Inhoud blog
 • Bezoek Brussel en geniet
 • Het Stadhuis en Koninklijk Paleis
 • Kathedralen in Brussel
 • Mini Europa in Brussel
 • Het Justitiepaleis in Brussel en interessante hotels
  Uw hotel in Brussel

  Boek uw hotel in Brussel zonder kosten met BookYourHotel.org
  Mijn favorieten
 • hotels in belgie
 • hotels in brugge
 • hotels in brussel
 • online hotels reserveren
 • Bezoek Antwerpen
 • een weekend in Antwerpen
 • citytrip Brussel
 • Antwerpen Citytrip
 • Antwerpen Bezoeken
 • Brussel citytrip
  vakanties in België
 • brugge bezoeken
 • Op hotel in Antwerpen
 • weekend Antwerpen
 • Uw hotel in Antwerpen
 • Hotels in Antwerpen
 • Weekendje Antwerpen
 • een hotel in Blankenberge
 • Uw hotel in Blankenberge
 • Weekend Blankenberge
 • vakantie naar oostende
  Citytrip Brussel

  19-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Stadhuis en Koninklijk Paleis

  Stadhuis van Brussel

  Grote Markt • 1000
  T (0)2 279 43 65 / (0)2 548 04 45
  t (0)2 513 83 20

  Het Stadhuis van Brussel, op een boogscheut van vele hotels in Brussels, is een van de mooiste van het land, Prachtige beeldhouwwerken die de muren sieren maar ook de evenwichtige verhoudingen en de onovertroffen schoonheid van de toren, waarvan de spits de aartsengel Michaël draagt. De eerste steen van dit gotische gebouw werd gelegd in het voorjaar van 1402.
  In de ontvangstzalen en de schepenkabinetten vinden we de fraaiste Brusselse wandtapijten van de 16de, 17de en 18de eeuw, evenals prachtig gotisch houtsnijwerk, wapenschilden van de oude gilden en schilderijen uit de collectie van het Stadsmuseum. Op wandelafstand van meerdere hotels in Brussel en in de nabijheid van de winkelstraten. U vindt ook meer info op Stad Brussel

  Hotels in Brussel:

  Hotel Mozart

  In dit 17e eeuws karakteristiek gebouw, midden in het centrum van Brussel, zijn elk van de 54 kamers van Hotel Mozart ingericht in Louis XV stijl en ademen deze sfeer uit.

  Koninklijk Paleis Brussel- palais royal Bruxelles

  Paleizenplein • 1000

  T (0)2 551 20 20
  www.monarchie.be
  Inlichting : Brussel Internationaal-Toerisme:
  T (0)2 513 89 40

  Het gebouw werd opgetrokken op de grondvesten van het Hof van de hertogen van Brabant, vernield in 1731. De bouw werd gestart in 1820 onder de regering van Koning Willem I. In 1904 volgden aanpassingen onder Leopold II, in Lodewijk XVI-stijl.
  De zijvleugels dateren uit de 18de eeuw en worden aan het einde geflankeerd door twee paviljoenen. Links dat van de Civiele Lijst en rechts het hotel Bellevue, dat momenteel het Belvue Museum herbergt, gewijd aan de belgische geschiedenis. Midden in het centrum in de directe nabijheid van meerdere hotels in Brussel, de grote markt en de winkelstraten.

  Hotels in Brussel:

  Eurostars Sablon

  Het hotel Eurostars Sablon Brussel is een rustig gelegen hotel ondanks dat het centraal in Brussel gelegen is. Volledig gerenoveerd in 2004 telt het hotel 32 design kamers, seminariezalen, sauna, relax centrum en een restaurant. Hotel Eurostars Sablon Brussel maakt deel uit van Hotusa Hoteles uit Spanje.

  19-10-2008 om 00:00 geschreven door Citytripper  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  14-10-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kathedralen in Brussel

  Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal - cathédrale bruxelles

  Sint-Goedelevoorplein • 1000
  T (0)2 217 83 45 / 0)2 219 11 70
  http://www.kathedraalstmichiel.be

  De diverse stijlen van de Brabantse gotiek voeren ons terug naar de 13de eeuw, de tijd van de grote kathedralenbouwers. De werken aan het gebouw, dat door zijn twee torens erg Frans aandoet, gingen van start in 1226, maar de gevel dateert uit de 15de eeuw.
  De schitterende glas-in-loodramen werden uitgevoerd naar de kartons van Bernard Van Orley en werden geschonken door Keizer Karel en zijn familie. In het koor rusten Jan II, hertog van Brabant, de aartshertogen Albrecht en Isabella en Karel van Lotharingen. In de nabijheid vindt u vele verschillendehotels in Brussel zodat je op wandelafstand bent van deze bezienswaardigheid

  Hotels in Brussel:

  Centrale Hotel

  Het Centrale Hotel is een charmant etablissement met 47 kamers idiaal gelegen in het historische hart van Brussel.
  Gebouwd in 2001 heeft dit 'boutique' hotel Cetnrale een warm interieur, een moderne uitrusting en een persoonlijke benadering.

  Hotel St-Nicolas

  Ideaal gelegen dichtbij diverse bezienswaardigheden en aan zeer competitieve prijzen, Hotel St-Nicolas is een goede keuze om democratisch te overnachten in Brussel.

  Le Méridien Brussel


  Door de speciaal gebogen facade brengt hotel Le Méridien Brussel een grote waarde aan de rijke geschiedenis.
  224 elegante en comfortabele kamers bevinden zich op de beste locatie in de hele stad.

  Voormalig Paleis van Brussel - coudenberg bruxelles

  Archeologische site van Coudenberg
  Paleizenplein 7 • 1000
  T (0)2 545 08 00
  http://www.coudenberg.com

  De belangrijkste archeologische site van Brussel. En tegenwoordig valt er nog meer te zien dan de overblijfselen van de Keizer Karel Kapel en de Isabellastraat. Onder het Koningsplein werden immers de resten van een grote staatsiezaal blootgelegd.
  Deze uitgestrekte, alleenstaande zaal - bijzonder hoog en ouder dan de kapel - werd er in de 16de eeuw tegenaan gebouwd. De Magna Aula van de Hertogen van Bourgondië werd later die van Keizer Karel, terwijl onderaan een nieuw stuk van de Isabellastraat werd ontdekt. Deze archeologische vindplaats strekt zich zelfs uit voorbij deze vroegere straat, op de Koudenberghelling.
  In de omgeving vindt u talloze hotels, Brussels heeft naast de moderne hoge flatgebouwen veel historische gebouwen in petto die het bezoeken waard zijn.

  14-10-2008 om 00:00 geschreven door Citytripper  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-08-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini Europa in Brussel

  Mini-Europe Brussel

  Bruparck • 1020
  Infoline (0)2 478 05 50
  T (0)2 474 13 13
  http://www.minieurope.eu

  In Mini-Europe, gelegen naast het Atomium, kunt u heel Europa in een paar uur doorkruisen. Een rondreis die u dus nergens anders kunt maken. Ieder plekje straalt de typische sfeer van de mooiste steden van Europa uit.
  Big Ben met zijn typisch deuntje in het hartje van Londen. Gondels in Venetië ontdekken. En de HST brengt u in een wip van Parijs naar de andere kant van Frankrijk.
  Doe de Vesuvius uitbarsten, breek de Berlijnse muur af, roep olé olé voor de matador in de Arena van Sevilla enz...
  In totaal 350 maquettes en plekjes die zijn weergegeven met oog voor detail.
  Breng ook een bezoek aan de Europese ruimte, met haar interactieve multimedia en de tentoonstelling "Spirit of Europe", een plaats waar u alles over Europa kunt leren... Europa in een notedop op een boogscheut van meerdere
  hotels in Brussel.


  Hotels in Brussel:

  Hotel Des Colonies

  Dit hotel in Brussels is één van de oudste gebouwen van Brussel (meer dan 100 jaar) is volledig gerestaureerd en een levend museum met indrukwekkende geschiedenis, overnachten in Hotel Des Colonies Brussel is een belevenis die u later graag aan uw kleinkinderen zult vertellen.

  30-08-2008 om 00:00 geschreven door Citytripper  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-06-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Justitiepaleis in Brussel en interessante hotels

  Justitiepaleis Brussel - Palais de Justice Bruxelles

  Poelaertplein • 1000
  T (0)2 508 64 10

  Opgetrokken op de plaats van het oude galgenveld van de stad, de Galgenberg, als één van de grootste 19de-eeuwse bouwwerken in Europa. J. Poelaert, de architect, ontwierp het in eclectische stijl. Het Justitiepaleis ligt centraal tussen meerdere hotels in het centrum van Brussel.

  Hotels in Brussel:

  Sun Hotel

  Sun Hotel Brussel is een 2-sterren accommodatie nabij 'Avenue Louise'. Binnen 10 minuten vanuit Hotel Sun bent u in het centrum, waar onder meer de Grote Markt en Manneken Pis te bezichtigen zijn.

  Beverly hills Hotel in Brussel

  Dit driesterrenhotel is perfect gesitueerd voor een prettig verblijf in Brussel, aan de met bomen omzoomde Avenue Louise en vlakbij de populaire Louise Place en Stephanie Place.
  Het Beverly Hills hotel in Brussel zal u zeker kunnen bekoren.  Cascade Hotel

  Het hotel is ongeveer 250 meters gesitueerd van de elegante Louiselaan, 1km van het Zuidstation (2 haltes met de metro), 100 meter van een metrostation. Hotel Cascade is volledig gerenoveerd in 2005 en bied 82 kamers. In dit hotel in Brussel vindt u vast en zeker een plaatsje om te overnachten.

  Manneken-Pis Brussel - Manneken Pis Bruxelles

  Stoofstraat • 1000

  Dit bronzen beeldje, in de 17de eeuw gemaakt door J. Duquesnoy, is hét symbool voor de spotzieke Brusselse geest. Het staat ook bekend onder de naam "Kleine Julien" en was vroeger één van de talrijke fonteinen die de stad van water voorzagen. Inmiddels is het Manneken een legendarische figuur geworden. Door eeuwenlang vandalisme door zowel Engelsen als Fransen, werd Manneke Pis in ere hersteld door Lodewijk XV . In 1817 werd het beeldje gestolen door een vrijgelaten Franse gevangene en later in stukken teruggevonden. Met deze fragmenten werd het beeldje gemaakt dat nu op de antieke fontein prijkt.

  De meeste hotels in het centrum van Brussel liggen in de omgeving van deze publiekstrekker.

  Hotels in Brussel:

  Hotel Mozart

  In dit 17e eeuws karakteristiek gebouw, midden in het centrum van Brussel, zijn elk van de 54 kamers van hotel Mozart ingericht in Louis XV stijl.

  Bedford Hotel & Congress Centre

  Bedford Hotel & Congress Centre, gelegen op slechts 450m. van de Grote Markt heeft 326 moderne kamers uitgerust met de nieuwste faciliteiten.

  Hotel Mirabeau

  Hotel Mirabeau Brussel< heeft een uitstekende, centrale ligging, zodat u met gemak de historische straten van de stad vol restaurants en boetieks kunt bezichtigen.

  Eurostars Grand Place Hotel

  Het Eurostars Grand Place is gesitueerd in het hartje van Brussel, naast de Grote markt en 'Mannenken Pis', en op 200 meter van het Beursgebouw te Brussel.
  Eurostars Grand Place heeft 54 hotelkamers, 48 dubbels en 6 singles, alle zeer comfortabel ingericht en recentelijk gerenoveerd en zijn volledig ter uwer beschikking in het hartje van Brussel.

  Een hotel boeken in Brussel

  Om uw citytrip of bezoek aan Brussel zo goed mogelijk voor te bereiden, Kunt u bijna alle hotels in Brussels online reserveren. Op deze pagina vindt u een overzicht van hotels in Brussel , met informatie, prijzen en de mogelijkheid om het hotel online te reserveren:

  Overzicht hotels in Brussel

  Geen hotel in Brussel gevonden?

  Er zijn nog vele mogelijkheden in Belgische steden in de buurt om te overnachten, een kort overzicht:


  Meer informatie over hoe een hotel te boeken

  Extra informatie over Brussel  30-06-2008 om 00:00 geschreven door Citytripper  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-05-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 leuke hotels in Brussel

  Hotels in Brussels:

  Stanhope Hotel

  Het Stanhope Hotel te Brussel, gevestigd in een originele Brussels herenhuis, combineert geschiedenis, cultuur en elegantie met de hedendaagse moderne faciliteiten. Dit charmante hotel is gelegen in het hart van Brussel, dichtbij de belangrijkste Europese instellingen.
  Op wandelafstand van het Stanhope Hotel vindt u het Koninklijk Paleis, de Grote Markt en de modieuze Louisalaan.

  Hotel The Moon

  Hotel The Moon in Brussel ligt aan een prachtig plein, op loopafstand van de Grote Markt en het Centraal Station van Brussel. Het hotel The Moon ligt vlakbij de Grote Markt.

  Hotel Scandic Grand Palace Brussel

  Het Hotel Scandic Grand Place Brussels is in 1993 gebouwd achter de historische voorgevels van twee Brusselse huizen die op de monumentenlijst staan. Het hotel Scandic Grand Place Brussel beschikt over diverse faciliteiten, waaronder: 100 hotelkamers met airconditioning, de Eken Bar en Brasserie, zes vergaderzalen en twee Finse sauna's. een hotel in Brussels met klasse!

  30-05-2008 om 00:00 geschreven door Citytripper  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


  Archief per week
 • 27/10-02/11 2008
 • 13/10-19/10 2008
 • 25/08-31/08 2008
 • 30/06-06/07 2008
 • 26/05-01/06 2008

  Blog als favoriet !

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  hertenman
  www.bloggen.be/hertenm
  villa huren in Spanje
 • villa te huur in spanje
 • vakantiehuis te huur in Spanje
 • Vakantiehuis in Spanje huren
 • Villa huren in Spanje
 • Villa te huur in Spanje
 • Villa in Spanje huren
 • Vakantiehuis Spanje te huur
 • Vakantiehuis in Spanje huren

 • Stedentrips
 • Citytrip Antwerpen
 • Bezoek Antwerpen
 • Antwerpen bezoeken
 • citytrip Brussel
 • citytrip Brussel
 • visit Brussels
 • visit Bruges
 • citytrip Brugge
 • citytrip Brugge

 • weekendje weg
 • Brussel Bezoeken
 • Citytrip Antwerpen
 • Citytrip Antwerpen
 • brussel citytrips
 • een citytrip naar Brussel
 • Weekendje Blankenberge
 • een weekendje naar Oostende
 • Citytrip naar Brugge
 • Weekendje Blankenberge
 • Verblijven in België

  Vakantie in België
 • Hotels in België
 • Brussel Bezoeken
 • Bezoek Antwerpen
 • Antwerpen bezoeken
 • citytrip Antwerpen
 • een bezoek aan Brussel
 • Brussel citytrips
 • Brussel Citytrip
 • Bezoek Brussel
 • A holiday in Bruges

  weekend in België
 • Visit Bruges
 • Hotels Bruges
 • Bruges hotels
 • Hotels in Bruges
 • Een hotel in Brugge
 • Bezoek de stad Brugge
 • Op bezoek in Brugge
 • Overnachten in Brugge
 • Op hotel in Brugge
 • Een hotel in Brugge


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!