Inhoud blog
  • italiaans belegd broodje
  • HANDIGE KOOKBOEKEN
  • VIS: zalm met aardappeltjes en spinazie
  • Tips voor het koken!!!
  • ZANDKOEKJES
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Zoeken in blog

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    dyrome
    www.bloggen.be/dyrome
    recepeten & truc's
    eenvoudige maar lekkere recepten
    17-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.italiaans belegd broodje
    benodigdheden : (2pers)
    - 1 ciabatta
    -2 bollen mozarelle ( de lekkerste mozarella is die van buffalo melk!!)
    - tomattenpesto
    - zon gedroogde tomaten
    - peper en zout
    - balsamico azijn
    - olijfolie
    -  5 schelletjes seranoham
    Bereiding:
    snij de ciabatta in 2( verticaal) , doe op de ene helft de pesto en op de andere helft de olijfolie en balsamico azijn.
    beleg dan de ciabatta met sneetjes mozarella , seranoham en zon gedroogde tomaten . Doe er op het einde een beetje peper en zout bij.
    doe nu je ciabatta mooi dicht en smakkelijk eten.
     

    Tip : je kan de voor de olijfolie , de olie van de zongedroogde tomaten gebruiken.

    17-10-2007 om 14:55 geschreven door valerieH  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    16-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HANDIGE KOOKBOEKEN
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beginners:
    - kook met Jamie : In dat boek , worden alle soorten groenten , fruit , vis vlees , desserts enzo uit gelegd . Héél handig voor een goede kennis over uw koopwaar enzo.
    - groot handboek koken ( van de uitgeverij deltas) : het is een boek waar alles over koken word uitgelegd , alle basis .
    Hoe je sauzen moet maken , fonds moet maken , pasta ( niet moeilijk uitgelegd!). Er staan wel geen recepten in , alleen bereidingen.


    gevorderden:
    - de triologie:" het prouct , de basis en het recept" , zijn echt heel gemakkelijk . Voor veel mensen zijn ze een soort van bijbel.
    - "De kookbijbel" van Piet Huysentruyt : daar heb je alle recepten samen die het meest gebruikt worden . Ze staan ook heel goed uit gelegd

    goed gevorderden:
    -"Sergio" , van Sergio Herman : het is een kookboek met recepten in maar ook het portret van een kok aan de top.
    ( ik ben waarschijnlijk niet echt objectief , want Sergio Herman is mijn groot voorbeeld)
    - "ciel bleu" : is een mooi boek , een beetje naar het moliculaire koken toe . Maar haalbaar

    16-10-2007 om 21:06 geschreven door valerieH  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VIS: zalm met aardappeltjes en spinazie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen wat heb je nodig :

    - 200 g zalm per persoon ( liefst zonder graten )
    - 150g bladspinazie ( mag uit de diepvriezer komen )
    - 2à3 aardappelen per persoon
    - olijfolie , peper en zout ( ev. look)
    - bakpapier

    Bereiding :
     verwarm je oven voor om zo'n 200°C ( haal uw bakplaat uit de oven), snij ondertussen uw aardappelen in fijne plakjes (0.5cm).
    leg ze op de ovenschaal ( waar het bakpapier ,ter grootte van de ovenschaal ,al op ligt)
    Doe er dan een beetje olijfolie op, samen met een BEETJE peper en een snuifje zout ( je kan er ook een beetje look bij doen).
    Wanneer de oven voor verwamt is , steek je ze in de oven.Voor zo'n 30 min( wanneer ze goud bruin zijn , zijn ze klaar)
    Bak de spinazie ( wacht wel een 20 min tussen het bakken en de aardappelen in de ovensteken).
    VERGEET NIET JE AARDAPPELEN UIT DE OVEN TE HALEN.
    Bak nu dan de zalm in de vispan.

    16-10-2007 om 20:29 geschreven door valerieH  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tips voor het koken!!!
    Kookgerei:

    - steek nooit je goede messen in de vaatwas , dat zorgt er voor dat je messen zeer snel bot worden.

    De oven :

    - een oven-thermometer is zeer handig om goed met je oven te kunnen werken . Ovens verschillen en zijn vaak niet precies , waardoor je heerlijke gerechten totaal kunt laten omslaan.

    Nagerechten:

    - als je cakes maakt , klop je best eerst even je eieren op ( op een zachte stand van de mixer voor een minuut en een half)

    16-10-2007 om 18:54 geschreven door valerieH  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ZANDKOEKJES

    Ingrediënten van Zandkoekjes

    • 250 gram bloem
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 100 gram suiker
    • 125g roomboter
    • 1 ei
    lijn

    Bereidingswijze van Zandkoekjes

    Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, ei en de boter(doe de boter in fijnere stukken) in een kom en roer/kneed alles goed tot een deeg. Doe bloem op het werkvlak en rol dan het deeg uit tot een dikte van 1 centimeter . Hierna kun je de koekjes uitsnijden met een vormpje .

    Vet een bakplaat in en leg de zandkoekjes er op. Bak de zandkoekjes 15 minuten in een oven van 200 graden C.

    16-10-2007 om 16:43 geschreven door valerieH  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)


    Tip : wanneer je cake maakt , klop dan eerst even je eieren op
    Rondvraag / Poll
    wat eet jij het liefst?
    franse keuken
    italiaanse keuken
    griekse keuken
    spaanse keuken
    chineese keuken
    geen van allen
    Bekijk resultaat


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • italiaans belegd broodje
  • HANDIGE KOOKBOEKEN
  • VIS: zalm met aardappeltjes en spinazie
  • Tips voor het koken!!!
  • ZANDKOEKJES

    Archief per week
  • 15/10-21/10 2007

    Een interessant adres?


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs