GMC Suburban K1500 4X4 1996 met 5.7 V8 vortec motor
Het verhaal van aankoop tot op heden.
26-04-2012
De zoektocht en aankoop.
Daar zijn we dan weer met een volgend bericht.
Eerst, waarom ik op zoek ging naar een andere 4X4 als ik dan toch tevreden was over de Vitara. Wel door de finaciele toestand konden we geen 2 wagens houden. Vermits mijn vrouw met een Citroen Berlingo met 1.9 diesel motor reed dachten we om de Vitara (die veel meer verbruikte en veel meer in tax koste) te verkopen en even onze plan te trekken met de Berlingo. Dat was natuurlijk niet zo simpel omdat er zelfs geen trekhaak op stond en omdat ik dan nog steeds geen hout kon gaan halen. Dus is eerst de Vitara verkocht geweest om dan uiteindelijk ook te kiezen om de Berlingo ook weg te doen.
Het budget was zeeeeer krap en bedroeg maar 3.500eur. Ik kan u zeggen dat je voor dat geld echt niet veel kan vinden dat nog in rijdende toestand is. De zoektocht was lang, heel lang maar na een goede 6 maanden vind ik er eentje die rond de prijs ging als ons budget. ik mocht gaan kijken bij een man op zijn werk in de Antwerpse haven. Wat een verschrikkelijk lelijk beest was me dat zeg. Oorspronkelijk was het een donker groene maar hij had al eens ergens tegen gezeten en dan blijkbaar nog eens om af te ronden op nog eens. De motorkap en rechter vleugel zijn bordeau dus dat zijn al duidelijk niet de originele onderdelen. Achteraan links en rechts heeft hij een deuk en scharten. Ik ben nu niet echt het type die kijk naar een blutsje maar dit viel toch wel heel hard op. Het dashbord is volledig gescheurd langs alle kanten en rammelt nogal als je rijd. De zetels vooraan zijn gescheurd en de bekleding in het algemeen is om het proper uit te drukken verschrikkelijk vuil. de voorruit is gebarsten op enkel plaatsen maar niet in het zichtveld van de bestuurder. De motor dan maar eens bekijken en daar kwam niet enkel het geluid van een V8 uit maar ook het geluid van een (blijkt naderhand) kapotte dichting van de uitlaat aan het blok. Ook hoorde ik een ligt gepingel aan de motor. Tot hiertoe lijkt het een sisser te zijn. Hij vraagt dan nog eens 4.200eur wat dus wel wat boven het budget is. Nog steeds niet afgeschrikt begin ik met de man te praten en discusieren over de prijs en de gebreken. Een goed punt is wel dat de automaat al eens gereviseerd is geweest een jaar voordien, dus die zou wel in orde moeten zijn en toe gegeven die schakelde wel heel goed ook.
Uiteindelijk overeen gekomen dat ik hem koop voor 3.600eur maar dan wel gekeurd voor verkoop natuurlijk. De man stemde in en de deal werd bezegelt met een voorschot en een tas koffie in de kantine van het bedrijf. Ik ga dus terug naar huis met het nieuws dat ik een wagen heb gekocht waar wel nog wat werk aan is.
Enkele dagen later belt de man me dat hij naar de keuring was geweest en dat hij een rode kaart had voor een stuur gewricht waar teveel speling op zat. Hij probeerde nog om de auto zo aan me te leveren maar dat was niet de afspraak. De afspraak was gekeurd voor verkoop voor de prijs van 3.600eur en niets meer. De goede man heeft er zich bij neer gelegd en heeft de herstelling dan maar laten uitvoeren. Terug naar de keuring geweest en dan was hij wel groen gekeurd. Na een telefoontje van hem hebben we een afspraak gemaakt om hem te gaan ophalen. Samen met mijn vrouw rij ik naar Antwerpen (met een bang hartje voor haar reactie). De man stond ons al op te wachten buiten "we waren dan ook mooi op tijd daar" en dan............. de reactie..................WA HEBT GIJ GEKOCHT JONG!!!!!!! Daar was ik al bang van dus. Ja maar schat hij is mechanisch wel redelijk goed in orde en nog wat van diene Blablabla...... Ik kan zeggen dat ze NIET in de zevende hemel was. Nu ja, ik betaal de man en we vertrekken terug naar huis. Ik stelde voor dat zij er mee zou rijden omdat zij er het meeste zou mee rijden om dagelijks naar het werk te rijden. Dat wou ze niet en dus nam ik maar plaats achter het stuur en reed zij achter mij met de Berlingo. Onderweg had het beestje dorst en dus even gestopt om te tanken. 73 liter LPG en een kleine 30 liter benzine. Toch nog maar eens voorstellen dat zij niet wil rijden en toen zij ze "awel het is goe". Ondertussen was het al redelijk laat en was er niet meer zoveel verkeer op de baan dus ze durfde het wel aan. Na haar een kleine uitleg te geven over de automaat, ruitenwisser, lichten en nog wat van die prullen vertrok ze in volle vaart richting thuis.
Thuis gekomen was de reactie al heel wat anders. "verdomme zeg, daar zit wel wa in hé zeg". Dat is nu wat ik wou bereiken met er haar mee te laten rijden. Opzet geslaagd en ze zag het allemaal plots al heel wat beter zitten.
Zo dat is dan de aankoop geweest. See you next time for more.
Als kind al was ik gepassioneerd aan het kijken naar de dikke amerikaanse bakken. Vermits ik zo goed als mijn hele leven op een boerderij heb gewoond bij mijn grootouders en dan ook veel met tractoren rond reed was ik dus al van jonge leeftijd heel veel bezig met Pk's en de (laat ons zeggen) grotere vervoer middelen. Daar is ook de liefde ontstaan voor de (laat ons maar weer zeggen) grotere motoren met de nodige pk's.
Bij mij gaat het niet over snel snel rijden of iets dergelijk. Neen, bij mij gaat het over pure kracht die je over hebt wanneer je het nodig hebt. Een 6 tal jaar geleden heb ik me men eerste 4X4 gekocht. Daarvoor reed ik altijd met (gewone) auto's rond. Maar daar denk ik liever niet meer aan. De eerste die hier op de oprit stond was een Suzuki Vitara. Niet de 1.6 6v of 12v, nee daar gaan we niet aan mee doen. Het was een 2.0i V6. Nog geen V8 maar we komen al wat dichter bij hé. Het was ook de bedoeling om er echt mee te gaan off-road rijden en dat heb ik ook een tijdje gedaan. Door ondervinding en door enkel forums waar ik veel op vertoefde heb ik geleerd dat de Vitara nu niet echt de ideale 4X4 is om mee te gaan ploegen. Wil je bij suzuki blijven dan moet je dat gaan doen met een Samurai of (als het wat nieuwer moet zijn) een Jimny. Die zijn daar meer voor gebouwd en die kan je ook leuk aanpassen zodat je de dikke patrols en land cruiser achter u kan laten. Trouwens hier staat een samurai in de tuin die ik ook nog ga opmaken voor het echte werk. Ik weet ook dat een Subby of Burb niet echt de ideale basis is om off-road te gaan hier.
Waarom dan nog zo een Subby kopen als het niet is voor off raod te gaan? Wel ik doe zelf mijn brandhout af en met een gewone wagen kan je moeilijk met een aanhanger een weide of veld in duiken en verwachten dat je er nog ooit af raakt. Daarom en natuurlijk omdat het al een eeuwigheid mijn droom wagen is ben ik gegaan voor een ouder model Suburban. Ook woon ik hier nogal op het platte land en bij wintertijden is het nog zo leuk om je 4X4 op te kunnen zetten en zonder stress of angst verder te kunnen rijden. De straat waar ik op woon gaat bij ons over in een veldweg en de straat zelf is niet veel breder dan een forse vrachtwagen. Onnodig om te zeggen dat je hier even keren met een auto niet altijd evident is en dat ik dan ook regelmatig door de veldweg rij. De voetgangers een mounten bikers zijn mij daar trouwens heel dankbaar voor. Deze veldweg word door geen enkel landbouwer nog gebruikt en zo blijft de weg wel mooi open voor hen om te komen wandelen of rijden. Zo is iedereen tevreden. Zo zie je maar dat mensen die met een dikke 4X4 rijden ook kunnen samen leven met mensen die door die zelfde veldweg wandelen en van de natuur genieten. Het hoeft niet altijd kommer en kwel te zijn.
Zo, hier ga ik het vandaag bij laten. De volgende dagen zal ik hier dus bloggen wat er allemaal gebeurt is van bij de aankoop van de Subby tot op heden. Dit gaat ook gaan over problemen die ik tegen kom en de herstellingen die ik vanaf heden zoveel mogelijk zelf doe. Ik ben een doe het zelver dus dit kan nog leuk worden.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!