4 personen
- benodigdheden: 150gr pizzadeegmix (Aveve) - 1 eetlepel olijfolie - raketsla
tomatensaus: 1 rood pepertje - 250gr rijpe tomaten - 2 teentjes knoflook - 4 blaadjes verse salie - 2 eetlepels
tomatenpuree - 1 eetlepel olijfolie - p&z
beleg: 4 plakken (vegetarische) ham - 200gr gekookte en gepelde scampi's
- werkwijze:
1. Ontpit en ontvel de tomaten. Snij ze in kleine stukjes. Ontpit en hak ook het pepertje fijn.
2. Verwarm de oven voor op 220°. Doe de pizzamix in een kom, roer er de olie en 125ml warm water door en
kneed alles 5 minuutjes tot een elastisch deeg. Verdeel het deeg in vieren en maak er rondjes van. Leg deze
pizzabodems op een ingevet bakblik en laat 10 minuten rijzen op een warme droge plaats.
3. Doe de tomaten met de fijngehakte teentjes knoflook, het pepertje, de salie, de tomatenpuree en de olie in
een pannetje en laat alles 10 minuutjes sudderen tot je een dikke saus hebt. Kruid met p&z.
4. Verdeel de saus over de deegcirkels. Verdeel hierna de scampi's hierover. Snij de ham in lange reepjes en
verdeel die over de scampi's.
5. Bak de pizza 10 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is. Neem de pizza's daarna
uit de oven om te controleren en bak evt nog 5 minuten.
- suggestie: Garneer elke pizza met wat raketsla, sprenkel er wat olie over en bestrooi tenslotte ook met wat
versgemalen peper
23-01-2017 om 18:11
geschreven door annelien 
0
1
2
3
4
5
- Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Hoofdgerechten
|