Inhoud blog
  • Paddenstoelenrisotto met tonijn
  • Tortilla's met kip
  • Boeuf à la Bourguignonne
  • Clubsandwich
  • broodjes-om-mee-te-nemen
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Vlaamse culinaire tips
  • oma's keukengeheimen
  • eet smakelijk
  • Pasta site
  • Broodbakken
  • koken op de camping
  • recepten uit de natuur
  • zelf ijs maken
  • tijd voor vis
  • Allerhande
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    rina_en_luc
    www.bloggen.be/rina_en
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • De virtuele keuken
  • een site voor smulpapen
  • Gratis recept.nl
  • Hemelse Kruiden
  • Italiaanse groente- en bijgerechten
  • Jouw recept online
  • De beste keukentips van Nederland
  • Indonesische recepten
  • KookCafé
  • Lekker vegetarisch
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Tijd voor Vis
  • visweb
  • De receptenzoekmachine van België
  • 1000 recepten vlees bereidingen, vis menu's, vegetarische gerechten
  • Zelf ijs maken
  • Ans culinaire receptensite
  • Karin culinair
  • Lenny's Afrikaanse keuken
  • De Aziatische keuken
  • Koken met bier
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Edith's digitale kookboek
  • Kooktermen in allerlei talen
  • RSI kooktips....nee, dit is niet lacherig bedoeld
  • Webchef.... receptenzoekmachine
  • Culinaire recepten
  • Maastricht culinair
  • Smaakvol Breda
  • Rotterdam culinair
  • Culinair historisch kookmuseum
  • Eindhoven Culinair
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Chinese keuken (Engelse site)
  • Lekker koken met groenten
  • Culinair boeren
  • Het kookboek
  • Eiergerechten
  • Kookhoekje voor kinderen
  • CuliTips
  • Receptentabel
  • Snelklaar recepten
  • Bonduelle
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • dessert ideetjes
  • Jenthe's recepten
  • Kookschriftje
  • Mam, wat eten we vandaag?
  • Kiprecepten
  • Saus, salsa of dip
  • Varieer met vlees
  • De vlam in de pan
  • Echte friet
  • Soepzooitje
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    rina_en_luc
    www.bloggen.be/rina_en
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Eet smakelijk
  • Dr. Oetker
  • Rozijnenrecepten
  • IJsrecepten
  • Coeliaki info
  • Pasta soorten
  • De Kookshop
  • Pasta en Co -- Italiaanse delicatessen
  • Wijnsterren
  • Jessie's keuze
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Keukenweetjes
  • Taste This
  • Around the World in 80 Meals
  • Marie Culie
  • Uit de keuken van Arden
  • Eten.headliner
  • Kookwallpapers
  • Tinies kookrubriek
  • Plantaardig eten
  • Lamsgerechten
    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    philippotargent
    www.bloggen.be/philipp
    `~ Photobucket
  • Verkade
  • Herbs n Spices
  • Rivièra Maison
  • D&L
  • De Proeftuin
  • Noordhollandse grond
  • De kleinste soepfabriek
  • Proef
  • Wieckse
  • Het leven is een picknick
    ~Photobucket
  • sjalotten, uien, knoflook en Stoneleeks®
  • Knoflookroller
  • Living Fab store
  • Fabulous Kitchen
  • Italiaanse wijnen en delicatessen
  • Prosciutto di Parma
  • La Cucina
  • Koken op hout
  • Jamie Oliver
  • Kookwalhalla
    ~Photobucket
  • Schorten met gedichten (o.a.)
  • Kusmi thee
  • recepten met biologische produkten
  • Kwaliteitsartikelen rond keuken en koken
  • Stuur een appel
  • Daily Design
  • Verstegen
  • Jamie Oliver shop
  • Broodbakken info
  • Willekeurig Bloggen.be Blogs
    jennyenwill
    www.bloggen.be/jennyen
    ~Photobucket
  • Meat Cuisine
  • Coffee etc
  • Chiapas
  • Producten uit Sardinië
  • Alles om zelf bonbons te maken
  • Recepten met aardbeien
  • Vlees.nl
  • Le Breton | specialist in delicatessen
  • Stroopfabriek Canisius
  • Nederlandse wijnfeesten
    kook je mee?


    Photobucket - Video and Image Hosting

    29-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pistolets met fricandeau


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 40 g (zachte) boter;
    • 2 eetl, mangochutney, fijngehakt;
    • zout;
    • 12 plakken gebraden fricandeau, niet al te dun gesneden, samen
      ca. 250 g;
    • 12 voorgebakken pistolets.

    bereidingswijze:
    Voeg aan de boter chutney en wat zout toe. Bestrijk de plakken fricandeau ermee.
    Rol de plakken daarna niet al te stijf op. Snijd de voorgebakken pistolets aan een lange kant open. Leg de fricandeaurollen op de onderste helften. Klap de broodjes daarna dicht en druk alles vrij stevig aan. Van de vulling van de broodjes mag niets naar buiten uitsteken. Bak de broodjes af zoals op de verpakking is aangegeven.

     

     

     


    » Reageer (0)
    20-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gesmoorde kalfslappen


    ingrediënten:

    • 4 kalfslappen, bij voorkeur gesneden van fricandeau, elk ca. 125 g;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 60 g boter
    • 1 dl droge witte wjn, bijv. Soave;
    • 4 eetl. (kalfs)vleesfond, uit potje;
    • 1 dl crème fraîche of slagroom;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 eetl. fijngesneden kervel, evt. uit potje.

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog en wrijf het in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de lappen er snel aan weerszijden lichtbruin in. Neem het vlees even uit de pan. Verwijder de helft van de bakboter. Voeg wijn en fond aan de resterende bakboter toe. Roer alles krachtig door en breng alles tot aan het kookpunt. Leg het vlees terug in de pan. Temper de warmtebron en leg het deksel op de pan. Laat de kalfslappen in circa 40 minuten zachtjes gaar smoren. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Schenk het smoorvocht door een zeefje in een pannetje. Voeg zout en peper toe en roer de slagroom en daarna de peterselie en kervel erdoor. Breng alles aan de kook. Leg het vlees op voorverwarmde borden. Schep de saus met de tuinkruiden erover. Bestrooi de gerechten met bieslook.

    TIP: geef er verschillende zomergroenten en licht gebakken (kriel)aardappeltjes bij.

     

     


    » Reageer (0)
    11-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steak provençale


    ingrediënten:

    • 3 eetl. olijfolie,
    • 5 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in blokjes;
    • 2 teentjes knoflook, uitgeperst;
    • zout
    • versgemalen witte peper;
    • 1 bosuitje, in uiterst smalle ringetjes;
    • 1 eetl, fijngehakte peterselie;
    • 6 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes

    bereidingswijze:
    Verhit 1 eetlepel olie en schep de tomaten erdoor. Laat alles 3 minuten zachtjes bakken. Schep er de knoflook door. Strooi er na 1 minuut zout, peper, ui, peterselie en basilicum over. Schep alles nog eenmaal voorzichtig om want de tomatenblokjes dienen heel te blijven. Houd alles warm. Verhit 2 eetlepels olie en de boter in een koekenpan. Wacht tot het schuim van de boter grotendeels is weggetrokken. Bak de biefstukken er in circa 5 minuten aan weerszijden bruin in. Strooi er na het bakken wat zout en peper over. Leg de tournedos op een voorverwarmde schaal. Schep de gekruide tomaten erop.

    TIP: geef een eenvoudige groene sla en gebakken of gefrituurde kleine aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)
    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schnitzels uit de oven


    ingrediënten:

    • 4 kalfs-, lams- of varkensschnitzels, elk ca. 100 g;
    • zout;
    • versgemalen peper; 
    • 60 g boter;
    • 1 eetl. Zaanse mosterd;
    • 2 dl vleesfond, uit potje; 
    • 1 dl droge witte wijn, bijv.  Pinot Blanc (Elzas)
    • 4 eetl. crème fraîche

    bereidingswijze:
    Maak het vlees droog en wrijf het in met wat zout en peper. Verhit de boter en bak de schnitzels er aan weerszijden lichtbruin in. Neem de schnitzels hierna uit de pan. Leg ze dakpansgewijs op een beboterde ovenvaste schaal (met opstaande rand). Roer de mosterd, fond en wijn door de bakboter en wacht tot alles aan de kook is gekomen. Roer alles krachtig door en schenk het mengsel door een zeefje over het vlees. Plaats de schaal in het midden van de tot 200°C voorverwarmde oven. Schep na 15 minuten op elke schnitzel een eetlepel crème fraîche. Laat de schaal dan nog 3-4 minuten in de oven staan. Dien het gerecht onmiddellijk daarna in de ovenschaal op.
    TIP: geef gekookte doperwtjes met worteltjes en gekookte of gebakken kleine (kriel)aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)
    29-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Runderrollade met mosterdboter


    ingrediënten:

    • 1 licht gekruide runderlenderollade, ca. 800 g;
    • versgemalen zwarte peper;
    • 2-3 eetl. (zonnebloem)olie;
    • zout.
      Voor mosterdboter:
    • 150 g boter;
    • 2 eetl. Zaanse mosterd;
    • 2 eetl. fijngesneden bieslook.

    bereidingswijze:
    Dit kan al de dag vantevoren.
    Maak eerst de mosterdboter door de boter (op kamertemperatuur) zacht en romig te roeren. Voeg tijdens het roeren de mosterd toe.
    Roer daarna de tuinkruiden erdoor. Laat de boter even in de koelkast opstijven. Vorm er een rol met een doorsnede van circa 3 centimeter van. Verpak de rol in folie en leg hem in de koelkast.

    Maak de rollade droog en wrijf het vlees in met wat peper. Steek de rollade aan het draaispit. Bestrijk de rollade met olie. Rooster de rollade onder de ovengrill of boven het gloeiende houtskoolbed van de barbecue. Plaats het draaispit, indien mogelijk, de eerste 5 minuten vrij dicht bij de warmtebron en plaats het draaispit daarna iets verder van de warmtebron verwijderd. Reken op een roostertijd van circa 40 minuten (tijd is afhankelijk van de dikte van het vlees en ook van de gewenste gaarheid). Laat het vlees na het roosteren, verpakt in aluminiumfolie, nog 10-15 minuten rusten. Snijd het daarna in plakken. Leg de plakken zoveel mogelijk in het oorspronkelijke model op een voorverwarmde schaal. Geef de in plakjes gesnede mosterdboter apart op een schaaltje erbij.

    TIP: geef er een gemengde salade en patates frites bij


    » Reageer (0)
    20-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lekkerbekjes van het huis



    De lekkerste lekkerbekjes bakt u zelf van de filets van kabeljauw, koolvis of schelvis. De vis dient in dunne plakken te worden gesneden die niet veel dikker dan 1 1/2 centimeter mogen zijn.

     

    ingrediënten:

    • 600-700 g gefileerde zeevis, in 8 plakken;
    • 75 g bloem, gezeefd;
    • 1 dl melk;
    • 1 ei, losgeroerd;
    • (selderij)
    • zout;
    • versgemalen zwarte peper;
    • {zonnebloem)olie voor het frituren,

     

     

    bereidingswijze:


    Spoel de vis onder stromend koud water.
    Maak de plakken droog met keukenpapier. Maak een dik beslag van bloem, melk en losgeroerd ei. Voeg wat zout en peper toe. Roer er daarna nog zoveel water door tot het beslag net iets dikker is dan dat voor pannenkoeken. Voeg wat zout en peper toe.
    Verhit de olie tot circa 180 °C. Haal de vis door het beslag en laat ze in hete olie glijden. Bak niet meer dan 3-4 lekkerbekjes tegelijk in circa 5 minuten goudbruin. Keer de vis tijdens het bakken na ± 3 minuten met behulp van een houten spatel om. Laat de lekkerbekjes na het bakken op een stuk keukenpapier uitlekken. Dien onmiddellijk daarna op.

     

    TIP: Geef er tomatensalade en warm en knapperig stokbrood bij


    » Reageer (0)
    11-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tomatensalade met kaas (maaltijdsalade)

    ingrediënten:

    • ca. 200 g gemengde (frisée) sla;
    • 4 eetl, eenvoudige dressing (1 deel kruidenazijn, 3 delen olijfolie, zout, witte peper en mespunt fijne mosterd);
    • 2 bosuitjes, gesnipperd;
    • 6 grote Hollandse tomaten, ontveld, vruchtvlees in repen gesneden;
    • 150 g extra belegen of (snijdbare) oude Edammer kaas, in smalle reepjes gesneden;
    • 2 eetl. fijngesneden bieslook;
    • 2 eieren, hardgekookt, gepeld en gehalveerd;

    bereidingswijze:

    Leg de sla in een kom. Sprenkel de dressing erover. Schep alles enkele malen om. Verdeel de sla over de borden. Strooi er achtereenvolgens bosuitjes, tomaten, kaas en de helft van de bieslook over. Halveer de eieren. Wrijf de dooiers door een fijne zeef en roer ze samen met de rest van het bieslook door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe. Vul de eihelften met de mayonaise. Leg ze bovenop de salades.


    » Reageer (0)
    02-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kipfilets, zoals in Bologna
    De Italiaanse stad Bologna staat bekend om zijn specialiteiten. De fameuze pastasaus die ook de naam van de stad draagt is er een van. Die met kipfilets is een ander voorbeeld.

    ingrediënten:

    • 4 borstfilets van kip, samen ca. 500 g;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. bloem;
    • 1 groot ei, losgeroerd;
    • ca. 75 g droog kruim van witbrood (geen paneermeel);
    • 35 g boter,
    • 2 eetl. olijfolie
    • 4 plakken rauwe (gedroogde) ham;
    • ca. 75 g mozzarella, in dunne plakjes.

     

    bereidingswijze:
    Maak het kippenvlees droog en wrijf het in met wat zout en peper. Wentel de filets daarna door bloem. Schud overtollige bloem eraf. Haal de filets vervolgens door losgeroerd ei en druk ze daarna vrij stevig in het broodkruim. Laat de aldus gepaneerde filets een kwartiertje op een koele plek (niet in de koelkast) rusten. Verhit boter en olie en bak de filets boven een niet al te hoog afgestelde warmtebron in 7-8 minuten aan weerszijden goudbruin. Neem de filets uit de pan en schik ze in een ovenvaste schaal. Leg op elke filet een plak ham. Bedek de ham met plakjes kaas. Plaats de schaal onder een reeds zeer hete grill en wacht tot de kaas is gesmolten en een kleurtje begint te krijgen.

    TIP: geef salade van sperzieboontjes en komkommer en kleine gebakken of gefrituurde aardappeltjes erbij.


    » Reageer (0)
    29-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tagliatelle met kip


    ingrediënten:

    • 300-350 g groene tagliatelle;
    • zout
    • 50 g boter;
    • 1 snufje geraspte nootmuskaat;
    • 350-400 g borstfilets van kip, in smalle reepjes;
    • versgemalen witte peper,
    • 2 eetl. oljfolie;
    • 1 ui, gesnipperd;
    • 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
    • 2 dl gevogelte fond, uit potje;
    • 1 dl gezeefde tomaten, uit pot, pak of blik;
    • 4 eetl. rode pesto, uit potje;

     

    bereidingswijze:


    Kook de pasta zoals op de verpakking is aangegeven in ruim water waaraan zout is toegevoegd. Laat de tagliatelle uitlekken. Maak de pasta daarna opnieuw warm en schud een klontje boter (circa 25 gram) erdoor. Strooi er eventueel een beetje geraspte nootmuskaat over.
    Verhit olie en 25 gram boter. Wacht tot het schuim van de boter geheel is weggetrokken. Voeg de reepjes kippenvlees in gedeelten toe en laat ze, onder voortdurend omscheppen, niet veel langer dan 5 minuten bakken. Strooi er tijdens het bakken ui en knoflook over. Voeg na het bakken fond en gezeefde tomaten toe. Breng alles, onder voortdurend roeren aan de kook. Laat alles 5 minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak wat zout en peper toe. Roer daarna de rode pesto erdoor. Verdeel de pasta als bedjes op voorverwarmde borden. Schep het kippenvlees met de saus in het midden erop. Strooi basilicum erover.


    TIP: geef de Parmezaanse kaas apart in een kommetje erbij.


    » Reageer (0)
    20-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerrie-rijst met kip


    ingrediënten:

    • 3 eetl. (zonnebloem)olie,
    • 2 grote uien, ragfijn gesnipperd;
    • 1 teentje knoflook, ragfijn gehakt;
    • 1 eetl. scherpe kerriepoeder (Madras);
    • 250 g Amerikaanse langgraan rijst (niet voorbewerkt, zoals parboiled), gespoeld in koud water en uitgelekt;
    • 1 tablet voor kippenbouillon;
    • 300 g gebraden kippenvlees

    bereidingswijze:


    Verhit de olie en fruit de uien zo lang tot deze beginnen te kleuren. Schep de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut kerriepoeder toe. Roer alles krachtig door. Voeg daarna de rijst toe. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, 2-3 minuten zachtjes bakken. Schenk er 1/2 liter kokend water bij. Voeg bouillontablet toe. Blijf zo lang roeren tot alles aan de kook is gekomen. Leg het deksel op de pan. Temper de warmtebron. Laat de rijst in circa 25 minuten zachtjes gaar worden. Schep het in stukjes gehakte kippenvlees en de peterselie er met een grote (vlees)vork door. Laat alles goed doorwarmen. Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.

    VARIANT: schep er eventueel tegelijk met het kippenvlees 200 g gekookte doperwtjes door.


    » Reageer (0)
    11-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde pistolets


    ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 12 voorgebakken pistolets;
    • 90 g (zachte) boter;
    • 4 eetl. (basis)tomatensaus, Sugocasa, uit pot;
    • 400 g gebraden fricandeau, niet al te dunne plakken,
      in smalle reepjes gesneden;
    • 4 bosuitjes, gesnipperd;
    • 8 verse basilicumblaadjes, in uiterst smalle reepjes (draadjes)

    bereidingswijze:
    Snijd de broodjes overlangs open. Bestrijk de snijhelften met het mengsel van boter en tomatensaus. Schep in een kom fricandeaureepjes, bosuitjes en basilicum luchtig door elkaar. Verdeel alles over de onderste helften van de broodjes. Klap de broodjes daarna dicht.
    Let op: niets van de vulling mag naar buiten steken. Bak de broodjes in eigen oven zoals op de verpakking ervan is vermeld.


    » Reageer (0)
    26-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met asperges, eieren en kaas (maaltijdsalade)


    Ingrediënten:

    • 750 g asperges, schoongemaakt;
    • zout;
    • 4 eieren, hardgekookt, grofgehakt;
    • 200 g Leerdammerkaas; in smalle reepjes;
    • 3 eetl. mayonaise;
    • 2 eetl. (Bulgaarse) yoghurt;
    • versgemalen witte peper;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 200 g gemengde sla;
    • 2 eetl, fijngesneden bieslook;
    • evt. 2-3 Hollandse pruimtomaten, ontveld.

    Bereidingswijze:
    Zet de asperges met ruim kokend water op. Voeg wat zout toe. Laat de asperges, met het deksel op de pan, 10 minuten koken. Schakel daarna de warmtebron uit en laat de pan met de asperges 10 minuten, met het deksel erop, staan. Laat de asperges daarna uitlekken en koud worden. Snijd de asperges in stukjes van 21/2 cm. Schep in een grote kom asperges, eieren en kaas door elkaar. Roer in een kommetje mayonaise en yoghurt tot een gladde saus. Voeg naar smaak zout en peper toe, en roer de peterselie erdoor. Schep de saus door de ingrediënten in de kom. Verdeel de sla als bedjes over de borden. Schep de sla in het midden erop. Bestrooi de salade met bieslook. Schik er eventueel in parten gesneden tomaten bij.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd bruinbrood erbij.


    » Reageer (0)
    23-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemengde koude vleeswaren


    Ingrediënten:

    • 150 g gekookte ham, in plakken;
    • 150 g gebraden rosbief, in plakken;
    • 100 g gebraden fricandeau, in plakken;
    • 50 g salami of chorizo, in dunne plakjes;
    • 1 flinke toef krulpeterselie.
      Voor de saus:
    • 1 1/2 dl mayonaise;
    • 1 dl slagroom, net niet helemaal stijf geslagen;
    • 1 theel. Zaanse mosterd;
    • zout;
    • versgemalen witte peper;
    • 1 ei hardgekookt, ragfijn gehakt;
    • 2 1/2 eetl. fijngehakte augurk, zoetzuur;
    • 1 1/2 eetl. gesnipperde (bos)uitjes;
    • 1 eetl. fijngehakte peterselie.

    Bereidingswijze:
    Schik de vleeswaren soort bij soort dubbel- gevouwen en dakpansgewijs op een grote schaal. Schik een toefje peterselie als garnering erbij. Maak een saus door alle daarvoor aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen. Verdeel de saus over vier kommetjes en plaats ze bij de borden.

    TIP: geef een eenvoudige groene salade en/of een salade van aardappelen erbij.


    » Reageer (0)
    20-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gevulde broodbol


    Ingrediënten:

    • 1 grote bruine broodbol, ca. 800 g;
    • 90 g (zachte) boter;
    • 2 eetl. Zaanse mosterd;
    • 1 eetl. fijngehakte kervel, eventueel uit potje;
    • 150 g belegen Goudse kaas, dunne plakken;
    • 150 g gekookte ham; dunne plakken.

    Bereidingswijze:
    Snijd het brood overlangs in 5 plakken. Meng in een kommetje boter, mosterd en kervel. Bestrijk alle snijhelften van het brood ermee. Beleg de broodplakken daarna afwisselend met kaas en met ham. Leg de broodplakken zo veel mogelijk in het oorspronkelijke model terug. Snijd de broodbol, net als een taart, in 4 of 8 punten.


    » Reageer (0)
    18-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gehakt-plaattaart

    Ingredienten

    • 3 sneetjes oud witbrood
    • 2 teentjes knoflook
    • ca. 20 groene olijven met piment
    • 1 ei
    • 4 eetlepels rode pesto
    • olie voor invetten
    • 600g rundergehakt
    • zout
    • versgemalen peper
    • 150g cherrytomaatjes
    • extra nodig: bakvorm van 20 x 20cm of een quichevorm
    • aluminiumfolie

    • Verwarm de oven voor op 190°C (hetelucht 170°C).
    • Ontkorst en verkruimel het brood.
    • Pel en pers de knoflook.
    • Hak de olijven grof.
    • Kneed het brood met het ei, knoflook, pesto en de olijven door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
    • Was de tomaatjes en halveer ze.
    • Vet de vorm in met een beetje olie.
    • Vul de bakvorm met het gehaktmengsel en strijk het glad.
    • Verdeel de tomaatjes met de bolle kanten naar boven over het gehakt.
    • Dek de taart af met aluminiumfolie.
    • Bak de plaattaart midden in de oven in ca. 25 minuten gaar. Laat de taart de laatste 10 minuten zonder aluminiumfolie verder gaar worden.

    Gerechtsoort
    hoofdgerecht vlees

    Seizoen
    Herfst

    Voor aantal personen
    4

    Bereidingstijd
    15 minuten

    Tip:
    lekker met een salade


    » Reageer (0)
    17-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pasta met kaas en groenten


    Ingrediënten:

    • 350-400 g schelpjesmacaroni;
    • zout;
    • 35 g boter of 2 eetl. (olijf)olie;
    • 2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt;
    • 400 g verse Italiaanse groentemix (prei, courgette, paprika, ui en wortel);
    • versgemalen witte peper;
    • 5 eetl. slagroom;
    • 3 eetl. rode pesto, uit potje;
    • 250 g (jong)belegen Goudse kaas, grof geraspt.

    Bereidingswijze:
    Voor het gerecht is een mix van groenten aangegeven. Dit is kant-en-klaar bij de groenteman en in supermarkten verkrijgbaar.
    Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in ruim water waaraan wat zout is toegevoegd. Laat de pasta uitlekken en spoel er een royale hoeveelheid koud water over. Laat de pasta daarna opnieuw uitlekken. Laat boter of olie in de wok heet worden. Roer de knoflook erdoor en voeg na 1 minuut de groentemix toe. Laat alles, onder voortdurend roeren en omscheppen, 5 minuten bakken. Strooi er wat zout en peper over. Roer slagroom en pesto in een kommetje los. Schenk het mengsel over de groenten en schep alles om. Spreid er daarna de pasta over uit. Laat alles, onder voortdurend omscheppen, door en door warm worden. Verdeel het gerecht over voorverwarmde borden. Strooi onmiddellijk daarna de kaas erover.


    » Reageer (0)
    14-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade met sperzieboontjes en kaas (maaltijdsalade)


    Ingrediënten:

    • 350-400 g jonge sperzieboontjes, schoongemaakt;
    • zout;
    • 6 Hollandse pruimtomaten, ontveld, vruchtvlees in reepjes gesneden;
    • 2 bosuitjes, in smalle ringetjes;
    • 4-5 eetl. mayonaise;
    • 250 g Leerdammerkaas, zeer grofgeraspt;
    • 2 eetl. fijngehakte peterselie;
    • 1 kleine krop (gewone) sla, schoongemaakt, bladeren in stukjes gescheurd;
    • 4 hardgekookte eieren.

    Bereidingswijze:
    Zet de boontjes op in ruim kokend water waaraan wat zout is toegevoegd. Kook de boontjes niet veel langer dan 8 minuten. Laat ze op een vergiet uitlekken en spoel er daarna zoveel koud water over tot ze volkomen zijn afgekoeld. Laat de boontjes opnieuw uitlekken. Schep in een kom sperzieboontjes, tomatenreepjes, bosuitjes en de helft van de geraspte kaas luchtig door elkaar. Schep de mayonaise erdoor. Verdeel de slablaadjes over vier borden. Schep de salade er in het midden op. Bestrooi de salades met de rest van de geraspte kaas en daarna met peterselie. Schik partjes hardgekookt ei er rondom.

    TIP: geef sneetjes licht geroosterd bruinbrood erbij.


    » Reageer (0)
    11-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reepjesvlees met paksoi


    Ingrediënten:

    • ca. 300 g varkens- reepjesvlees;
    • zout
    • versgemalen zwarte peper;
    • 1 struik paksoi;
    • 3 eetl. (zonnebloem)olie;
    • helft van tablet voor groentebouillon;
    • 2 eetl. lichte Chinese sojasaus;
    • 1 eetl. allesbinder

    Bereidingswijze:
    Maak het vlees droog met keukenpapier. Strooi er zout en peper over. Verwijder de voet van de paksoistruik en neem ook de allerdikste nerven weg. Snijd de paksoi in schuine vinger- brede repen. Verhit de olie in een wok en laat het vlees er gedurende 3 minuten, onder voortdurend omscheppen, in bakken. Doe de paksoi erbij en laat alles nogmaals 3 minuten, onder voortdurend omscheppen, bakken. Voeg 3 deciliter water en het bouillontablet toe. Laat alles 8-9 minuten zachtjes koken. Roer de sojasaus erdoor. Schuif alle ingrediënten naar één kant van de wok Strooi allesbinder over het kokende vocht. Roer het er snel door. Schep de ingrediënten daarna door de saus. Dien het gerecht met de saus op in voorverwarmde diepe borden.

    TIP: geef (basmati)rijst apart erbij.


    » Reageer (0)
    08-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Salade van de chef (maaltijdsalade)


    Ingrediënten:

    Voor 6-8 personen:

    • 400 g kipfilets;
    • 1 mespunt scherpe kerriepoeder (Madras);
    • 1 mespunt milde paprikapoeder (Edelsüsz);
    • 1 1/2 eetl. bloem;
    • versgemalen witte peper;
    • zout;
    • 3 eetl. (zonnebloem)olie,
    • 1 dl mayonaise;
    • 1 dl crème fraîche;
    • 1/2 dl tomatenketchup;
    • 00 g gemengde sla; 
    •  tomaten, ontveld, vruchtvlees in smalle reepjes;
    • 300 g gekookte ham, in smalle reepjes;
    • 300 g belegen Edammer kaas, in smalle reepjes;
    • 3 eieren, hardgekookt, in plakjes;
    • 2 eetl. fijngesneden bieslook.

    Bereidingswijze:
    Maak het kippenvlees droog. Snijd de filets in smalle repen. Schud in een plastic zak kerrie- poeder, paprikapoeder, bloem en wat peper en zout door elkaar. Leg het kippenvlees erbij en blijf schudden tot het vlees aan alle kanten bedekt is met een dun laagje bloem. Verhit de olie in een wok en bak het vlees er onder voortdurend omscheppen goudbruin en gaar in. Laat het kippenvlees op keukenpapier uitlekken en koud worden. Maak de saus door mayonaise met crème fraîche en tomatenketchup te vermengen. Voeg zout, peper en eventueel paprikapoeder naar smaak toe. Verdeel de sla over de borden. Leg kippenvlees, tomaten, ham en kaas er soort bij soort op. Schep in het midden op elke salade een deel van de saus. Schik plakjes hardgekookt ei erop. Bestrooi de salade met bieslook.

    TIP: geef er sneden licht geroosterd witbrood bij en zet een schaaltje met boter(balletjes) op tafel.


    » Reageer (0)
    05-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mini-kaasburgers


    Ingrediënten:

    Voor 12 stuks:

    • 2 dl tomatenketchup;
    • 4 eetl. (zonnebloem)olie;
    • 1 rode of groene paprika, bij voorkeur ontveld, vruchtvlees ragfijn gehakt;
    • 4 bosuitjes, ragfijn gehakt;
    • 12 kleine witte of bruine bolletjes;
    • 12 tartaartjes, elk ca. 80 g;
    • 12 kleine plakken (jong)belegen Goudse kaas.

    Bereidingswijze:
    Meng in een kom tomatenketchup met 1 eetlepel olie, gehakte paprika en bosuitjes. Snijd de broodjes overlangs doormidden. Rooster de snijhelften licht. Bestrijk de snijhelften met het ketchupmengsel. Bestrijk de tartaartjes met olie en bestrijk ook de grillpan of -plaat met wat olie. Rooster de hamburgers in 3-4 minuten aan weerszijden bruin. Leg de plakken kaas op de hamburgers en plaats grillpan of -plaat zo lang onder een reeds zeer hete ovengrill tot de kaas begint te smelten. Schik de kaasburgers op de onderste helften van de broodjes. Leg de andere helften erop.


    » Reageer (0)


    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Chocolade hart met tekst
  • Een goede middag toegewenst
  • cialis 5 mg preiswert kaufen
  • buy generic 10mg cialis online
  • generic viagra no rx

    Door op onderstaande knop te drukken kun je een bericht achterlaten in mijn gastenboek. Let op: het is een gastenboek met HTML code, geen UBB codes!!


    Zoeken in blog


    Blog als favoriet !

    Heb je zin in iets lekkers? Lees dan lekker verder.... heb je tips.... laat het me weten!!!
    Een interessant adres?

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Gratis eten en drinken
  • Conimex - dichtbij het vuur
  • Culinair Kookboek
  • Culinaire uitstapjes
  • De kook-o-theek
  • culinaire.pagina.nl
  • De Kooktips
  • De lekkerste restaurants
  • De mannelijke keuken
  • De Multiculturele Keuken

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • de Community-site voor wijnliefhebbers en levensgenieters!
  • Life & Cooking
  • PastaSite.nl
  • Proef de Provence
  • Recepten uit de Natuur
  • recepten zoeken was nog nooit zo eenvoudig....
  • Receptjes.be
  • rijstgerechten
  • rijstrecepten
  • Tapas recepten

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    evertsuitlaatklep
    www.bloggen.be/evertsu
    Archief per maand
  • 06-2016
  • 06-2014
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 07-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
  • 09-2005

    Laatste commentaren
  • HOI (karimacuisine)
        op gemarineerde champignons
  • vraagje (Maaike)
        op Courgettes uit de oven
  • aardappel (Mary)
        op aardappels
  • ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Campina kookidee
  • Honig
  • Knorr
  • Verstegen Specerijen
  • Voedingscentrum
  • Blue Band recepten
  • De Finse keuken
  • Het internetkookboek
  • De keukenkikker... voor verse babyvoeding
  • Streekrecepten

    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Ui
  • Dieetwijzer
  • TEST: welk type eter ben jij?
  • De Hongaarse keuken
  • Koken en eten in literatuur en in film
  • Over koken en alles wat lekker is
  • Meesterkok Ad Janssen
  • Buitenlandse maten en inhoud
  • Recepten uit Nederlandstalige kookboeken van 1500 tot 1700
  • Japans koken

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    janpalmen
    www.bloggen.be/janpalm
    ~Photobucket - Video and Image Hosting
  • Taartenwinkel online
  • Genieten van vers
  • Culinaire uitstapjes
  • Internetrecepten
  • Keukenverhaaltjes en weetjes
  • Anders eten
  • culiblog dames Reiziger
  • over (eigen)aardigheden in de horeca
  • Kookjuffertje
  • Appeltaartrecepten

    ~Photobucket
  • Multirecepten
  • 100 ideeën
  • Slowfood
  • Boerengoudseoplegkaas
  • Bijzondere kookboeken
  • Elegant theedrinken
  • Franse thee
  • Culiparadijs
  • Vinoglobe
  • De Librije

    LEKKERE BOEKEN:

    • Herrie in de keuken
      Herman den Blijker
      ISBN 9059561643
    • Een jaar in mijn keuken
      Skye Gyngell
      ISBN 9059561856
    • Passie voor kaas
      Betty Koster
      ISBN 109058562093
    • Groente, opnieuw ontdekt
      Peter Gordon
      ISBN 9789066115156
    • Nora's kokkies (kids)
      Nora Sands
      ISBN 9879043909785
    • Vlees en wijn
      Willem Asaert
      ISBN 9789020967333
    • World Food Café 2
      Chris&Carolyn Caldicott
      ISBN 9879058975652
    • Fantastische taarten
      Annie Bell
      ISBN 9059561910
    • Snack&Lunchgerechten
      Isabel Branco-Lepage
      ISBN 9789058977144
    • Gewoon lekker
      Michele Cranston
      ISBN 9789085743583

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    spinnenkop
    www.bloggen.be/spinnen
    ~Photobucket
  • Stelton...prachtige kado's
  • De Poelier
  • Bos- exclusieve fornuizen
  • Aubergines
  • Truffels a la Italia
  • Wijnaccessoires
  • Dorset Cereals, o.a. te koop bij AH
  • Bijzondere woonaccessoires en unieke design cadeaus
  • Wijnen uit de Alsace
  • Passie for food

  • Online winkel voor liefhebbers van koken
  • Broeder Everard met Kloosterrecepten


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs