Hallo iedereen daar in België,
Ik heb eindelijk de tijd gevonden en nog belangrijker eindelijk een internetconnectie gevonden en dus stuur ik jullie bij deze een eerste verslag over het reilen en zeilen hier in Club Med te Villars-Sur-Ollons in zwitserland.
Voor diegene die het niet wisten ben ik dus vertrokken op dinsdag 18/12 met de trein van 8u13 te Brussel-Zuid richting eerste tussenstop, namelijk Parijs-Noord.
Vertrek is heel zwaar geweest, jullie zullen allemaal waarschijnlijk wel goed genoeg weten wat hiervoor de reden is !
Om 9u35 aangekomen in Parijs-Noord. Van daaruit moest ik naar Parijs-Gare De Lyon geraken om een trein te nemen om 11u10 naar Geneve. Ben via taxi van het ene station naar het andere gegaan daar er een probleem was met de metro in Parijs waardoor ik via dat vervoer niet op tijd kon geraken.
Om 11u10 goed en wel op trein geraakt richting Geneve waar ik om 14u30 ben aangekomen.
In Geneve eerst douane moeten passeren want Zwitserland maakt geen deel uit van de Europese Unie alvorens mijn laatste trein te nemen richting Aigle die vertrok op 14u50.
Om 16u20 heb ik Aigle bereikt wat meteen de laatste treinhalte was. Daar heb ik een bus moeten nemen die me naar mijn eindbestemming heeft gebracht, namelijk Villars-Sur-Ollons, waar ik rond 18u ben aangekomen. Op de bus zaten een tiental andere GOs met wie ik tijdens onze rit naar boven kennis mee heb kunnen maken.
Weer bij aankomst : ijskoud (-3 à -4 graden) maar ook sneeuw rond hotel (ongeveer 30cm) en dat op en hoogte van 1262m. Met mijn bagage naar de Club gesleurd waar we werden ontvangen door enkele GOs die daar reeds enkele dagen vertoefden. Club zelf is prachtig gebouw : het een historisch gebouw, het dateert van begin 1900, het is enorm groot en heel luxueus van de binnenkant.
Eens binnen in de Club werden onze kamers toegekend : we slapen allen in een bijgebouw op 50m wandelafstand van de Club en ieder heeft een kamer alleen met telefoon en televisie. Dat was een hele opsteker voor mij, want 4 maanden met iemand de kamer moeten delen is niet gemakkelijk !
Na mij geinstalleerd te hebben werd ik verwacht om te gaan eten samen met de andere GOs. Klanten zijn er nog niet daar de Club pas zijn deuren opent op zaterdag 22/12.
Na het eten hadden we al een algemene vergadering geleid door de Chef du Village, gevolgd door een vergadering met het Bar-Team waarvan ik deel uit maak. Tijdens deze vergadering heb ik kunnen kennis maken met mijn directe collegas bestaande uit 1 Bar-Verantwoordelijke, assistenten en 4 Barmans. In mijn team ook 2 andere belgische GOs waaronder 1 iemand uit Knokke en 1 iemand uit Brussel (toevallig iemand die gewerkt heeft voor een klant die ik bezocht voor Schweppes!).
Op woensdag moesten we al vroeg uit de veren voor alweer vergadering met bar-team waarop we meer info gekregen hebben betreffende bedrijf Club Med, manier van werken achter de bar, de te volgen regels, welke glazen gebruiken voor welke drank, lijst van cocktaiks gekregen (het zijn er een hele hoop en veel nieuwe voor mij), werkplannin, gekregen (ik heb mijn wekelijkse rustdag op zaterdag, de dag dat mensen aankomen en vertrekken dus ik heb het geluk van niet met bagage te moeten sleuren. Zondag, maandag, dinsdag en vrijdag werk ik van 15u36 tot 21u en van 2u tot 1u , op woensdag van 15u30 tot 20u30 en op donderdag van 19u06 tot 21u en van 22u tot 1u. Ik heb dus bijna elke dag de sluiting van de bar maar anderzijds ook tijd om te gaan skien of uit te slapen).
In de namiddag zijn we dan met alle GOs naar Montreux gegaan, een stad op 45min van Villars waar we de hele namiddag hebben mogen shoppen.
Om 18u30 waren we terug in de lub voor een personeels-aperitief om 9u alvorens om 20u naar een bijkomend restaurant van Club Med te gaan gelegen op 2500m hoogte waar we een klein GO-Feestje hadden. Het bijkomend restaurant op deze hoogte is er voor de klanten om s middags te gaan eten en niet steeds weer met het treintje naar beneden te moeten gaan dat de Club verbindt met het skidomein maar waar men toch 20min voor moet rekenen.
Op donderdagvoormiddag weer vroeg vergadering met Bar-Team met nog meer info over ons werk. Weer veel te verwerken gekregen. Had nooit gedacht dat het werken als Barman zoveel inhield !
Op donderdagavond was er in de Club een feest voor 350 skimonitoren van de Zwitserse Skischool. Hiervoor hebben we s namiddags een aperitief-buffet moeten opstellen. Om 17u30 begon aperitief voor hun en moesten wij voor de eerste maal onze job uitoefenen, namelijk glazne afruimen en afwassen, glazen bijvullen,
. Na het aperitief hadden de skimonitoren een spektakel alvorens te gaan eten om 21u wat ons iets wat rust gaf ook al hebben wij ons bezig kunnen houden tijdens deze periode met het opruimen van de zaal, het verder afwassen van de glazen, het klaar zetten van de bar voor het avondfeestje,
.
Het avondfeest voor de skimonitoren is uiteindelijk van start gegaan rond 23u, met eerst natuurlijk een koffie voor iedereenn en daarna de nodige dosis alcohol. Hier heb ik dus een eerste maal kennis kunnen maken met het maken van koffie (iets wat ik nog nooit gedaan had en wat al bij al goed meevalt), het serveren van dranken (heb op eerste dag al enorm veel verschillende nieuwe namen gehoord wat drank betreft en wat slaagt op bepaalde mengelingen. Onmogelijk om deze op te sommen want ben ze al vergeten). Om 2u zat onze shift er dan eindelijk op. Gelukkig maar want ik was doodop en had overal zeer van hele dag heen en weer te lopen en ook van hele dag recht te staan!
Vrijdag hadden we opnieuw vroeg afspraak. Die dag moesten we de hele bar, de keuken en de reserve in orde zetten zodat alles in orde was voor de opening van de Club voor de toeristen op zaterdag 22/12. Zon bar in orde zetten, daar kruipt veel tijd in : de decoratie verzorgen, de juiste mise en place vinden, de frigos aanvullen met de dranken (ik had nooit gedacht dat er achter een bar zoveel verschillende soorten drank aanwezig waren, echt onvoorstelbaar!),
. Rond 19u konden we dan eindelijk ons avondmaal gaan eten, gevolgd door een laatste algemene meeting alvorens de Club zijn deuren opent voor de touristen waarna we nog tot 22u30 verder gewerkt hebben met het in orde zetten van de laatste details achter de bar. Ok onze weekplanning van de volgende week werd ons toen meegedeelt : dit houdt in welke themas er elke dag zijn die week (belangrijk voor type kledij dat gedragen moet worden), welke dagen we moeten deelnemen aan bepaalde activiteiten die buiten onze hoofdjob als barman vallen,
.
Vandaag mijn eerste verlofdag gehad. Ben deze ochtend weer naar Montreux getrokken met trein (duurt 1,5u, langer als met bus dus) omdat ik nog enkele extra kledingstukken moest kopen om in orde te zijn wat de dagelijkse themas betreft. De rest van de dag heb ik Villars een beetje beter gaan ontdekken en heb ik voor jullie dit eerste verslag geschreven om jullie wat meer info van hier te geven !!!
Hopelijk hebben jullie plezier gehad aan dit eerste verslag !
Weet dat ik jullie heel erg mis daar in België !!!
En aarzel niet in massa te reageren, het is altijd plezant om nieuws van het thuisfront te krijgen !!!
Tot in het volgende verslag !
Greetz
|