Startpagina !

Freelance Belgie &Nederland



Freelance.nl is de grootste marktplaats voor zelfstandige ZZP-ers/ondernemers en werkzoekenden.
Plaats gratis uw profiel /bedrijf

Blog als favoriet !
Inhoud blog
  • Recept geheim van de dag
  • smitten kitchen tips
  • Koken nieuwsjournaal
  • #cafe #vacatures #France
  • #koffie #vacatures Belgie
  • #Koffie #Vacatures Nederland
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland
  • Koffie recepten
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws
  • Warning signs of #diabetes #IDF
  • Diabetes Voorpagina Nieuws
  • Dieet Voorpagina Nieuws
  • Gezond Recept Nieuws
  • Brussels spruiten supreme
  • Bloemkoolsoep Meastro
  • Champignonsoep met garnaaltjes
  • Brunch met primeurgroenten en fruit
  • Aperitiefhapjes
  • Flandria op z’n zuiders in wintermaanden
  • Aardbeienbavarois en aardbeien met asperges
  • Aubergine speciaal recepten
  • Asperges
  • Ovenschotel met aardappeltjes, champignons, tomaten en chili
  • Perzik - Braam Compote met Basilicum Siroop
  • Aardbeien
  • Aardbeientaart
  • Rabarberaardbeienjam
  • Aardbeiensalade met ontbijtspek en halloumi
  • Smoothie aardbei en banaan
  • Aardbeiengranita
  • Zoete uien met quichevulling
  • Gekruide biefburger met boontjes, peterselie & zilveruitjes en roomsaus met nootmuskaat
  • Griekse Souvlaki om je vingers bij af te likken door meester Oresta Hillas
  • Marokkaanse chocolade paaseieren
  • Chocolade gerechten video coocking with alia
  • Lamfilet met groenten
  • Brusselse - Luikse wafels
  • Frambozen met vanillecustard
  • Leptine Weight Loss pruimen is de meest eenvoudige, natuurlijke voeding die men na het avondeten inneemt. Deze natuurlijke biologische pruimen zijn geheel zonder chemicaliën en vol van voeding bovendien.
  • De shop met alle Cadac Skottelbraais!
  • VillaVino wijnaanbiedingen
  • Gevulde Komkommer
  • Frisse Banaan Sinaasappel Smoothie
  • Twitter Cullinair Updates Recepten nieuws wijn journaal kooktips video instructies en nog veel meer tips en trucs voor de echte keukenprinsen en keukenprinsessen
  • Gordon Ramsay Linguine Video Instructie
  • Gordon Ramsey - Poached Egg Video Instruction
  • Gordon Ramsay Fast Food Video Makkelijke groentecurry
  • Gordon Ramsay Fast Food Citroenkip met puree video
  • Wijn Start Portaal
  • Wijn Blog Nieuws
  • Wijn bewaren Criteria voor het bewaren van wijn.
  • Tips
  • Soesjes van zongedroogde tomaat met kaas
  • In de webwinkel van Barbecueswinkel.nl kunnen klanten onder andere terecht voor gasbarbecues, rookovens, accessoires en onderdelen voor de barbeque.
  • Woon accessoires
  • Bent u op zoek naar goede espresso apparaten, piston machines, espresso koffiemachines, koffiemolens of echte Italiaanse koffie?
  • Wat is Zelfkaasmaken.nl?
  • Warme appels met koude vanillevla voor 2 personen en appelflappen
    Categorieën
  • Champignonrecepten (0)
  • #cafe #vacatures #France (1)
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws (1)
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland (1)
  • #koffie #vacatures Belgie (1)
  • #Koffie #Vacatures Nederland (1)
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht (1)
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com (1)
  • Aardappelrecepten (3)
  • Aardbei (1)
  • Aardbeien (6)
  • AARDBEIEN MILKSHAKE (1)
  • Afrikaanse Recepten (1)
  • Afvallen (1)
  • Aperitiefhapjes (1)
  • Appelgebak (1)
  • Asperges (1)
  • Aubergine (1)
  • Barbecueswinkel.nl (1)
  • Barbeque Recepten (1)
  • BBC Food Blog News (10)
  • Belgische Recepten (33)
  • Belgische tapas (1)
  • Bloemkoolsoep Meastro (1)
  • Boeken Bestseller (1)
  • Brunch (1)
  • Brussels spruiten supreme (1)
  • Brusselse - Luikse wafels (1)
  • Cadac Skottelbraais (1)
  • Cakes (2)
  • Champagne (1)
  • Champignonrecepten (1)
  • Chinese Recepten (1)
  • Chocolade gerechten coocking with alia Videos (2)
  • Cookstore Be (1)
  • Culinaire Sites (1)
  • CulinairNieuws.nl! (1)
  • De Plant van Onsterfelijkheid. (1)
  • Diabetes Voorpagina Nieuws (1)
  • Dieet Voorpagina Nieuws (1)
  • Diverse Landen Recepten (1)
  • Franse Recepten (1)
  • Gastronomie Evenementen (1)
  • Gezond Recept Nieuws (1)
  • Gezonde Recepten (1)
  • Goedkope en Lekkere Recepten (2)
  • Gordon Ramsay (4)
  • Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite (1)
  • Griekse Recepten (2)
  • Groenten Recepten (1)
  • Ierse Recepten (1)
  • IJs (1)
  • Italiaanse Recepten (1)
  • Japans (1)
  • Joodse Recepten (1)
  • Kaas (2)
  • Kaas Maken (1)
  • Koffie Internet Shops (1)
  • Koffie recepten (1)
  • Koffievergelijking (1)
  • Koken Nieuws Nu NL (1)
  • Koken op Tv (1)
  • Koks (1)
  • Kookboeken (1)
  • Kookcursussen (1)
  • Kool Kalkoen Knoflook (1)
  • Lamfilet met groenten (1)
  • Libelle.nl Recepten (1)
  • Marokko (1)
  • Medisch Nieuws (1)
  • Mijn Receptenboek.nl (1)
  • Nederlandse Recepten (1)
  • NU NL Recept Nieuws (1)
  • Ovenschotel (1)
  • Overgewicht (1)
  • Parool eten en drinken (1)
  • Parool Wijnen (1)
  • Productschappen (1)
  • Recept van de dag (2)
  • Recepten Zoekmachine (1)
  • Restaurantgids nl (1)
  • Restaurants Belgie (1)
  • Smoothie (1)
  • Smulweb Nl (3)
  • Snelle Recepten (1)
  • Spaanse Recepten (1)
  • Traiteurs (1)
  • Twitter Cullinair Nieuws (1)
  • Video recept (0)
  • Vis Recepten (1)
  • Visgerechten (1)
  • Voeding (1)
  • Voedingscentrum - Recept van de dag (1)
  • Warning signs of diabetes IDF (1)
  • Wijn (8)
  • Wok (1)
  • Wok Recepten (1)
  • Woon accessoires (1)
  • Archief per week
  • 08/07-14/07 2013
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 07/11-13/11 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
    Zoeken in blog

    Laatste commentaren
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto

    Kok Vacatures Nl

    Welkom bij Dokter Dieet Advies



    Steun het IDF Support IDF
    Steun het Diabetesfonds
    Check for Obesitas and Diabetes!
    Word bewust van Obesitas & Diabetes!


    About: Dokter on line


    · Snel
    · Voordelig
    · Discrete verzending
    . Erkende Artsen
    · Authentieke medicijnen
    · De grootste online -apotheek
    · Geen afspraak nodig
    · Vertrouwelijk en veilig
    · Geen wachtkamer
    · Bestel thuis of op het werk
    · 20% korting op sommige kosten voor trouwe klanten!

    * Extra*

     

    ACTIE 

    10 E COUPON op alle producten

    alleen en exclusief via deze blog.


    DOKTERONLINE 10 EURO COUPON

     

    Populair Top 10 Medicijn

    Categorieën
  • Champignonrecepten (0)
  • #cafe #vacatures #France (1)
  • #Diabetes Twitter Wereldnieuws (1)
  • #Horeca #Vacatures Belgie Nederland (1)
  • #koffie #vacatures Belgie (1)
  • #Koffie #Vacatures Nederland (1)
  • #Kok #Horecapersoneel Gezocht (1)
  • 10 Euro COUPON #CADEAU bij #Dokter online.com (1)
  • Aardappelrecepten (3)
  • Aardbei (1)
  • Aardbeien (6)
  • AARDBEIEN MILKSHAKE (1)
  • Afrikaanse Recepten (1)
  • Afvallen (1)
  • Aperitiefhapjes (1)
  • Appelgebak (1)
  • Asperges (1)
  • Aubergine (1)
  • Barbecueswinkel.nl (1)
  • Barbeque Recepten (1)
  • BBC Food Blog News (10)
  • Belgische Recepten (33)
  • Belgische tapas (1)
  • Bloemkoolsoep Meastro (1)
  • Boeken Bestseller (1)
  • Brunch (1)
  • Brussels spruiten supreme (1)
  • Brusselse - Luikse wafels (1)
  • Cadac Skottelbraais (1)
  • Cakes (2)
  • Champagne (1)
  • Champignonrecepten (1)
  • Chinese Recepten (1)
  • Chocolade gerechten coocking with alia Videos (2)
  • Cookstore Be (1)
  • Culinaire Sites (1)
  • CulinairNieuws.nl! (1)
  • De Plant van Onsterfelijkheid. (1)
  • Diabetes Voorpagina Nieuws (1)
  • Dieet Voorpagina Nieuws (1)
  • Diverse Landen Recepten (1)
  • Franse Recepten (1)
  • Gastronomie Evenementen (1)
  • Gezond Recept Nieuws (1)
  • Gezonde Recepten (1)
  • Goedkope en Lekkere Recepten (2)
  • Gordon Ramsay (4)
  • Green Coffee 800 + Slimming Green Tea Elite (1)
  • Griekse Recepten (2)
  • Groenten Recepten (1)
  • Ierse Recepten (1)
  • IJs (1)
  • Italiaanse Recepten (1)
  • Japans (1)
  • Joodse Recepten (1)
  • Kaas (2)
  • Kaas Maken (1)
  • Koffie Internet Shops (1)
  • Koffie recepten (1)
  • Koffievergelijking (1)
  • Koken Nieuws Nu NL (1)
  • Koken op Tv (1)
  • Koks (1)
  • Kookboeken (1)
  • Kookcursussen (1)
  • Kool Kalkoen Knoflook (1)
  • Lamfilet met groenten (1)
  • Libelle.nl Recepten (1)
  • Marokko (1)
  • Medisch Nieuws (1)
  • Mijn Receptenboek.nl (1)
  • Nederlandse Recepten (1)
  • NU NL Recept Nieuws (1)
  • Ovenschotel (1)
  • Overgewicht (1)
  • Parool eten en drinken (1)
  • Parool Wijnen (1)
  • Productschappen (1)
  • Recept van de dag (2)
  • Recepten Zoekmachine (1)
  • Restaurantgids nl (1)
  • Restaurants Belgie (1)
  • Smoothie (1)
  • Smulweb Nl (3)
  • Snelle Recepten (1)
  • Spaanse Recepten (1)
  • Traiteurs (1)
  • Twitter Cullinair Nieuws (1)
  • Video recept (0)
  • Vis Recepten (1)
  • Visgerechten (1)
  • Voeding (1)
  • Voedingscentrum - Recept van de dag (1)
  • Warning signs of diabetes IDF (1)
  • Wijn (8)
  • Wok (1)
  • Wok Recepten (1)
  • Woon accessoires (1)
  • DOL

    http://b.ds1.nl/167/10826/?wi=6766&ws=

    Dokteronline biedt een service tussen arts, apotheek en u als klant. Na goedkeuring schrijft één van de onafhankelijk aangesloten artsen een recept voor uw medicijn of geneesmiddel, dat vervolgens door een Europese online apotheek wordt uitgeleverd en via de post bij u thuis wordt bezorgd.

    Dokteronline offers an intermediary service of a doctor and pharmacy in one, also called an internet pharmacy or online pharmacy. You can request a medical consultation for a certain treatment, if this request is granted by the doctor then a prescription is issued, which will be sent to you by a European online pharmacy, in a discreet package. So at Dokter online you can order your medicine online, so that you will receive your medication conveniently at home.

     

     

    Bookmark and Share

    Kok Vacatures Nl

    AlLes met 10 EURO EXTRA COUPON Korting

    Hoofdpunten blog bankzaken
  • Freelance Nederland
  • Alerpay Making and receiving online payments couldn’t be easier! There are only three simple steps:
  • 500Affiliates trading software offers great commission plans. It is considered as one of the most profitable programs on the net.
  • Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
  • Banken Boeken Bestsellers
    Hoofdpunten blog wetenschapnieuws
  • Wetenschap Nieuws Start Links
  • Ondernemen Links Zelfstandigen
  • Multimedia Nieuws
  • Planet watch
  • Labyrint nieuws wetenschap
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    bankzaken
    www.bloggen.be/bankzak
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    wilfried1
    www.bloggen.be/wilfrie
    Blog als favoriet !
    Startpagina !
    Zoeken in blog

    Een interessant adres?

    Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl Voor mousserende wijnen ga ik naar mijnslijter.nl

    Mijn favorieten
  • la bonne cuisine .be
  • Een interessant adres?

    Labels

    Cullinair Speciaal

    11-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams Stoofvlees

     

    Stoofvlees (recept van Fabienne)

    Stoofvlees is een grote klassieker in de Belgische gastronomie! In Wallonië wordt het trouwens “Vlaams stoofvlees” genoemd daar waar we het in Vlaanderen gewoon “stoofvlees” noemen.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 1 kg rundstoofvlees
    • 2 uien
    • 2 lookteentjes
    • 50 cl gueuze (of ander bier)
    • 1 eetlepel bruine suiker (cassonade)
    • zout, peper
    • 1 laurierblaadje, 1 takje thym
    • een weinig mosterd
    • 4 wortelen
    • boter

    Bereiding van het Vlaams stoofvlees:

    1. Laat boter smelten in een kookpot en fruit hierin de stukjes stoofvlees, de uien en de geschilde in schijfjes gesneden wortels.  
    2. Kruid met zout en peper.
    3. Voeg thym laurier, cassonade, mosterd en de look bij.
    4. Meng alles tot de bereiding bruin kleurt.
    5. Zet alles op een laag pitje en voeg er het bier bij.
    6. Dek af en laat zo lang mogelijk sudderen ( +/- 75 minuten)
    7. Dien op met frietjes en een fris biertje.
    8. Eet Smakelijk!

    Voegt nog 6 speculoosjes bij om de saus te binden en smaak te geven en  tenslotte een eetlepel bessengeleiom de smaak helemaal af te ronden.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peperkoek uit Belgisch Vlaanderen

     

    Peperkoek uit Belgisch Vlaanderen

    Een heel typisch Belgisch dessert.

     

    Ingrediënten:

    • 1 glas lauwe melk
    • 125 g honing
    • 250 g bloem
    • 1 koffielepel groene anijs
    • 1 koffielepel natriumbicarbonaat
    • Geraspte sinaasappelschil

    Bereiding:

    1. Laat de honing smelten in het glas lauwe melk.
    2. Leg de bloem in een slakom en vorm een putje in het centrum.
    3. Giet daarin de melk met de honing, voeg er de groene anijs en het natriumbicarbonaat bij (meestal volstaat de zogenaamde “chemische” gist). Meng grondig.
    4. Voeg er ook wat geraspte sinaalappelschil bij (onbehandeld en goed afgeborsteld!).
    5. Beboter een cakevorm en giet hierin het deeg.
    6. Laat ongeveer 90 minuten rusten.
    7. Laat in de oven bakken, thermostaat 4-5, gedurende 45 min. Controleer tijdens het bakken: als de peperkoek te snel kleurt, legt u er aluminiumfolie over.  

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Peperkoek uit Belgisch Vlaanderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutsepot uit Belgisch Vlaanderen

     

    Hutsepot uit Belgisch Vlaanderen

    Hutsepot is de grootste klassieker in de Belgische keuken en voor dit gerecht bestaan verschillende heerlijke recepten.

    Ingrediënten (voor 6 personen):

    • 1 ossenstaart
    • 1 kg platte ribben
    • 1 ontbeende en opgebonden lamsschouder
    • 2 varkensoren
    • 1 worst
    • 1 kleine kool, 1 selder
    • 500 g wortelen
    • 4 rapen
    • 4 preien
    • 2 dikke uien
    • 2 lookteentjes
    • 300 g dikke groene bonen
    • 8 aardappelen
    • zout, peperkorrels
    • kruidnagel
    • jeneverbessen
    • geraspte gruyère
    • geroosterd brood 

    Bereiding van de hutsepot:

    1. Leg al het vlees, behalve de worst, in een kookpot, dek ruim af met water en breng aan de kook.
    2. Verwijder het schuim. Zet op een laag pitje en laat gedurende 30 min. sudderen.
    3. Kruid dan met zout en voeg er de peperkorrels, de wortelen, het samengebonden wit van de preien, de uien waarin de kruidnagels geprikt zijn, de niet gepelde lookteentjes en de jeneverbessen bij.
    4. Laat verder sudderen gedurende 1 uur en voeg er dan de rapen, de in 2 gesneden en geblancheerdekool (5 min. in kokend water) en de selder bij.
    5. Nog 30 min. later voegt u er de groene bonen, de vooraf ingeprikte worst en de varkensoren bij. Les erop dat de bereiding blijft sudderen.
    6. Kook de aardappelen afzonderlijk in gezouten water.
    7. Giet de ontvette en gezeefde bouillon in een soepterrine en dien op met geraspte kaas en geroosterde boterhammen.

    Presenteer het versneden vlees en de in reepjes gesneden oren in een afzonderlijke schotel, de groenten in een andere.

     Gent dateert uit de 17e eeuw en is een van de oudste steden in België. De stad staat bekend om zijn gebouwen uit de Middeleeuwen en de Renaissance en telt nog heel wat nauwe straatjes met plavuizen zoals honderden jaren geleden. De textielindustrie is nog steeds belangrijk maar de tuinbouw wordt de laatste jaren steeds maar belangrijker voor de economie van de stad. Om de vijf jaar getuigen de Gentse Floralieën hiervan.

     

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Hutsepot uit Belgisch Vlaanderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Rodenbach gekookte kalfslapjes

     

    Kalfslapjes met Rodenbach – koken met bier

    Een heerlijk gerecht met champignons en bier in lekkere harmonie.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 2 kalfslapjes
    • 500 g champignons
    • 2 uien
    • 2 sjalotjes
    • 1 fles Rodenbach (Belgisch bier)
    • 2 koffielepel cassonade
    • griessuiker
    • tijm
    • laurier
    • zout, peper
    • een scheutje azijn
    • boter
    • toasts
    • maïzena

    Bereiding van de kalfslapjes met Rodenbach:

    1. Laat de boter in een kookpot smelten en fruit hierin de gehakte uien, het water en een weinig griessuiker tot het mengsel blond wordt.
    2. Voeg hierbij in schijfjes gesneden champignons en laat goudgeel kleuren.
    3. Neem een grote pan en fruit hierin de gehakte sjalotten in boter. Laat kleuren, voeg er de cassonade bij en laat karameliseren.
    4. Blus met azijn en overgiet met Rodenbach.
    5. Kruid met zout, peper, tijm, laurier en laat gedurende +/- 10 min. op een laag pitje sudderen.
    6. Voeg de champignons bij de saus.
    7. Schik champignons langs de rand van de pan om het midden vrij te maken. Voeg boter en maïzena bij om de saus te binden.
    8. Goed mengen.
    9. Bak ondertussen de kalfslapjes.
    10. Schik toasts op de borden, leg het vlees hierop en overgiet alles met saus.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:In Rodenbach gekookte kalfslapjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slakkenschotel gerecht uit Vlaanderen

     

    Slakkenschotel (een gerecht uit Vlaanderen)

    Een persoonlijk recept waarin de smaak van slakken en champignons een heerlijke combinatie vormen.

    Ingrediënten:

    • 500 g champignons
    • look
    • 12 slakken
    • knolookboter: een mengeling boter, look, peterselie en peper.
    • cognac of witte wijn

    Bereiding van de slakkenschotel:

    • Maak de champignons schoon en snij ze in schijfjes.
    • Fruit ze, eventueel met wat gehakte look, tot ze al hun water hebben afgegeven.
    • Kruid met zout en peper en voeg er de slakken bij.
    • Voeg er ook de knoflookboter bij en meng goed. Nu kunt u er ook wat cognac of witte wijn bijgieten.
    • Breng bijna aan de kook.
    • Verdeel in individuele schaaltjes en dien meteen op.

    Tip: de knoflookboter kan u vervangen door room met gehakte dragon.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Slakkenschotel gerecht uit Vlaanderen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse rundrollades

     

    Vlaamse rundrollades

    Dit recept is afkomstig uit Belgisch Vlaanderen


     Ingrediënten:

    • 4 sneetjes rundvlees van 150 g elk
    • zout, peper
    • 4 sneetjes vet spek
    • Cayenne
    • 1 gemarineerde komkommer
    • 100 g worstvlees
    • 1 rode peper
    • boter
    • 4 eetlepels in dunne schijfjes gesneden wortelen
    • 4 uien
    • 2 eetlepels poedersuiker
    • 4 eetlepels blond bier
    • 2 eetlepels water 2 eetlepels melk

    Bereiding van de Vlaamse rundrollades:

    • Vraag uw beenhouwer het vlees goed plat te slaan.
    • Kruid het lichtjes met zout en peper.
    • Bedek ieder sneetje rundvlees met een sneetje spek, bestrooi met wat Cayenne en daarna met de schijfjes gemarineerde komkommer.
    • Leg hierop nog een lepel worstvlees en een stukje rode peper. Rol op en verpak de rollades met touw of hou ze dicht met een houten stokje.
    • Leg ze, los van elkaar, in een beboterde ovenschotel en vul rondom met de schijfjes wortelen en enkele gehakte blaadjes selder.
    • Voeg hierbij de in schijfjes gesneden en met suiker bestrooide uien, daarna het bier, de melk en het water. Kruid met wat peper en meng.
    • Laat gedurende 45 minuten in de oven bakken.

    Dit gerecht wordt opgediend met aardappelpuree ofwel met gebakken appeltjes, sneetjes pompelmoes en kaasschilfers.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Vlaamse rundrollades
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mechelse soep uit Antwerpen

     

    Mechelse soep (voorgerecht uit Antwerpen)

    De streek van Mechelen staat bekend om de overvloed en de kwaliteit van haar groenten, vooral bloemkolen en asperges. Niet verwonderlijk dus dat de beste specialiteit uit deze streek bloemkolensoep is, ook wel Mechelse soep genoemd.

     

     

    Ingrediënten:

    • 1 fraaie bloemkool
    • 450 g aardappelen
    • enkele selderblaadjes
    • 2 preien
    • 1 ui
    • zout, peper
    • 1 tasse (25 cl) melk

    Bereiding van de Mechelse soep:

    • Verwijder de dikke stam uit de bloemkool en verdeel ze in tuiltjes. Was ze en laat ze uitlekken.
    • Schil de aardappelen, was ze en snij ze in blokjes.
    • Was en hak de selderblaadjes fijn.
    • Verwijder de wortels van de preien, was ze en hak ze in stukjes.
    • Schil de ui en hak hem fijn. Leg alle groenten samen in een kookpot, kruid met zout en peper en giet er 1 liter water bij.
    • Dek af en laat op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 1 uur koken.
    • Zodra de groenten gaar zijn, draait u de hele inhoud van de kookpot doorheen de groentemolen.
    • Giet daarna de soep opnieuw in de kookpot. Verwarm de melk en voeg ze bij de soep tot deze glad en smeuïg is. De hoeveelheid melk is afhankelijk van de grootte van de bloemkool en van de kwaliteit van de aardappelen.
    • Giet de soep in een voorverwarmde terrine en voeg er de boter bij. Proef of ze voldoende gekruid is en dien warm op.

      U kan de soepterrine versieren met enkele bloemkooltuiltjes die u afzonderlijk in kokend water gaar gekookt heeft.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Mechelse soep uit Antwerpen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratineerschaaltjes van grijze garnalen en witloof

     

    Gratineerschaaltjes van grijze garnalen en witloof

    Een voorgerecht dat in twee ingrediënten samenbrengt die zeer geliefd zijn in de Belgische keuken: grijze garnalen en witloof.

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 4 stuks witloof ( hoe de bitterheid van het witloof verminderen?)
    • 200 g gepelde grijze garnalen
    • 25 g boter
    • 1 eierdooier
    • 20 cl room (30 % VG)
    • 1/2 citroen
    • zout, peper
    • nootmuskaat

    Bereiding:

    • Maak het witloof schoon en verwijder de basis (max. 1/2 cm).
    • Snij het witloof fijn.
    • Laat de boter in een kleine kookpan smelten.
    • Hierin op een zacht vuurtje het witloof stoven na er een scheutje citroensap te hebben aan toegevoegd. Peper (geen zout, de garnalen zorgen daarvoor).
    • Dek het pannetje niet af en laat stoven tot het witloof al zijn water heeft afgegeven.
    • Voeg er de room bij, een weinig nootmuskaat, liefst vers gemalen, en meng gedurende 3 tot 3 minuten. Proef of de bereiding voldoende gepeperd is.
    • Voeg er de garnalen bij en meng voorzichtig.
    • Neem het pannetje van het vuur en verwerk de eierdooier in de bereiding.
    • Vul hiermee de sint-jakobsschelpen of ovenschaaltjes.
    • Bestrooi eventueel met wat geraspte gruyère en zet in de warme oven om goudgeel te gratineren.
    Dien meteen uit de oven op.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Gratineerschaaltjes van grijze garnalen en witloof
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eieren op Meulemeester’s wijze

     

    Eieren op Meulemeester’s wijze

    Een licht gerecht, een subtiele combinatie van zee- en landproducten. Met een zonnige toets om het gehemelte een lentesensatie te schenken.

     

    Ingrediënten (voor 4 personen):

    • 4 eieren
    • 50 g boter
    • 6 gekookte zeekreeftenstaartjes
    • 6 sneetjes salami
    • 4 eetlepels gehakte rode pepers
    • 1 koffielepel mosterd
    • zout, peper
    • ½ kom room
    • 1 peterselietuiltje
    • 1 blok droge gruyère

    Bereiding van eieren op Meulemeester’s wijze :

    • Dompel de eieren in kokend water en laat ze een tiental minuten koken zodat ze hard zijn maar de eierdooier niet groen verkleurd is.
    • Dompel ze meteen in koud water. Laat ze afkoelen, pel ze en snij ze in dunne plakjes (dit gaat meestal gemakkelijker met een eiersnijder.
    • Laat de boter smelten in een ovenschotel, schik hierop de plakjes ei, de zeekreeftenstaartjes, de salami en de gehakte pepers. Het resultaat moet er kleurig en decoratief uitzien.
    • Overgiet met de room die u vooraf met de mosterd en wat peper en zout vermengd heeft.
    • Bedek de schotel met boterschelpjes, gehakte peterselie en, bovenop, de in dunne plakjes gesneden gruyère.
    • Zet in de hete oven en laat bakken tot de gruyère een goudgeel korstje gevormd heeft.
    • Smakelijk.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Eieren op Meulemeester’s wijze
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische keukenrecept: Velouté van witloof

     

    Belgische keukenrecept: Velouté van witloof

    Witloof, het jongste broertje van cichorei, is zeer geschikt om te verwerken in een velouté. Zorg er wel voor dat het witloof dat u gebruikt  vers is, anders is de velouté niet zacht genoeg. Wanneer witloof enkele dagen in de ijskast bewaard wordt kan het bitter worden maar toch zijn er wel mensen die liever iets bitter witloof verkiezen dus aan u de keuze!

    Ingrediënten

    • 600 gr witloof
    • 3 aardappelen van gemiddelde grootte
    • 1 ui
    • enkele blaadjes salie
    • 1 laurierblaadje
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 l groentebouillon
    • peper en zout
    • 1 soeplepel zonnebloem olie
    • 4 soeplepels zure room

    Bereiding

    • Het witloof wassen en grof snijden. Verwijder de harde bittere stukken.
      Schil de aardappelen en snij ze op stukken. Pel de ui en hak hem in stukken.
    • Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui, de gehakte look, de aardappelen en het witloof toe.
    • Laat al roerend 3 minuten stoven. Voeg de salie, de laurier en de bouillon toe.
    • 20 min laten koken. Mixen. Kruiden naar smaak.
    • De bouillon serveren en opdienen met room.

    Bent u op dieet ? Geen probleem. Van deze velouté kan u zoveel eten als u wil! Witloof bevat slecht 15 kcal / 100 gr en bevat veel vezels.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Belgische keukenrecept: Velouté van witloof
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart met kool à la Brabançonne

     

    Taart met kool à la Brabançonne

    Een uitstekend recept uit Brabant voorgesteld door Hermione.

    Ingrediënten voor 2 à 3 personen

    aartvorm van 26 cm diameter
    Bereidingstijd : 30 min op 220 °C

    • 300 gr brokkeldeeg (u kan die kan dit bereid kopen of zelf maken)
    • 150 gr witte kaas
    • 50 gr bloem
    • 50 gr boter
    • 2 eieren
    • ½ dl melk
    • 1/4 van een witte kool of een savooi
    • 1 dikke ui
    • tijm, laurier, peper, zout en muskaatnoot
    • boter en bloem voor de het invetten van de taartvorm

    Bereiding

    1. Vet een taartvorm in en bestrooi met bloem. Leg een laag van ½ cm kruimeldeeg in de vorm. Druk goed aan.
    2. Meng de witte kaas, de gezeefde bloem, 1 ei, de melk en de boter in een kom. Koel bewaren.
    3. Hak de kool heel fijn en kook gedurende een half uur in ½ l water gekruid met fijn gesneden ui, tijm en laurier. Laten uitlekken om zoveel mogelijk water te verwijderen. Kruiden met zout, peper en muskaatnoot.
    4. Meng de kool met de witte kaas bereiding en doe het mengsel op het deeg. Klop het tweede ei en giet het over de vulling.

     

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Taart met kool à la Brabançonne
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart al djote taart met snijbiet en kaasballetjes recept uit Nijvel

     

    Taart al djote (taart met snijbiet en kaasballetjes,  afkomstig uit Nijvel):

    De taart al djote is de beroemde taart die in ere wordt gehouden door de Confrériye al Djote uit Nijvel.

    Dde bereiding is niet echt eenvoudig. Geen nood, indien nodig kan u altijd nog bij een bakker in Nijvel binnenspringen of u kan een bezoekje brengen aan een sympathieke brasserie om daar op uw gemak de taart te degusteren.

    Ingrediënten (voor de bereiding van 7 taarten van 24cm diameter, of van 8 taarten van 22 cm)

    Voor het deeg

    • 850 gr bloem + 150 gr bloem 'om te drogen'
    • 300 gr boter zonder zout
    • 4 eierdooiers + 2 volledige eieren
    • 1,5 dl. melk
    • 50 gr gist te breken in een beetje lauwe melk met een mespuntje suiker
    • 1 opgehoopte soeplepel zout toe te voegen bij het kneden

    Voor de vulling

    • 6 kaasballen van 200 gr van vette kaas
    • 9 bladeren van snijbiet die de grote van een hand hebben (de nerven verwijderen)
    • 6 soeplepels gehakte peterselie
    • 3 uitjes ter grote van een noot
    • 6 eieren
    • 2 opgehoopte koffielepels zout
    • 6 draaien peper uit de molen (maximum)
    • 300 gr gesmolten boter (gezouten), lichtjes verkleurd.

    Bereiding

    • Zeef de bloem om klontertjes te vermijden. Maak een kuiltje in de bloem, voeg de eieren en de gist toe. Kneed het deeg terwijl u de boter en de koude melk toevoegt.
    • Maak de bloem droog, door de rest van de bloem toe te voegen.
    • Maak bollen van 175 gr en laat rijzen.
    • Terwijl het deeg rijst maakt u de kaasballen met de eieren, de gesmolten boter (licht gekleurd), het zout en de peper. Kneed vervolgens met de gehakte groenten.
    • Verdeel het deeg over de ingevette vorm en druk goed aan. Eventueel kan u de boorden bestrijken met een geklopt ei + zout. Het deeg beleggen met 8mm kaasbereiding.
    • Bakken in een warme oven (220°C) tot het deeg mooi gekleurd is (ongeveer 10 min)
    • De taart al Djote wordt warm gegeten en wordt versierd met gezouten boter.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Taart al djote taart met snijbiet en kaasballetjes recept uit Nijvel
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoemp met witloof en gehaktballen

     

    Stoemp met witloof en gehaktballen (Brabants recept)

    Een recept om tijdens de koude wintermaanden klaar te maken.

    Ingrediënten (voor 2 personen)

    • 300 gr gemengd gehakt (varken - kalf)
    • 4 grote witloofstronken
    • 6-8 aardappelen van gemiddelde grootte
    • 2 teentjes knoflook
    • peper, zout en muskaatnoot
    • 50 gr bloem
    • 50 gr boter

    Bereiding

    • Kruid het gehakt met zout, peper en muskaatnoot. Voeg een teentje gehakte look toe aan het vlees. Maak balletjes van ongeveer 4 cm diameter. Rol de gehaktballetjes door de bloem en laar ze bruin worden in 20gr boter
    • Snijd de aardappelen in 3 à 4 stukken.
    • Verwijder het uiteinde en de harde kern van de witloofstronkjes. Maak de blaadjes los.
    • Hak het tweede teentje knoflook fijn.
    • Laat in een pan met een dikke bodem de rest van de boter smelten. Voeg het witloof en de look toe en laat zachtjes kleuren.
    • Voeg ongeveer 10 cl water. Voeg de aardappelen en de gehaktballetjes toe.
    • Kruid met zout en peper en laat op een zacht vuurtje sudderen gedurende op zijn minst een uur en een kwartier.
    • Roer regelmatig om om te vermijden dat het gerecht aan de pan gaat kleven.
    • Terwijl het gerecht suddert regelmatig nakijken of er nog voldoen vocht aanwezig is. Wanneer het gerecht klaar is moet de saus gebonden zijn.
    • Zet af en toe een deksel op de pan om te vermijden dat teveel vocht verdampt.

    Dit heerlijk winters gerecht kan op voorhand bereid worden, handig als u de dag nadien niet veel tijd heeft. U hoeft het enkel op te warmen.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Stoemp met witloof en gehaktballen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speculaasijs een lekkernij uit Brussel, het dessert dat makkelijk te maken is.

     

    Speculaasijs

    Speculaasijs, een lekkernij uit Brussel, het dessert dat makkelijk te maken is. Speculaas, een Vlaams koekje wordt gewoonlijk rond Sinterklaas aan de kinderen gegeven. In een restaurant of een taverne serveert men de koffie dikwijls met een speculaaskoekje. De naam speculaas is afgeleid van het Latijnse 'species' dat kruiden betekent.

    Ingrediënten

    • de dooier van 4 eieren
    • 120 gr suiker
    • 1 mespuntje zout
    • 40 cl volle melk
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • ½ koffielepel kaneel
    • 2,5 dl slagroom
    • 200 gr speculaas

    Bereiding

    • Meng de suiker en het mespuntje zout met het eigeel. Opkloppen tot de eieren schuimen.
    • Zachtjes de melk, de vanillesuiker en de kaneel toevoegen.
    • Laten dikken au bain marie onder voortdurend roeren
    • Laten afkoelen, af en toe omroeren.
    • Voeg de verbrokkelde speculaas toe aan de bereiding. Doe alles in een kom.
    • 20 min in de diepvries plaatsen.
    • Ondertussen de room tot slagroom kloppen. De slagroom toevoegen aan de bereiding.
    • De bereiding opnieuw in de diepvries plaatsen. Tenminste 4 uur laten koelen.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Speculaasijs
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rijst met mosselen op zijn Belgisch

     

    Rijst met mosselen op zijn Belgisch

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    • 250 gr rijst
    • 100 gr boter of margarine
    • 1 kommetje ui op ringen gesneden
    • 1 kg mosselen
    • het sap van een citroen
    • 1 kommetje witte wijn
    • 100 gr spek op blokjes
    • 1 prei op stukjes
    • paprika
    • 1 mespuntje lookzout
    • zout en peper

    Bereiding

    • De rijst koken in veel gezouten water. Door een vergiet gieten en laten afkoelen onder koud stromend water, om te vermijden dat de rijstkorreltjes niet aan elkaar gaan vastplakken.
    • De rijst laten uitlekken. Laat de boter smelten in een pan en voeg de ui toe. Voeg de rijst toe en laat eventjes stoven.
    • Was de mosselen zeer zorgvuldig.
    • Doe de mosselen in een grote pan, voeg de wijn en het citroensap toe. Zet een deksel op de pan.
    • Laat 5 min koken op een hoog vuur, zodat alle mosselen goed open gaan.
    • Haal de mosselen uit hun schelp.
    • Kruid ze met zout en paprika.
    • Doe de mosselen bij de rijst. Laat sudderen op een laag vuurtje.
    • Voeg het lookzout toe, de blokjes spek gebakken in boter, en de stukjes gekookte prei.

    Dit gerecht wordt opgediend met een salade of met prei met vinaigrette.
    Drank : bier, schnaps of witte wijn.

     

    een recept van Béatrice M.) 

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Rijst met mosselen op zijn Belgisch
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke kabeljauw, gevuld met grijze garnalen van zeebrugge

     

    Koninklijke kabeljauw, gevuld met grijze garnalen van zeebrugge

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    • 600 gr kabeljauwfilet van de rug
    • 200 gr witte champignons
    • 120 gr grijze garnalen gepeld (of 500gr ongepeld)
    • 80 gr preiwit
    • 200 gr aardappelen, bintjes
    • 8 dl room
    • 10 gr boter
    • 20 gr bloem
    • 12 blaadjes groene selder
    • citroensap

    Bereiding

    • De garnalen pellen en een fumet maken met de kopjes
    • Wanneer de fumet klaar is, de kopjes verwijderen en de bouillon laten inkoken. 4 dl room toevoegen.
    • Eventjes laten meekoken, van het vuur nemen en koel bewaren.
    • 2 soeplepels van de saus binden met een roux (10 gr boter + 20 gr bloem). De gepelde garnalen toevoegen en koel bewaren.
    • De kabeljauwfilet in 4 gelijke vierkanten snijden (4 x 4 cm) van ongeveer 75 gr.
    • Snij de stukken kabeljauw in de dikte door en vul ze met 20 gr van de garnalenbereiding.
    • Alvorens ze te sluiten ze kruiden met grof zout en peper.
    • Verpak ze individueel in plastic folie en let erop dat de vierkante vorm bewaard blijft.
    • Stoom de kabeljauw gedurende 5 min. Koel ze af met koud water.
    • Maak de champignons schoon en snijd ze in fijne schijfjes. Besprenkel ze met citroenwater, zo blijven ze mooi wit. Laat ze uitlekken op een handdoek.
    • Snij de prei op stukken van 1cm en kook hem in de room. Maar een puree van de aardappelen en de room.
    • De overige 4 dl room lichtjes opkloppen en mengen met de koude garnalensaus in een verhouding van 2 soeplepels saus voor 1 lepel opgeklopte room. Roeren tot een homogeen mengsel.
    • De plastic folie van de kabeljauw verwijderen, zodat de champignonschijfjes beter aan de vis zouden plakken.
    • Plaats ze op een gril en stoom ze gedurende 6 minuten in een stoomoven.
    • Plaats met behulp van een cirkel van 9 cm de preipuree in het midden van de borden. Giet de saus rond de puree en zet eventjes onder de gril.
    • Plaats de kabeljauw, ontdaan van de plastic folie, in het midden.
    • Besprenkel de kabeljauw met een beetje olie. Werk af met enkele garnalen en gefrituurde selder.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Koninklijke kabeljauw, gevuld met grijze garnalen van zeebrugge
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hutsepot met wortel

     

    Hutsepot met wortel

     

    Men kan wortelts door uien vervangen maar weet dat uien vrij zoet zijn dus wanneer men dit recept met uien bereid zal men meer zout of wat bouillon moeten toevoegen. Witloof combineert beter niet met gerookt vlees.


    Ingrediënten

    • een 12-tal wortels op schijfjes gesneden
    • 5 of 6 aardappelen geschikt voor puree te maken, op schijfjes gesneden
    • 2 uien
    • 1 prei op stukjes
    • 1 raap op stukjes
    • 1 of 2 laurierblaadjes, tijm
    • zout en peper
    • 3 soeplepels olie
    • rundsbouillon
    • 2 dikke sneden gerookt spek
    • gerookte worsten of gerookt vlees

    Bereiding

    • In een grote pan het spek lichtjes bakken in 1 soeplepel olie
      Wanneer het spek wat kleur gekregen heeft uit de pan halen en op een bordje leggen. Aan het bakvet nog 2 soeplepels olie toevoegen en hierin de op stukjes gesneden ui goudgeel bakken.
    • Wanneer de ui goudgeel is het spek opnieuw toevoegen, de rest van de groenten en de kruiden toevoegen. Goed roeren. Het vlees toevoegen.
    • Overgieten met bouillon en wat water. Laten stoven. Na een halfuurtje nog eens goed omroeren.
    • Proef of het gerecht genoeg gekruid is. (LET OP: GEROOKT VLEES IS AL ZOUT). Het gerecht zo lang mogelijk laten stoven, op zijn minst 1u ½ . Bouillon toevoegen als het nodig is. Af en toe omroeren. Het gerecht is klaar wanneer de aardappelen volledig kapot gekookt zijn en wanneer er enkel nog een beetje kookvocht aan het oppervlak te zien is.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Hutsepot met wortel
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haantje à la Brabançonne recept uit de Brabants.

     

    Haantje à la Brabançonne

    Een lekker recept uit de Brabants.

    Ingrediënten

    • 1 haantje
    • 50 gr boter
    • 3 uien
    • spek op blokjes
    • jenever
    • 1 fles rode Bourgogne
    • 1 kruidentuiltje
    • bouillon
    • champignons
    • bloem
    • korstjes


    Bereiding

    • De boter laten smelten in een gietijzeren pan, de ui en het spek toevoegen. Het op stukken gedaan haantje toevoegen.
    • Wanneer dit alles een mooi kleurtje gekregen heeft overgieten met jenever en flamberen.
    • Alles overgieten met een goede fles rode Bourgogne, het kruidentuiltje, een beetje bouillon en enkele champignons toevoegen.
    • Op een zacht vuurtje laten sudderen gedurende één uur.
    • De stukken uit de pan halen. Een saus maken met een beetje bloem, wat boter en het kookvocht.
    • Opdienen in een diep bord een versieren met gefrituurde korstjes.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Haantje à la Brabançonne recept uit de Brabants.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesauteerde kip met gueuze Brabants recept met Brussels bier.

     

    Gesauteerde kip met gueuze Brabants recept

    met Brussels bier.

     

    Ingrediënten (voor 4 personen)

    • een kip van 1 ½ kg
    • 2 sjalotjes
    • het wit van 4 preien
    • 2 teentjes knoflook
    • ½ liter geuze
    • 1 koffielepel vleesextract opgelost in 2dl water of 2 dl kalfsfont
    • 2 dl room
    • 1 takje tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • voor de afwerking: peterselie en asperges

    Bereiding

    • Snijd de kip in 4 stukken.
    • Wrijf de stukken kip in met zout en strooi wat peper binnenin de kip.
    • Neem een grote pan en laat de boter smelten.
    • De kip langs beide zijden 2 à 3 min laten bruinen.
    • Ondertussen de sjalotjes op stukken snijden en het preiwit zo fijn mogelijk snijden.
    • Wanneer de stukken kip bruin zijn ze uit de pan nemen en warm houden. Om de bereiding niet te vettig te maken gieten we een deel van het bakvet weg.
    • De sjalotjes stoven in het overgebleven vet. Wanneer ze licht gekleurd zijn de prei toevoegen en 3 à 4 min stoven.
    • Wanneer de groenten gestoofd zijn de geuze toevoegen. De geperste look en het vleesextract toevoegen.
    • De kip opnieuw in de pan doen + tijm en laurier.
    • 20 min laten stoven.
    • De bereiding van het vuur nemen. De saus moet dik zijn.
    • De stukken kip uit de pan halen en warm bewaren. Het takje tijm en de laurierblaadjes verwijderen.
    • Voeg de room toe en laat binden.
    • De kip over de borden verdelen. Serveer hierbij de asperges.
    • Overgiet met de saus en werk af met peterselie.

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Gesauteerde kip met gueuze Brabants recept met Brussels bier.
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gegratineerd witloof uit de Brabantse keuken

     

    Gegratineerd witloof uit de Brabantse keuken

    Misschien wel het meest klassieke recept uit de Belgische keuken. Ik ken eigenlijk geen enkel gezin waar men er zich niet aan tegoed doet. Dit gerecht wordt meestal in de winter bereid. De bereiding kan van gezin tot gezin variëren. Het is dan hoofdzakelijk de saus die op een andere manier bereid wordt, de één bereidt de saus met melk en de andere doet het op basis van het kookvocht.
    Het is een eenvoudig goedkoop gerecht … wie zwikt er niet voor!

    Ingrediënten voor 2 personen

    • 4 stronken witloof van gemiddelde grootte
    • +/- 15 cl kookvocht van het witloof
    • +/- 15 cl melk
    • 4 sneden ontvette beenhesp
    • 1 teentje knoflook
    • 20 gr boter + 5 cl water ( voor de bereiding van het witloof)
    • 2 soeplepels bloem
    • 50 gr boter (voor de saus)
    • 100 à 150 gr geraspte gruyère
    • zout, peper, muskaatnoot

    Bereiding

    • Stoof het witloof in de boter en het water. Voeg de look toe vanaf dat de boter gesmolten is. Kruiden met peper en zout. Laten stoven op een gematigd vuurtje. Het witloof zal een beetje verkleuren.
    • Het witloof op zijn minst een half uurtje laten uitlekken (indien mogelijk een uur) om te vermijden dat het water tijdens de bereiding in de oven in de saus zou terecht komen. (Met dank aan Mr. Haulot van www.brusselstourism.com voor deze terechte opmerking)
    • Bereiding van de saus:
      • 50 gr boter laten smelten
      • de bloem toevoegen, van het vuur nemen en mengen
      • het kookvocht in de pan opvangen en goed mengen, eventueel met behulp van een spatel
      • terug op het vuur zetten en de melk toevoegen
      • zachtjes roeren zodat de saus kan indikken
      • +/- 100 gr geraspte gruyère toevoegen, naar smaak kruiden met peper, zout en muskaatnoot
    • De hesp rond het witloof rollen
    • Plaats ze in een ovenschotel en overgiet ze met saus
    • Bestrooien met geraspte kaas
    • Plaat de schotel in een voorverwarmde schotel van 200°C gedurende ongeveer 20 min.
    • Opdienen met puree … of leg alvorens de schotel in de oven te zetten voorgekookte aardappelen bij het witloof.

     

    11-03-2011 om 00:00 geschreven door meesterchef  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Belgische Recepten
    Tags:Gegratineerd witloof uit de Brabantse keuken


    Kok Vacatures Internationaal

    Kok Vacatures Internationaal

    RSS Kok Vacatures

    RSS Kok Vacatures Amsterdam
    RSS Kok vacatures Rotterdam
    RSS Kok Vacatures Den Haag

    RSS Kok Vacatures Limburg

    RSS Kok Vacatures Noord Holland
    Rss Kok Vacatures Zuid Holland
    RSS Kok Vacatures Brabant
    RSS Kok Vacatures Groningen
    RSS Kok Vacatures Friesland
    RSS Kok Vacatures Utrecht
    RSS Kok Vacatures Zeeland
    RSS Kok Vacatures Gelderland
    RSS Kok Vacatures Drenthe
    RSS Kok Vacatures Overijssel
    RSS Kok Vacatures Flevoland



    RSS Kok Vacatures Belgie

    RSS Kok Vacatures Frankrijk

    RSS Kok Vacatures Duitsland

    RSS Kok Vacatures Engeland

    RSS Kok Vacatures Zweden

    RSS Kok Vacatures Noord Amerika


    RSS Kok Vacatures Japan

    RSS Kok Vacatures China


    Follow wijnjournaal on Twitter



    Follow kaasinfo on Twitter


    Dieet Gezond



    Labels


     

    Foto

    Populair Top 10 Medicijn


    Tip van de Dag


    Order On Line



    Foto

    Anti Conceptie on line met 10 EURO COUPON CADEAU

     



    Cerazette
    Diane - 35
    Evra pleisters
    Femodeen
    Lovette

    Marvelon

    Mercilon
    Microgynon 20

    Microgynon 30

    Microgynon 50
    Minulet
    Mirena


    Nuvaring
    Stediril-30


    Yasmin
    Yaz 24 4

    Labels


    Hoofdpunten blog boekenparadijs
  • #thriller and #fantasy #news
  • #thriller # nieuws
  • #poezie #nieuws #marathon
  • #roman #nieuws #voorpagina
  • #Harry #Potter Nieuws Journaal
  • #vlaamse#literatuur
  • #bestseller #nieuws
  • .Nu #domeinnamen voor een euro bij mijndomein.nl #hosting actie
  • Dit Wordt Jouw Jaar #Ben Tiggelaars #bestseller #Dromen #Durven # Doen #Inspirerend #nuchter #praktisch #humoristisch #supermotiverend!
  • #boeken #vacatures #Nederland #Belgie

    Hoofdpunten blog liefdenetwerk
  • Belgie Websites over Gezondheid
  • Belgie Vertalen en Woordenboeken - online woordenboeken
  • Belgie Alles over dieren en huisdieren
  • Belgie Websites speciaal voor jongeren en kinderen
  • Belgie overzicht Naslagwerken Vraag en Antwoord
  • Belgie Media: Televisie & Radio Overzicht
  • Belgie :Opzoeken van adressen, telefoonnummers en bedrijven
  • Provincies, politiek en vakbonden in Belgie
  • Overheidsdiensten in België, Vlaanderen en Brussel
  • NGO Websites Hulporganisaties Goede Doelen Belgie

    Hoofdpunten blog twitter
  • Gratis leuke films
  • Speciale acties en goed doel nieuws
  • Freelance zzp ondernemers nieuws
  • social media vacatures België
  • social media vacatures Nederland
  • freelanceforum be nl nieuws
  • Twitter tips & trics updates
  • 50 Twitter Applicaties
  • Twitter tips for political advertisers
  • #liefde #Relatietips

    Click To Save Lives!





    14 november 2011 Wereld Diabetes Dag


    Diabetes Education Workshop - D-NET 2011


    Hoofdpunten blog medicijnen
  • #Viagra vraag en antwoord #PFIZER
  • Stoppen met roken
  • Het 7 stappen afval plan #dieet #afvallen
  • Vermoeidheid en voorjaarsmoeheid weg met b12
  • Hoger libido meer zin in sex
  • Verbeter uw geheugen met kruiden
  • L-Tryptofaan voor een goede nachtrust
  • #Kwik vergifiging he kom je ervanaf?
  • 2fase is de hype op het gebied van afslanken. Koolhydraten eten en toch afvallen.
  • Medische Apps Medical apps Mobiele apps II

    Hoofdpunten blog fietsplezier
  • Kim
  • Stichting Landelijk Fietsplatform Links
  • Tour de France 2021: Stage 21 Highlights
  • Fietskampioen Kim
  • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  • Fietstochten Actueel Nieuws
  • Fietsen voor een goed doel
  • Fietsroutes Azië
  • Fietsroutes Zuid Amerika
  • Fietsroutes Noord Amerika

    Hoofdpunten blog hooikoortsinfo
  • Wat is Hooikoortsweer
  • tv nieuws teletekst hooikoorts
  • Zorg en welzijn Nieuws Labels
  • Pollen Nieuws Yahoo
  • Hooikoorts Pollen Nieuws
  • specialisme allergologie links
  • paracetamol en astma
  • allergie preventie baby en kind
  • allergievrij beddengoed
  • luchtverversing luchtreinigers

    Hoofdpunten blog menopauze
  • Menopauze test
  • Speciaal voor vrouwen zijn er supplementen en ondersteunende artikelen ontwikkeld voor in de overgang.
  • affiliaties partner worden van dokter on line
  • erectiestoornis bij overgang
  • Farmacodynamische eigenschappen viagra
  • productrie viagra
  • viagra gebruikerservaring
  • viagra nieuws
  • erectieproblemen
  • viagra potentiemiddel

    Hoofdpunten blog bankzaken
  • Freelance Nederland
  • Alerpay Making and receiving online payments couldn’t be easier! There are only three simple steps:
  • 500Affiliates trading software offers great commission plans. It is considered as one of the most profitable programs on the net.
  • Handel in aandelen, indices, grondstoffen en valuta
  • Banken Boeken Bestsellers
  • Beleggen kun je zelf door Patrick Beijersbergen
  • Banken, bubbels en bonussen
  • Pay Pal Gratis
  • Banken en geld Nieuws Dienst
  • Artsen zonder grenzen

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    barttanjaendekids
    www.bloggen.be/barttan
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    tlissewegenartje
    www.bloggen.be/tlissew

    Follow kookbeter on Twitter


     

     

    Kooklinks

    Ook een link bij deze kooklinks? Neem contact met ons op.


    Zoeken in blog



    Zoekmachine Culinair

    Culinaire Zaken
    Duizenden makkelijk toegankelijke recepten van heerlijke gerechten uit vele landen. recepten geordend op soort gerecht, land, indeling, ingredient en ingredientklasse, met veel uitleg en achtergrondinformatie bij ingredienten. bij elk recept een volledige bereidingswijze.
    http://www.xs4all.nl/~rjmmilt/

    Restorant
    Zoek restaurants in belgië, restaurantgids, restaurantengids, uitgebreide en duidelijke informatie over restaurants , per provincie, type keuken, menukaarten, openingsuren, aankondigingen, kortingsbonnen, fotos, …..en ook voor vegetariërs
    http://www.restorant.be


    Hoofdpunten blog twitter
  • Gratis leuke films
  • Speciale acties en goed doel nieuws
  • Freelance zzp ondernemers nieuws
  • social media vacatures België
  • social media vacatures Nederland
  • freelanceforum be nl nieuws
  • Twitter tips & trics updates
  • 50 Twitter Applicaties
  • Twitter tips for political advertisers
  • #liefde #Relatietips

    Hoofdpunten blog weerdienst
  • 10 EURO COUPON CADEAU ACTIE
  • Amazon Tip
  • Weerwoord Be Weerwoord RSS Weerwoord, forum over weer en klimaat
  • The Weather Channel: National Weather Outlook
  • Buienradar Meetstations gegevens
  • Weer Weather Links Start Portaal
  • Weer Nieuws GO Hoofdlijnen Het Weer
  • Public Service Announcements for Hurricanes
  • Vacatures
  • Openbaar Ministerie Verkeer Actueel

    Hoofdpunten blog carnaval
  • #liefde en #relatietips
  • Pins Medailles Belgie
  • Wagenbouwers Belgie
  • Carnavalsverenigigen Belgie Limburg
  • Carnaval in West-Vlaanderen
  • Carnaval in Oost-Vlaanderen
  • Carnavalmuziek Belgie
  • Carnaval in Wallonie
  • Carnavalsverenigingen Brabant
  • Artiesten Carnaval Belgie

    Hoofdpunten blog fietsplezier
  • Kim
  • Stichting Landelijk Fietsplatform Links
  • Tour de France 2021: Stage 21 Highlights
  • Fietskampioen Kim
  • 2012 Tour de France stage 3 finish crash & interview
  • Fietstochten Actueel Nieuws
  • Fietsen voor een goed doel
  • Fietsroutes Azië
  • Fietsroutes Zuid Amerika
  • Fietsroutes Noord Amerika


    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    melkproducten
    www.bloggen.be/melkpro

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs