Inhoud blog
  • Tiramisu
  • Frangipannetaartjes
  • Vegetarisch cannelloni
  • Mini-pizza's
  • Lasagne met kaassaus
    Categorieën
  • Desserts en gebak (11)
  • Hoofdgerechten (8)
  • Ontbijt en broodbeleg (7)
  • Soep en voorgerechten (5)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cooking and baking

    24-04-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tiramisu
    6-8 personen
    -benodigdheden: 200gr boudoirs - 4 eieren - 500gr mascarpone - 1 reep donkere chocolade - 100gr bloemsuiker - 
       2 eetlepels amaretto - 1,25dl sterke koffie

    -werkwijze:
       1. Scheid de eieren en meng de eierdooiers, de amaretto en de bloemsuiker.
       2. Meng de mascarpone eronder. Laat ondertussen de koffie afkoelen.
       3. Klop het eiwit op en meng alles zachtjes dooreen. 
       4. Dop vluchtig de boudoirs vluchtig aan beide kanten in de koffie (ze mogen niet doordrongen zijn) en leg ze naast
           elkaar in een schaal tot het oppervlak bedekt is.
       5. Rasp de chocolade in schilfers.
       6. Smeer de helft van het totale eiwitmengsel op de boudoirs in de schaal en breng hierop 3/4 van de
           chocoladeschilfers aan.
       7. Schik hierop een 2de laag boudoirs, maar in de andere richting.
       8. Breng de andere helft van het mascarponemengsel hierop aan & bestrooi met de overige chocolade. Voeg evt
           wat hagelslag toe.
       9. Plaats dit minimum 4 uur in de koelkast en zet het 1 uur voor opdienen in de diepvries.

    24-04-2017 om 20:56 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frangipannetaartjes
    5 stuks
    -benodigdheden: 200gr bladerdeeg - 3 eieren - 150gr geraspte amandelen - 150gr kristalsuiker - 2 eetlepels bloem -
         150gr gesmolten boter

    -werkwijze: 
       1. Roer de boter tot room. Meng de amandelen met de suiker.
       2. Voeg om beurten een deel van dit mengsel en een heel ei bij de boter tot alles goed gemengd is. Doe dit met alle 3
           de eieren. Werk er ook de bloem onder.
       3. Rol het bladerdeeg open en leg het in kleine taartvormpjes. Prik met een vork in het deeg.
       4. Vul met frangipane en bedek met reepjes deeg in ruitvorm. Bak zo'n 15 minuten in de oven.
       5. Bestrijk na het bakken met glazuur. 

    24-04-2017 om 20:33 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Desserts en gebak
    >> Reageer (0)
    23-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vegetarisch cannelloni
    14 rolletjes= ongeveer 4 personen
     
    - benodigdheden: vulling: 2 teentjes knoflook - 1 courgette - 1 aubergine - 2 wortels - 100gr gruyère
                                     saus: 1 rode ui - 4 tomaten - 4 eetlepels sojaroom - zwarte peper - 2 eetlepels gekruid paneermeel

    - werkwijze:
        1. Snipper de rode ui en ontvel en ontpit de tomaten.
        2. Kook de cannelloni beetgaar en laat uitlekken.
        3. Snij alle groenten fijn. Stoof ze, behalve de ui en de tomaat, en meng met de gruyèrekaas.
        4. Vul de cannelloni met deze groentemengeling en leg ze vervolgens in een ovenschaal.
        5. Fruit de ui samen met de tomatenblokjes in wat olijfolie en voeg de sojaroom toe. Kruid de saus stevig met zwarte
            peper en giet ze over de cannelloni.
        6. Bestrooi met paneermeel en zet 12-13 minuten onder de grill. Serveer meteen.

    23-01-2017 om 18:30 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini-pizza's
    4 personen
    - benodigdheden: 150gr pizzadeegmix (Aveve) - 1 eetlepel olijfolie - raketsla
        tomatensaus: 1 rood pepertje - 250gr rijpe tomaten - 2 teentjes knoflook - 4 blaadjes verse salie - 2 eetlepels
        tomatenpuree - 1 eetlepel olijfolie - p&z
        beleg: 4 plakken (vegetarische) ham - 200gr gekookte en gepelde scampi's

    - werkwijze:
        1. Ontpit en ontvel de tomaten. Snij ze in kleine stukjes. Ontpit en hak ook het pepertje fijn.
        2. Verwarm de oven voor op 220°. Doe de pizzamix in een kom, roer er de olie en 125ml warm water door en
            kneed alles 5 minuutjes tot een elastisch deeg. Verdeel het deeg in vieren en maak er rondjes van. Leg deze 
            pizzabodems op een ingevet bakblik en laat 10 minuten rijzen op een warme droge plaats.
        3. Doe de tomaten met de fijngehakte teentjes knoflook, het pepertje, de salie, de tomatenpuree en de olie in 
            een pannetje en laat alles 10 minuutjes sudderen tot je een dikke saus hebt. Kruid met p&z.
        4. Verdeel de saus over de deegcirkels. Verdeel hierna de scampi's hierover. Snij de ham in lange reepjes en
            verdeel die over de scampi's.
        5. Bak de pizza 10 minuten in de oven tot het deeg mooi goudbruin en gerezen is. Neem de pizza's daarna
            uit de oven om te controleren en bak evt nog 5 minuten.

    - suggestie: Garneer elke pizza met wat raketsla, sprenkel er wat olie over en bestrooi tenslotte ook met wat
        versgemalen peper

    23-01-2017 om 18:11 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lasagne met kaassaus
    4 personen
    - benodigdheden: 200gr bonen - broccoli - 1 kleine courgette - 2 stengels prei - zout - 50gr boter - 40gr bloem -
        1 eetlepel fijngehakte basilicum - peper - minder dan 1 brikje Alproroom - ongeveer 2/3 liter magere melk -
        150gr gruyèrekaas - nootmuskaat - lasagnevellen (evt.groene)

    - werkwijze:
        1. Snij de courgette in stukjes en snij ook de prei fijn.
        2. Kook water, doe er de bonen in en laat ze 5 minuten koken. Voeg de courgette en de prei toe en kook 2 minuutjes
            mee. Giet de groenten af en roer er 10gr boter, basilicum en peper door.
        3. Smelt de rest van de boter en roer er de bloem dor. Laat het mengsel al roerende 1 minuut zachtjes pruttelen.
            Roer er vervolgens beetje bij beetje de melk en de room door. Laat de saus zachtjes 5 minuutjes koken.
            Roer er 2/3 van de kaas door en voeg p&z naar smaak en nootmuskaat toe.
        4. Vul de ovenschaal met groentes, lasagnevellen, kaassaus, lasagnevellen, ... Eindig met een laagje saus.
        5. Strooi er de rest van de kaas over en bak de lasagne midden in de oven op 200° gaar.

    23-01-2017 om 17:38 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hoofdgerechten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zachte chocoladebroodjes
    - benodigdheden: 500gr bloem - 1 ei - 300ml water - 10gr verse gist - 15gr boter - 20gr suiker - 8gr zout - 200gr 
        bakvaste chocoladedruppels - losgeklopt ei

    - werkwijze:
            1. Meng alle ingrediënten en kneed gedurende 20 minuten.
            2. Laat het deeg 30 minuutjes rusten onder een droge doek.
            3. Druk het plat en meng de chocoladedruppels eronder. 
            4. Kneed goed en laat nogmaals 10 minuten rijzen.
            5. Verdeel het deeg in stukken van ongeveer 100gr en bol het op. Laat opnieuw 15 minuutjes rusten. 
            6. Verdeel de deegbolletjes in twee en leg de broodjes met de platte kant naar onder op de bakplaat.
            7. Laat opnieuw 30 à 40 minuten rijzen onder een droge doek.
            8. Strijk de bolletjes in met het losgeklopte ei en bak zo'n 12 minuutjes in een voorverwarmde oven van 230°.

    23-01-2017 om 16:31 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelgelei met kaneelstokje
    - benodigdheden: 2kg stevige zure appelen- sap van 1 citroen - 1/2 liter water - suiker: minder dan 50% van het 
        sap van de appelen - 1 kaneelstokje - 3 laurierblaadjes

    - werkwijze:
        1. Schil en snij de appelen in stukken. Breng ze aan de kook met het water en laat 30 minuten koken.
        2. Giet de appelen met het vocht door een zeef en laat minstens 1 uur goed uitlekken. Druk zachtjes aan met
            de rug van een lepel.
        3. Weeg of meet de hoeveelheid sap en voeg er minder dan 50% van het gewicht aan suiker, het citroensap, het
            kaneelstokje en de laurierblaadjes aan toe.
        4. Laat 30 minuutjes koken op een zacht vuur. Verdeel over de jampotten.

    - tip: 
       *schep de warme jam direct in de potjes
       * is de jam te lopend, laat hem dan opnieuw koken met een zakje pectine
       * kies voor rijp fruit van goeie kwaliteit
       * gebruik een grote kookpot, maar maak jam altijd in kleine hoeveelheden

    23-01-2017 om 16:00 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    22-01-2017
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garnaalsalade
    - benodigdheden: 200gr garnalen - 2 eieren - halve bundel lente-uitjes - p&z - 5 eetlepels cocktailsaus - 1 theelepel
         dille - p&z

    - werkwijze:
        1. Kook de eieren hard. Pel ze en hak ze fijn.
        2. Was de lente-uitjes en snij ze in ringen. Meng met  de eieren.
        3. Meng ook de garnalen, de cocktail en de dille erdoor.
        4. Werk af met p&z.

    22-01-2017 om 20:02 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krabsalade
    - benodigdheden: 20 staafjes/400gr krab (surimi) - 3 hardgekookte eieren - 4 eetlepels dressing - 1 snufje
        cayennepeper - p&z - 1sjalot

    - werkwijze:
        1. Verwijder het eigeel en snij het sjalotje heel fijn. 
        2. Snij de staafjes krab fijn en doe ze in een kom.
        3. Roer de dressing, de eieren en het sjalotje hieronder.
        4. Kruid met p&z en cayennepeper.

    22-01-2017 om 19:49 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eiersalade
    - benodigdheden: 4 eieren - 2-3 eetlepels dressing - 2 theelepels mosterd - 2 theelepels kerrie - p&z

    - werkwijze:
        1. Doe de eieren in een pan met water en breng aan de kook. Laat ongeveer 12 minuutjes koken.
        2. Laat afkoelen in koud water en pel de eieren.
        3. Prak de eieren met een vork en voeg de mosterd, kerrie en dressibg toe. Roer goed door elkaar.
        4. Breng op smaak met p&z.

    22-01-2017 om 19:37 geschreven door annelien  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Ontbijt en broodbeleg
    >> Reageer (0)


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs