Inhoud blog
  • Al 40 jaar bekend met hoofdpijn
  • Ziek zijn is ook hard werken
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Liefde en Pijn , in een eerlijk Leven

    19-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 40 jaar bekend met hoofdpijn

    Al 40 jaar bekend met hoofdpijn

     

    Vanaf  de leeftijd van 8 jaar al veel hoofdpijn . Werd er bijna altijd ook misselijk van . Pas na een slaap van minimaal 7 uur ging toen de hoofdpijn weg .

    Dit kwaaltje is altijd gebleven en later ontwikkelt naar Migraine .

    De oorzaak werd toen alleen gezocht in onregelmatig slaap .

    Vanaf m n 25e verjaardag wees men de tanden en kiezen aan als de bron van alle hoofdpijn. Er werden heel wat verbouwingen aan gebit gedaan . Zenuwbehandelingen , boren en vullen , tandvlees verwijderen .

    Inmiddels 30 en de klachten totaal niet verandert , alleen verergert met continu last van ontstoken hoofdholtes , tandvlees , oren , neus en keel. Dit bovenop de hoofdpijn , die nooit verdwenen is.

    Een neusoperatie om alles open te krijgen , alles was inderdaad netjes open ,

    maar de schrijnende pijn in m`n hoofd zat er nog .

    Ook met IMMIGRAN / RELPAX en PROPAPRONOL geen gewenst resultaat .

    35 jaar , de zoektocht naar een genezend iets gaat via een neuroloog verder . De slaap apneu die ik inmiddels ook had , moest wel eerst geëlimineerd worden .

    19 keer wakker schrikken per minuut ! is niet bevordelijk voor een koppijnprofessional .

    Een spoedoperatie was nodig , de gehemeltecorrectie was zo uitgevoerd.

    De pijn in kaak , oogkassen , oor , achter- en voorhoofd wordt tot m`n 45e jaar alleen maar heviger en komt frequenter voor . Weer een diagnose , dit keer van 3 verschillende kaak specialisten , saneren complete kaak en kiezen/tanden of een totale extractie gebit . Dat laatste was zo gebeurt , na zo`n 3 uur sleuren heeft men mij verlost van al het witte ivoor dat er in mijn mond te vinden was .

    Na het lange herstel van de wonden in en rond de kaak inderdaad totaal geen pijn aan de kiezen , want die waren allemaal weg , maar nog wel pijn aan de kaak , oogkas , slaap en achter- en voorhoofd . Nog steeds .

    Nu 48 jaar , geen oplossing , wel weer bij een kaakchirurg en neuroloog geweest. De kaak kan niets voor me doen , de neuroloog probeert eerst wat medicijnen , en werken die niet , mag ik alsnog naar een pijn-kliniek .

    Maar eerst moeten we dit testen op volgorde ,

    CARBAMAZEPINE (werkte niet) ,

    NORTRILEN (werkte niet),

    ISOPTINE (werkte niet),

    MEDROL/CORTISON/PREDNISON werkt wel maar mag niet doorgebruiken )

    CAMCOLIT/Lithium (werkt niet)

    Zit nu nog een maand in de Lithiumcarbonaat , daarna hopelijk een operatie in de hersenpan , een sponsje tussen ader en zenuw of misschien dan toch de hersenstam omzagen . Dit lijkt mij de enige hoop pffff.  

    De diagnose is in ieder geval helder ,

    MIGRAINE / CLUSTER HOOFDPIJN  / TRIGEMINUS NEURALGIE

    Hoofdpijn en hoofdpijn en nog eens hoofd- en aangezichtspijn.

    8 aanvallen wordt me teveel .

    Ben het beu in test fases te zitten . Duurt me allemaal iets te lang .

     

     

     

     

                                                            Cornelis van Schijndel

                                                            19 jan 2015

    19-01-2015 om 23:15 geschreven door Cornelis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:hoofdpijn
    18-01-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ziek zijn is ook hard werken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ziek zijn is ook hard werken .

     

    Pijn beleven kost veel energie .

    Als er al een pauze komt ,

    is het altijd onbekend wanneer en voor hoelang

    7 dagen per week ?

    Dat rooster bestaat tegenwoordig alleen nog voor de zieken .

    Veel quality-time ?

    Laten we eens rekenen……….

    8 aanvallen per dag ,

    ongeveer 45 minuten per aanval

    met een uurtje bijkomen c.q. recupereren 

    …….totaal 14 uur van elke geschonken kalender dag.

    14 uur per dag pijn , 14 uur per dag verloren.

    De resterende  “goede tijd”  van zo’n dag , die 10 uur ?

    De dagelijkse gezinszaken , eten , slapen en ……

    een paar pillekes slikken.

    8x100mg  iets , 16x500mg  iets anders ,

    3x400mg zooi plus 2x15mg andere zooi .

    Dit maakt in totaal 29 snoepjes . Zo’n 900 per maand .

    Mijn ervaring ?

    Ziek zijn is hard werken , heel hard werken .

                                           

     

     

                                                                      17 jan 2015

     

            

    18-01-2015 om 00:54 geschreven door Cornelis  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/cornelis_bloggen

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    18-01-2015 om 00:09 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs