Ik ga jullie wat vertellen over de Cavalier King Charles spaniel. Dit is de indeling: - de geschiedenis, - karakterschets, - rasstandaard, - links naar andere websites, - foto's - en als laatste alles over mijn eigen cavaliertje, max.
Een site vol boeiende informatie en mooie foto's van dit schattige ras
20-03-2010
Verzorging van de ogen
De ogen van een Cavalier raken gemakkelijk ontstoken (ik heb er ervaring mee), wanneer ze worden geprikkeld door stof, rook, ... Het is daarom belangrijk dat je de oogjes dagelijks schoonmaakt, je doet dit met een stukje tissue door een neergaande beweging met je duim te maken. Zijn de ogen vuil of scheiden ze een waterige substantie uit, dan kunnen ze worden gespoeld met gedestilleerd water, met een boorwateroplossing (je kan boorwater gewoon in de apotheker vinden).
De Cavalier King Charles Spaniel is sportief, aanhankelijk en kent weinig angst. Hij is vrolijk, vriendelijk, niet agressief en heeft geen enkele neiging tot nerveusheid.Veel mensen houden deze hondjes binnen maar ze moeten zeker ook buiten spelen en rennen!! Als ze dat niet doen, raken ze snel verveeld . Ze zijn intelligent om te begrijpen wat u wilt en daarom gemakkelijk zelf te trainen. Cavalier King Charles Spaniels komen goed overeen met andere honden en huisdieren. Cavaliers houden van mensen en hebben graag gezelschap, ze kunnen wel wat terughoudend zijn bij vreemde mensen.
Zoals ik al gezegd heb, heb ik ook een Cavaliertje. Hij noemt Max en verjaart op 5 mei, hij wordt dan 3 jaar. Max is een tricolour mannetje. Vroeger dacht ik echter dat hij te dik was, maar toen we hem wasten bleek dat hij helemaal niet dik was. Het kwam alleen maar door zijn haren.
Dit was het eerste stukje over onze max, later volgen er nog dus kom af en toe maar eens kijken. p.s.: zou je de poll willen invullen?
omdat er zoveel sites zijn over de cavalier heb ik hier een kleine lijst gemaakt met sites alleen over de cavalier.
-www.cavaliers.be -www.cavaliers.startje.com -www.cavalierforum.be -www.cavalierpage.com -www.cavalierslokeren.net -www.royalcanin.be (op deze site vind je vanalles over het overgewicht en de voeding van je cavalier)
ziezo, hiermee kun je alvast verder. Waarschijnlijk zal ik er volgende week nog een paar opzetten. p.s.: ken je zelf een leuke site over de cavaliers? Mail het me dan ( onder de poll)!!!
De cavalier is een hond die zich goed kan aanpassen aan zijn baasjes, ze zijn meestal erg vriendelijk en tolerant ten opzichte van de eigen kinderen. Het zijn slimme, pientere hondjes die een grote neiging hebben om mensen een plezier te doen. Ze gehoorzamen gemakkelijk, zijn erg aanhankelijk en doen alles voor een beloning of een goed woordje. Ze hebben echter geen strenge baas nodig.
In heel Europa werden spaniëls gebruikt bij de jacht. Hun taak bestond erin het wild op te stoten, vogels te laten opvliegen, zodat de jager ze kon schieten. De hondjes die te klein waren om dienst te doen als jachthond, werden aan de dames gegeven als gezelschapshond.
Na verloop van tijd kwamen aan diverse hoven toy-spaniëls voor. Ze waren zeer geliefd. De kleine dwergspaniël kwam tot volle bloei onder Charles II (1630-1685). Doordat hij zo gek op hen was , had hij er na verloop van tijd te veel om zelf bij te houden.
Ze werden uitbesteed aan gewone mensen, die voor hen moesten zorgen. Als die verzorgers over de hondjes spraken, hadden ze het over King Charles spaniëls, letterlijk vertaald: de spaniëls van King Charles. Een heel logische verklaring dus, voor de oorsprong van de naam van deze hondjes.
In het tweede deel van de 19de eeuw, werd in Engeland de kortsnuitige Mopshond geïntroduceerd. Die zorgde voor een ommekeer in de mode van de gezelschapshondjes. Onze King Charles spaniël werd met deze kortsnuitjes gekruist en kreeg een platte snoet en een veel boller hoofdje. Geruime tijd bleven de kortsnuitige en de normale dwergspaniël , naast elkaar bestaan. Maar rond de eeuwwisseling was de oorspronkelijke King Charles spaniël, zo goed als verdwenen .
In 1928 werd de club opgericht. Om verwarring met de kortsnuitige te voorkomen, werd cavalier aan de naam toegevoegd. Tot op de dag van vandaag geldt de volgende regel: korte naam- korte snuit, lange naam-lange snuit!
Pas in 1945 geeft de Kennel Club een aparte erkenning aan de cavalier. In 1954 komt de eerste officiele cavalier King Charles spaniël aan op het vasteland.Door de inzet van enkele liefhebbers wordt het ras verder uitgebouwd .Op dit moment, behoort de cavalier tot de populairste rassen.
Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt. Het is gewoon zoals je het zélf wenst. Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed. Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.
Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat. Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard.