Foto
Foto






 

Foto
Foto
Foto
Foto





Foto
Foto
Foto
Foto
Foto









Ik ben Viva,
49 jaar jong, gehuwd,
wonend in het Hageland.
Werkend als zaakvoerder.
Mijn hobby's:
Fotografie en beeldbewerking,
lezen, film, bloggen,
uitjes met vrienden ...
Maar vooral:
Dréke, Caress en Morriske.









Foto
Foto
Caress
Mijn Blauwe Britse Korthaar



Bijna zes weken jong ...

Zaterdag, 17 november 2007.

Bijna zes weken is ze nu ....
Vandaag bracht ik een bezoekje aan het nestje. Dreke was er niet bij maar binnen enkele dagen neem ik hem er mee naartoe. Hij kent de namm "Caress" al goed en toen ik thuis kwam kon hij niet genoeg aan mij snuffelen terwijl zijn staart maar bleef kwispelen. Toen ik hem deze foto liet zien dapte hij met zijn poot op het scherm van mijn fototoestel. Dréke kan duidelijk moeilijk wachten tot zijn nieuwe vriendinnetje bij ons komt wonen!




Caress op 17 november 2007



Het is zo een schatje!


3 Weken jong ...

Donderdag 1 november 2007.

Gisteren ben ik met Dréke en Utta een bezoekje gaan brengen aan de Cattery van 't Breisemhof en het was weer een genot om naar al die bolletjes wol te kijken!



En dit zijn ze dan! Drie weken jong zijn ze. Welke Caress is weet ik nog steeds niet, ze lijken voor mij allemaal te erg op elkaar en ik kan ze wegens hun jonge leeftijd ook nog niet aanraken. Alles zal duidelijker worden in de volgende weken.




Het afwachten begint ...


Op 7 oktober 2007 werd er een nestje Blauwe Britse Korthaar poesjes geboren! Eén katertje en drie kattinnetjes.

Hieronder zie je een foto van mama Shera, I Am Funky Star van de Cattery van 't Breisemhof. Papa is From Roma's Choice Mitch.




I Am a Funky Star, Shera


Wij kozen een kattinnetje en rond 3 januari 2008 zal ze bij ons komen wonen. Hieronder al een eerste foto die ik van het nestje nam op 14 oktober. Welk van de vier ons poesje wordt is op dit moment nog af te wachten.




Wie van de vier is "Caresse"?




Mama Shera



Stamboom


De ouders van Caress



Moeder

Shera Attention I Am Funky Star






De mama van Caress, Shera


Lees meer over Shera, klik op:
De mama van Caress, Shera Attention I Am Funky Star




Deze foto nam ik terwijl Shera Caress, haar 2 zusjes en broer zoogde.





Vader


Mitch from Roma's Choice





De vader van Caress, Mitch






Lees meer over Mitch, klik op:
De vader van Caress, Mitch from Roma's Choice

Normaal doet Mitch geen buitendekkingen, dat gebeurt slechts af en toe als vriendendienst.




Rasinfo ...

Algemeen

BRITSE KORTHAAR

Land van herkomst: Engeland

 

Korte geschiedenis van het ras

De wortels van de Britse Korthaar moeten we in het Groot-Brittannië van rond 1900 zoeken. In die tijd begonnen welgestelde Engelsen met het showen en tentoonstellen van exotische raskatten die bijna zonder uitzondering uit Aziatische landen afkomstig waren. Veel kattenliefhebbers uit die tijd hadden niet alleen exotische katten maar ook heel gewone huiskatten. Deze katten werden door de society heel gewoontjes gevonden. Het type van deze huiskatten liep nogal uiteen omdat er nooit op een weloverwogen manier mee gefokt was. Bij een aantal liefhebbers ontstond de wens om ook de boerenkatten van Engelse bodem te gaan betrekken in de raskattenfokkerij, zodat deze op de shows als tegenhanger konden dienen voor de veelal fijngebouwde oosterse kortharige rassen. . Een kat met de bouw van een stevig gebouwde Angora maar dan met een kortharige vacht, was het ideaalbeeld waar de fokker naar streefden. Ze selecteerden hun huiskatten op een compacte en gedrongen bouw en kruisten deze met Perzische katten om tot het gewenste type te komen. In het begin werd het ras, inmiddels Britse Korthaar genoemd, alleen in de vachtkleur blauw gefokt, aangezien deze kleur destijds als bijzonder chic werd beschouwd.

Het waren overigens niet alleen de Engelsen die zich met het fokken en tentoonstellen van katten bezighielden. Ook op het vasteland van Europa begon de belangstelling toe te nemen en ook daar waren fokkers op dezelfde manier bezig om luxe raskatten te fokken. De katten van het Europese vasteland waren van hetzelfde type als de katten uit Engeland, ze werden echter Europese korthaar genoemd. Omdat beide rassen veel op elkaar leken was er al vrij snel sprake van een wisselwerking tussen Groot-Brittannië en het vasteland van Europa. Omstreeks dezelfde periode hield men zich in Scandinavië ook bezig met het selectief fokken van kortharige boerenkatten, deze werden tentoongesteld onder de naam Europese Korthaar, maar de Scandinavische katten waren van een heel ander type, omdat men de katten zo zuiver mogelijk hield en het inkruisen van Angora's niet was toegestaan. Dit gaf nogal eens aanleiding tot verwarring. Er was namelijk een rasstandaard opgesteld voor de Europese korthaar terwijl de Europese Korthaarkatten die in Nederland en Duitsland gefokt werden, in weinig opzichten op de Scandinavische katten leken maar des te meer op de Britse Korthaar katten uit Engeland. De Scandinavische fokkers dienden een verzoek in de FIFe tot opsplitsing van de beide typen. De FIFe willigde dat verzoek in: vanaf 1 januari 1982 dragen alleen nog de Scandinavische katten van het minder gedrongen type de naam Europese Korthaar. De katten op het vasteland van Europa kregen voortaan dezelfde naam en rasstandaard als de Britse Korthaar, wat logisch was, gezien hun afkomst, fokdoel en uiterlijk.

De Britse Korthaar heeft zich in korte tijd tot een populaire raskat ontwikkeld. Tot op de dag van vandaag worden er bij tijd en wijle nog steeds Perzische Langhaarkatten gebruikt om te voormen dat de Britse Korthaar aan type verliest. Kende men vroeger vrijwel alleen de blauwe en anderszins effen gekleurde katten of tabbykatten, tegenwoordig wordt de Britse Korthaar in vele verschillende kleuren gefokt en in deze ontwikkeling lijkt, gezien de recente introductie van de Britse Korthaar colourpoint, chocolate en lilac, chinchilla, shaded silver en golden nog steeds niet tot stilstand te zijn gekomen.

 

Rasbeschrijving

Kop: de kop oogt zeer massief. De kop is rond, met volle wangen en een brede schedel en staat geplaatst op een korte en dikke, gespierde nek. De brede neus is kort en recht, en de neusaanzet mag niet te geprononceerd zijn, maar moet in een lichte welving in het ronde schedelvoorhoofd overgaan. De kin is stevig en goed ontwikkeld. Volwassen katers hebben een massievere kop dan poezen en vertonen de zogenaamde katerwagen.

Ogen: groot en rond, ze kunnen verschillende kleuren hebben, afhankelijk van de vachtkleur.

Oren: klein, kort en breed aan de basis, staan ver uit elkaar.

Lichaam: Niet alleen door de kwaliteit van de vacht onderscheidt de Britse Korthaar zich van de gewone kortharige huiskatten, maar voornamelijk ook door lichaamsbouw, die enige overeenkomsten vertoont met de bouw van de Perzische kat. Ze behoren een brede borstkas en een korte gespierde rug te hebben, de bouw behoort in alle opzichten gedrongen te zijn. De poten zijn kort en recht, met ronde, stevige voetjes.

Staart: de dikke staart is kort tot gemiddeld van lengte en heeft een afgeronde punt.

Vacht: de dicht ingeplante, korte vacht voelt stevig aan, is veerkrachtig en ligt door de dikte en dichtheid van de vacht niet glad aan, maar staat een beetje van het lichaam af.

Kleur: de vacht van de Britse Korthaar kan erg veel verschillende kleuren en kleurpatronen hebben. De bekendste en geliefdste kleur is echter al jarenlang effen blauw. De effen gekleurde komt o.a. voor in wit, zwart, blauw, rood, crème, chocolate en lilac. Ze behoren koper tot oranjekleurige ogen te hebben met uitzondering van de effen witte die ook twee blauwe ogen kan hebben of odd-eyed mag zijn. Er mag in de vacht van effen gekleurde katten geen witte haren of aftekeningen voorkomen, elke haar behoort van de haarpunt tot de wortel zo veel mogelijk dezelfde kleur te hebben. Parti-colours zijn gekleurde katten met witte delen in de vacht, ze zijn er in verschillende variëteiten met alle hun eigen benaming afhankelijk van de hoeveelheid wit in de vacht en de soort aftekening. De bekendste zijn de bicolour en de tricoulor. Voor beide variëteiten geldt dat het wit niet meer dan een derde van het lichaamsoppervlak mag beslaan, maar ook niet veel minder. De Bicolour heeft altijd een effen gekleurde vacht en het wit beslaat niet meer dan eenderde van het lichaam. De aftekeningen het liefst zo symmetrisch mogelijk, en bij voorkeur een omgekeerde V op het voorhoofd. Voor tricolours gelden dezelfde regels maar deze hebben in plaats van een basiskleur twee basiskleuren waarvan een altijd rood of crème, die flinke regelmatig gevormde vlekken vormen die niet in elkaar overlopen.

Katten die verschillende kleuren vlekjes in de vacht hebben maar geen witte aftekeningen, worden schildpadkatten of torties genoemd, deze katten zijn bijna altijd van het vrouwelijke geslacht. De vlekjes bij deze katten moeten erg klein zijn en zo veel mogelijk in elkaar overvloeien, wat een heel apart, gemêleerd effect geeft. De hoofdkleur kan onder meer zwart, blauw, chocolate en lilac zijn en de andere kleur is altijd rood of crème. De kleur van de ogen is koperkleurig tot oranje.

Er zijn vier verschillende tabbypatronen, te weten het getickte, gestreepte, gevlekte en gemarmerde patroon. Tabby's komen onder andere voor in zwart, rood en blauw, maar ook andere kleuren behoren tot de mogelijkheden. De tabbytekeningen moeten zo duidelijk mogelijk zijn. Tabby's behoren koperkleurige tot oranje ogen te hebben met uitzondering van de zilvertabby's, deze worden gefokte met oranje of groene ogen.

De zilverkleurige variëteit bestaat nog niet zo lang, maar zijn wel erg in trek. De ondervacht is zilverwit, de rest van het haar is wel normaal gepigmenteerd en kan zwart of rood zijn.

De meest recente vacht die men bij de Britse Korthaar ontwikkelde heeft is de colourpoint. Colourpoints komen voor in alle kleuren die ook te zien zijn bij de Perzische kast. Het contrast tussen de lichaamskleur en de gekleurde points moet zo duidelijk mogelijk zijn. De meeste colourpoints hebben nog lichtblauwe ogen.



Verzorging

De Britse Korthaar heeft een goede vachtverzorging nodig. Normaal gesproken is een wekelijkse borstelbeurt met een varkensharenborstel voldoende om de vacht in goede conditie te houden. In de ruiperiode is een rubberen borsteltje een ideaal hulpmiddel om dode en losse haren eenvoudig uit de vacht te verwijderen, maar wees met het gebruik hiervan wel wat terughoudend, aangezien u hiermee ongewild de vacht kunt beschadigen. De uitwendige gehoorgang maakt u alleen maar schoon als dat nodig is, en dan met een voor katten bestemde oorcleaner die u eerst in het oor masseert en daarna oppervlakkig met een tissue verwijdert. De scherpe nagelpunten knipt u regelmatig af met een goede nageltang.


Karakter ...

De Karaktereigenschappen van de Britse Korthaar

Toen ik de eigenschappen las die worden toegekend aan de Britse Korthaar kon ik dit alleen maar volop beamen. Caress voldoet perfect aan deze beschrijving.

De Britse Korthaar wordt wel liefhebbend "Teddybeer" genoemd door zijn aanbidders.

Anders als dat dit koosnaampje doet vermoeden is de Britse Korthaar niet alleen een kat om te knuffelen. De Britse Korthaar is een ongecompliceerd, vriendelijk ras met een evenwichtig en aanhankelijk karakter. Hij past zich makkelijk aan, leert snel, bezit een robuust lichaam en vereist weinig vachtonderhoud.

Het is geen wonder dat dit ras een van de populairste rassen is!

Hij kan zich zeer snel aanpassen aan nieuwe situaties zonder zijn interesse in uiteenlopende zaken op de geven. De Britse Korthaar houdt van kinderen en houdt ervan dicht bij de mensen te zijn zonder zich op te dringen, doch hij is net zo toegewijd als een hond. Deze kat is een rustige huisvriend. Dit ras is nooit humeurig en kan de humor van bepaalde zaken wel inzien.

Hij kan over het algemeen goed samen met honden en andere huisdieren omgaan als ze op de goede wijze met elkaar zijn geïntroduceerd.

Een Brit houdt erg van spelen en kan uren zoet zijn met een muisje, balletje of propje papier.

Een Brit heeft beweging nodig om goed in conditie te blijven en een krabpaal is eigenlijk een must. Een Brit blijft tot op hoge leeftijd speels.

Sommige kleuren zoals de zilverkleuren (zilver tabby, zilver shaded, ed.) zijn vaak wat levendiger en temperamentvoller. De zachtere karakters komen vaak voor onder de verdunde kleuren zoals blauw en crème.

De Britten hebben de gewoonte nieuwe bezoekers uitgebreid te inspecteren en terwijl ze dit doen geven ze vaak wat knuffels weg. Nadat deze behoefte bevredigd is loopt de kat koninklijk weg en gaat rustig de bezoeker zitten bekijken van een respectvolle afstand.

De Britse Korthaar staat bekend om zijn intelligentie en grote leercapaciteit. Ze hebben een uitstekend geheugen. Als ze eenmaal geleerd hebben hoe ze een deur moeten openen, dan zullen ze dit niet meer vergeten.

Als dit ras eenmaal gewend is aan een dagelijkse routine dan zullen ze erop staan dat men zich houdt aan deze routine.

Over het algemeen zijn volwassen Britten moedig en niet snel bang. In panieksituaties blijft de Brit vaak verbazend rustig.

Kortom, de Britse Korthaar is een perfecte familiekat!


Foto's




De mooiste foto's van Caress


 



































Gedichtjes ...

.

Nog eventjes ...


In haar wereld is er nog geen licht
Ze voelt de warmte van haar mama,
haar broertje en haar zussen
Caressjes ogen zijn nog dicht
De duisternis voelt als een kussen

Haar moeder is vertederend zorgzaam
Ze likt haar kleine kitten schoon
Weldra kan ze op haar pootjes staan
En vindt ze kijken heel gewoon

Maar nu nog eventjes niet
Nu is er alleen die behaaglijke geborgenheid
Ze zoekt een tepel en geniet
Nog eventjes van deze zorgeloze tijd




Geschreven door Viva ©  (15 oktober 2007)










Wondere wereld ...
 
 
In de duisternis verscheen plots een zonnestraal
Caressjes ogen gingen een stukje open
Grijze schimmen, ze begreep het eerst niet zo goed allemaal
Het waren de andere kittens die tegen haar kropen
 
Ze ontdekte nog zoveel meer sinds die dag
Een wondere wereld vol vormen en kleuren
Voor het eerst zag ze een mensenlach
Ze ziet nu het beeld van haar vertrouwde geuren
 
Alles is nieuw voor haar
Ontelbare indrukken slaan zich op in haar geest
Ze kijkt en leert en maakt zich klaar
Voor die wondere wereld waarin zij leeft



Geschreven door Viva ©  (20 oktober 2007)





Geboorte ...


Na het breken van de code

De minzame lach

Werpt ze haar jongen

Één voor één



Ze telt tot vijf vannacht

Wacht tot de wolken scheuren

De maan naar een cirrusleugen graait

En dooft



In de duisternis

Likt ze haar kinderen schoon


Geschreven door Liliane Melis













Foto's augustus 2008


29-08-2008





07-08-2008

Vandaag werd Caress precies 10 maanden jong!



Foto's juli 2008



28-07-2008








22-07-2008





19-07-2008





13-07-2008







08-07-2008





06-07-2008



Foto's juni 2008



Dinsdag, 3 juni 2008.

Als dierbare herinnering hebben mijn zwarte poezen, Daisy en Nestje, met een beeldje hun ereplaatsje in de tuin gekregen. De gelijkenis is echt treffend, Daisy, gracieus liggend met haar kleine kopje fier rechtop. Nestje, met gesloten ogen, dat was typisch zijn houding want een foto van hem nemen was moeilijk, hij zat meestal met zijn ogen toe te dromen .

Caress is stapel op de beeldjes, zij ligt altijd bij hen en zit hen constant te knuffelen en te besnuffelen. Als ik de beeldjes streel reageert ze een beetje jaloers en komt ze haar kopje onder mijn hand steken, iets wat zij bijvoorbeeld nooit doet als ik Dréke aanhaal, dat maakt haar niks uit. Maar de andere katten beschouwd ze als van haar eigen ras . Hier enkele foto's ...

























01-06-2008



Foto's mei 2008

Foto's mei 2008



24-05-2008









18-05-2008








04-05-2008


Foto's april 2008



Maandag, 28 april 2008












Maandag 21 april 2008




















Maandag, 7 april 2008.

Vandaag werd Caressje gesteriliseerd. Rustig als altijd zat ze in haar mandje naast me in de auto. Toen de dierenarts haar overnam zag bleef ze even kalm, weinig kan haar uit het lood slaan . Deze middag was het dan zover en tegen drie uur ben ik haar gaan ophalen. Ze had geen kik gegeven, had zich rustig laten in slaap doen met een spuitje en de operatie was perfect verlopen. Drie draadjes mogen er binnen 8-10 dagen weer uit. In de namiddag heeft ze geslapen maar nu is ze alweer aan het spelen met haar muisjes en met Dré. Ze zal spoedig weer de oude zijn!




De schone slaapster ...




Caressje vandaag, precies een half jaar jong!
Toch nog wat groggy van de verdoving ...



04-04-2008

Caressje wordt "vrouw".
De eerste maal krols!








01-04-2008





Caress gefopt op 1 april




Tussen al de Agatha Christie boeken vond Caress er eentje die haar aandacht trok ...














Foto's maart 2008




24-03-2008






20-03-2008









11-03-2008





03-03-2008

 


Foto's februari 2008




23-02-2008





17-02-2008

De vele gezichten van Caress ...


Lief en rustig ...



Zelfverzekerd en trots ...



Nieuwsgierig en ondernemend ...



Ondeugend en eigenzinnig ...



Dromerig en zacht ...




14-02-2008





13-02-2008









11-02-2008





06-02-2008





04-02-2008



Foto's januari 2008





29-01-2008





23-01-2008








16-01-2008





12-01-2008





11-01-2007





10-01-2008











01-01-2008


Filmpjes en slide-shows



 

29-02-2008

Caress zich graag laat stofzuigen ...




Ongelooflijk maar waar, ik had dit al eerder gezien op filmpjes maar bijna altijd zijn dit witte poezen met blauwe ogen die gewoonlijk doof worden geboren. Caress hoort echter super scherp maar toch vindt ze een stofzuiger het einde. Op het filmpje stofzuig ik haar met een handstofzuiger van Dyson met sterke zuigkracht. Nog liever heeft ze de grote stofzuiger, ook een Dyson die haar bijna opzuigt Zij vindt het gewoon heerlijk! Binnenkort krijgen jullie daar ook een filmpje van te zien.


Klik hier om het filmpje te bekijken!






Een paar leuke filmpjes van februari.


Filmpje van 01-02-2008


Filmpje van 28-02-2008







Zondag, 17 februari 2008

Alleen topmodellen doen het haar na!
Zovele uitdrukkingen op slechts enkele seconden ...



Lief en rustig ...
Nieuwsgierig en ondernemend ...
Zelfverzekerd en trots ...
Ondeugend en eigenzinnig ...
Dromerig en zacht ...





Woensdag, 16 januari 2008

Caress is heel zorgzaam voor Dréke!





13-12-2007

First Encounter

Dréke kiest voor Caress, het is liefde op het eerste zicht ....




Een poezenparadijsje voor Caress (en Dréke)





Vrijdag, 29 mei 2009.

De kattenren wordt meer en meer een paradijsje.
De kruiden en bloemen groeien en bloeien.
Heerlijke geuren omringen je.
De hele dag lang zijn er warme zonneplaatsjes en koele schaduwplekjes.


Bekijk het hele album van de maand mei 2009!
Klik op F11 op uw toetsenbord voor een diashow op fullscreen.

Diavoorstelling













Bovenstaande foto's zijn genomen rond 10 uur in de voormiddag.
Onderstaande zijn van na de middag, heel de dag zon en schaduw ...




































Zondag, 10 mei 2009.

Caress geniet van haar kattenren met allemaal katvriendelijke planten.
Zij is nu meer buiten dan binnen, zowel tijdens de dag als tijdens de nacht.
Heerlijk om te zien hoe zij van pot naar pot loopt en de kruidige geuren opsnuift.



Tymus Vulgaris (echte tijm)
en
Nepeta Faassenii
(tuinvariant Nepeta Cataria met lavendelkleurige bloempjes)



Een echt kattenparadijsje ...





Caress zit minutenlang met haar neus in de Kamille.
Vele kruiden trekken insecten aan maar andere zoals Kamille weert ze, ook bijen.



Mentha Pepirita Mitcham (Engelse zwarte peper/English peppermint)






Dréke heeft veel respect voor Caress haar space.
Terwijl hij in de tuin aan alles waar hij aan ruikt besproeid,
ruikt hij hier alleen maar met evenveel enthousiasme als Caress.



Zalige muntgeuren met de Mentha Pepirita Mitcham (Engelse zwarte peper)
en de gewone Mentha Pepirita (pepermunt).
De derde plant is het enige echte karttenkruid, de Nepeta Cataria.
Weldra breng ik hier een uitgebreid artikel over.



Kattengras, Valeriaan, echte tijm, Nepeta Faassenii
en in de kruik Nepeta racemosa snowflake
(tuin variant kattenkruid met witte bloempjes)



Echte tijm en het echte kattenkruid Nepeta Cataria.


Caress is superwoman in haar domeintje ...



Nepeta Cataria, het echte kattenkruid dat een speciale uitwerking heeft op vele katten.


Caress doet echt "gek" bij de Nepeta Cataria.


Achteraan de geelbloemige Allysum (schildkruid) en Gamander



Oregano, Salie en Rozemarijn
rechts achter: Nepeta Cataria, Steenanjer en Lavendel



Basilicum en op de achtergond een Valeriaan



Katten zijn dol op Steenanjer





Weldra bespreek ik van elke plant al zijn facetten.

Bekijk het volledige fotoalbum van 29april-1mei en 10 mei 2009.
Klik hier



Caress vond haar ren van in het begin super maar nu met al die geurige kruiden is ze er gewoon niet meer uit weg te slaan. Dit is haar domein!






Lekker kattengras!









Mmmm ... dat ruikt lekker!





Hoe het begon ....



Juli 2008 ...

Tijdens de jaarlijkse bouwvakantie hebben we voor Caress een prachtig hoekje afgemaakt. Aan de zijkant van onze woning bevond zich onderstaande ruimte waar geen bestemming voor was en daarmee ook nooit afgewerkt geraakte. Daar is nu dus verandering in gekomen ...




Een doorn in mijn oog was deze onafgewerkte hoek ...




Mijn man besloot de koe bij de horens te vatten en al vlug stond deze constructie in elkaar.




Vanin onze wasplaats waar Caress ook altijd eet en waar haar kattenbak staat kan zij nu wanneer zij maar wil naar buiten. Bij aankoop van het kattenluik werd ook getest of Dréke door de opening kon en dat ging tot veler verbazing moeiteloos. Men vergeet altijd dat ons Dréke meer uit pels bestaat dan uit hond .




Zo ziet het er langs binnen uit.




Nog niet helemaal "af" maar Dréke ziet toch al dat het goed is.
Een goede vriend des huizes maakte deze boom met loopplank.
Gewoonweg super!



Caress voelt zich hier in haar schik!


Ze ligt graag op de plank helemaal bovenaan in de ren, daar kan ze over de afsluiting heenkijken en heeft ze zicht voor heel de straat en omgeving.




De loopplank moet hier nog gekleurd worden maar wordt toch al uitgetest door Caress.




Ik vond op het internet een lijstje met planten waar katten dol op schijnen te zijn. Ik vond ze bij een plantenkwekerij hier in de streek en het is wel degelijk zo. Heel vaak zie ik Caress aan de planten ruiken en er haar kopje tussen steken. Ik moet zeggen, de geuren zijn ook heerlijk.

In de lege pot heb ik het bekende Kattengras gezaaid, nog even wachten tot het uitschiet maar daar eten katten dus van om vlot de haarballen te kunnen braken. Ik heb hier ook 2 soorten Nepeta (Kattenkruid) staan, een hoge soort waar in de bloeitijd blauwe bloempjes aan groeien en een lagere soort met witte bloempjes. Verder zie je hier Tijm, Dianthus deltoides (Steenanjer) en Sagina (vetmuur). Op de foto hieronder zie je ook nog Teucrium marum (Gamander), een fraaie plant met paarse bloemen staan.

Later zou ik ook nog graag pollen Alyssum (schildzaad) en Valeriana officinalis (Valeriaan) er bij zetten. Vooral dat laatste zou een bijzondere uitwerking hebben op katten.




Bij de ingang van de kattenren staat deze mooie terracotta poes de wacht te houden. Ik kreeg ze als geschenk van mijn lieve vriendin Ninne.


Donderdag, 14 augustus 2008.

De kattenren is een echt succes want Caress vertoeft er graag in, zowel tijdens de dag als 's nachts. Ze amuseert zich echt met alles, speelt met de speeltuigjes, ruikt aan de planten, klimt op en neer en overal in en uit ... Zalig om naar te kijken. Ook Dréke volgt er haar vaak in, al verkiest die natuurlijk zijn ruime tuin waar hij zijn eigen favoriete plaatsjes heeft.

Hier enkele foto's:







Balletjes aan rekkertjes om mee te spelen ...







Planken om op te zonnebaden ...




Spiegeltjes met belletjes om zichzelf te bewonderen ...
Een krabplank om de nagels te vijlen ...




Dit konijnenhok (33 euro) vormt een prima huisje voor Caress.
Achter haar zie je nog een stukje van Dréke ...




Ja, die vindt het heel knus zo met twee!




Bijna af nu, al komt tegen de blauwe muur achteraan nog een muurschildering ...
Een mooie bloemenslinger rond het poortje en 3 zwarte poezen op de voorgrond.
(Als eerbetoon aan Mure, Daisy en Nestje) .


























































































































































































































Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs