Club Fred
Inhoud blog
  • Aan allen een Gelukkig nieuwjaar toegewenst !!!
  • Zalig Kerstfeest aan iedereen ! Beter laat dan nooit ...
  • Eindelijk eerste verslag uit Zwitserland !!!
  • Afscheidsfeestje Club Fred op 08 december 2007
  • Welkom op de blogwebsite van Fré Schollaert
    Zoeken in blog

    Mijn favoriete links
  • bloggen.be
  • Club Med
  • Waar ik nu zit !
  • Jouw contact met mij.
    02-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan allen een Gelukkig nieuwjaar toegewenst !!!

    Hallo aan iedereen daar in België of waar jullie ook mogen vertoeven op het moment dat jullie dit verslag lezen.

    Er zijn hier sinds mijn laatste verslag weer enkele dagen voorbij en dus post ik dit nieuwe verslag om jullie verder op de hoogte te houden.

    Maar allereerst wil ik jullie een gelukkig 2008 wensen ! Hopelijk hebben jullie een goed feestje kunnen bouwen op nieuwjaarsavond en hebben jullie de dag erna niet teveel last gehad van koppijn  !!!

    Wat mijn voorbije dagen hier betreft :

    Ik heb uiteindelijk geen vrije dag gehad zaterdag daar onze planning verandert is. Deze zal pas morgen (donderdag) doorgaan. Ik heb dus elke dag gewerkt en zal er dus bij mijn volgende verlofdag 11 opeenvolgende werkdagen hebben opzitten (Ben ik echt niet gewoon )!

    Op gebied van het werk zelf is er nog niet veel verandert : het is nog steeds opstellen van verschillende buffetten, het doen van de zaal en afwas en af en toe eens achter de bar staan. Mijn uren zijn ook wat gewijzigd geweest voor deze week waardoor ik minder sluitingen van de bar heb en waardoor ik iets vroeger mijn bed in kan kruipen wat echt wel deugd doet want ik ben wel vrij moe.

    Op 31 december hebben we hier gewerkt van 15u in de namiddag en dit aan 1 stuk door tot 5u30 ‘s morgens en dit nuchter blijvende (het is sinds lang dat ik op Nieuwjaar eens zonder 1 druppel alcohol mijn bed ben ingekropen ). Het was een zeer stressie avond want alles moest op en top zijn voor de klanten dus het was hier een geloop van hier naar ginder! Maar ik denk wel dat de klanten hier een goede avond beleefd hebben en dat we in ons opzet geslaagd zijn. Het feestje voor de klanten heeft hier tot 3u ongeveer geduurd en daarna hebben wij alles opgekuist. Onvoorstelbaar wat een opkuis hierbij komt kijken,de nieuwjaarsavonden in de parochiezaal in Tombeek zijn er niets tegen in vergelijking met dit  ! Normaal ook wetende dat hier 15 keer zoveel volk aanwezig was…

    Gisteren en vandaag had ik een halve dag verlof (ik heb moeten werken van 3u45 tot 9u45) wat me deugd heeft gedaan en waardoor ik toch iets wat slaap heb kunnen bijhalen.

    Morgen (donderdag) heb ik mijn verlofdag en ga ik eindelijk voor de eerste keer gaan skien. De skipassen voor het seizoen zijn nog steeds niet in orde maar ik ga me voor morgen een dagpas gaan kopen en het skigebied hier eens gaan verkennen voor me een beetje te gaan uitleven ! In mijn volgende verslag zal ik jullie dus wat meer info kunnen geven op dat gebied.

    Wat het weer hier betreft is het ook nog steeds hetzelfde als de vorige dagen : koud ’s nachts, ’s morgens en ’s avonds en overdag blauwe hemel en zonnig weer met temperatuur rond de 0°. Wel heeft het hier zaterdagnacht wat gesneeuwd, ongeveer een 30-tal centimeter, wat ook nodig was want de sneeuw begon hier wat te smeten door het zonnige weer. Ook nu zou het nog wat mogen bij sneeuwen naar het schijnt want de pistes zouden hier wel wat extra sneeuw kunnen gebruiken volgens de info die ik hier verkregen heb ook al zijn er in dat opzichten momenteel nog geen vooruitzichten in de nabije toekomst.

    Bij deze hebben jullie weer wat extra info uit Zwitserland !

    In de hoop weer vele reacties te mogen lezen.

    Greetz

    02-01-2008, 14:27 Geschreven door Frederic Schollaert  


    27-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zalig Kerstfeest aan iedereen ! Beter laat dan nooit ...

    Bij dezer wil ik eerst iedereen een zalige Kerst toewensen. Ik weet dat het wat laat is daarvoor maar heb geen tijd meer gehad door het vele werk hier om jullie vroeger een verslag te vinden en het nog steeds niet hebben van internet in mijn kamer maakt het ook niet gemakkelijker. Maar wat dat betreft zal het beteren want vanaf donderdag  (vandaag dus) heb ik eindelijk een internet-connectie op mijn kamer en zal ik jullie dus gemakkelijker kunnen op de hoogte houden over het reilen en zeilen hier.

    Wat heb ik de voorbije dagen allemaal meegemaakt :

    Zaterdag zoals gezegd mijn eerste verlofdag gehad en er van geprofiteerd om extra kledij te gaan kopen om aan de thema’s op gebied van kledij hier elke dag te voldoen. ’s Avonds wat op het internet gezeten en niet te laat gaan slapen want was echt uitgeput van de dagen ervoor.

    Zondag overdag wat rondgelopen hier in het dorpje Villars om het dorpje wat beter te leren kennen. Om 5u36 begon dan mijn eerste officiële werkdag als Barman. Ik voel het niet echt aan als barman daar ik niet achter de bar gestaan heb. Ik heb de hele tijd buffetten moeten opstellen : om 15u45 is het hier namelijk elke dag “Tea-Time-uffet” voor de klanten als ze terugkomen van hun dagje skien, om 18u opstellen van “Aperitief-Buffet” en om 20u30 opstellenn van “Tea- & Waterbuffet” (Thee voor de klanten na het avondeten en waterflesjes die ze kunnen meenemen naar hun kamer). Buiten het opzetten van de buffetten hele tijd tafels moeten afruimen (met plateau rondlopen en glazen, … naar de keuken brengen voor afwas. Iets waar ik hoegenaamd niet goed in ben daar ik daar niet zo handig in ben.), moeten afwassen en van her naar der moeten lopen om ervoor te zorgen dat de stock wat dranken betreft steeds up-to-date is. Uiteindelijk is de bar dichtgegaan rond 1u en hebben we bar nog helemaal opgekuist alvorens mijn bed in te kruipen.

    Maandag moest ik normaal ook pas beginnen werken om 15u30 maar de planning werd die dag niet gerespecteerd daar het ’s avonds kerstavond was en er veel moest gebeuren om de klanten een onvergetelijke avond te bezorgen. Iedereen moest dus op post zijn om 10u om een “Cocktail-Buffet” op te stellen voor ’s avonds : weeral tafels sleuren, opdekken, versieren, … . Ongelofelijk moeilijk om tafellakens mooi op te plooien, torens te bouwen met plastiek bakken ingewikkeld met tafellakens, de tafels te decoreren, de glazen op een zo attractieve manier te plaatsen op de tafels, … . Hiervoor is echt een grote dosis inspiratie en geduld nodig, 2zaken die niet echt mijn grootste troeven zijn. Interessant om te zien hoe het gedaan wordt maar dus niet echt mijn ding. Ondertussen werden ook de cocktails klaar gemaakt maar daar heb ik niet aan deelgenomen, dat was voorbestemd de andere helft van collega’s. Eens buffet opgesteld mijn gewone shift gedraaid : tafels afruimen, alle buffetten weer geplaatst zoals hierboven vermeld en afwas gedaan. Me ook een uur bezig gehouden met het snijden in schijfjes van citroenen en appelsienen die dienen als decoratie op de glazen.  En toch ook half uurtje achter de bar mogen staan wat niet makkelijk te volgen was en wat echt wel meer inhoudt dan een drankje serveren! Uiteindelijk gewerkt tot 2u30, en dat met in het totaal op de hele dag 2u pauze, die we hadden voor te gaan eten en ons om te kleden. Heb Kerstavond dit jaar dus helemaal niet meegemaakt zoals andere jaren met de benen onder de tafel genietend van lekker eten, lekker drankje en gezellige babbel, integendeel, ik heb dit jaar op Kerstavond afgezien zowel fysisch als mentaal, want het werk hier als barman is echt uitputtend en had het nogal onderschat! Ik heb er enorm veel respect voor gekregen voor de personen die dag in dag uit in de Horeca werken, ik weet nu dat dat geen rustige job is en dat ik niet gemaakt ben om dat de rest van mijn leven als werk uit te oefenen. Ik moet jullie dus ontgoochelen, ik zal nooit een bar open doen later !

    Dinsdagochtend eerst wat bijgeslapen en zo stijf als een houten plank opgestaan : ik weet nu hoeveel spieren een mens in zich heeft en hoeveel spieren er las barman wel niet gebruikt worden! Om 15u30 weer aan shift begonnen, hopende op wat meer tijd achter de bar maar wat spijtig genoeg weer niet het geval was : weer herhaling van de 2 voorbije dagen wat werk betreft maar in mijn weinige tijd achter de bar toch 1 cocktail leren maken : mojito. Voor diegene onder jullie die dit graag drinken, ik maak hem zeker nog voor jullie klaar! Om u zat mijn werkdagje er weer op en ben ik meteen mijn bed ingekropen daar ik op woensdag al om 7u45 paraat moest staan (meer uitleg hieronder).

    Op woensdag dus opgestaan om 7u na slechts enkele uren slaap daar het vandaag aan het Bar-Team was om om 7u45 aan de ingang van het restaurant te staan om de klanten smakelijk en goede dag toe te wensen en met hun ook aan tafel te zitten voor het ontbijt te nemen. Na het ontbijt ben ik nog in mijn bed gekropen waar ik pas ben uitgeraakt om 1u. Ik had dus duidelijk weer wat slaap in te halen. Om 15u30 weer begonnen aan werkshift die vandaag  normaal gezien afliep om 20u30, daar ik vandaag mijn eerste halve dag verlof van de week heb van de 2 halve dagen die we hier wekelijks hebben. Uiteindelijk gewerkt tot 21u30 met uur pauze in om te gaan eten daar er hier wat personeelstekort is achter de bar en waardoor de planningen zo nu en dan wat worden gewijzigd om ervoor te zorgen dat  Bar-werk draaiende blijft, wat belangrijk is hier voor de klanten. Vroeg gedaan met werken dus wat me wat tijd geeft voor mezelf om even wat uit te rusten en wat op mijn pc te typen om jullie op de hoogte te houden! Het werk hetzelfde als de voorbije dagen maar bijna een uur achter de bar gestaan en in dat uur enkele bijkomende cocktails leren maken, namelijk Bloody Mary, Pina Colada, Caipirinha,Tequila Sinrise (die kende ik al) en ook Martini Chocolate. Ik ken nu dus op dat gebied al enkele goede recepten en zie er naar uit om deze voor jullie klaar te maken eens ik terug ben in België op een nog door mij te organiseren Cocktail-Party waarop ik jullie nu al uitnodig (Exacte datum laat ik jullie nog weten …)!

    Wat de algemene animatie hier betreft in de Club, dan bedoel ik de Club-Dansjes, de spektakels ’s avonds, …, daar kunnen wij als Barman eerst en vooral niet aan deelnemen daar de animatie altijd ’s avonds plaats vindt en dat wij elke avond werken! Daarbij komt ook nog dat de animatie hier op zich van de rustige kant is. De klanten die hier op vakantie komen zijn niet het type klanten die op hier op vakantie komen voor feestjes te bouwen, integendeel. Het zijn hier voor 95% families met kleine kinderen die hier zitten en mensen die echt op zoek zijn naar “Luxe” en “comfort” en waarvan er dan nog ziojn die niet tevreden zijn met wat de Club allemaal aanbiedt. Om hier een duidelijker beeld van te geven kan ik als voorbeeld aanhalen dat hier vanaf 22u30 meer GO’s aan de bar zitten dan klanten, wat duidelijk weergeeft dat er hier niet bepaald een hele grote feeststemming hangt. Maar voor ons als Barman is dat ook ergens positief daar we dan nog op schappelijke uren de bar kunnen sluiten en we geen hele nachten moeten werken.

    Morgen (donderdag) begin ik pas te werken om 19u en dit tot 1u (sluiting bar). Ik ben gaan informeren om te gaan skiën maar de ski-abonnementen voor de GO’s zijn nog niet in orde. Hopelijk komt dit snel goed zodat ik eindelijk de latten eens kan aantrekken, waarvoor ik uiteindelijk toch naar hier gekomen ben en iets wat me kennelijk en hopelijk wat deugd zal doen om mijn gedachten wat te kunnen verzetten en wat stoom af te blazen! Morgen zal hier dus wasdag worden voor mij : wordt weer een hele ervaring! Wasmachines aanzetten, zien dat ik mijn kleren gedroogd krijg en vooral ook gestreken want hier moeten de door ons gedragen kleren piekfijn in orde zijn! Ik zal dus weten wat te doen morgen in de hoop dat dit me allemaal lukt. In het ergste geval heb ik hier ook al noodoplossing gevonden : wat verderop ligt namelijk een wasserij maar is wel niet goedkoop. Ik zal dus eerst eens zelf proberen. Eind van de namiddag wordt ook mijn internet op mijn kamer aangesloten. Ik heb hier namelijk via via het telefoonnummer gekregen van een bedrijf dat internet verkoopt en dat wordt aangesloten via de kabel van de televisie (via mijn geopende telefoonlijn is het niet mogelijk om me met het internet te connecteren) en dat komen ze eind van de namiddag installeren. Kostelijk zaakje daar het slechts voor enkele maanden is maar al bij al veel goedkoper dan steeds weer in een internet-café te moeten gaan (onvoorstelbaar wat ze hier vragen voor uurtje internet te gebruiken) en vooral veel gemakkelijker om contact te hebben met jullie !  Dit verslag zal dus hopelijk gepost kunnen worden op mijn blog vanuit mijn kamer en vanaf nu zal ik jullie regelmatiger op de hoogte kunnen houden over het verdere reilen en zeilen hier in Zwitserland.

    Ik profiteer ervan om jullie via dit verslag nog wat extra interessante info door te geven :

    Indien jullie me willen bellen kan dit op een vast nummer : 0041 24 496 22 22 Jullie komen dan uit bij de receptie waar jullie naar mij moeten vragen vermeldende dat ik GO-Barman ben en dat ik op volgende kamer lig : Bellevue Chambre 5 rez-de-Chaussee. Hou wel best rekening met mijn werkplanning die ik jullie in mijn eerste verslag heb doorgestuurd en waardoor jullie weten wanneer jullie het meeste kans hebben om me hier aan te treffen.

    Het adres van de club hier is :

    Club Med Hotel Villars Palace

    Route des Hôtels

    1884 Villars Sur Ollons

    VD Suisse

    Dit voor het geval jullie me iets willen opsturen via de post of indien jullie een van de volgende weken in de buurt zouden zijn !

    Voor de rest kunnen jullie reageren op mijn blog en me mailen of met me op msn converseren via mijn mailadres fredericschollaert@hotmail.com en zou het ook mogelijk moeten zijn om me te bellen via mijn Skype-Account Schollaert Frederic !

    Weet dat ik jullie heel erg mis en dat ik vaak aan jullie denk hier vanuit Zwitserland !

    Hopende op vele reacties en nieuws van jullie !

    Groetjes

    27-12-2007, 17:09 Geschreven door Frederic Schollaert  


    22-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk eerste verslag uit Zwitserland !!!

    Hallo iedereen daar in België,

    Ik heb eindelijk de tijd gevonden en nog belangrijker eindelijk een internetconnectie gevonden en dus stuur ik jullie bij deze een eerste verslag over het reilen en zeilen hier in Club Med te Villars-Sur-Ollons in zwitserland.

    Voor diegene die het niet wisten ben ik dus vertrokken op dinsdag 18/12 met de trein van 8u13 te Brussel-Zuid richting eerste tussenstop, namelijk Parijs-Noord.

    Vertrek is heel zwaar geweest, jullie zullen allemaal waarschijnlijk wel goed genoeg weten wat hiervoor de reden is !

    Om 9u35 aangekomen in Parijs-Noord. Van daaruit moest ik naar Parijs-Gare De Lyon geraken om een trein te nemen  om 11u10 naar Geneve. Ben via taxi van het ene station naar het andere gegaan daar er een probleem was met de metro in Parijs waardoor ik via dat vervoer niet op tijd kon geraken.

    Om 11u10 goed en wel op trein geraakt richting Geneve waar ik om 14u30 ben aangekomen.

    In Geneve eerst douane moeten passeren want Zwitserland maakt geen deel uit van de Europese Unie alvorens mijn laatste trein te nemen richting Aigle die vertrok op 14u50.

    Om 16u20 heb ik Aigle bereikt wat meteen de laatste treinhalte was. Daar heb ik een bus moeten nemen die me naar mijn eindbestemming heeft gebracht, namelijk Villars-Sur-Ollons, waar ik rond 18u ben aangekomen. Op de bus zaten een tiental andere GO’s met wie ik tijdens onze rit naar boven kennis mee heb kunnen maken.

    Weer bij aankomst : ijskoud (-3 à -4 graden) maar ook sneeuw rond hotel (ongeveer 30cm) en dat op en hoogte van 1262m. Met mijn bagage naar de Club gesleurd waar we werden ontvangen door enkele GO’s die daar reeds enkele dagen vertoefden. Club zelf is prachtig gebouw : het een historisch gebouw, het dateert van begin 1900, het is enorm groot en heel luxueus van de binnenkant.

    Eens binnen in de Club werden onze kamers toegekend : we slapen allen in een bijgebouw op 50m wandelafstand van de Club en ieder heeft een kamer alleen met telefoon en televisie. Dat was een hele opsteker voor mij, want 4 maanden met iemand de kamer moeten delen is niet gemakkelijk !

    Na mij geinstalleerd te hebben werd ik verwacht om te gaan eten samen met de andere GO’s. Klanten zijn er nog niet daar de Club pas zijn deuren opent op zaterdag 22/12.

    Na het eten hadden we al een algemene vergadering geleid door de Chef du Village, gevolgd door een vergadering met het Bar-Team waarvan ik deel uit maak. Tijdens deze vergadering heb ik kunnen kennis maken met mijn directe collega’s  bestaande uit 1 Bar-Verantwoordelijke,  assistenten en 4 Barmans. In mijn team ook 2 andere belgische GO’s waaronder 1 iemand uit Knokke en 1 iemand uit Brussel (toevallig iemand die gewerkt heeft voor een klant die ik bezocht voor Schweppes!).

    Op woensdag moesten we al vroeg uit de veren voor alweer vergadering met bar-team waarop we meer info gekregen hebben betreffende bedrijf Club Med, manier van werken achter de bar, de te volgen regels, welke glazen gebruiken voor welke drank, lijst van cocktaiks gekregen (het zijn er een hele hoop en veel nieuwe voor mij), werkplannin, gekregen (ik heb mijn wekelijkse rustdag op zaterdag, de dag dat mensen aankomen en vertrekken dus ik heb het geluk van niet met bagage te moeten sleuren. Zondag, maandag, dinsdag en vrijdag werk ik van 15u36 tot 21u en van 2u tot 1u , op woensdag van 15u30 tot 20u30 en op donderdag van 19u06 tot 21u en van 22u tot 1u. Ik heb dus bijna elke dag de sluiting van de bar maar anderzijds ook tijd om te gaan skien of uit te slapen).

    In de namiddag zijn we dan met alle GO’s naar Montreux gegaan, een stad op 45min van Villars waar we de hele namiddag hebben mogen shoppen.

    Om 18u30 waren we terug in de lub voor een personeels-aperitief om 9u alvorens om 20u naar een bijkomend restaurant van Club Med te gaan gelegen op 2500m hoogte waar we een klein GO-Feestje hadden. Het bijkomend restaurant op deze hoogte is er voor de klanten om ’s middags te gaan eten en niet steeds weer met het treintje naar beneden te moeten gaan dat de Club verbindt met het skidomein maar waar men toch 20min voor moet rekenen.

    Op donderdagvoormiddag weer vroeg vergadering met Bar-Team met nog meer info over ons werk. Weer veel te verwerken gekregen. Had nooit gedacht dat het werken als Barman zoveel inhield !

    Op donderdagavond was er in de Club een feest voor 350 skimonitoren van de Zwitserse Skischool. Hiervoor hebben we ’s namiddags een aperitief-buffet moeten opstellen. Om 17u30 begon aperitief voor hun en moesten wij voor de eerste maal onze job uitoefenen, namelijk glazne afruimen en afwassen, glazen bijvullen, … . Na het aperitief hadden de skimonitoren een spektakel alvorens te gaan eten om 21u wat ons iets wat rust gaf ook al hebben wij ons bezig kunnen houden tijdens deze periode met het opruimen van de zaal, het verder afwassen van de glazen, het klaar zetten van de bar voor het avondfeestje, … .

    Het avondfeest voor de skimonitoren is uiteindelijk van start gegaan rond 23u, met eerst natuurlijk een koffie voor iedereenn en daarna de nodige dosis alcohol. Hier heb ik dus een eerste maal kennis kunnen maken met het maken van koffie (iets wat ik nog nooit gedaan had en wat al bij al goed meevalt), het serveren van dranken (heb op eerste dag al enorm veel verschillende nieuwe namen gehoord wat drank betreft en wat slaagt op bepaalde mengelingen. Onmogelijk om deze op te sommen want ben ze al vergeten). Om 2u zat onze shift er dan eindelijk op. Gelukkig maar want ik was doodop en had overal zeer van hele dag heen en weer te lopen en ook van hele dag recht te staan!

    Vrijdag hadden we opnieuw vroeg afspraak. Die dag moesten we de hele bar, de keuken en de reserve in orde zetten zodat alles in orde was voor de opening van de Club voor de toeristen op zaterdag 22/12. Zo’n bar in orde zetten, daar kruipt veel tijd in : de decoratie verzorgen, de juiste “mise en place” vinden, de frigo’s aanvullen met de dranken (ik had nooit gedacht dat er achter een bar zoveel verschillende soorten drank aanwezig waren, echt onvoorstelbaar!), … . Rond 19u konden we dan eindelijk ons avondmaal gaan eten, gevolgd door een laatste algemene meeting alvorens de Club zijn deuren opent voor de touristen waarna we nog tot 22u30 verder gewerkt hebben met het in orde zetten van de laatste details achter de bar. Ok onze weekplanning van de volgende week werd ons toen meegedeelt : dit houdt in welke thema’s er elke dag zijn die week (belangrijk voor type kledij dat gedragen moet worden), welke dagen we moeten deelnemen aan bepaalde activiteiten die buiten onze hoofdjob als barman vallen, … .

    Vandaag mijn eerste verlofdag gehad. Ben deze ochtend weer naar Montreux getrokken met trein (duurt 1,5u, langer als met bus dus) omdat ik nog enkele extra kledingstukken moest kopen om in orde te zijn wat de dagelijkse thema’s betreft. De rest van de dag heb ik Villars een beetje beter gaan ontdekken en heb ik voor jullie dit eerste verslag geschreven om jullie wat meer info van hier te geven !!!

     

    Hopelijk hebben jullie plezier gehad aan dit eerste verslag !

    Weet dat ik jullie heel erg mis daar in België !!!

    En aarzel niet in massa te reageren, het is altijd plezant om nieuws van het thuisfront te krijgen !!!

    Tot in het volgende verslag !

    Greetz

    22-12-2007, 23:55 Geschreven door Frederic Schollaert  


    13-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheidsfeestje Club Fred op 08 december 2007
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hoi,

    13-12-2007, 21:16 Geschreven door Frederic Schollaert  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op de blogwebsite van Fré Schollaert
    Hallo allemaal,

    Bij deze is mijn blogwebsite geopend !
    Hartelijk welkom en geniet van mijn vele verhalen.

    Op deze website zal ik mijn ervaringen met jullie delen.
    Jullie kunnen altijd reageren of zelf iets posten !

    Grtz,
    Fré

    13-12-2007, 20:46 Geschreven door Frederic Schollaert  


    Archief per week
  • 31/12-06/01 2008
  • 24/12-30/12 2007
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs