Inhoud blog
  • Vespa 60 anni !
  • viaggetto a Roma
  • I cannelloni di Alain
  • Il secondo anno commincia ...
  • Una serata particolare ...
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Corso Italiano CVO Roeselare
    Gruppo del corso italiano 2010
    05-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vespa 60 anni !

    Ciao amice e amici del corso di italiano, qui sotto trovate  il link per un
    film di pubblicità molto bello.

    Buon divertimento.

    Tanti saluti. Wim

    <http://www.youtube.com/watch?v=DWDjWKfY1xA&feature=player_embedded>

    05-12-2010 om 12:50 geschreven door Rudy Goudeseune  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    28-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.viaggetto a Roma
    1. Facciamo un citytrip a Roma il fine settimana del 14 maggio. Partiamo il venerdi, il 13 maggio domani presto, e torniamo la domenica tardi.
    2. Voliamo con Ryan Air da Charleroi a Roma.
    3. Facciamo un programma per questi giorni a Roma. Avete delle suggestioni ? Il più importante c'è fare una escurzione insieme, di tutti e per tutti.

    28-10-2010 om 21:02 geschreven door Rudy Goudeseune  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    26-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.I cannelloni di Alain
    Ho fatto i cannelloni di Alain venerdi scorso e sono eccellenti !  Il più difficile è di riempire i tubi.  Ma si amate la cucina italiana dovete certamente li fare una volta.

    E come sono passate le prime lezione ?  E una buona isegnante, no ?  Il gruppo è più grande, ma si abbiamo il tempo di ci conosciamo, sono certo che sera anche un anno fantastico.

    Tanti saluti e grazie Alain
    Kathleen

    26-09-2010 om 09:50 geschreven door Kathleen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    31-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Il secondo anno commincia ...
    Volevo dire che quest'anno ho il secondo anno a Roeselare, cioè la vostra classe con alcuni altri della classe di Annelies. Sono contenta!!!!!! Ci sono 16 iscrizioni per il mercoledì. (un numero ideale, a mio parere) Trui ha l'altra classe, quella del giovedì, con 17 corsisti.
     
     A presto, la prima lezione è l' 8 settembre.
     
    Tantissimi saluti,
     
    Lieve

    31-08-2010 om 20:51 geschreven door Rudy Goudeseune  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    18-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Una serata particolare ...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Grazie a Bart e sua moglie Marleen per la serata, la cucina italiana e le foto ...

    18-08-2010 om 21:05 geschreven door Rudy Goudeseune  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept Cannelloni Alain Provist

    Grazie, Alain !

    Ingrediënten voor vier personen:
    -cannelloni (Barilla in carrefour te vinden): een 12 à 16 pijpen
    -500 à 600 gr gemengd gehakt (bij kettingkoken*: 800 gr)
    -olijfolie
    -een achttal langwerpige tomaten en eventueel een blikje tomatenpuree
    -een halve paprika
    -een halve aubergine
    -een ajuin (eventueel)
    -rozemarijn en/of tijm en/of Provençaalse kruiden en/of basilicum
    -100 gr gruyerekaas of kaas naar keuze
    -een afgespoelde wijnkurk

    Gerief:
    -bakpan van ongeveer diameter 28 cm met smoordeksel
    -kookpot van gemiddelde grootte
    -vergiet(passevite)
    -goed keukenmes
    -snijplank
    -grote rechthoekige ovenschotel

    Bereiding:
    Snijd de ajuin in fijne blokjes.
    Doe daarna hetzelfde met de paprika en de aubergine.
    Breng in een goede bakpan de olijfolie op temperatuur. Bij voorkeur olie die je meebracht van Italië ;-).
    De olie is op temperatuur als hij heerlijke geuren begint af te geven.
    Doe eerst de ajuintjes in de olie en laat ze verglazen (doorzichtig worden), doe er daarna de aubergine en paprika bij en laat een vijf à zeven minuutjes stoven zonder deksel.
    Ondertussen breng je ook het water van de kookpot aan de kook.
    Snij de tomaten open en lepel het binnenwerk uit (gaat goed met een puntige soeplepel) en hak dit ook in kleine blokjes. Het voordeel van langwerpige tomaten is dat ze veel minder pitten bevatten, smakelijker zijn en dus ook veel bruikbaarder zijn voor zo'n gerecht.
    Je brengt het gehakt in de pan en stevig met een vork pletten tot je een korrelige structuur hebt (zoals voor spaghettisaus). Dan doe je er de het binnenste van de tomaten bij en eventueel de tomatenpuree. Laat nog wat doorsudderen en breng dan pas de kruiden aan (Provençaals en/of rozemarijn en/of tijm en/of basilicum),  met een smoordeksel op de pan en snijd ondertussen de overgebleven buitenschil van een drie a viertal tomaten in blokjes van ongeveer één vierkante centimeter. Doe deze in een kommetje. Deze blokjes heb je nodig voor de afwerking.
    Ondertussen mag ook de oven voorverwarmen op 180 graden.
    Tijdens het doorsudderen van het gehakt doe je de cannellonipijpen in het kokend water van de kookpot en laat exact 4 minuten koken met een scheutje olijfolie bij het water (instellen van timer van oven, werkt heel makkelijk ;-)). Na vier minuten nog twee minuten laten nagaren met uitgedraaid vuur, afgieten en tegelijkertijd het vuur van het gehakt uitdoen. De cannelloni in de passevite overgieten, uit laten lekken en laten schrikken (heel kort met koud water  overspoelen).
    Daarna kan je de cannelloni beginnen vullen met het mengsel van het gehakt. Trucje om dit vlot te doen: met een afgespoeld wijnkurk dat je onderaan de opening in de canneloni houdt en dan inlepelen bovenaan. Eenmaal vol plat leggen in de ovenschotel ingesmeerd met olijfolie.
    Eenmaal de ovenschotel vol ligt met de pijpjes overgieten met olijfolie (je mag best kwistig zijn)de tomatenblokjes openstrooien en dan de kaas erop sprenkelen zodat die mooi verdeeld is.  In de voorverwarmde oven 20 minuten laten bakken; bij een warmelucht oven met grillstand de laatste twee minuten grillen en dan is je gerecht klaar...
    Voor de kettingkokers (mensen die twee gerechten in één keer klaar maken): je houdt de rest van de tomaten voor een tomaat farce opgevuld met het overschot van je gehakt mengsel. Deze tweede menu kan je dan bewaren in de koelkast en later opdienen met rijst of aardappelen.
    Gans deze menu krijg je in elkaar in een dik half uur, dus absoluut niet tijdrovend!
    Smakelijk

    http://www.alainproviest.be/

    18-08-2010 om 21:00 geschreven door Rudy Goudeseune  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    24-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Le foto della nostra serata a Rumbeke
    Grazie per le foto, Rita !

    http://img267.imageshack.us/gal.php?g=sdc14088.jpg

    24-06-2010 om 23:08 geschreven door Rudy Goudeseune  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    21-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 giugno
    Appello di Lieve: vuole vedere tutti gli studenti e tutte le studentesse del nostro corso venerdi prossimo il 25 giugno ...
    Chi viene ? 

    21-06-2010 om 18:16 geschreven door Rudy Goudeseune  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    17-06-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Benvenuto

    Siete benvenuti sul primo blog del corso italiano CVO Roeselare 2010 !

    A notare nell' agenda: serata italiana il 13 agosto da Bart !

    17-06-2010 om 00:00 geschreven door Rudy Goudeseune  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)

    Archief per week
  • 29/11-05/12 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 30/08-05/09 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs