Workshops, activiteiten, advisering, evenementen op intercultureel niveau
16-04-2011
Op zoek naar o.a. een Afrikaans feest, Afrikaanse workshop, activiteit, lesprogramma, catering, markt, aankleding of evenement?
Wanneer een van de hieronder genoemde workshops of activiteiten uw interesse en/of enthousiasme wekt, stuurt u dan voor verdere informatie een mailtje naar info@culturalconnectionpoint.nl Zo kunt u geinformeerd worden over de verschillende mogelijkheden, die desgewenst op maat toegesneden kunnen worden!
1)Afrikaans feest!! Omschrijving: De jarige, de jubilaris of het feestvarken wordt op de afgesproken locatie bezocht. Dit kan zijn bij iemand thuis, maar juist ook op locatie, zoals bijv. in een restaurant of op een bedrijfsfeest. Hij/zij mag plaatsnemen op een heuse Afrikaanse troon en wordt omgetoverd tot een Afrikaanse prins of prinses. Ook de gasten/bezoekers ondergaan een metamorfose en vieren het feest in Afrikaanse stijl gekleed mee! Op aanvraag kan er op locatie gezorgd worden voor een aanvullende workshop, Afrikaanse hapjes of een Afrikaans buffet.Dit is een leuk feest voor verschillende doelgroepen: collega's, vrienden, familie, vrijgezellenfeesten, babyshowers, bedrijfsuitjes etc...Het thema is geschikt voor zowel jongeren, volwassenen als senioren.
2) Afrikaans kinderfeestje, "doe het zelf variant" met verhuurkist, voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. In de Afrikaanse kist vind je Afrikaanse kleding voor jongens en/of meisjes en cd's met Afrikaanse muziek. Verder zitten er Afrikaanse instrumenten in: trommeltjes en rammel-kalebasjes! Jullie kunnen je dus gaan verkleden, gaan dansen en muziek gaan maken! Er zitten ook Afrikaanse verhalen in de kist die aan jullie voorgelezen kunnen worden, Afrikaanse kleurplaten met stiften, Afrikaanse spelletjes. Er zit een verhaal bij over een dag uit het leven van Afrikaanse kinderen, met bijbehorende quiz. Desgewenst kunnen op aanvraag Afrikaanse hapjes verzorgd worden.
3)Afrikaans kinderfeestje op locatie, (Afrika@school) voor kinderen in de leeftijd van 6-12 jaar. Er wordt verteld over het leven in Afrika. Hoe leven de mensen, hoe koken ze en wat eten ze, welke kleding dragen ze? We hebben het erover hoe een dag uit het leven van een Afrikaans kind eruit ziet en doen een quiz en een spel. We krijgen Afrikaanse kleding aan en doen Afrikaanse dingen uit het dagelijks leven. We mogen Afrikaans trommelen en muziek maken met kalebasjes. Er wordt een Afrikaans verhaal verteld en we mogen een Afrikaans masker of een Afrikaanse kleurplaat inkleuren. Op aanvraag kunnen er tegen meerkosten Afrikaanse hapjes gemaakt of gegeten worden. Desgewenst kan de workshop op een ander leeftijdsniveau aangepast worden. Het is goed mogelijk om deze activiteit als workshop, aangevuld met andere workshops, in een klas of op een school aan te bieden. Verdere aankleding in een Afrikaanse sfeer, o.a. met een echte Afrikaanse markt kan verzorgd worden.
4)Workshop Afrikaanse mode. We hebben het over Afrikaanse mode, over accesoires (sieraden, tasjes) en haardrachten. We passen Afrikaanse kleding en experimenteren met o.a. het dragen van wikkelrokken en hoofdtooien. Je kunt jezelf laten fotograferen als Afrikaanse prins(es) met mooie Afrikaanse kleding aan! Ook gaan we praktisch aan de slag door het maken van een eenvoudig tasje van Afrikaanse stof en "holland" stof aan elkaar genaaid, zodat je als het ware een "integratie tasje" krijgt.
5)Workshop Afrikaans koken. We starten met een korte inleiding over het thema "eten" in Afrika. We bereiden vervolgens gezamenlijk een heerlijk maal met verschillende gerechten dat we daarna met elkaar opeten. Deze workshop kan zowel bij u thuis als op locatie worden verzorgd.
6)Workshop djembé leren spelen. In een workshop van 1 uur leer je welke klanken je kunt produceren en welke muziek je kunt maken met een djembé. Er wordt les gegeven door een ervaren en gepassioneerd percussionist. Desgewenst kan dit een cursus van 10 lessen worden.
7)Workshop werken met verschillende culturen. We leven in Nederland met verschillende culturen naast elkaar. Soms weten we maar weinig van elkaars gewoonten. D.m v. kennisvragen, stellingen en dilemma's gaan we met elkaar in gesprek en ontdekken we meer over de cultuur van de ander. Ook leren we vanuit een ander perspectief naar de eigen cultuur te kijken. Leuk ook om met jongeren te doen.
8)Workshop "Afrika Danza" :Afrikaanse dans. Een Afrikaanse professionele danseres brengt u de basis van traditionele Afrikaanse dansen bij. Het is mogelijk om een aaneengesloten lesprogramma van meerdere weken te volgen. Ook een optreden van dans en zang behoort tot de mogelijkheden.
9)Workshop "Dans de wereld door": Maak nu in een uur kennis met dansen uit India, Afrika en Zuid Amerika en dans zo de wereld door!! Wordt gegeven door een enthousiaste, breed opgeleide en zeer ervaren docente!
10) Workshop buikdans. Leer nu sierlijk en soepel te bewegen op heerlijke oosterse klanken! Een getalenteerde en gedreven docente begeleidt u hierbij. Ook een optreden van deze danseres behoort tot de mogelijkheden.
11)Workshop "Beleef Afrika". Hoe zou je dag eruit zien als je in Afrika zou wonen? Beleef nu zelf hoe dit zou zijn....... Wordt gegeven door een enthousiaste en gepassioneerde Afrika-kenster!
12)Workshop beeldhouwen. Dit is je kans om jezelf uit te leren drukken in hout of klei-gerelateerde substantie. Leer de fijne kneepjes van een ervaren beeldend kunstenaar!
13)Workshop schilderen. Onder begeleiding van een kleurrijke creatieve kunstenares leert u de artiest in uzelf kennen!..
14)Creatieve Afrikaanse workshop: Stuur een mailtje naar info@culturalconnectionpoint.nl voor het wisselende, actuele aanbod.
Voor een (inter)cultureel feest of evenement bent u bij Cultural Connection Point aan het juiste adres! Graag verzorgen wij uw evenement, desgewenst van de aankleding tot aan de volledige invulling van de dag of avond! Of hrt nu gaat om muzikale- of dansoptredens, workshops op het gebied van dans of creatief gebied, snacks of buffetten... In overleg is er van alles mogelijk!
Brengt u eens een bezoekje aan de webiste en bekijk de diavoorstelling op www.culturalconnectionpoint.nl
26 maart 2011: Afrikaanse aankleding, enquete en Afrikaans vrijgezellenfeest!
Op Winkelcentrum Keizerswaard te Rotterdam IJsselmonde heeft Cultural Connection Point (hierna: CCP) op 26 maart op de info-markt gestaan. Aan voorbijgangers werd a.d.h.v. een lijst met activiteiten gevraagd in welke activiteiten zij interresse zouden hebben wanneer deze in de wijk zouden worden aangeboden.
De volgende top 5 kwam hieruit naar voren: 1) Afrikaanse kookworkshop 2) Workshop schilderen 3) Lessen "Keep fit" 4) Workshop "samenleven met andere culturen" 5) Workshop beeldend vormen.
Op het komende wijkfeest in de Beverwaard (25 juni 2011) zal het mogelijk zijn om je voor deze en andere CCP activiteiten in te schrijven.
Op dezelfde dag vond de benefietmiddag "Zumbafang" plaats, een zumba-event waarbij geld werd ingezameld voor kinderen in Kameroen. CCP heeft zowel de Afrikaanse aankleding verzorgd als de verkoop van Afrikaanse hapjes. De gehele opbrengst van de dag kwam ten goede aan Stichting Bafang Kids Steun.
Vanaf 16.00 uur 's middags was het Afrikaans feesten geblazen in Voorschoten: CCP verzorgde een origineel Afrikaans vrijgezellenfeest, compleet met Afrikaanse aankleding, djembee-workshop en diner. Het was een oergezellig feest, zie www.culturalconnectionpoint.nl voor een foto-impressie.
8 maart 2011: Afrikaanse dansworkshop, gerechten, aankleding en lezing.
Op 8 maart 2011 werd de 100e Internationale Vrouwendag gevierd. In wijkcentrum "de Dijk" te Rotterdam IJsselmonde werd er een heel gezellig feest georganiseerd voor alle buurtbewoonsters. Cultural Connection Point (hierna: CCP) verzorgde een levendige workshop Afrikaanse dans. Ook zorgde CCP voor het Afrikaanse deel van de aankleding. Hierbij deelden ze gratis heerlijke Afrikaanse hartige hapjes en plakken bananenbrood uit die zeer goed in de smaak vielen!
Dezelfde dag was CCP uitgenodigd door de V.A.O.V. (Vereniging voor acedemisch opgeleide vrouwen) Gooi- en Eemland. In het prachtige verenigingsgebouw in Baarn verzorgde CCP eveneens een sfeervolle Afrikaanse aankleding met lekkere Afrikaanse gerechten. Na het eten hebben we gezamenlijk een documentaire over de positie van vrouwen en meisjes in Kameroen bekeken en nabesproken. Het was een inspirerende avond met veel enthousiaste reacties!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!