Club Fred
Inhoud blog
  • Zalig Kerstfeest aan iedereen ! Beter laat dan nooit ...
  • Eindelijk eerste verslag uit Zwitserland !!!
  • Afscheidsfeestje Club Fred op 08 december 2007
  • Welkom op de blogwebsite van Fré Schollaert
  • Aan allen een Gelukkig nieuwjaar toegewenst !!!
    Zoeken in blog

    Mijn favoriete links
  • bloggen.be
  • Club Med
  • Waar ik nu zit !
  • Jouw contact met mij.
    27-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Kerstfeest aan iedereen ! Beter laat dan nooit ...

    Bij dezer wil ik eerst iedereen een zalige Kerst toewensen. Ik weet dat het wat laat is daarvoor maar heb geen tijd meer gehad door het vele werk hier om jullie vroeger een verslag te vinden en het nog steeds niet hebben van internet in mijn kamer maakt het ook niet gemakkelijker. Maar wat dat betreft zal het beteren want vanaf donderdag  (vandaag dus) heb ik eindelijk een internet-connectie op mijn kamer en zal ik jullie dus gemakkelijker kunnen op de hoogte houden over het reilen en zeilen hier.

    Wat heb ik de voorbije dagen allemaal meegemaakt :

    Zaterdag zoals gezegd mijn eerste verlofdag gehad en er van geprofiteerd om extra kledij te gaan kopen om aan de thema’s op gebied van kledij hier elke dag te voldoen. ’s Avonds wat op het internet gezeten en niet te laat gaan slapen want was echt uitgeput van de dagen ervoor.

    Zondag overdag wat rondgelopen hier in het dorpje Villars om het dorpje wat beter te leren kennen. Om 5u36 begon dan mijn eerste officiële werkdag als Barman. Ik voel het niet echt aan als barman daar ik niet achter de bar gestaan heb. Ik heb de hele tijd buffetten moeten opstellen : om 15u45 is het hier namelijk elke dag “Tea-Time-uffet” voor de klanten als ze terugkomen van hun dagje skien, om 18u opstellen van “Aperitief-Buffet” en om 20u30 opstellenn van “Tea- & Waterbuffet” (Thee voor de klanten na het avondeten en waterflesjes die ze kunnen meenemen naar hun kamer). Buiten het opzetten van de buffetten hele tijd tafels moeten afruimen (met plateau rondlopen en glazen, … naar de keuken brengen voor afwas. Iets waar ik hoegenaamd niet goed in ben daar ik daar niet zo handig in ben.), moeten afwassen en van her naar der moeten lopen om ervoor te zorgen dat de stock wat dranken betreft steeds up-to-date is. Uiteindelijk is de bar dichtgegaan rond 1u en hebben we bar nog helemaal opgekuist alvorens mijn bed in te kruipen.

    Maandag moest ik normaal ook pas beginnen werken om 15u30 maar de planning werd die dag niet gerespecteerd daar het ’s avonds kerstavond was en er veel moest gebeuren om de klanten een onvergetelijke avond te bezorgen. Iedereen moest dus op post zijn om 10u om een “Cocktail-Buffet” op te stellen voor ’s avonds : weeral tafels sleuren, opdekken, versieren, … . Ongelofelijk moeilijk om tafellakens mooi op te plooien, torens te bouwen met plastiek bakken ingewikkeld met tafellakens, de tafels te decoreren, de glazen op een zo attractieve manier te plaatsen op de tafels, … . Hiervoor is echt een grote dosis inspiratie en geduld nodig, 2zaken die niet echt mijn grootste troeven zijn. Interessant om te zien hoe het gedaan wordt maar dus niet echt mijn ding. Ondertussen werden ook de cocktails klaar gemaakt maar daar heb ik niet aan deelgenomen, dat was voorbestemd de andere helft van collega’s. Eens buffet opgesteld mijn gewone shift gedraaid : tafels afruimen, alle buffetten weer geplaatst zoals hierboven vermeld en afwas gedaan. Me ook een uur bezig gehouden met het snijden in schijfjes van citroenen en appelsienen die dienen als decoratie op de glazen.  En toch ook half uurtje achter de bar mogen staan wat niet makkelijk te volgen was en wat echt wel meer inhoudt dan een drankje serveren! Uiteindelijk gewerkt tot 2u30, en dat met in het totaal op de hele dag 2u pauze, die we hadden voor te gaan eten en ons om te kleden. Heb Kerstavond dit jaar dus helemaal niet meegemaakt zoals andere jaren met de benen onder de tafel genietend van lekker eten, lekker drankje en gezellige babbel, integendeel, ik heb dit jaar op Kerstavond afgezien zowel fysisch als mentaal, want het werk hier als barman is echt uitputtend en had het nogal onderschat! Ik heb er enorm veel respect voor gekregen voor de personen die dag in dag uit in de Horeca werken, ik weet nu dat dat geen rustige job is en dat ik niet gemaakt ben om dat de rest van mijn leven als werk uit te oefenen. Ik moet jullie dus ontgoochelen, ik zal nooit een bar open doen later !

    Dinsdagochtend eerst wat bijgeslapen en zo stijf als een houten plank opgestaan : ik weet nu hoeveel spieren een mens in zich heeft en hoeveel spieren er las barman wel niet gebruikt worden! Om 15u30 weer aan shift begonnen, hopende op wat meer tijd achter de bar maar wat spijtig genoeg weer niet het geval was : weer herhaling van de 2 voorbije dagen wat werk betreft maar in mijn weinige tijd achter de bar toch 1 cocktail leren maken : mojito. Voor diegene onder jullie die dit graag drinken, ik maak hem zeker nog voor jullie klaar! Om u zat mijn werkdagje er weer op en ben ik meteen mijn bed ingekropen daar ik op woensdag al om 7u45 paraat moest staan (meer uitleg hieronder).

    Op woensdag dus opgestaan om 7u na slechts enkele uren slaap daar het vandaag aan het Bar-Team was om om 7u45 aan de ingang van het restaurant te staan om de klanten smakelijk en goede dag toe te wensen en met hun ook aan tafel te zitten voor het ontbijt te nemen. Na het ontbijt ben ik nog in mijn bed gekropen waar ik pas ben uitgeraakt om 1u. Ik had dus duidelijk weer wat slaap in te halen. Om 15u30 weer begonnen aan werkshift die vandaag  normaal gezien afliep om 20u30, daar ik vandaag mijn eerste halve dag verlof van de week heb van de 2 halve dagen die we hier wekelijks hebben. Uiteindelijk gewerkt tot 21u30 met uur pauze in om te gaan eten daar er hier wat personeelstekort is achter de bar en waardoor de planningen zo nu en dan wat worden gewijzigd om ervoor te zorgen dat  Bar-werk draaiende blijft, wat belangrijk is hier voor de klanten. Vroeg gedaan met werken dus wat me wat tijd geeft voor mezelf om even wat uit te rusten en wat op mijn pc te typen om jullie op de hoogte te houden! Het werk hetzelfde als de voorbije dagen maar bijna een uur achter de bar gestaan en in dat uur enkele bijkomende cocktails leren maken, namelijk Bloody Mary, Pina Colada, Caipirinha,Tequila Sinrise (die kende ik al) en ook Martini Chocolate. Ik ken nu dus op dat gebied al enkele goede recepten en zie er naar uit om deze voor jullie klaar te maken eens ik terug ben in België op een nog door mij te organiseren Cocktail-Party waarop ik jullie nu al uitnodig (Exacte datum laat ik jullie nog weten …)!

    Wat de algemene animatie hier betreft in de Club, dan bedoel ik de Club-Dansjes, de spektakels ’s avonds, …, daar kunnen wij als Barman eerst en vooral niet aan deelnemen daar de animatie altijd ’s avonds plaats vindt en dat wij elke avond werken! Daarbij komt ook nog dat de animatie hier op zich van de rustige kant is. De klanten die hier op vakantie komen zijn niet het type klanten die op hier op vakantie komen voor feestjes te bouwen, integendeel. Het zijn hier voor 95% families met kleine kinderen die hier zitten en mensen die echt op zoek zijn naar “Luxe” en “comfort” en waarvan er dan nog ziojn die niet tevreden zijn met wat de Club allemaal aanbiedt. Om hier een duidelijker beeld van te geven kan ik als voorbeeld aanhalen dat hier vanaf 22u30 meer GO’s aan de bar zitten dan klanten, wat duidelijk weergeeft dat er hier niet bepaald een hele grote feeststemming hangt. Maar voor ons als Barman is dat ook ergens positief daar we dan nog op schappelijke uren de bar kunnen sluiten en we geen hele nachten moeten werken.

    Morgen (donderdag) begin ik pas te werken om 19u en dit tot 1u (sluiting bar). Ik ben gaan informeren om te gaan skiën maar de ski-abonnementen voor de GO’s zijn nog niet in orde. Hopelijk komt dit snel goed zodat ik eindelijk de latten eens kan aantrekken, waarvoor ik uiteindelijk toch naar hier gekomen ben en iets wat me kennelijk en hopelijk wat deugd zal doen om mijn gedachten wat te kunnen verzetten en wat stoom af te blazen! Morgen zal hier dus wasdag worden voor mij : wordt weer een hele ervaring! Wasmachines aanzetten, zien dat ik mijn kleren gedroogd krijg en vooral ook gestreken want hier moeten de door ons gedragen kleren piekfijn in orde zijn! Ik zal dus weten wat te doen morgen in de hoop dat dit me allemaal lukt. In het ergste geval heb ik hier ook al noodoplossing gevonden : wat verderop ligt namelijk een wasserij maar is wel niet goedkoop. Ik zal dus eerst eens zelf proberen. Eind van de namiddag wordt ook mijn internet op mijn kamer aangesloten. Ik heb hier namelijk via via het telefoonnummer gekregen van een bedrijf dat internet verkoopt en dat wordt aangesloten via de kabel van de televisie (via mijn geopende telefoonlijn is het niet mogelijk om me met het internet te connecteren) en dat komen ze eind van de namiddag installeren. Kostelijk zaakje daar het slechts voor enkele maanden is maar al bij al veel goedkoper dan steeds weer in een internet-café te moeten gaan (onvoorstelbaar wat ze hier vragen voor uurtje internet te gebruiken) en vooral veel gemakkelijker om contact te hebben met jullie !  Dit verslag zal dus hopelijk gepost kunnen worden op mijn blog vanuit mijn kamer en vanaf nu zal ik jullie regelmatiger op de hoogte kunnen houden over het verdere reilen en zeilen hier in Zwitserland.

    Ik profiteer ervan om jullie via dit verslag nog wat extra interessante info door te geven :

    Indien jullie me willen bellen kan dit op een vast nummer : 0041 24 496 22 22 Jullie komen dan uit bij de receptie waar jullie naar mij moeten vragen vermeldende dat ik GO-Barman ben en dat ik op volgende kamer lig : Bellevue Chambre 5 rez-de-Chaussee. Hou wel best rekening met mijn werkplanning die ik jullie in mijn eerste verslag heb doorgestuurd en waardoor jullie weten wanneer jullie het meeste kans hebben om me hier aan te treffen.

    Het adres van de club hier is :

    Club Med Hotel Villars Palace

    Route des Hôtels

    1884 Villars Sur Ollons

    VD Suisse

    Dit voor het geval jullie me iets willen opsturen via de post of indien jullie een van de volgende weken in de buurt zouden zijn !

    Voor de rest kunnen jullie reageren op mijn blog en me mailen of met me op msn converseren via mijn mailadres fredericschollaert@hotmail.com en zou het ook mogelijk moeten zijn om me te bellen via mijn Skype-Account Schollaert Frederic !

    Weet dat ik jullie heel erg mis en dat ik vaak aan jullie denk hier vanuit Zwitserland !

    Hopende op vele reacties en nieuws van jullie !

    Groetjes

    27-12-2007, 17:09 Geschreven door Frederic Schollaert  


    Archief per week
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 26/09-02/10 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs