*maandag:spaghetti bolognaize *dinsdag:taco's kip *woensdag:friet met curryworst *donderdag:panninie. *vrijdag:sushi *zaterdag:pizza *zondag:vidè met friet en slaatje.
Ik heb als test twee supermarkten gedaan en kan dan ook het bedrag dat ik heb uitgegeven er bij zetten, alles is berekend op vier personen.
als eerst ben ik naar Albert Heijn geweest en daarna naar Aldi en ben ik nog even over de plaatselijke markt gelopen waar ik mijn hamburgers heb gekocht.
zaterdag:varkens haasje met porto roomsaus getoofd witloof en kroketten. kookpot met een beetje boter witloof in twee snijden eerst aan twee kanten beetje aanbakken kruiden met peper en zout een klein beetje water toevoegen deksel op de kookpot op een klein vuur zetten en even laten stoven.( in prikken als zacht is het klaar) het varkens haasje kruiden met peper en zout u kunt het vlees al in porties sijden per persoon.(medium bakken )u haald het vlees uit de pan en wikkel het in folie. HEEL belangrijk u dampkap AF zetten. u giet in de warme pan1/2 glas porto en u laat het branden als het vuur uit is blust u af met room en laat het lich inkoken. enkel nog kroketten bakken en klaar.
zondag: paprika soep,mosselen met friet. paprika soep:groote kookpot boter laten smelten 1 wortel snijden toevoegen en twee stukken selder gesneden +het witte gedeelte van een stuk prei. voeg 4 in stukken gesneden paprika 's en 2 ajuinen toe ,aanstoven water toevogen en 4 tot6 boullion blokjes naar de hoveelheid water en smaak.25 min laten koken mixen het sap van 2 groote appelienen toevoegen afwerken met room even proeven en opsmaak brengen met peper en zout indien nodig. frietjes: aardappellen schillen in schijven snijden en danin frietjes snijden even voorbakken . de mosselen:2tot 4 keer poelen alle beschadigde er uit halen alle open mosselen even tegen tikken als ze niet dicht gaat weg doen. Groote kookpot beetje boter 1 wortel 1/2 stuk prei 4 stukken selder 1 ajuin in stukkensnijden en aan stoven mosellen opdoen mosselkruiden toevoegen deksel op de kookpot 10 min laten koken. mossel saus:2 soeplepels mayonaise 2 koffielepels mosterd en een beetje kookvocht van de mosselen mengen en klaar. Rest u nog enkel de fietjes af te bakken. Smakkelijk.