Inhoud blog
  • Schoonmaak
  • Huisdieren
  • Wat doe je met je afval ?
  • Zelf koken, enkele suggesties....
  • Gebruik van de kasten
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Casadelmare
    Studio aan zee
    13-01-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zelf koken, enkele suggesties....
    Apero knabbels

    Ongepelde garnalen maar voorzie voldoende keukenpapier voor de vuile vingers.

    Dip van verse kaas of ricotta verrijkt met pijpajuin,beetje zeer fijne rode ajuin,kaboutertomaten,koriander en licht gerookte zalm.Neem daarbij een schotel rauwe groenten zoals radijzen,bloemkool,wortel enz.

    Blini's. Smeer er zure room op. Afwerken met stukjes rode biet OF stukje sprot OF haring OF fijne radijs OF wat er nog in de frigo staat. Het moet niet altijd zalm of kaviaar zijn !

    Lekker ouderwets : toastjes met de allerbeste vissalade van de viswinkel , wees niet te gierig in het smeren en geef wat kleur met platte peterselie.

    Balkjes gekookte aardappel, bv ratte,gegarnierd met reepjes kwaliteitsansjovis, beetje pittige mayonaise en bieslooksnippers.

    Grote radijzen uithollen en vullen met pikante tonijnsalade.

    Geroosterde paprika,geitenkaas en gerookte sprotjes.

    Kwarteleitjes gemarineerd in balsamicoazijn of truffelolie , koop ze eventueel reeds gekookt en gepeld want die ellendelingen laten zich moeilijk van hun jasje ontdoen, zowel de kwartels als de eitjes.

     
    Een Toscaans toastje , schijfje rode biet, gerookte paling, zure room met verse dille, viseitjes on the top, afdekken met schijfje kroepoek. Zeer lekker.



     

    Vis

    Vis in jasje van prei

    Koop een goedkope vissoort maar geen pangasius want dat is brol. Er zijn altijd leuke stukjes filet in ongelijke grootte en zonder graten te kopen. Blancheer enkele lamellen van prei, spoelen onder koud water en stukje vis in preiblad rollen. Vergeet niet de vis te kruiden.Water koken en vis stomen, we hebben een leuk stoommandje aangeschaft.Je kan er volledig doorprikken , dan is het klaar. De pakketjes serveren met een lekkere puree van aardappelen of stoemp van restgroenten. Rijkelijk overgieten met kort gesmolten boter die stevig gekruid is met look want prei houdt van look.

    Poisson Patat

    Goedkope vis blancheren, moet niet volledig gaar zijn maar wel doorprikbaar.

    Maak een aardappelpuree die versterkt is met sjalot, thijm, look en peper van de molen. Als er geen thijm is neem dan de povencaalse kruiden. Gebruik olijfolie in de puree ipv boter.

    Neem een ovenschotel, invetten met olijfolie, laag puree, de vis schikken op de laag patat,kruiden naar goesting, opnieuw laag puree. Afdekken met chapelure (paneermeel voor de jeugd !) , maak desnoods zelf door oud brood fijn te wrijven.

    De hele zwik gaat in de oven en afwerken onder de grill. Bijgerecht ? Een handvol kersttomaatjes rustig en niet te heet op voorhand aanstoven in olijfolie en vlak voor het serveren kruiden met pili pili en look.

    Lotte met olijven

    Hak een handvol groene olijven grof. Verhit olijfolie in pan en smoor een ui die in plakken gesneden is, doe olijven, kappertjes,cherrytomaatjes,even gekookte aardappelschijfjes,saffraan,peterselie en basilicum bij dit alles en schep het goed warm in 5 minuten.

    De lotte heb je in plakjes van 1 cm gesneden, leg die bij de groenten en giet er een glas witte wijn bij en bak tot de wijn is verdampt. Deksel op de pan en laat alles gaar worden in circa 5 minuten.

    Snelle lekkere dressing bij vis in de pan

    Knoflook-citroensaus met munt

    Neem een snijplank en doe er wat zout op, pel 2 tenen knoflook en wrijf die met het plat van een groot mes door het zout.Doe alles in een kommetje en voeg fijngesneden munt toe, afwerken met citroensap en olijfolie tot je een mooie emulsie krijgt dus goed roeren.

    Lekker fris bij gebakken vis maar ook bij een stukje lamsvlees of als zwembad voor gekookte slakken.

    En nu stop ik want ik heb honger..


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 07/01-13/01 2019

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • Heb een aangename dag

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs