Hier kun je het resultaat van onze pompoen-appel muffins bewonderen!
Wat vonden jullie van het uitzicht, gaarheid, de smaak?
Zouden jullie deze thuis ook nog eens klaarmaken? Wat vonden ze thuis van het resultaat? GR Liliane Claerhout.
Ik vond ze alvast superlekker!!!
Hieronder vinden jullie een recept terug om onze Pompoen-appel muffins met sinaasappelslagroom te bereiden. Jullie kunnen aan de hand van de mindmap ( stappenplan voor de kookles ) een opdrachtfiche invullen tegen de volgende les. Jullie vinden de mindmap en een lege opdrachtenfiche in jullie map. Gr Liliane Claerhout.
Pompoen-appel muffins met sinaasappelslagroom Porties: 6 grote of 8 kleine.
Voorbereiding 20 minuten Kook/baktijd 20 minuten Totaal ongeveer 50 minuten
Ingrediƫnten
250 gram zelfrijzend bakmeel
230 gram gekookte pompoen
2 eieren
150 gram kristal suiker, en nog een extra el hiervan
150 ml melk
1 goudrenet appel
0 ml zonnebloemolie50 gram roomboter
1 tl bakpoeder
2 tl kaneel, 1/2 tl kardemom, 1/2 tl peper
1/2 tl nootmuskaat, 1/2 tl gember, mespuntje zout
200 ml slagroom
2 el poedersuiker
sinaasappel rasp van een halve sinaasappel
Materiaal
oven
spuitzak met een kartel spuitmondje
metaal of siliconen muffinvorm
mengkom
garde
pan
Werkwijze
1.Zet de oven aan op 190 graden en vet de muffin vormen in met zonnebloem olie en bestuif dan nog met een beetje bloem.
2.Meng in een kom de bloem, bakpoeder, specerijen en suiker. Smelt de boter en meng dit samen met de melk, eieren, olie en het zout.
3.Schil de appel en snij deze dan in kleine blokjes.
4.Voeg het ei mengsel toe aan het bloem mengsel en meng dit met een garde tot een glad beslag.
5.Pureer dan 200 gram van de pompoen en voeg dit samen met de appelblokjes toe aan het beslag. Roer dit er doorheen en je muffin beslag is af.
6.Verdeel het beslag over de vormpjes tot ongeveer een halve centimeter onder de rand. Snij de overgebleven pompoen in kleine stukjes en verdeel deze over de muffins. Strooi dan op elke muffin een tl suiker. Zet de muffins in de oven en bak ze in 20 minuten gaar.
7.Klop de slagroom op en voeg hier dan de poedersuiker en sinaasappel rasp aan toe. Doe dit in een spuitzak en verdeel dit over de muffins als deze compleet zijn afgekoeld. Smullen maar!