Categorieën
  • Dessert (1)
  • Pasta (1)
  • Inhoud blog
  • Cees Specumisoe
  • Cees Bolognaise
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cees Foodcorner
    Simpele gerechten voor de huisman in de keuken !
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cees Specumisoe

    Benodigdheden (6 personen)

    - 500 gram Mascarpone
    - 3 eieren
    - 6 eetlepels suiker
    - 1 tas sterke koffie
    - 1 glaasje Amaretto
    - Speculooskoekjes

    Aan de slag

    - Maak een tas sterke koffie en laat die afkoelen (belangrijk dat de koffie niet warm is)
    - Schenk een glaasje Amaretto in
    - Eiwit en eigeel scheiden en in 2 aparte kommen plaatsen
    - meng de suiker met het eigeel
    - Mengsel van het eigeel en de suiker kloppen(mixer) tot één geheel
    - op smaak brengen met 4 eetlepels Amaretto
    - de mascarpone toevoegen en verder kloppen met de mixer tot één stevig geheel
                - zet dit mengsel even in de koelkast
    - Klop ondertussen het eiwit stijf, heel stijf !!!
    - Meng het opgeklopte eiwit "voorzichtig" onder het mengsel. ( met een houten of plastic lepel !!!)
                - het mengen doe je best kloksgewijs van beneden naar boven 
    - Doe wat Amaretto bij de lauwe koffie 
    - neem een kom om nu verder te gaan (ovenschotel van een 5tal centimeter diep minstens)
    - Dompel de koekjes heel even, echt heel even in de koffie en schik ze op de bodem van de kom
    - doe hier nu een laag van het kaasmengsel op
    - een tweede laag koekjes aanbrengen (ook eert even onderdompelen in de koffie)
    - een tweede laag kaasmengsel
    - indien nodig en mogelijk kan je nog een derde laag aanbrengen
    - afwerking : plet een vijftal koekjes tot kleine kruimeltjes en versier hiermee de bovenkant van je "specumisoe"
    - Laat dit geheel nu minstens enkele uren in de koelkast staan. kan ook de avond ervoor klaargemaakt worden



    Smakelijk!




    22-02-2009 om 00:00 geschreven door Cees Foodcorner  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Dessert
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cees Bolognaise
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Benodigheden (8 à 10 personen)

    - +/- 750 gr. gehakt (rundsgehakt of kippengehakt)
    - Passata/gezeefde tomaten (2 x 500gr)
    - 1 blik hele gepelde tomaten
    - 1 klein blikje dubbel geconcentreerde tomatenpuree
    - groenten (Wortelen(5 grote), 3 paprika(geel, groen en rood), 1 courgette, 1 ui
    - kruiden (Spaghettikruiden, PiliPili, paprika, zout, peper, laurierblaadje)
    - Champignons (vers of uit blik)
    - olijfolie

    Aan de slag

    - Scheutje olijfolie in een grote ketel zachtjes op het vuur zetten
    - de ui in de warme olijfolie bakken (niet laten bruinen)
    - gehakt toevoegen en lichtjes pletten met een vork of lepel om geen grote stukken te hebben
    - Wachten tot het gehakt licht gebakken is
    - zout en peper toevoegen
    - groentjes en de champignons toevoegen (allen in kleine stukjes gesneden)
          Het geheel even laten doorkoken op een zacht vuurtje(deksel op de ketel)
    - Gezeefde tomaten en de hele gepelde tomaten toevoegen
    - kruiden toevoegen (klein lepeltje pilipili, 1 soeplepel paprika, 2 soeplepels spaghettikruiden
      laurierblaadje)  
          Het geheel weer even laten doorkoken
    - Tomatenpuree toevoegen
    - proeven en verder op smaak brengen met de kruiden

    Opdienen met pasta naar keuze........

    Smakelijk !

    22-02-2009 om 00:00 geschreven door Cees Foodcorner  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Pasta


    Archief per week
  • 16/02-22/02 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs