1. Facciamo un citytrip a Roma il fine settimana del 14 maggio. Partiamo il venerdi, il 13 maggio domani presto, e torniamo la domenica tardi.
2. Voliamo con Ryan Air da Charleroi a Roma. 3. Facciamo un programma per questi giorni a Roma. Avete delle suggestioni ? Il più importante c'è fare una escurzione insieme, di tutti e per tutti.
Ho fatto i cannelloni di Alain venerdi scorso e sono eccellenti ! Il più difficile è di riempire i tubi. Ma si amate la cucina italiana dovete certamente li fare una volta.
E come sono passate le prime lezione ? E una buona isegnante, no ? Il gruppo è più grande, ma si abbiamo il tempo di ci conosciamo, sono certo che sera anche un anno fantastico.
Volevo dire che quest'anno ho il secondo anno a Roeselare, cioè la vostra classe con alcuni altri della classe di Annelies. Sono contenta!!!!!! Ci sono 16 iscrizioni per il mercoledì. (un numero ideale, a mio parere) Trui ha l'altra classe, quella del giovedì, con 17 corsisti.
Ingrediënten voor vier personen: -cannelloni (Barilla in carrefour te vinden): een 12 à 16 pijpen -500 à 600 gr gemengd gehakt (bij kettingkoken*: 800 gr) -olijfolie -een achttal langwerpige tomaten en eventueel een blikje tomatenpuree -een halve paprika -een halve aubergine -een ajuin (eventueel) -rozemarijn en/of tijm en/of Provençaalse kruiden en/of basilicum -100 gr gruyerekaas of kaas naar keuze -een afgespoelde wijnkurk
Gerief: -bakpan van ongeveer diameter 28 cm met smoordeksel -kookpot van gemiddelde grootte -vergiet(passevite) -goed keukenmes -snijplank -grote rechthoekige ovenschotel
Bereiding: Snijd de ajuin in fijne blokjes. Doe daarna hetzelfde met de paprika en de aubergine. Breng in een goede bakpan de olijfolie op temperatuur. Bij voorkeur olie die je meebracht van Italië ;-). De olie is op temperatuur als hij heerlijke geuren begint af te geven. Doe eerst de ajuintjes in de olie en laat ze verglazen (doorzichtig worden), doe er daarna de aubergine en paprika bij en laat een vijf à zeven minuutjes stoven zonder deksel. Ondertussen breng je ook het water van de kookpot aan de kook. Snij de tomaten open en lepel het binnenwerk uit (gaat goed met een puntige soeplepel) en hak dit ook in kleine blokjes. Het voordeel van langwerpige tomaten is dat ze veel minder pitten bevatten, smakelijker zijn en dus ook veel bruikbaarder zijn voor zo'n gerecht. Je brengt het gehakt in de pan en stevig met een vork pletten tot je een korrelige structuur hebt (zoals voor spaghettisaus). Dan doe je er de het binnenste van de tomaten bij en eventueel de tomatenpuree. Laat nog wat doorsudderen en breng dan pas de kruiden aan (Provençaals en/of rozemarijn en/of tijm en/of basilicum), met een smoordeksel op de pan en snijd ondertussen de overgebleven buitenschil van een drie a viertal tomaten in blokjes van ongeveer één vierkante centimeter. Doe deze in een kommetje. Deze blokjes heb je nodig voor de afwerking. Ondertussen mag ook de oven voorverwarmen op 180 graden. Tijdens het doorsudderen van het gehakt doe je de cannellonipijpen in het kokend water van de kookpot en laat exact 4 minuten koken met een scheutje olijfolie bij het water (instellen van timer van oven, werkt heel makkelijk ;-)). Na vier minuten nog twee minuten laten nagaren met uitgedraaid vuur, afgieten en tegelijkertijd het vuur van het gehakt uitdoen. De cannelloni in de passevite overgieten, uit laten lekken en laten schrikken (heel kort met koud water overspoelen). Daarna kan je de cannelloni beginnen vullen met het mengsel van het gehakt. Trucje om dit vlot te doen: met een afgespoeld wijnkurk dat je onderaan de opening in de canneloni houdt en dan inlepelen bovenaan. Eenmaal vol plat leggen in de ovenschotel ingesmeerd met olijfolie. Eenmaal de ovenschotel vol ligt met de pijpjes overgieten met olijfolie (je mag best kwistig zijn)de tomatenblokjes openstrooien en dan de kaas erop sprenkelen zodat die mooi verdeeld is. In de voorverwarmde oven 20 minuten laten bakken; bij een warmelucht oven met grillstand de laatste twee minuten grillen en dan is je gerecht klaar... Voor de kettingkokers (mensen die twee gerechten in één keer klaar maken): je houdt de rest van de tomaten voor een tomaat farce opgevuld met het overschot van je gehakt mengsel. Deze tweede menu kan je dan bewaren in de koelkast en later opdienen met rijst of aardappelen. Gans deze menu krijg je in elkaar in een dik half uur, dus absoluut niet tijdrovend! Smakelijk