Club Brugge KV
Club Brugge KV
Foto
{TITEL_VRIJE_ZONE}
Over mijzelf
Ik ben Matthias Van Puymbroeck
Ik ben een man en woon in Zwijndrecht (Belgie) en mijn beroep is Student Slagerij.
Ik ben geboren op 03/09/1991 en ben nu dus 32 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Voetbal,Naar Club Brugge gaan zien,.......
Over mijzelf
Ik ben Matthias Sonck
Ik ben een man en woon in Burcht (Belgie) en mijn beroep is Student Slagerij.
Ik ben geboren op 17/10/1991 en ben nu dus 32 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Paardrijden,Naar Burcht en naar Club Brugge gaan zien..
17-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Ik ben de Brugse fans heel dankbaar"
Artikel in de categorie
"Ik ben de Brugse fans heel dankbaar"


Het gaat goed met Karel Geraerts. De middenvelder is nu enkele weken aan de slag bij Club Brugge en hij heeft nog geen seconde spijt gehad van die transfer. "Ik heb ondertussen ook veel vraagtekens weggewerkt voor mezelf", zegt Geraerts.

bron: belgiumsoccer.be

"Ik weet nu dat ik zeker het niveau van een Belgische topclub aankan. Ik heb dus meer zelfvertrouwen."

Geraerts slaagde er niet in om drie jaar geleden een basisplaats bij Club af te dwingen. Wat is het grote verschil met toen? "Als mens en als voetballer ben ik dezelfde gebleven. Ik heb echter ervaring kunnen opdoen bij Lokeren en Standard. Dat is het grote verschil met drie jaar geleden." (Club-tv)

De middenvelder kon naar het buitenland, maar verkoos uiteindelijk voor zijn oude liefde. "Ik heb het meegemaakt om als speler op de bank te zitten en uit de kern te vallen. Dat is echt geen leuke periode, zelfs al verdien je veel geld."

In Brugge had ik het gevoel dat ze me echt wilden en daarom heb ik voor Club gekozen. Ook de supporters hebben mijn beslissing beïnvloed. Ik ken hier nog heel veel mensen van vroeger. De Brugse fans staan altijd achter mij en ik ben hen dan ook heel dankbaar."


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-07-2007, 17:26 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standard en Derby County liggen op de loer
Club Brugge wacht dus op een antwoord van Sterchele, maar ondertussen lijkt Standard ook nog achter de aanvaller te hengelen. Standard nam maandagavond nog contact op met G.Beerschot, meldt HLN.

"Ze vroegen of ze nog niet te laat waren en of ze met François mochten praten", zegt ondervoorzitter Herman Kesters. "Praten mag altijd. Ik verwacht niet dat hier snel een eind aan komt."

Nog volgens HLN zou nu ook de Engelse eersteklasser Derby County in de dans gesprongen zijn. Een medewerker van de manager van Sterchele zou dinsdag met de clubleiding van Derby County praten.

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-07-2007, 09:00 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mathijssen: "We hadden allebei een goed gevoel"
Artikel in de categorie Beker van Belgie
Mathijssen: "We hadden allebei een goed gevoel"
dinsdag 17 juli 2007 om 08:41

Ook Jacky Mathijssen sprak maandagavond met François Sterchele. "Lang heeft het gesprek niet geduurd. Maar dat was niet nodig, want we kennen elkaar al goed", zegt de trainer in Het Laatste Nieuws.

"Ik heb François uitgelegd waar ik volgend seizoen met Club Brugge naar toe wil. Het zijn mooie plannen en hij zou daar zeker niet in misstaan. Sterchele heeft de laatste twee seizoenen bewezen dat hij de goal weet staan", luidt het.

"Een garantie op een basisplaats kon ik hem niet geven, maar we hadden allebei een goed gevoel na het gesprek. Ik kan nu alleen hopen dat de zaak rondkomt."

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-07-2007, 09:00 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club geeft Sterchele tot woensdag tijd
Artikel in de categorie
Club geeft Sterchele tot woensdag tijd


Club Brugge en François Sterchele hebben vanavond rond de tafel gezeten. Een akkoord is er nog niet. De bal ligt in het kamp van de spits van Germinal Beerschot, die twee dagen bedenktijd kreeg.

bron: sporza.be

"Wij hebben Sterchele een bod gedaan", vertelde Club-manager Luc Devroe aan Sporza.

"Wij verwachten ten laatste woensdag een antwoord", aldus nog Devroe. "De medische tests zullen dus niet voor dinsdag zijn."

"En zodra we een akkoord hebben met de speler, als dat er komt, kunnen we met Germinal Beerschot gaan onderhandelen."

De komst van Sterchele naar Club Brugge lijkt niet meer afhankelijk van een eventuele transfer van Bosko Balaban.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
17-07-2007, 08:58 geschreven door de bruggesupporters  
16-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Francois Sterchele vandaag rond met Club Brugge?
Vandaag of morgen valt de beslissing van François Sterchele. Dat lieten de speler zelf, zijn makelaar en GBA dit weekend uitschijnen. Allicht trekt de 25 jarige topschutter naar Club Brugge, maar niemand durft uit te sluiten dat Standard nog een ultieme poging zal ondernemen. Sterchele zelf wimpelde intussen een aanbod van het Italiaanse Siena af: "Ik moet nu de juiste keuze maken."

Zondagochtend belde LDV naar Herman Kesters , ondervoorzitter van GBA, om te melden dat hij zou samenzitten met Sterchele. "Zodra er een akkoord met François zelf, zal Club Brugge met ons aan tafel gaan", aldus Kesters. Sterchele lijkt dus op weg naar Club Brugge, maar ook Standard blijft geïnteresseerd. Maar durven de rouches het aan Sterchele binnen te halen nog vooraleer Jovanovic zijn lucratieve transfer beet heeft ?
0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
16-07-2007, 12:34 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterchele zegt 'neen' tegen Siena
Artikel in de categorie
Sterchele zegt 'neen' tegen Siena


De soap rond François Sterchele blijft maar voortduren. Afgelopen weekend legde de topschutter een aanbod van de Italiaanse topklasser Siena naast zich neer. Ondertussen beschikt Club Brugge nog steeds over de beste papieren om Sterchele in te lijven.

Bron: belgiumsoccer.be

De zaakwaarnemer van Sterchele, Juric Selak, bevestigt dat Siena de spits wilde inlijven. "Dit weekend kreeg ik telefoon van de Italiaanse eersteklasser Siena maar zij wilden slechts een contract van één seizoen met een optie voor langer geven. Daarom heeft François neen gezegd. Hij kan later nog naar Italië", zo legt Selak uit in Gazet van Antwerpen.

Iedereen verwacht begin deze week een doorbraak in de transfer naar Club Brugge. Vandaag al zou Sterchele de medische testen gaan afleggen in Brugge, dat niet langer wil wachten tot Balaban vertrekt om de topscorer in te lijven.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
16-07-2007, 12:34 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club met 20-koppige selectie naar Cannes
Artikel in de categorie
Club met 20-koppige selectie naar Cannes


Morgen dinsdag vertrekt Club voor het krieken van de dag met een 20-koppige selectie naar het driehoekstoernooi van Cannes, waar woensdagavond de plaatselijke Franse derdeklasser en één dag later topklasser Stade Rennes worden bekampt.

Bron: clubbrugge.be

De selectie voor Cannes bestaat uit de doelmannen Stijnen en Lenaerts, de verdedigers Priske, De Mets, Valgaeren, Alcaraz, Kucera, Clement en Klukowski, de middenvelders Englebert, Vermant, Geraerts, Simaeys, Leko, Daerden en Blondel, en de aanvallers Djokic, Balaban, Salou en Chavez.

De spelersbus rijdt om 7.30 uur het Jan Breydelstadion buiten richting de Franse luchthaven van Lesquin voor een vlucht naar Nice. Ter plaatse staat in de late namiddag nog een training op het programma.

Brian Priske, Stijn Stijnen en Jeroen Simaeys, die zaterdag tegen Dender nog niet wederoptraden, zijn dus in de selectie opgenomen. Van de zes A-kernspelers die niet meereizen, spelen Verbauwhede en Capon woensdag in Baarle-Nassau met de beloften tegen Willem II. Maertens, van Heerden, Yulu-Matondo en Vermeulen zetten in Brugge hun revalidatie verder.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
16-07-2007, 12:32 geschreven door de bruggesupporters  
15-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterchele lijkt te vertrekken naar Club Brugge

Sterchele lijkt te vertrekken naar Club Brugge

Gepubliceerd op 15-07-07 om 15:29 door Marc groot Kormelinck

Het lijkt erop dat SC Heerenveen de strijd om Sterchele gaat verliezen. Op dit moment zijn Sterchele en Club Brugge in gesprek met elkaar voor een mogelijke verbintenis. Brugge en Germinaal zijn al tot een overeenkomst

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws zal Club Brugge 3 miljoen euro over hebben voor Sterchele. De speler moet zelf nog tot een akkoord komen met de Belgische topclub.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
15-07-2007, 18:05 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sterchele heeft akkoord met Club Brugge
Artikel in de categorie
Sterchele heeft akkoord met Club Brugge

Het ziet er naar uit dat François Sterchele voor het laatste het shirt van Germinal Beerschot heeft aangetrokken. De topschutter van de Antwerpse club mocht zaterdagavond nog een halfuurtje opdraven in een vriendschappelijke wedstrijd tegen KVSK United.

Bron: voetbalkrant.com

Het was hoogstwaarschijnlijk zijn laatste optreden in paarse uitrusting, want Sterchele bereikte inmiddels een akkoord met Club Brugge in verband met een transfer.

Indien ook het bestuur van Germinal Beerschot en dat van Club Brugge tot een akkoord komen, dan lijkt niets nog een overgang naar het Jan Breydelstadion in de weg te staan. Hoewel je nooit weet met de aanvaller.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
15-07-2007, 10:42 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalender Jupiler League 2007-2008
Speeldag Datum Uur Wedstrijd Score
Speeldag 1 Zat 04.08.2007 20:00 Club Brugge - Mons -
Speeldag 2 Zon 12.08.2007 18:00 G. Beerschot - Club Brugge -
Speeldag 3 Vri 17.08.2007 20:30 Club Brugge - Sint-Truiden -
Speeldag 4 Zon 26.08.2007 18:00 KV Mechelen - Club Brugge -
Speeldag 5 Zat 01.09.2007 20:00 Standard - Club Brugge -
Speeldag 6 Zat 15.09.2007 20:00 Club Brugge - Sp. Lokeren -
Speeldag 7 Zat 22.09.2007 20:00 SP Charleroi - Club Brugge -
Speeldag 8 Zat 29.09.2007 20:00 Club Brugge - Moeskroen -
Speeldag 9 Zat 06.10.2007 20:00 FC Brussels - Club Brugge -
Speeldag 10 Zat 20.10.2007 20:00 Club Brugge - FC Dender -
Speeldag 11 Zat 27.10.2007 20:00 Racing Genk - Club Brugge -
Speeldag 12 Zat 03.11.2007 20:00 Club Brugge - Z. Waregem -
Speeldag 13 Zat 10.11.2007 20:00 Cercle Brugge - Club Brugge -
Speeldag 14 Zat 01.12.2007 20:00 Club Brugge - AA Gent -
Speeldag 15 Zat 08.12.2007 20:00 SV Roeselare - Club Brugge -
Speeldag 16 Zat 15.12.2007 20:00 Club Brugge - Anderlecht -
Speeldag 17 Zat 22.12.2007 20:00 VC Westerlo - Club Brugge -
Speeldag 18 Zat 19.01.2008 20:00 Mons - Club Brugge -
Speeldag 19 Zat 26.01.2008 20:00 Club Brugge - G. Beerschot -
Speeldag 20 Zat 02.02.2008 20:00 Sint-Truiden - Club Brugge -
Speeldag 21 Zat 09.02.2008 20:00 Club Brugge - KV Mechelen -
Speeldag 22 Zat 16.02.2008 20:00 Club Brugge - Standard -
Speeldag 23 Zat 23.02.2008 20:00 Sp. Lokeren - Club Brugge -
Speeldag 24 Zat 01.03.2008 20:00 Club Brugge - SP Charleroi -
Speeldag 25 Zat 08.03.2008 20:00 Moeskroen - Club Brugge -
Speeldag 26 Zat 15.03.2008 20:00 Club Brugge - FC Brussels -
Speeldag 27 Zat 22.03.2008 20:00 FC Dender - Club Brugge -
Speeldag 28 Zat 29.03.2008 20:00 Club Brugge - Racing Genk -
Speeldag 29 Zat 05.04.2008 20:00 Z. Waregem - Club Brugge -
Speeldag 30 Zat 12.04.2008 20:00 Club Brugge - Cercle Brugge -
Speeldag 31 Zat 19.04.2008 20:00 AA Gent - Club Brugge -
Speeldag 32 Zat 26.04.2008 20:00 Club Brugge - SV Roeselare -
Speeldag 33 Zat 03.05.2008 20:00 Anderlecht - Club Brugge -
Speeldag 34 Zat 10.05.2008 20:00 Club Brugge - VC Westerlo -

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
15-07-2007, 10:41 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club vlot voorbij neo-eersteklasser Dender
Club vlot voorbij neo-eersteklasser Dender

Voor de rust wou het nog niet lukken, maar in een dolle 10 minuten na de pauze liep Club tot 3-0 uit. Djokic (foto) brak de ban met zijn eerste doelpunt voor Club (1-0), daarna verdubbelde spitsbroeder Chavez de voorsprong (2-0), terwijl new boy Geraerts voor de 3-0 zorgde. Een hoopgevend resultaat voor een vooral in de tweede helft degelijk blauw-zwart.

Voor zo'n 2500 toeschouwers nam Dender de beste start, zonder echt kansen bij elkaar te voetballen. Na zowat 10 minuten kwam Club voor het eerst opzetten: Djokic kopte een harde voorzet van Klukowski boven het doel. Nog eens 10 minuten later kon Valgaeren zich knokkend doorzetten. Zijn voorzet bereikte Chavez, die wegens (twijfelachtig) buitenspel werd afgevlagd. Nog geen minuut later kopte Geraerts een voorzet van De Mets in de handen van Dender goalie Van Steenberghe. In de 26e minuut was Van Steenberghe eerder bij de bal dan Chavez, door Leko knap vrijgespeeld. Diezelfde Chavez haalde op het half uur na een individuele actie vanop 25 meter uit, recht in de handen van de Dender doelman. Naar het einde van de eerste helft kwam Dender meer opzetten. Een corner wordt in de 40e minuut net naast gekopt terwijl de beste kans net voor de koffie valt: een afvallende bal wordt door een Denderspeler onbegrijpelijk over het doel getrapt.

Bij de rust bleef Valgaeren in de kleedkamer. Hij werd centraal achterin vervangen door Alcaraz. De verplichte rustpauze deed Club duidelijk deugd. In 10 minuten tijd stond het in het vijfde kwartier plots 3-0. Eerst brak Djokic in de 61e minuut de ban met zijn eerste doelpunt voor zijn nieuwe werkgever. Op voorzet van Leko draaide de Serviër zich knap vrij en schoot hij de bal in de rechterbovenhoek. Kort daarna verdubbelde Chavez, weggestuurd door Vermant, met een harde plaatsbal Clubs voorsprong. Op de 67e minuut mochten de scorende spitsen Djokic en Chavez gaan rusten. Salou en Balaban namen hun plaatsen in. Vermant werd vervangen door Englebert. Geraerts (foto) deed er in de 70e' minuut nog eentje bij: zijn derde doelpunt in 2 matchen voor Club. Opnieuw leverde Leko de assist dit keer via een inworp, die resulteerde in een rommelige fase voor doel. Geraerts bewaarde het overzicht en schoot hard binnen. Na deze dolle 10 minuten nam Club de voet van het gaspedaal. Dender was duidelijk aangeslagen. Naar het einde toe noteerden we nog 2 kansen voor Club: eentje voor Balaban die na een mooie borstcontrole net naast schoot en een laatste kans voor Salou die een voorzet van de Kroaat niet succesvol kon afronden.

Zo bleef het uiteindelijk 0-3 voor een degelijk Club. Opnieuw viel het solide spel van het centrale verdedigingsduo Alcaraz-Kucera op. Ook Leko (foto) liet zich (weer) in positieve zin opmerken: hij eiste de bal voortdurend op en strooide kwistig met voorzetten. Een speciale vermelding ook voor Geraerts die diep kwam meeverdedigen én vooraan vaak betrokken was bij Brugse aanvallen (zoals het een echte box-to-box player past). O ja, met de aanvoerdersband rond de arm speelde De Mets weer een meer dan degelijke partij, 90 minuten lang.

Woensdag oefent Club Brugge tegen Cannes, donderdag tegen Rennes, telkens om 19u30. (DC/HN)

Club: Verbauwhede; De Mets, Valgaeren (46' Alcaraz), Kucera, Klukowski; Clement, Vermant (67' Englebert), Leko, Geraerts; Djokic (67' Salou), Chavez (67' Balaban).
Doelpunten: 61' Djokic (0-1), 63' Chavez (0-2), 71' Geraerts (0-3).


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
15-07-2007, 10:40 geschreven door de bruggesupporters  
14-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meningen over Alcaraz: “Intelligente verdediger”
Artikel in de categorie
Meningen over Alcaraz: “Intelligente verdediger”


De kapitein van Beira-Mar werd in Portugal gescout door Luc Devroe en heeft de kwaliteiten die van een moderne verdediger mogen worden verwacht. “In de matchen die ik zag, leidde hij z’n verdediging op een heel autoritaire manier”, vertelde de sportmanager toen Alcaraz zijn contract (tot juni 2010) ondertekende.

Bron: Brugsch Handelsblad

“Een verdediger met voetballend vermogen, precies het type dat we zochten, en een jongen die zich blijkbaar gemakkelijk aanpast aan een nieuwe omgeving,” weet Devroe.
Ook Paul Courant, die in het transferdossier optrad als tussenpersoon, was toen vol lof over de kwaliteiten van de Paraguyaan. “Niet heel snel, maar dat compenseert hij door een goed positiespel.”
“Ik spreek niet graag over mezelf, daar heb ik geen zin in”, houdt Antolin Alcaraz Viveros bewust de boot af. “Ik ga van mezelf niet zeggen wat mijn kwaliteiten zijn. Trouwens, iedereen heeft daar een andere mening over. Kom eens kijken en vorm zelf en oordeel.”
Dan maar terug naar Paul Courant. “Geen Maldini of Baresi, maar hij heeft genoeg kwaliteiten om hier te slagen. Een verbeterde versie van David Rozehnal of Marek Spilar. Volgens mij heeft Club met de transfer van Alcaraz een gouden zaak gedaan.”
De kans bestaat dat Antolin Alcaraz centraal in de verdediging gekoppeld wordt aan Stépan Kucera, twee jongens die vandaag amper Engels spreken. Verwacht hij geen communicatieproblemen? “Soms heb je geen woorden nodig, volstaat het om naar elkaar te kijken. Je moet elkaar aanvoelen, al zal ik niet ontkennen dat het gemakkelijker en beter is als je elkaar kan begrijpen.’


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
14-07-2007, 13:03 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club wacht niet op Balaban voor Sterchele
Artikel in de categorie
Club  wacht niet op Balaban voor Sterchele


François Sterchele is op weg naar Club Brugge. De aanvaller liet aan zijn ploegmaats weten dat hij zijn laatste training voor Germinal Beerschot afwerkte. Bovendien wacht Brugge niet meer tot Balaban een akkoord heeft met een andere club.

Bron: belgiumsoccer.be

Club stuurde een fax naar GB met de vraag om rechtstreeks te mogen onderhandelen met de topschutter. Blauw-zwart is volgens HLN bereid om 3 miljoen euro te betalen.

Sportleider Luc Devroe hield altijd vol dat eerst Balaban moest vertrekken vooraleer Sterchele kan komen. Nu blijkt dat Club toch niet zal wachten tot de Kroaat een akkoord heeft met een andere club.

"Het is duidelijk dat Club Brugge in poleposition ligt", zegt Herman Kesters, ondervoorzitter van Germinal Beerschot, in Gazet van Antwerpen. "Ze hebben zich netjes gemeld en daarmee zullen we ook rekening houden als ze een bod doen


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
14-07-2007, 13:02 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Club en Cercle zetten afval buitenspel
Artikel in de categorie
Club en Cercle zetten afval buitenspel


Fairplay verwachten we van iedere voetballer op het terrein. Maar ook ernaast mag "vuil spel" geen kans krijgen en Cercle Brugge, Club Brugge en de OVAM willen daarom van elke voetbalmatch een afvalvrij feest maken. Samen met alle fans willen ze het Jan Breydelstadion en zijn omgeving schoon hoiden.

bron: stadsomroep.com


Fandagen

Tijdens de fandagen op 21 juli (Club) en 29 juli (Cercle) worden de afvalplannen van beide clubs voor in het stadion voorgesteld. Alle bezoekers worden daarbij aangespoord bewust met afval om te gaan. Het hele seizoen wordt getoond waar supporters met hun vuilnis terecht kunnen. Zo genieten we samen van meeslepend voetbal, wedstrijd na wedstrijd. Zonder storend zwerfvuil.

Samen met de OVAM spannen alle partners zich in om het Brugse voetbalseizoen 2007-2008 afvalarm te laten verlopen. Aan de campagne is een sms-wedstrijd verbonden: wie weet win je een gesigneerd voetbaltruitje, een luchtdoop in een helikopter of een andere leuke prijs.

Denk eraan: probeer afval zoveel mogelijk te vermijden. Lukt dit niet altijd? Gooi het dan in de juiste container in en rond het stadion. Want afval selecteren is de eerste stap naar een kleinere afvalberg. Meer tips krijg je op de OVAM-stand tijdens de fandagen.

Perfecte voorzet

Met deze afvalarme aanpak geven de ploegen alvast een perfecte voorzet. Aan alle voetballiefhebbers, maar ook aan de organisatoren van andere evenementen. Zij profiteren van de ervaring die in het voetbalstadion. Het ultieme doel is een wereld zonder afval.

Voor meer info over deze campagne kun je vanaf 19 juli terecht op de webstek van OVAM.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
14-07-2007, 13:02 geschreven door de bruggesupporters  
12-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Germinal Beerschot ziet Sterchele al bij Club
Artikel in de categorie
Germinal Beerschot ziet Sterchele al bij Club


Er lijkt wat te bewegen op Olympia. Bosko Balaban wordt genoemd bij Red Bull Salzburg, terwijl François Sterchele volgens zijn club Germinal Beerschot dicht bij een overgang naar Club Brugge staat. Club zelf is voorzichtiger.

Bron: Het Nieuwsblad

'Mijn huiswerk is af', had Luc Devroe gezegd nadat hij Karel Geraerts bij blauw-zwart wist te strikken. Maar Devroe maakte, als een ijverige schooljongen, nog een paar extra oefeningen. En niet van de minste.

Eerst en vooral is er de mogelijke komst van François Sterchele. Ook een Nederlandse eersteklasser heeft zich gemeld, maar Sterchele liet zelf al weten aan Germinal Beerschot, waar hij nog tot 2010 onder contract ligt, dat de transfer naar Club Brugge in orde komt. Van Standard hoorde men de jongste tijd niets.

Sportmanager Luc Devroe is echter voorzichtig. Mogelijk zit het mistasten bij Cyril Théréau, die uiteindelijk naar Anderlecht vertrok, nog in het achterhoofd. 'We hebben niet meer samengezeten met Sterchele sinds dinsdag', aldus Devroe. 'Eerst moet Balaban gaan, pas dan kunnen we het dossier Sterchele afronden.'

Manager Devroe blijft dus bij zijn stelling dat er geen inkomende transfers op stapel staan, zolang niemand vertrekt.

Germinal Beerschot verlengde de deadline voor een transfer, die aanvankelijk gisteravond verstreek, tot het einde van deze week. De Kielse club is blijkbaar inschikkelijk in een poging zijn topschutter na enkele mislukte pogingen (Anderlecht en Heerenveen) te transfereren. Ondervoorzitter Herman Kesters is bovendien veel positiever over de afwikkeling van de transfer dan Devroe.

Sterchele zou bij Club Brugge met Jacky Mathijssen een oude bekende terugvinden. De trainer gaf hem destijds een kans bij Charleroi, waarna de spits definitief ontbolsterde bij Germinal Beerschot. Zo smeerden de Italiaanse Belg en zijn maatje Cavens Club Brugge vorig seizoen onder hun tweetjes nog een 4-0 pandoering aan.

Dinsdag had de 25-jarige Rode Duivel al een eerste positief gesprek met Club Brugge. Nu is een constructieve babbel bij Sterchele geen garantie op succes, weten ze ook bij Anderlecht en Heerenveen.



Balaban en Salzburg

Germinal Beerschot wil niks toegeven op het bod dat Heerenveen eerder had gedaan, tussen de 2,5 en 2,8 miljoen euro. Er moet bij Club dus geld in de schuif komen, en dat kan ook snel gebeuren. Bosko Balaban is nadrukkelijk in beeld bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, de steenrijke club die vorig jaar al een oogje had laten vallen op de Kroaat. Financieel zou het alvast een slimme zet zijn om Balaban nu meteen te laten vertrekken, want op het einde van het seizoen loopt zijn contract af en kan hij gratis weg. Terwijl Salzburg nu bijna het volledige bedrag van de opstapclausule, ongeveer twee miljoen euro, zou ophoesten.

Devroe houdt echter vol dat nog geen enkele club zich officieel bij Brugge meldde.

Sportief zou het vertrek van Balaban een aderlating zijn. Want hoe wispelturig de topschutter ook is en hoe vaak hij ook het bloed van onder de nagels van de Club-fans haalde, hij was het wel die Brugge talloze keren met een cruciaal doelpunt boven water hield. Dat Club dit seizoen Europees speelt, is voor het grootste stuk zijn verdienste. Herinner u de twee doelpunten van Balaban in de halve finales van de Beker tegen AA Gent. In het geruchtencircuit werd de Kroaat trouwens sedert begin deze week nadrukkelijk bij de Buffalo's gesignaleerd, maar dat wordt door alle betrokken partijen afgedaan als toogpraat.

Idem dito voor Gaetan Englebert. Ook die zou de interesse van de Gentse trainer Trond Sollied opwekken. Englebert was één van de sterkhouders bij Club onder de Noor, tot Jan Ceulemans het roer overnam en hij, samen met de rest van Brugge, naar een bedroevend peil wegzakte.

Net als Balaban een verhaal dat door de respectieve managers, Luc Devroe en Michel Louwagie, als klinkklare onzin wordt afgedaan.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
12-07-2007, 10:18 geschreven door de bruggesupporters  
11-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.CLUB KLOPT DIKSMUIDE MET 3-1
Club klopt Diksmuide (3-1)
Woensdagavond versloeg Club Brugge in een vriendschappelijk treffen Diksmuide met 3-1 cijfers. Aanwinst Karel Geraerts speelde zich in Oostduinkerke bij zijn blauw-zwarte rentree in de kijker door twee goals voor zijn rekening te nemen.

In het openingskwartier van de partij creëerde Club meteen een drietal goede kansen. Djokic (2x) en Salou mikten telkens over of naast het doelkader. Halfweg het eerste bedrijf kwam blauw-zwart dan toch op voorsprong toen Geraerts een voorzet van Clement hard in de linkerhoek pegelde (0-1). Vijf minuten voor het rustsignaal verdubbelde de debuterende Geraerts de tussenstand op assist van Djokic (0-2). Tussendoor mochten Salou en Djokic (foto) beide nog een keer alleen op de Diksmuidse doelwachter afgaan, maar besloten telkens op de portier.
Op het uur deed Club er nog een goaltje bij maar kreeg daarvoor de hulp van een tegenstander toen die een voorzet van een opnieuw sterk spelende De Mets in eigen doel verwerkte (0-3). Halfweg de tweede helft liet trainer Mathijssen enkele beloften proefdraaien. Onder andere Verduyn en Brogniez lieten zich hierbij in de slotfase positief opmerken. Dik vijf minuten voor het eindsignaal kon Diksmuide op een diefje de eerredder aantekenen (1-3).
De 1.500 toeschouwers zagen bij Club vooral een zeer goede De Mets (op rechts) en een alomtegenwoordige Leko aan het werk. (WN/NB)

Club: Lenaerts; De Mets, Valgaeren, Alcaraz (46’ Kucera), Klukowski (80’ De Loof); Clement (69’ Verduyn), Geraerts (69’ Chavez), Englebert, Leko; Salou (46’ Balaban), Djokic (69’ Brogniez).

Doelpunten: 26' en 42' Geraerts (0-1) en (0-2), 60' own-goal (0-3) en 83' Farazijn (1-3)


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-07-2007, 21:26 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Clubshop City plechtig geopend
Clubshop City plechtig geopend

In zijn welkomstwoord vond Clubpreses D'Hooghe de geboorte van Clubshop City een economisch goede zaak voor Club Brugge: "Met de inplanting van een tweede Clubshop in het centrum van Brugge kan Club zijn marketingactiviteiten nu ook naar de binnenstad uitbreiden. Tegelijkertijd onderlijnt blauw-zwart nogmaals zijn verankering met de stad Brugge. Want ondanks de commentaren van de laatste maanden zijn de stad Brugge en Club Brugge wel degelijk gehecht aan elkaar. Club Brugge wenst met Clubshop City niet alleen de eigen fans aan te spreken maar ook de vele toeristen die deze stad dagelijks aantrekt. Vroeger konden die enkel in St-Andries terecht voor een Clubsouvenir, vanaf vandaag komen we naar hen toe. Tot slot hopen we dankzij deze shop verder te werken aan de wereldwijde bekendheid van Club Brugge, parel van Brugge."

Brugges burgervader Moenaert vond de plaats van de nieuwe Clubshop strategisch sterk gekozen: "Dit is een toplocatie in het kloppend hart van de levendige Brugse handelsbuurt. Ik dicht deze shop dan ook een groot potentieel toe. De hedendaagse fan is nu eenmaal tuk op hebbedingen van zijn favoriete voetbalvereniging. Hij draagt zijn club als het ware om het lijf. Ik wens deze shop dan ook veel succes toe."

Clubshop City is gelegen in de Vlamingstraat 44-48 op een boogscheut van de Brugse Markt. De shop is van dinsdag tot vrijdag doorlopend geopend van 11 tot 18 uur. Op zaterdag zelfs van 10 tot 18 uur. Op zondag en maandag is de winkel gesloten. (HN)


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-07-2007, 11:17 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Sterchele en Club komen er wel uit'
Artikel in de categorie
'Sterchele en Club komen er wel uit'


De transfersoap rond François Sterchele nadert zijn ontknoping. Gisteren meldde zich nog een Nederlandse eersteklasser, maar het is Club Brugge dat over de beste papieren beschikt om de 25-jarige Rode Duivel binnen te lijven.

Bron: Het Nieuwsblad

Sterchele had gisteren een positief gesprek met de West-Vlamingen. 'Het lijkt erop dat ze er zullen uitraken', zegt Herman Kesters, ondervoorzitter van Germinal Beerschot, de club waar Sterchele nog een contract heeft tot 2010. 'François hield er alleszins een goed gevoel aan over. We liggen dicht bij elkaar, we komen er wel uit, zei hij.'

Een akkoord is er nog niet. Luc Devroe, de technisch directeur van Club Brugge, liet eerder weten dat er geen inkomende transfers op til zijn, zolang niemand vertrekt bij Club.


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-07-2007, 11:16 geschreven door de bruggesupporters  
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beitar Jerusalem laat Balaban vallen
Artikel in de categorie Beker van Belgie
Beitar Jerusalem laat Balaban vallen
woensdag 11 juli 2007 om 05:37

Als we de Israëlische pers mogen geloven dan heeft het bestuur van Beitar Jerusalem beslist om Bosko Balaban niet aan te werven. De vraagprijs van de aanvaller zou volgens de Israëlische club veel te hoog liggen. De condities die Club Brugge stelde waren onhaalbaar.

De Israelische ploeg heeft nu zijn pijlen gericht op Todor Kolev. De aanvaller van Slavia Sofia was afgelopen seizoen topschutter van de Bulgaarse competitie.

Hoe het nu verder moet met Bosko Balaban is nog niet geweten. Het valt zeker nog af te wachten of de aanvaller ook volgend seizoen nog bij blauw-zwart zal spelen.

bron: voetbalkrant.com

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
11-07-2007, 11:15 geschreven door de bruggesupporters  
10-07-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Germinal Beerschot legt Sterchele een deadline op
Artikel in de categorie
Germinal Beerschot legt Sterchele een deadline op


François Sterchele trekt niet naar Heerenveen. De spits heeft geen zin in een avontuur bij de Nederlandse club. Volgens verscheidene kranten klopt Club Brugge nu aan voor de topschutter. Ondertussen legde Germinal Beerschot zijn spits een deadline op.

Bron: belgiumsoccer.be

Germinal Beerschot bereikte al een akkoord met Anderlecht en met Herenveen omtrent Sterchele, maar telkens beëindigde de spits de onderhandelingen. Germinal Beerschot is het beu en wil snel duidelijkheid.

"Wij willen geen oorlog met François maar de club is hier héél ongelukkig mee. Hij heeft ons 2 keer voor schut gezet door een fantastische aanbieding te weigeren", zegt ondervoorzitter Kesters in Gazet van Antwerpen. "Als hij woensdagavond nergens getekend heeft, blijft hij 100% bij Germinal Beerschot."


0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
10-07-2007, 12:51 geschreven door de bruggesupporters  
Gastenboek
  • Sportieve groeten!!!
  • mercikes
  • fcb
  • veel blogplezier
  • amaai

    Teken de gastenboek van Club Brugge KV!

    Archief
  • Alle berichten

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs