Inhoud blog
  • Bloemkool + Praagse shnitzel
  • Zelfgemaakte suikervrije mayonaise
  • Paardenoog met spek
  • Kip- appelsalade
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Centaine

    01-04-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bloemkool + Praagse shnitzel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De overschot van het avondeten is voor de lunch van morgen; bloemkool met Praagse schnitzel. 
    Ik voeg er dan nog wat mayo en pickles aan toe. Deze lunch mag wel een zuurtje. 

    01-04-2019 om 18:35 geschreven door Centaine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelfgemaakte suikervrije mayonaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zoals je eerder kon lezen wou ik mayonaise zelf maken. Ik had al een poging ondernomen maar had enkel olijfolie extra vierge in huis. 
    Dat valt niet aan te raden. Ben dus naar de winkel geweest en heb maïsolie mee: een zachte olie. In de toekomst probeer ik nog andere varianten. 

    Neem een hoge maatbeker, voeg toe: 2 eieren, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel ciderazijn, 2 eitjes, peper en zout en op het laatste 250 ml olie. 
    Met de staafmixer tot op de bodem en dan langzaam omhoog. Je zal ervan versteld staan hoe snel dit gerechtje klaar is. 

    Mayonaise heb je in veel varianten; je kan er naar hartelust kruiden toevoegen zoals peterselie, bieslook enz..
    I.p.v. ciderazijn kan je ook citroen gebruiken of een ander azijn. 
    Ik heb in deze bereiding gekozen voor een zachte mosterd omdat ik niet hou van scherpe mosterd. Heb ze dus ook niet in huis. Maar misschien kan mayonaise wel wat scherpte gebruiken. Ik zet dus wostyn mosterd op mijn boodschappenlijstje voor de volgende keer.  

    01-04-2019 om 17:44 geschreven door Centaine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardenoog met spek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel simpel maar lekker gerechtje voor ontbijt: 

    Paardenoog met spekjes. 


    01-04-2019 om 17:18 geschreven door Centaine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kip- appelsalade
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik had nog wat restjes liggen en heb voor een snelle lunch gezorgd om de volgende dag mee te nemen naar het werk. 
    Onderaan blaadjes sla, quinoa. Golden appel in stukjes. Ik heb er geen citroen op gedaan want had er geen in huis.
    De verkleuring was de volgende dag minimaal. Bovenaan zie je gebakken kip en heb er nadien nog currysaus aan toegevoegd. 


    01-04-2019 om 17:15 geschreven door Centaine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ontbijt; simpele eiersalade

    Eiersalade bestaande uit 2 gekookte eitjes, spek, tomaat en bieslook om het af te werken. 
    Mayonaise komt uit een potje. Maar ik ben van plan die vers te maken. Ik zoek nog naar een geschikte olie. 
    Heb nog een cracker gegeten met wortelspread. 

    De foto is wat wazig maar het is de enige dat ik heb. 
    Het formaat is deze keer wel goed in tegenstelling tot mijn vorig bericht. 
    Zal eens moeten uitzoeken hoe ik dat kan want heb niet de indruk dat ik iets anders gedaan heb. 

    18-03-2019 om 08:42 geschreven door Centaine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kwartels met venkel en tomaatjes 

    De oven voorverwarmen op 220°C. De venkel in dikke plakken snijden en besprenkelen met olijfolie en pezo. 
    Tomaten in  schijven snijden, pezo en besprenkelen met olijfolie, door elkaar roeren. Na 30min. Bij de venkel voegen. 
    Samen nog zo'n 10 min in de oven. 

    Bakplaat insmeren met olijfolie en/of boter (niet teveel bij gevoelige maag)
    Kwartels met de pootjes omhoog op de bakplaat en voor 30 min in de oven op 220°C. 




    16-03-2019 om 21:56 geschreven door Centaine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Slawrap

    Maak met sla simpele wraps om mee te nemen als lunch. 
    Sla met wortelspread, gekookt eitje spek en tomaat. 






    16-03-2019 om 00:00 geschreven door Centaine  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)

    Archief per week
  • 01/04-07/04 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs