Zoals je eerder kon lezen wou ik mayonaise zelf maken. Ik had al een poging ondernomen maar had enkel olijfolie extra vierge in huis.
Dat valt niet aan te raden. Ben dus naar de winkel geweest en heb maïsolie mee: een zachte olie. In de toekomst probeer ik nog andere varianten.
Neem een hoge maatbeker, voeg toe: 2 eieren, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel ciderazijn, 2 eitjes, peper en zout en op het laatste 250 ml olie.
Met de staafmixer tot op de bodem en dan langzaam omhoog. Je zal ervan versteld staan hoe snel dit gerechtje klaar is.
Mayonaise heb je in veel varianten; je kan er naar hartelust kruiden toevoegen zoals peterselie, bieslook enz..
I.p.v. ciderazijn kan je ook citroen gebruiken of een ander azijn.
Ik heb in deze bereiding gekozen voor een zachte mosterd omdat ik niet hou van scherpe mosterd. Heb ze dus ook niet in huis. Maar misschien kan mayonaise wel wat scherpte gebruiken. Ik zet dus wostyn mosterd op mijn boodschappenlijstje voor de volgende keer.