Club Brugge KV
Club Brugge KV
Foto
{TITEL_VRIJE_ZONE}
Over mijzelf
Ik ben Matthias Van Puymbroeck
Ik ben een man en woon in Zwijndrecht (Belgie) en mijn beroep is Student Slagerij.
Ik ben geboren op 03/09/1991 en ben nu dus 32 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Voetbal,Naar Club Brugge gaan zien,.......
Over mijzelf
Ik ben Matthias Sonck
Ik ben een man en woon in Burcht (Belgie) en mijn beroep is Student Slagerij.
Ik ben geboren op 17/10/1991 en ben nu dus 32 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Paardrijden,Naar Burcht en naar Club Brugge gaan zien..
22-06-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geraerts krijgt 48 uur bedenktijd van Club Brugge
BRUGGE l Heel veel geld en een vijfjarig contract: dat is wat Club Brugge biedt aan zijn ex-speler Karel Geraerts. De Rode Duivel en zijn vader onderhandelden gisteren met de bestuurstop van blauw-zwart, maar tot een overeenkomst kwam het nog niet. "Karel en zijn vader vragen 48 uur bedenktijd", legde sportmanager Luc Devroe uit.
Voor Geraerts op vakantie trok, heette een transfer naar het buitenland nog een prioriteit te zijn voor de 25-jarige middenvelder - Duitse en Italiaanse clubs waren daarbij opties. Maar nu staat Geraerts niet meer afkerig tegenover een terugkeer naar Club Brugge, dat hem volgens Devroe een erg lucratief voorstel deed. "Club Brugge wil heel ver gaan om Geraerts aan te werven. Hij is naar huis vertrokken met een fantastisch aanbod. De bal ligt nu in zijn kamp." Als de piste-Geraerts op niets uitdraait, dan kan Bernd Thijs (nu bij Borussia Mönchengladbach) een van de alternatieven zijn. (JKB)
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
22-06-2007, 10:49 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niemand wil Balaban
Club Brugge hoopt vandaag een positief antwoord van Karel Geraerts op het vijfjarige contractvoorstel. Komt dat er, kan sportmanager Luc Devroe werk beginnen maken van eventuele uitgaande transfers

Bron: Het Laatste Nieuws

Op dat front is het windstil, zeker rond Bosko Balaban die dit voorjaar duidelijk liet verstaan dat hij blauw-zwart wil verlaten. Maar wat blijkt midden de transferperiode: niemand wil Balaban.
“Er is nog niet de minste vraag naar Bosko binnen gelopen”, meldt Devroe. “Ik verwacht hem dan ook op 2 juli voor de hervatting van de trainingen samen met de andere internationals (Stijnen, Clement, Englebert, Blondel, Van Heerden en Priske, red.). Ik reken erop dat hij zoals alle andere spelers enthousiast en gemotiveerd zal zijn.” Zo zijn Balaban dan zijn laatste contractjaar ingaan, zodat hij midden 2008 transfervrij kan vertrekken terwijl hij nu in het beste geval nog 2 mijloen euro kan opleveren.

Vandaag geeft Geraerts aan het bestuur van Club uitsluitsel over zijn toekomstplannen. “Ik hoop uiteraard dat hij voor ons kiest, maar zag geen kogel door mijn hoofd jagen als hij dat niet doet”, aldus Devroe. De kans dat Geraerts toehapt, is reëel. Navraag in Italië en Duitsland leert dat de belangstelling niet zo concreet is als die van Club. Mocht Geraerts toch niet toehappen, is Bernd Thijs het alternatief. Ook al wordt er in Duitsland al een poosje beweerd dat Borussia Mïonchenglacbach nog 1,2 mijloen euro vraagt, toch rekenen ze in Brugge erop dat de Limburger voor 300.000 euro te halen is. Cyril Théreau is volgens Devroe geen thema op dit ogenblik, maar meerdere bronnen zijn formeel: Club wil de Fransman nog steeds. Alleen gaapt er een groot verschil tussen de vraagprijs van Steaua Boekarest (2,5 miljoen euro) en hetgeen Club wil geven (1,5 miljoen euro.)


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
22-06-2007, 10:47 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Na de vakantie: de keuring
Clubs onderwerpen spelers aan medische testen

De eerste werkdagen na een welverdiende vakantie zijn nooit de prettigste, ook niet voor voetballers. In de meeste clubs worden de spelers nu aan een hele reeks testen onderworpen. Hoe fit zijn ze, hoe snel, hoe wenbaar, hoe krachtig… de medische cel heeft er een forse kluif aan. Bij Club Brugge en Racing Genk besteden ze veel belang aan de tests, omdat het blessures kan voorkomen. Johan Van Lierde, die bij Genk toezicht houdt op de medische testen, Jan Van Winckel, assistent coach bij Club Brugge, en Koen Peers, specialist inzake blessurepreventie, leggen uit wàt en hoe ze meten.

Bron: Het Laatste Nieuws

CONDITIONELE TEST

Van Lierde: “We zetten de speller op een loopban. Eerst loopt hij vier minuten met 10km/u, dan vier met 12 km/u en dan nog eens vier met 14 km/u. Vervolgens versnellen we elke minuut met één km/u tot hij ‘kapot’ gaat. Tijdens die test meten we ook de hartsla, de zuurstofopname – de zogenaamde VO2max – en nog ander factoren zoals de lactaatwaarden. En ook zijn lengte, gewicht en vetgehalte worden genoteerd. Daarna maken we de analyse. Maar het is niet de bedoeling er marathonlopers van te maken, hé.”
Van Winckel: “Aan die VO2max kan je zien of een speler topniveau aankan. Je kan die wel verbeteren door te trainen maar niet spectaculair. Het is iets dat je met de moedermelk meekrijgt. Met die testen kan je de anaërobe drempel bepalen, wanneer er verzuring optreedt. Dat laat je toe een individueel programma op te stellen. Een bosloop met 25 spelers samen is bijvoorbeeld niet interessant omdat er altijd spelers zijn die niet goed trainen, omdat het tempo te traag of te hoog ligt. Het is veel beter als ze met een hartslagmeter lopen.”


BLESSUREPREVENTIETEST

Peers: “Ik kijk bij elke speler de spieren en gewrichten na, zie waar ze gevoelig voor zijn. Ik meet de lenigheid, stabiliteit, de kracht en ik check ook alle pezen op een echografie. Die testen zijn vooral zinvol om blessures door overbelasting te voorkomen. En dan maak ik mijn advies over aan de medische cel van de club, die daar hun schema’s kunnen op afstemmen.”
Van Winckel: “Samen met de KUL stellen we een softwareprogramma op dat erop gericht is om risicofactoren op te sporen. Een voorbeeld: een hamstringblessure kan veroorzaakt worden door een slecht evenwicht tussen twee spieren. Of het kan zijn dat de lenigheid niet goed is. Vóór een speler met de groep kan meedoen, moet dat eerst verholpen zijn.”


VELDTEST

Van Winckel: “Met een elektronisch oog worden er zaken zoals de snelheid, de wendbaarheid en de kracht gemeten. We doen de spelers sprinten over 10, 20 en 40 meter. Zo meet je meteen de explosiviteit, hun versnelling en maximale snelheid. Met die tests kan je ook zien welke progressie ze maken. Uiteindelijk is een goede conditie wel het belangrijkste, hoor, want er is 100 procent kans op ene blessure als een speler het seizoen met een slechte conditie aanvat. En dus leggen we daar, althans bij het begin van het seizoen, toch de klemtoon op.”


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
22-06-2007, 10:46 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A-kern van 25 spelers bij start van de voorbereiding
A-kern van 25 spelers bij start van de voorbereiding


Eerste training maandag om 11.00 uur

Vanaf volgende week vat Club Brugge de voorbereiding op het nieuwe seizoen aan met een A-kern die voorlopig 25 spelers telt. De nieuwe hoofdtrainer Jacky Mathijssen en zijn assistenten Peter Balette (ook nieuw), Dany Verlinden en Jan Van Winckel zullen maandag, bij de hervatting van de trainingen, reeds 17 van die 25 jongens begroeten. Van de nieuwkomers wordt het uitkijken naar Dusan Djokic, Jeroen Simaeys en Stepan Kucera.

Bron: clubbrugge.be

Op de eerste trainingsdag zullen dus nog acht spelers ontbreken. De Paraguayaanse aanwinst Antolin Alcaraz, die zaterdag in Argentinië in het huwelijk treedt, wordt dinsdag in Brugge verwacht. Zeven internationals sluiten op maandag 2 juli bij de groep aan op het oefenkamp in Koksijde: de Rode Duivels Stijnen, Clement en Englebert, de buitenlanders Balaban, van Heerden en Priske, én Jonathan Blondel die zopas met Jong België werd uitgeschakeld op het Beloften-EK.

Voor de eerste training van de A-kern worden de spelers komende maandag om 10.00 uur in de kleedkamer en omstreeks 11.00 uur op het trainingsveld verwacht. De training wordt opgesplitst: het eerste gedeelte gaat door op het kunstgrasveld (terrein 2), het tweede gedeelte op één van de oefenvelden van de jeugd (terrein 5). Terrein 3, waar de A-kern doorgaans oefent, is tijdens de zomerstop grondig aangepakt en mag pas ten vroegste na de stage bespeeld worden.

A-kern : rugnummers bekend

De vier nieuwe spelers hebben inmiddels hun rugnummer toegewezen gekregen. Dusan Djokic (foto) wordt nummer 9, Jeroen Simaeys nummer 14, Stepan Kucera nummer 15 en Antolin Alcaraz nummer 30.

Dit geeft volgende A-kern:

Doelmannen : 1. Stijn Stijnen - 13. Glenn Verbauwhede - 23. Yves Lenaerts.
Verdedigers: 4. Joos Valgaeren - 5. Michael Klukowski - 15. Stepan Kucera - 21. Jorn Vermeulen - 24. Brian Priske - 26. Birger Maertens - 30. Antolin Alcaraz.
Middenvelders: 3. Sven Vermant - 6. Philippe Clement - 7. Koen Daerden - 8. Gaëtan Englebert - 11. Jonathan Blondel - 14. Jeroen Simaeys - 16. Elrio van Heerden - 18. Ivan Leko - 29. Gertjan De Mets.
Aanvallers: 9. Dusan Djokic - 10. Bosko Balaban - 19. Daniel Chavez - 25. Salou Ibrahim - 28. Brecht Capon - 34. Jeanvion Yulu-Matondo.

Vijf contractspelers zullen, in afwachting van een transfer, op maandag 9 juli in de B-kern starten: Olivier De Cock, Kevin Roelandts, Grégory Dufer, Jason Vandelannoite en Moustapha Diallo.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
22-06-2007, 10:45 geschreven door de bruggesupporters  
Gastenboek
  • Sportieve groeten!!!
  • mercikes
  • fcb
  • veel blogplezier
  • amaai

    Teken de gastenboek van Club Brugge KV!

    Archief
  • Alle berichten

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs