Laat je een berichtje
voor me achter?

Gastenboek


Inhoud blog
 • Talentenjacht
 • Elvis dag op Radio Monique 963
 • live concert BBC
 • 16 augustus 1977
 • Half miljoen 55-plussers luisteren naar Elvis-dag

  Photobucket - Video and Image Hosting

  Stem jij hier ook op Elvis als persoon van het jaar??

  Image hosted by Photobucket.com

  Maak Elvis Presley Persoon van het Jaar 2014!!


  Zoeken in blog

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  broedereverard
  www.bloggen.be/broeder
  Rondvraag / Poll
  Wat vind jij van Elvis?
  Hij blijft de beste...
  Wie is Elvis?
  Bekijk resultaat

  Photobucket - Video and Image Hosting
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  dansrustroest
  www.bloggen.be/dansrus
  ELVIS PRESLEY


  Photobucket - Video and Image Hosting


  14-11-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Talentenjacht

  Elvis talentenjacht

  Op 21 juni 2015 wordt vanaf 14.00 uur in de sfeervolle tuinen van bed en breakfast Pastorie De Mortel een waar Elvisfeest gehouden. Onderdeel van dit feest is een talentenjacht. Ondanks dat het nog een tijdje duurt voordat dit evenement gaat plaatsvinden, besteden we nu al vast aandacht hieraan. En dat heeft natuurlijk te maken met het aanmelden voor die talentenjacht. Deelname is gratis en staat voor iedereen (man/vrouw, amateur/professional) open. Van iedere artiest worden twee Elvisnummers gevraagd, 1 uptempo en 1 balad. Inschrijven kan via info@bbpastoriedemortel.nl. Vermeld wel je naam en leeftijd. Tevens is het fijn als je even aangeeft wat voor begeleiding je meeneemt (eigen instrument, cd, usb stick, dat, enz). Laten we er als Elvisfans een leuke dag van maken. It's Elvis Time is die dag ook aanwezig met een grote shop met weer heel veel leuke spullen.  27-12-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis dag op Radio Monique 963


  Radio Monique 963, wereldwijd via internet te beluisteren en in Nederland via diverse kabelnetten, zal zaterdag 8 januari 2011, in samenwerking met de Nederlandse Elvis Presley fanclub “it’s Elvis time” een Elvis dag organiseren.
  Op deze dag zal enkel muziek van de “King” te beluisteren zijn tussen 10.00 en 18.00 uur. Hij zou op 8 januari aanstaande 76 jaar zijn geworden. Zijn muziek wordt afgewisseld met vele interessante informatie over de man zelf. Uiteraard zal er ook de nodige aandacht worden besteed aan de filmcarrière van Elvis. 

  Tevens zal er een Elvis top 15 worden uitgezonden. Die zal in zijn geheel samengesteld worden door de leden van de fanclub “it’s Elvis time” en de luisteraars van Radio Monique 963. Als u aan deze Top 15 wilt meedoen dan kunt u nu al uw lijstje met tien favoriete Elvis nummers mailen naar info@radiomonique963.nl .

  13-09-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.live concert BBC
  Klik hier -> Alleen deze week te beluisteren:

  In the year that the King of Rock 'n' Roll would have turned 75, Chris Evans presents a concert of Elvis' best loved and most popular songs, live from London's Hyde Park.

  Priscilla Presley will appear, alongside a host of Elvis fans and musicians including Craig David, Marti Pellow, Tony Hadley, Suzi Quatro, Scouting For Girls, Imelda May, Nell Bryden and Fran Healy.

  The concert is introduced by Richard Allinson.  16-08-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16 augustus 1977

  Photobucket - Video and Image Hosting

  Het is 16 augustus 1977. Radio- en televisieprogramma's worden onderbroken.
  Elvis Presley is op 42-jarige leeftijd overleden. Het nieuws veroorzaakt een wereldwijde schok.
  De 'King of Rock & Roll' is dood.

  Daar sta je dan (de dag erna) als meisje van bijna 13,
  bij de bushalte te wachten om naar school te gaan
  en je vriendin komt en vraagt: 'heb je het gelezen?'
  'Wat gelezen?' vraag je dan onwetend...
  'Elvis is dood' heette het toen...
  DOIINNGGGG... deed het....
  Het is dan ook een situatie die ik nooit zal vergeten,
  net zoals ik Elvis nooit zal kunnen vergeten....

  Photobucket - Video and Image Hosting

  Elvis Aaron Presley wordt op 8 januari 1935 geboren in een arm arbeidersgezin. Zijn tweelingbroer Jesse Garon komt levenloos ter wereld. In 1948 verhuist het gezin Presley van Tupelo, Mississippi naar Memphis Tennesee.
  Zijn muzikale invloeden krijgt hij van de pop- en country muziek van die tijd, van de gospelmuziek en van de zwarte R&B. In 1954 neemt hij bij het legendarisch Sunlabel zijn eerste single 'That's allright mama' op. Dit wordt een regionale hit. Zijn optredens in die tijd zijn zeer controversieel. Door zijn schokkende bewegingen en zijn swingende heupen krijgt hij al gauw de bijnaam: "Elvis the Pelvis". De jeugd draagt hem op handen, de oudere generatie heeft er niet veel begrip voor.

  Photobucket - Video and Image Hosting

  Wie het wel goed begrijpt is manager Colonel Tom Parker. Deze neemt Elvis onder zijn hoede en brengt hem onder bij het grote RCA-label. Daar begint het succes pas echt. Elvis groeit snel uit tot een internationale superster. Wereldwijd worden er vele miljoenen albums verkocht. Elvis is nog steeds een van de, zo niet dè, meest verkochte popartiest aller tijden. In 1967 trouwt Elvis met Priscilla en een jaar later krijgen ze een dochter: Lisa Marie.

  Photobucket - Video and Image Hosting
  Het sterrendom heeft ook z'n schaduwkanten. De continue tournees gevolgd door studio opnamen drukken zwaar op zijn geestelijke en lichamelijke gezondheid. Zijn huwelijk loopt op de klippen en Elvis raakt verslaafd aan drugs. Tevens heeft hij te kampen met overgewicht. Als hij op 42-jarige leeftijd komt te overlijden is dat voor sommige insiders dan ook niet echt een verrassing. Echter, zijn miljoenen fans zijn in shock.
  Photobucket - Video and Image Hosting

  Oorspronkelijk werd Elvis begraven in een familie mausoleum op Forest Hill Cemetary, maar na een kidnap-poging werd zijn lichaam, en dat van zijn moeder, verplaatst naar zijn landgoed. Elvis' graf werd al snel een bedevaartsoord voor Elvisfans. In 1982 werd Graceland opengesteld voor publiek. Graceland is het meestbezochte woonhuis dat als museum fungeert in de VS, na het Witte Huis. Per jaar komen er meer dan 600.000 mensen op bezoek. Naast het huis, aan de andere kant van de 'Elvis Presley Boulevard', is een groot complex gebouwd, bestaande uit een hotel (Heartbreak Hotel), het Graceland winkelcentrum, Graceland Plaza met winkels, een bioscoop en diverse tentoonstellingen en Elvis' Automuseum. Bovendien is Elvis' privé-vliegtuig er te bewonderen. Er ontstond een cultus rond de overleden ster.

  Photobucket - Video and Image Hosting

  In 2006 is Graceland door de Amerikaanse overheid benoemd tot National Landmark. Dit gebeurt normaal gesproken alleen met huizen van (ex)presidenten van de VS en overige gebouwen en locaties die een bepaalde culturele betekenis hebben voor de Amerikanen. De benoeming van Graceland is uniek doordat het het eerste private woonhuis is dat op de lijst van National Landmarks is terechtgekomen.

  25 jaar na zijn dood was de muziek van Elvis nog steeds in de belangstelling. Het destijds minder bekende nummer A little less conversation kreeg ten behoeve van een reclamespot een remix van Junkie XL (JXL) en in grote delen van de wereld stond dit nummer hoog in de hitlijsten. Een jaar later werd dit succes bevestigd met een bewerking van een ander minder bekend nummer Rubberneckin.

  In 2004 slaagde Elvis erin opnieuw de Britse hitlijsten te veroveren met de heruitgave van 17 hitsingles (aangevuld met de JXL remix) die ook tijdens zijn leven reeds de hoogste plaats in de lijsten verwierven. Elvis bereikte opnieuw meermaals de top van de hitparade en bevestigde aldus zijn status als artiest en icoon van de 20e eeuw.

  In 2005 werd Elvis door het Amerikaanse volk verkozen tot de top tien van de "Greatest Americans". Hij was de eerste niet-politicus in de rangschikking. Slechts Martin Luther King en zeven Amerikaanse presidenten (waaronder de Founding Fathers en Elvis-fan Bill Clinton) moest hij laten voorgaan.

  Photobucket - Video and Image Hosting

  Tijdens zijn leven verkocht hij in totaal 500 miljoen platen. In de week na zijn dood kwamen daar nog eens 8 miljoen bij. Hij brak en houdt nog altijd een aantal indrukwekkende records in de muziekindustrie:

  1. hij had meer nummers in de hitparades dan enig andere artiest: 149

  2. hij stond langer no. 1 in de hitlijsten dan wie ook: 80 weken

  3. hij had de meeste no.1 hits achter elkaar: 10.

  4. hij verdiende meer gouden en platina platen dan welke andere artiest ook.

  5. hij heeft tot nu toe meer dan een miljard platen wereldwijd verkocht, meer dan welke andere artiest ook.

  6. hij heeft het grootste aantal kijkers in de hele televisiegeschiedenis op zijn naam staan. 1 tot 1,5 miljard mensen hebben zijn show "Aloha from Hawaii" in 1973 gezien.

  7. hij heeft de 1000ste UK no1 hit gehaald met het nummer "One Night" in 2005

  Photobucket - Video and Image Hosting

  Photobucket - Video and Image Hosting

  Elvis Calendar

   Elvis calendar
  This calendar in your site

  Met dank aan Bianca die veel van deze mooie plaatjes van Elvis gemaakt heeft.


  15-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half miljoen 55-plussers luisteren naar Elvis-dag


  Radio 5 Nostalgia bereikte afgelopen vrijdag met de Elvis-dag een half miljoen Nederlanders van 55 jaar en ouder. Op die dag stond de radiozender stil bij de 75e verjaardag van Elvis Presley. Een kwart van de Nederlanders in de doelgroep van Radio 5 Nostalgia (55+) was op de hoogte van de speciale Elvis-dag.

  En de luisteraars van Radio 5 Nostalgia waardeerden de Elvis Presley-dag gemiddeld met het zeer hoge rapportcijfer 7,9. Dat blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Kijk- en Luisteronderzoek in opdracht van Radio 5 Nostalgia.

  Radio 5 Nostalgia stond vrijdag 8 januari tussen 06.00 uur en 19.00 uur in het teken van Elvis Presley. The King of Rock ’n Roll zou die dag 75 jaar geworden zijn. De nostalgische zender blikte terug op de veelzijdige carrière van Elvis met veel muziek, het concert ‘Aloha >From Hawaii’, gesprekken met Elvis-kenners en fans en de Elvis Top 75. [Radio.NL]

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke Elvis-beelden te koop

  Een bijzondere homevideo van Elvis Presley wordt geveild. Op de beelden is onder meer te zien hoe Elvis zijn dochtertje voor het eerst mee naar huis neemt.

  Een bijzondere homevideo van Elvis Presley wordt geveild. Op de beelden is onder meer te zien hoe Elvis en zijn vrouw Priscilla hun pasgeboren dochtertje voor het eerst mee naar huis nemen. Het filmpje duurt zeventien minuten en levert naar verwachting zo'n 5500 euro op.

  De beelden komen uit de collectie van Jimmy Velvet, directeur van het Elvis Presley-museum in Nashville. Het erfgoed wordt geveild in Engeland. "Het materiaal geeft een fascinerende kijk in het privéleven van Elvis", aldus veilingmeester Andrew Aldrigde. Bij het veilinghuis ging eerder een haarlok van Presley onder de hamer.

  [Novum]


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OFFICIEEL bevestigd: 'Elvis On Tour' op DVD én Blu-Ray

   
  Elvis Presley Enterprises brengt vandaag heuglijk nieuws. Vele fans wachten al jarelang op een officiële release van de concertfilm 'Elvis On Tour'. In het najaar van 2010 - nog even geduld dus - is het eindelijk zo ver. Een compleet gerestaureerde versie verschijnt dan op DVD én Blu-Ray. Verder veerschijnt er (in eerste instantie in de USA) een 'ultimate film collection box' met o.a. de nieuwe On Tour versie, Viva Las Vegas en Jailhouse Rock. Verdere details volgen van het moment ze bekend zijn!
   
   
  Gepubliceerd: 12 januari 2010, 17:30
  Bron: elvis.com / Gepubliceerd door: ElvisMatters - David Hamal .
   
     bronvermelding: www.elvismatters.com.

  09-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans herdenken Elvis Presley
  MEMPHIS - Ongeveer 1500 fans van wijlen Elvis Presley hebben vrijdag in de Amerikaanse stad Memphis ijskoud winterweer getrotseerd om te herdenken dat de ''King'' 75 jaar geleden werd geboren.

  Zij kwamen bijeen bij Graceland, het huis waar de zanger woonde en in augustus 1977 op 42-jarige leeftijd stierf.

  Gezamenlijk zongen zij de oude Presleyhit That's All Right. De fans gaven een hartelijk applaus aan ex-vrouw Priscilla, dochter Lisa Marie en haar twee kinderen, toen die in het openbaar verschenen.


  De nalatenschap van de rock-'n-rolllegende levert nog steeds jaarlijks tientallen miljoenen dollars op.


  08-01-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Elvis Presley is back!"


  "Vandaag is Elvis Presley voor één keer terug op het podium. Hij treedt op in Ceasar's Palace in Las Vegas voor een uitzinnige menigte van duizenden fans. Elvis viert daarmee zijn 75ste verjaardag."

  Het had zomaar een persbericht kunnen zijn dat vandaag zou zijn verstuurd. Helaas, Elvis is vandaag 75 jaar geleden geboren maar is al sinds 1977 niet meer onder ons. Alle grote helden sterven vroeg. Bijna alle. Hier nog even genieten van de jonge Elvis: Jailhouse Rock.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Elvis Presley: de meest bezongen zanger ter wereld

  Elvis Presley zou vandaag 75 zijn geworden, en geen enkele zanger die zoveel wordt bezongen als de King. Meer dan driehonderd songs verwijzen naar de rock-'n-rollgod. Een selectie.

  Frank Zappa: ‘Elvis has left the building'

  Omdat Elvis nooit bisnummers bracht, werden de fans na een concert telkens met de mededeling ‘Elvis has left the building' wandelen gestuurd — een zinnetje dat menige songsmid geïnspireerd heeft. Behalve Zappa brachten ook John Wesley Harding, JD Summer en de countryzanger Jerry Reed liedjes met die titel uit.

  Dire Straits: ‘Calling Elvis'

  Het beroemde zinnetje waarmee de omroeper het einde van het concert aankondigde, komt ook voor in ‘Calling Elvis'. Ook de songtitels ‘Love me tender', ‘Don't be cruel' en ‘Return to sender' worden vermeld. Knopfler kwam jaren later nog eens op het onderwerp terug met ‘Back to Tupelo'.

  Paul Simon: ‘Graceland'

  De titeltrack van Paul Simons deels in Zuid-Afrika opgenomen album uit 1986. Met zijn negenjarige zoontje bezoekt hij Presleys domein Graceland in Memphis.

  REM: ‘Man on the moon'

  Deze song gaat eigenlijk over de komische acteur Andy Kaufman, bekend van de tv-serie Taxi maar ook geen onverdienstelijke Elvis-imitator. Vandaar dat Michael Stipe op een bepaald moment het zinnetje ‘Hey Andy, are you goofing on Elvis?' zingt.

  Robbie Williams: ‘Advertising space'

  Een nummer over het tragische einde van een superster, waarbij Williams in de clip de King imiteert. De beelden en wellicht ook de song zijn geïnspireerd door de film True romance, waarin Christian Slater een man speelt die met de geest van Elvis kan praten.

  Eminem: ‘Without me'

  Lang is de lijst met de nummers die echt in herinnering aan Elvis zijn geschreven, maar in evenveel songs wordt alleen even naar hem verwezen. Dat is onder meer het geval in Without me (Eminem), A century of Elvis (Belle & Sebastian), Angel (Eurythmics), Hey hey my my (Neil Young) en Johnny bye bye (Bruce Springsteen).

  Gorky: ‘Mia'

  Luc De Vos van Gorky — toen nog met een ‘y' — leverde in ‘Mia' de perfecte slotzin voor dit artikel: ‘Sterren komen, sterren gaan, alleen Elvis blijft bestaan.'  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Blog als favoriet !

  * Photobucket - Video and Image Hosting *
 • Elvis Dossier
 • Jukebox
 • Een nog uitgebreidere jukebox
 • Liedjes, inclusief songteksten
 • Elvis Addicks
 • CNN Elvis
 • Elvis in Concert
 • The Early Years
 • Worldwide Elvis
 • Elvis FAQ

  * Photobucket - Video and Image Hosting *
 • Elvis fanclub
 • Elvis plaatjes en animaties
 • Elvis Puzzle
 • Elvis search engine
 • FBI informatie over Elvis
 • Fun Page
 • Graceland
 • The Las Vegas Years
 • Tout Elvis Presley
 • Presley Place


  Een interessant adres?

  * Photobucket - Video and Image Hosting *
 • Polk Salad Annie
 • CC Rider
 • If I Can Dream
 • Tribute to The Memory of Elvis Presley
 • Andreas´ Elvis Presley Website
 • Elvispresleyonline.com
 • Elvis News
 • Elvis Presley’s Hollywood
 • In The Ghetto
 • The Girls Guide to Elvis

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  fictiereeksen
  www.bloggen.be/fictier
  * Photobucket - Video and Image Hosting *
 • MyElvisPresleyPage
 • Elvis IsTheBest
 • ElvisAaronPresley weblinker
 • Elvis The King Presley
 • De Franse Elvis Fanclub
 • Download muziek van Elvis
 • Elvis Fanclubsite (België)
 • Elvis Flipperkast
 • Elvis Presley boeken
 • The Elvis Presley Diary

  Laatste commentaren
 • Geweldig! (Rosita)
      op Veronica: 16 augustus is Elvis Presley avond
 • alle ik ben al weer wat meer te weten gekomen over mijn favoriete artiest aller tijden The Best! (Fanny Wijk)
      op Graceland moet meer Elvis-fans trekken
 • muziek waar ik blijf van houden (alfacinha)
      op Vader van Elvis Presley nam eigen nummer op
 • * Photobucket - Video and Image Hosting *
 • All about Elvis
 • Elvis Presley - startkabel
 • Elvis News
 • Elvis Presley - goedbegin
 • Elvis Presley birthplace
 • Elvis wallpapers
 • Elvis startpagina
 • 100 Elvis foto's
 • De officiële website van Elvis
 • Een Elvis-site van een fan

  * Photobucket - Video and Image Hosting *
 • Heartbreak Hotel
 • Hound Dog
 • Jailhouse Rock
 • Lawdy Miss Clawdy
 • One Night
 • Tiger Man
 • Trying To Get To You
 • Compilatie van de '68 comeback special
 • Elvis Presley museum in Molkwerum (Friesland)
 • Foto's van Elvis

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  bovenloper178
  www.bloggen.be/bovenlo
  * Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
 • nummer 1 hits
 • The Virtual Elvis
 • Foto's van Elvis
 • song: Reconsider Baby
 • Welcome on Elvis now
 • I'll remember Elvis Presley
 • Elvis 2001
 • Souvenirs, memorabilia, pictures

 • Archief per maand
 • 11-2014
 • 12-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 01-2010
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 03-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 03-2008
 • 01-2008
 • 12-2007
 • 10-2007
 • 09-2007
 • 08-2007
 • 07-2007
 • 06-2007
 • 05-2007
 • 04-2007
 • 03-2007
 • 02-2007
 • 01-2007
 • 12-2006
 • 11-2006
 • 10-2006

  Dropbox

  Druk op onderstaande knop om je bestand naar mij te verzenden.


  forum

  Druk op onderstaande knop om te reageren in mijn forum


  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  rss
  www.bloggen.be/rss

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!