker tot het mengsel blond wordt.
    2. Voeg hierbij in schijfjes gesneden champignons en laat goudgeel kleuren.
    3. Neem een grote pan en fruit hierin de gehakte sjalotten in boter. Laat kleuren, voeg er de cassonade bij en laat karameliseren.
    4. Blus met azijn en overgiet met Rodenbach.
    5. Kruid met zout, peper, tijm, laurier en laat gedurende +/- 10 min. op een laag pitje sudderen.
    6. Voeg de champignons bij de saus.
    7. Schik champignons langs de rand van de pan om het midden vrij te maken. Voeg boter en maïzena bij om de saus te binden.
    8. Goed mengen.
    9. Bak ondertussen de kalfslapjes.
    10. Schik toasts op de borden, leg het vlees hierop en overgiet alles met saus.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:In Rodenbach gekookte kalfslapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakkenschotel gerecht uit Vlaanderen

     

    Slakkenschotel (een gerecht uit Vlaanderen)

    Een persoonlijk recept waarin de smaak van slakken en champignons een heerlijke combinatie vormen.

    Ingrediënten:

    • 500 g champignons
    • look
    • 12 slakken
    • knolookboter: een mengeling boter, look, peterselie en peper.
    • cognac of witte wijn

    Bereiding van de slakkenschotel:

    • Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
    • Fruit ze, eventueel met wat gehakte look, tot ze al hun water hebben afgegeven.
    • Kruid met zout en peper en voeg er de slakken bij.
    • Voeg er ook de knoflookboter bij en meng goed. Nu kunt u er ook wat cognac of witte wijn bijgieten.
    • Breng bijna aan de kook.
    • Verdeel in individuele schaaltjes en dien meteen op.

    Tip: de knoflookboter kan u vervangen door room met gehakte dragon.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Slakkenschotel gerecht uit Vlaanderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse rundrollades

     

    Vlaamse rundrollades

    Dit recept is afkomstig uit Belgisch Vlaanderen


     Ingrediënten:

    • 4 sneetjes rundvlees van 150 g elk
    • zout, peper
    • 4 sneetjes vet spek
    • Cayenne
    • 1 gemarineerde komkommer
    • 100 g worstvlees
    • 1 rode peper
    • boter
    • 4 eetlepels in dunne schijfjes gesneden wortelen
    • 4 uien
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 4 eetlepels blond bier
    • 2 eetlepels water 2 eetlepels melk

    Bereiding van de Vlaamse rundrollades:

    • Vraag uw beenhouwer het vlees goed plat te slaan.
    • Kruid het lichtjes met zout en peper.
    • Bedek ieder sneetje rundvlees met een sneetje spek, bestrooi met wat Cayenne en daarna met de schijfjes gemarineerde komkommer.
    • Leg hierop nog een lepel worstvlees en een stukje rode peper. Rol op en verpak de rollades met touw of hou ze dicht met een houten stokje.
    • Leg ze, los van elkaar, in een beboterde ovenschotel en vul rondom met de schijfjes wortelen en enkele gehakte blaadjes selder.
    • Voeg hierbij de in schijfjes gesneden en met suiker bestrooide uien, daarna het bier, de melk en het water. Kruid met wat peper en meng.
    • Laat gedurende 45 minuten in de oven bakken.

    Dit gerecht wordt opgediend met aardappelpuree ofwel met gebakken appeltjes, sneetjes pompelmoes en kaasschilfers.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Vlaamse rundrollades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse soep uit Antwerpen

     

    Mechelse soep (voorgerecht uit Antwerpen)

    De streek van Mechelen staat bekend om de overvloed en de kwaliteit van haar groenten, vooral bloemkolen en asperges. Niet verwonderlijk dus dat de beste specialiteit uit deze streek bloemkolensoep is, ook wel Mechelse soep genoemd.

     

     

    Ingrediënten:

    • 1 fraaie bloemkool
    • 450 g aardappelen
    • enkele selderblaadjes
    • 2 preien
    • 1 ui
    • zout, peper
    • 1 tasse (25 cl) melk

    Bereiding van de Mechelse soep:

    • Verwijder de dikke stam uit de bloemkool en verdeel ze in tuiltjes. Was ze en laat ze uitlekken.
    • Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes.
    • Was en hak de selderblaadjes fijn.
    • Verwijder de wortels van de preien, was ze en hak ze in stukjes.
    • Schil de ui en hak hem fijn. Leg alle groenten samen in een kookpot, kruid met zout en peper en giet er 1 liter water bij.
    • Dek af en laat op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 1 uur koken.
    • Zodra de groenten gaar zijn, draait u de hele inhoud van de kookpot doorheen de groentemolen.
    • Giet daarna de soep opnieuw in de kookpot. Verwarm de melk en voeg ze bij de soep tot deze glad en smeuïg is. De hoeveelheid melk is afhankelijk van de grootte van de bloemkool en van de kwaliteit van de aardappelen.
    • Giet de soep in een voorverwarmde terrine en voeg er de boter bij. Proef of ze voldoende gekruid is en dien warm op.

      U kan de soepterrine versieren met enkele bloemkooltuiltjes die u afzonderlijk in kokend water gaar gekookt heeft.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Mechelse soep uit Antwerpen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratineerschaaltjes van grijze garnalen en witloof

     

    Gratineerschaaltjes van grijze garnalen en witloof

    Een voorgerecht dat in twee ingrediënten samenbrengt die zeer geliefd zijn in de Belgische keuken: grijze garnalen en witloof.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 4 stuks witloof ( hoe de bitterheid van het witloof verminderen?)
    • 200 g gepelde grijze garnalen
    • 25 g boter
    • 1 eierdooier
    • 20 cl room (30 % VG)
    • 1/2 citroen
    • zout, peper
    • nootmuskaat

    Bereiding:

    • Maak het witloof schoon en verwijder de basis (max. 1/2 cm).
    • Snij het witloof fijn.
    • Laat de boter in een kleine kookpan smelten.
    • Hierin op een zacht vuurtje het witloof stoven na er een scheutje citroensap te hebben aan toegevoegd. Peper (geen zout, de garnalen zorgen daarvoor).
    • Dek het pannetje niet af en laat stoven tot het witloof al zijn water heeft afgegeven.
    • Voeg er de room bij, een weinig nootmuskaat, liefst vers gemalen, en meng gedurende 3 tot 3 minuten. Proef of de bereiding voldoende gepeperd is.
    • Voeg er de garnalen bij en meng voorzichtig.
    • Neem het pannetje van het vuur en verwerk de eierdooier in de bereiding.
    • Vul hiermee de sint-jakobsschelpen of ovenschaaltjes.
    • Bestrooi eventueel met wat geraspte gruyère en zet in de warme oven om goudgeel te gratineren.
    Dien meteen uit de oven op.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Gratineerschaaltjes van grijze garnalen en witloof
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren op Meulemeester’s wijze

     

    Eieren op Meulemeester’s wijze

    Een licht gerecht, een subtiele combinatie van zee- en landproducten. Met een zonnige toets om het gehemelte een lentesensatie te schenken.

     

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 4 eieren
    • 50 g boter
    • 6 gekookte zeekreeftenstaartjes
    • 6 sneetjes salami
    • 4 eetlepels gehakte rode pepers
    • 1 koffielepel mosterd
    • zout, peper
    • ½ kom room
    • 1 peterselietuiltje
    • 1 blok droge gruyère

    Bereiding van eieren op Meulemeester’s wijze :

    • Dompel de eieren in kokend water en laat ze een tiental minuten koken zodat ze hard zijn maar de eierdooier niet groen verkleurd is.
    • Dompel ze meteen in koud water. Laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in dunne plakjes (dit gaat meestal gemakkelijker met een eiersnijder.
    • Laat de boter smelten in een ovenschotel, schik hierop de plakjes ei, de zeekreeftenstaartjes, de salami en de gehakte pepers. Het resultaat moet er kleurig en decoratief uitzien.
    • Overgiet met de room die u vooraf met de mosterd en wat peper en zout vermengd heeft.
    • Bedek de schotel met boterschelpjes, gehakte peterselie en, bovenop, de in dunne plakjes gesneden gruyère.
    • Zet in de hete oven en laat bakken tot de gruyère een goudgeel korstje gevormd heeft.
    • Smakelijk.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Eieren op Meulemeester’s wijze
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische keukenrecept: Velouté van witloof

     

    Belgische keukenrecept: Velouté van witloof

    Witloof, het jongste broertje van cichorei, is zeer geschikt om te verwerken in een velouté. Zorg er wel voor dat het witloof dat u gebruikt  vers is, anders is de velouté niet zacht genoeg. Wanneer witloof enkele dagen in de ijskast bewaard wordt kan het bitter worden maar toch zijn er wel mensen die liever iets bitter witloof verkiezen dus aan u de keuze!

    Ingrediënten

    • 600 gr witloof
    • 3 aardappelen van gemiddelde grootte
    • 1 ui
    • enkele blaadjes salie
    • 1 laurierblaadje
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 l groentebouillon
    • peper en zout
    • 1 soeplepel zonnebloem olie
    • 4 soeplepels zure room

    Bereiding

    • Het witloof wassen en grof snijden. Verwijder de harde bittere stukken.
      Schil de aardappelen en snij ze op stukken. Pel de ui en hak hem in stukken.
    • Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui, de gehakte look, de aardappelen en het witloof toe.
    • Laat al roerend 3 minuten stoven. Voeg de salie, de laurier en de bouillon toe.
    • 20 min laten koken. Mixen. Kruiden naar smaak.
    • De bouillon serveren en opdienen met room.

    Bent u op dieet ? Geen probleem. Van deze velouté kan u zoveel eten als u wil! Witloof bevat slecht 15 kcal / 100 gr en bevat veel vezels.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Belgische keukenrecept: Velouté van witloof


    Kok Vacatures Internationaal

    Kok Vacatures Internationaal

    RSS Kok Vacatures

    RSS Kok Vacatures Amsterdam
    RSS Kok vacatures Rotterdam
    RSS Kok Vacatures Den Haag

    RSS Kok Vacatures Limburg

    RSS Kok Vacatures Noord Holland
    Rss Kok Vacatures Zuid Holland
    RSS Kok Vacatures Brabant
    RSS Kok Vacatures Groningen
    RSS Kok Vacatures Friesland
    RSS Kok Vacatures Utrecht
    RSS Kok Vacatures Zeeland
    RSS Kok Vacatures Gelderland
    RSS Kok Vacatures Drenthe
    RSS Kok Vacatures Overijssel
    RSS Kok Vacatures Flevoland



    RSS Kok Vacatures Belgie

    RSS Kok Vacatures Frankrijk

    RSS Kok Vacatures Duitsland

    RSS Kok Vacatures Engeland

    RSS Kok Vacatures Zweden

    RSS Kok Vacatures Noord Amerika


    RSS Kok Vacatures Japan

    RSS Kok Vacatures China


    Follow wijnjournaal on Twitter



    Follow kaasinfo on Twitter


    Dieet Gezond



    Labels


     

    Foto

    Populair Top 10 Medicijn


    Tip van de Dag


    Order On Line



    Foto

    Anti Conceptie on line met 10 EURO COUPON CADEAU

     



    Cerazette
    Diane - 35
    Evra pleisters
    Femodeen
    Lovette

    Marvelon

    Mercilon
    Microgynon 20

    Microgynon 30

    Microgynon 50
    Minulet
    Mirena


    Nuvaring
    Stediril-30


    Yasmin
    Yaz 24 4

    Labels


    Hoofdpunten blog boekenparadijs
  • #thriller and #fantasy #news
  • #thriller # nieuws
  • #poezie #nieuws #marathon
  • #roman #nieuws #voorpagina
  • #Harry #Potter Nieuws Journaal
  • #vlaamse#literatuur
  • #bestseller #nieuws
  • .Nu #domeinnamen voor een euro bij mijndomein.nl #hosting actie
  • Dit Wordt Jouw Jaar #Ben Tiggelaars #bestseller #Dromen #Durven # Doen #Inspirerend #nuchter #praktisch #humoristisch #supermotiverend!
  • #boeken #vacatures #Nederland #Belgie

    Hoofdpunten blog liefdenetwerk
  • Belgie Websites over Gezondheid
  • Belgie Vertalen en Woordenboeken - online woordenboeken
  • Belgie Alles over dieren en huisdieren
  • Belgie Websites speciaal voor jongeren en kinderen
  • Belgie overzicht Naslagwerken Vraag en Antwoord
  • Belgie Media: Televisie & Radio Overzicht
  • Belgie :Opzoeken van adressen, telefoonnummers en bedrijven
  • Provincies, politiek en vakbonden in Belgie
  • Overheidsdiensten in België, Vlaanderen en Brussel
  • NGO Websites Hulporganisaties Goede Doelen Belgie

    Hoofdpunten blog twitter
  • Gratis leuke films
  • Speciale acties en goed doel nieuws
  • Freelance zzp ondernemers nieuws
  • social media vacatures België
  • social media vacatures Nederland
  • freelanceforum be nl nieuws
  • Twitter tips & trics updates
  • 50 Twitter Applicaties
  • Twitter tips for political advertisers
  • #liefde #Relatietips

    Click To Save Lives!





    14 november 2011 Wereld Diabetes Dag


    Diabetes Education Workshop - D-NET 2011


    Hoofdpunten blog medicijnen
  • #Viagra vraag en antwoord #PFIZER
  • Stoppen met roken
  • Het 7 stappen afval plan #dieet #afvallen
  • Vermoeidheid en voorjaarsmoeheid weg met b12
  • Hoger libido meer zin in sex
  • Verbeter uw geheugen met kruiden
  • L-Tryptofaan voor een goede nachtrust
  • #Kwik vergifiging he kom je ervanaf?
  • 2fase is de hype op het gebied van afslanken. Koolhydraten eten en toch afvallen.
  • Medische Apps Medical apps Mobiele apps II

    Hoofdpunten blog fietsplezier
  • Kim
  • Stichting Landelijk Fietsplatform Links
  • Tour de France 2021: Stage 21 Highlights
  • Fietskampioen Kim
  • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  • Fietstochten Actueel Nieuws
  • Fietsen voor een goed doel
  • Fietsroutes Azië
  • Fietsroutes Zuid Amerika
  • Fietsroutes Noord Amerika

    Hoofdpunten blog hooikoortsinfo
  • Wat is Hooikoortsweer
  • tv nieuws teletekst hooikoorts
  • Zorg en welzijn Nieuws Labels
  • Pollen Nieuws Yahoo
  • Hooikoorts Pollen Nieuws
  • specialisme allergologie links
  • paracetamol en astma
  • allergie preventie baby en kind
  • allergievrij beddengoed
  • luchtverversing luchtreinigers

    Hoofdpunten blog menopauze
  • Menopauze test
  • Speciaal voor vrouwen zijn er supplementen en ondersteunende artikelen ontwikkeld voor in de overgang.
  • affiliaties partner worden van dokter on line
  • erectiestoornis bij overgang
  • Farmacodynamische eigenschappen viagra
  • productrie viagra
  • viagra gebruikerservaring
  • viagra nieuws
  • erectieproblemen
  • viagra potentiemiddel

    Hoofdpunten blog bankzaken
  • Freelance Nederland
  • Alerpay Making and receiving online payments couldn’t be easier! There are only three simple steps:
  • 500Affiliates trading software offers great commission plans. It is considered as one of the most profitable programs on the net.
  • Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
  • Banken Boeken Bestsellers
  • Beleggen kun je zelf door Patrick Beijersbergen
  • Banken, bubbels en bonussen
  • Pay Pal Gratis
  • Banken en geld Nieuws Dienst
  • Artsen zonder grenzen

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    vtpm
    www.bloggen.be/vtpm
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    nieuwsmedia
    www.bloggen.be/nieuwsm

    Follow kookbeter on Twitter


     

     

    Kooklinks

    Ook een link bij deze kooklinks? Neem contact met ons op.


    Zoeken in blog



    Zoekmachine Culinair

    Culinaire Zaken
    Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze.
    http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/

    Restorant
    Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs
    http://www.restorant.be


    Hoofdpunten blog twitter
  • Gratis leuke films
  • Speciale acties en goed doel nieuws
  • Freelance zzp ondernemers nieuws
  • social media vacatures België
  • social media vacatures Nederland
  • freelanceforum be nl nieuws
  • Twitter tips & trics updates
  • 50 Twitter Applicaties
  • Twitter tips for political advertisers
  • #liefde #Relatietips

    Hoofdpunten blog weerdienst
  • 10 EURO COUPON CADEAU ACTIE
  • Amazon Tip
  • Weerwoord Be Weerwoord RSS Weerwoord, forum over weer en klimaat
  • The Weather Channel: National Weather Outlook
  • Buienradar Meetstations gegevens
  • Weer Weather Links Start Portaal
  • Weer Nieuws GO Hoofdlijnen Het Weer
  • Public Service Announcements for Hurricanes
  • Vacatures
  • Openbaar Ministerie Verkeer Actueel

    Hoofdpunten blog carnaval
  • #liefde en #relatietips
  • Pins Medailles Belgie
  • Wagenbouwers Belgie
  • Carnavalsverenigigen Belgie Limburg
  • Carnaval in West-Vlaanderen
  • Carnaval in Oost-Vlaanderen
  • Carnavalmuziek Belgie
  • Carnaval in Wallonie
  • Carnavalsverenigingen Brabant
  • Artiesten Carnaval Belgie

    Hoofdpunten blog fietsplezier
  • Kim
  • Stichting Landelijk Fietsplatform Links
  • Tour de France 2021: Stage 21 Highlights
  • Fietskampioen Kim
  • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  • Fietstochten Actueel Nieuws
  • Fietsen voor een goed doel
  • Fietsroutes Azië
  • Fietsroutes Zuid Amerika
  • Fietsroutes Noord Amerika


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    psx
    www.bloggen.be/psx

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs