Inhoud blog
 • foto- en filmvoorstelling + etentje
 • Afscheid
 • 14-12 verloren
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Canadaproject2008
  Mariagaard
  08-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto- en filmvoorstelling + etentje
  Een leeg gevoel, nog een beetje moe, lusteloosheid... de weerbots van ons avontuur slaat bij iedereen toe. Ik noem het zelf een post-Canadese depressie.
  Het was een prachtige reis, een ervaring die moeilijk te delen is met wie er niet bij was. Oud-leerlingen spreken mij steevast altijd aan over hun Canada-beleving en mijmeren met weemoed terug aan deze tijd. En het zal niet anders zijn met de leerlingen die deelnamen aan het 'Canadaproject 2008'.
  Het was ook een schitterende groep leerlingen, vol enthousiasme, vol plezier, en met drang om steeds de limit te pushen. Ik was omringd door 3 schitterende vrouwen, altijd goedlachs, en met veel pit. Zelden zo veel plezier gehad in mijn leven.
  We zouden de groep graag nog eens samenbrengen. Op vrijdag 9 mei gaat er een film-en fotovoorstelling door, om 18u in het dubbel klaslokaal op het eerste verdiep op Campus 2. Ouders, familieleden, en vrienden zijn hierop welkom.
  Nadien zouden we graag met de leerlingen als afsluiter gaan eten in een Turks restaurant in Gent (hoek Sluizeken met Sleepstraat). We gaan ervan uit dat iedereen meegaat. Enkel wie niet meegaat, of wie extra zijn vriend(in) meeneemt, geeft vooraf een seintje.
  Voor de fotovoorstelling zoek ik nog een aantal goede foto's. Daarom vraag ik dat iedereen een selectie maakt van zijn eigen foto's, en mij een 5 à 10 foto's doormailt (zo snel mogelijk !). Ik kijk vooral uit naar leuke foto's, en naar foto's waarop de walvissen duidelijk te zien zijn.

  08-04-2008 om 18:16 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (36 Stemmen)
  05-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid

  4.45u, ... de valiezen om te vertrekken staan hier klaar naast ons. De bus vertrekt om 6u op Port Moody.
  We hebben gisteren nog een fysieke zware uitdaging gekregen bij het snowshoe-en. Het weer zat ook een beetje tegen: regen in de stad, en sneeuwkorreltjes bovenop de berg.
  In de namiddag kregen we de kans om onze laatste centen uit te geven in de shopping-mall. Vooral Elke liet zich gaan !
  's Avonds de potluck goodbye... er was voldoende te eten, en het was heerlijk klaargemaakt door de verschillende gastfamilies.
  We staan nu klaar voor een lange reis, terug naar huis. Hopelijk zonder al te veel problemen... Zal iedereen straks op tijd zijn op de school? ... Hoe zal de grensovergang met Amerika verlopen?... Zullen we onze tickets makkelijk kunnen bekomen in Seattle? ... Zullen we onze verbinding niet missen in Detroit, waar we slechts 40' hebben?... Zal onze bus er staan in Amsterdam? ...
  Het was een mooie reis, met een aangename groep, en met toffe collega's die de reis hielpen mee begeleiden. Ik heb zelf opnieuw intens genoten van Canada.
  De tranen zullen straks bij vele studenten rollen bij het afscheid. We nemen wel veel mee naar België, vele herinneringen aan een prachtig land met heel aangename mensen.
  Bedankt ook ouders, voor het vertrouwen dat u aan de begeleiding gaf, door uw kinderen mee te sturen met ons naar Canada. En bedankt aan de velen, die reacties verstuurden op deze weblog. Het gaf ons de energie om dagelijks een nieuw berichtje te sturen.
  Volgende maand komen we nog eens samen om de film van deze reis te bekijken. Datum hiervoor wordt nog doorgemaild.

  05-04-2008 om 14:01 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  04-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14-12 verloren

  Net als 2 jaar terug verloren we onze voetbalwedstrijd tegen Port Moody. We gingen de boot in met 14-12, niettegenstaande het uitbundig supporteren  (krijsen !!) van onze studenten, onder leiding van Elke, An en Katrien.  Een onwaarschijnlijke uitslag, nadat we met 10-6 hadden voor gestaan. Het zou kunnen de vermoeidheid zijn… Sommige van onze mannen kwamen de laatste dagen slecht ’s avonds tot leven, en sliepen overdag. Dit vergt natuurlijk zijn tol. Maar het was leuk. En we speelden in een wel heel merkwaardige omgeving: indoor in een ijsstadion. Men noemt het de ‘Eight Rings’. Binnen hetzelfde complex zijn er immers 8 ijspistes. Eén ervan wordt op het einde van het winterseizoen omgetoverd tot een indoor-voetbalplein. De ogen van onze leerlingen gingen wijd open ( en dat overdag ) bij het aanschouwen van alle activiteit op de andere rings: icehockey, iceskating, figure skating… We zagen hele kleine kinderen die op een ongelofelijke manier hun sport bedreven. En we zagen de kunsten van de al iets oudere kinderen. Fantastisch.

  Deze morgen kregen we een teambuilding programm voorgeschoteld. Hoog in de bomen konden we onze hoogtevrees overwinnen. Eén hindernis kon enkel overwonnen worden door samen te werken.

  In de namiddag konden we kennismaken met de toch wel aparte aanpak van het onderwijs in Canada. In een aantal klassen van onze gastschool konden we zo maar binnen lopen. Bavo zag dit schoolsysteem wel zitten, en zou direct willen veranderen van school. Tja…

  De leerlingen gingen deze avond nog kijken naar rugbywedstrijd van de meisjes-schoolploeg van Port Moody. En er waren plannen om te gaan zwemmen.

  04-04-2008 om 05:08 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  03-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's Vancouver Island
  Een uurtje vroeger opgestaan, om nieuwe foto's te plaatsen... zie: foto's Vancouver Island in de rechterkolom !

  03-04-2008 om 16:53 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vancouver part 2
  Goed teruggekomen van het eiland... beetje moe...zoek zo snel mogelijk nu zelf maar mijn bed op...uitgebreider verslag morgenvroeg (voor jullie morgennamiddag).

  03-04-2008 om 07:53 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  02-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50 jaar getrouwd
  Beste ma, Beste pa,

  Van harte gefeliciteerd met jullie 50ste huwelijksverjaardag vandaag. Feesten doen we later samen.
  We wensen jullie nog vele jaren samen, en in een goede gezondheid !
  Cheers,
  Katrien en Marc

  02-04-2008 om 07:51 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (10 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.


  02-04-2008 om 07:40 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (15 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.walvisseuhhhhhhhh !
  We hebben er gezien... heel veel... greywhales.
  Deze reis die zo al niet meer stuk kon, heeft nog maar eens een hoogtepunt bereikt. Kalme zee, weinig wind, en zonnig... er zijn zo van die uitzonderlijke dagen in Tofino, waar het doorgaans bijna altijd regent. En dan die walvissen, die hun blinkende ruggen lieten zien in de zon, en wuifden met hun staart. Als waren we vrienden voor het leven. De superlatieven weergalmden uit onze kelen. We voelden ons als mens zo klein tussen deze majesteuze dieren. De zeehonden, zeeleeuwen, oyster-catchers, bald-eagels, en vele andere dieren, bekeken het schouwspel van op afstand, en binnen hun territorium. De zeeleeuwen brulden het uit van de pret. We zagen zeesterren in alle kleuren, en mosselen in alle formaten... Dit is zo'n unieke plaats in de wereld. De moeite waard om 6 uur en 320 km ver voor te rijden. 
  Ondertussen onze intrek genomen in het Claoycyot Field Station. De zelfgemaakte gehaktballetjes in tomatensaus en puree, hebben gesmaakt. We maakten een wandeling op de beach met ondergaande zon op de achtergrond. Er waren opnieuw weer enkele -vrouwelijke- ijsberen die de Pacific Ocean trotseerden. Ondertussen is het een gezellige boel aan het kampvuur.

  02-04-2008 om 07:15 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (19 Stemmen)
  01-04-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Victoria
  Deze morgen verzameld op de Port Moody School.
  De ferry van 11u bracht ons naar Vancouver Island. Naarmate we het eiland naderden begon het meer te regenen. Vanaf de ferry naar Victoria is het 45' rijden, en we werden verrast door sneeuw en ijs-regen. Eenmaal aangekomen in Victoria scheen de zon, zoals meestal. Victoria heeft een soort van een micro-klimaat.
  We namen onze intrek in de jeugdherberg, in het centrum van de stad. Whawh... het deed me herinneren aan mijn legertijd. Slaapzalen, bedden 2 hoog, de stijl van inrichting...
  We bezochten het Royal British Museum. Hier konden we zien hoe Canada er uit zag, vroeger en nu.
  Nadien, shopping, sightseeing, ...
  Onze studenten, vooral Thomas, hebben vele 'freaks' gezien in town. Hij lag er 'strike' van.
  Delphine vindt het hier leuk.
  Laura vindt het hier de max.
  Simon doet de groeten aan Buggenhout.
  Ruben vindt Sanne "de max". (He misses you!)
  Zoals je kan lezen, had een aantal studenten de mogelijkheid om een eigen impressie mee te geven.
  Wapiti misses Fonsie!
  Tschijnt dat the teachers here smells like garlic!
  De avonden zijn lang...en de ochtenden zijn vroeg!
  Sommigen zien nu reeds walvissen...

  01-04-2008 om 08:44 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  31-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  31-03-2008 om 16:31 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Save a horse
  En ik die van plan was om vandaag niets te schrijven... er is nog veel te veel gebeurd gisterenavond, dat ik het thuisfront niet kan onthouden.
  De Belgische maaltijd bestond uit courgettesoep, een stukje lamsvlees in de oven, met gegratineerde aardappelen, boontjes en witloof. Als dessert een dame blanche'ke. Ik weet niet of ons Canadese vrienden het lekker vonden, maar ze aten toch allen hun bord leeg. Of was het uit beleefdheid!? Wij Belgen, schepten allen een 2de keer op. En Wapiti Damarken zelfs 3 keer. Binnenkort Wapiti Damart ?
  Kenny, onze gastheer, trok na de maaltijd zijn cowboy-boots aan. We gingen zowaar nog uit naar de Country-bar.
  Yeeeeehaaaa. We kwamen er al gauw in de 'mood' en kregen allen een cowboy-hoed op ons hoofd. 'Save a horse, ride a cowboy' is er het meest gespeelde nummer. An introduceerde er de huckle-buck, en kreeg het voor mekaar dat een 20-tal cowgirls haar volgden op de dansvloer. Na een 2-tal pintjes zag ik een Chinees met een cowboyhoed. Yeeeehaaa !  En na 3 pintjes was diezelfde chinees met my wife aan het dansen. Ik heb gelukkig geen 4de pintje meer gedronken !

  31-03-2008 om 15:54 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
  30-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stanley Park / Granville Island
  Vandaag een beetje sightseeing gedaan, Eerst naar Stanley Park in het centrum van de stad, Dit is het grootste stadspark in Noord-Amerika, We konden er de totempalen bewonderen, en we konden vasstellen hoeveel schade de storm van vorig jaar had toegebracht, Men spreekt hier van de zwaarste storm van de laatste 100 jaar, Op sommige plaatsen waren alle bomen omvergewaaid, In de plaatselijke shop hadden onze leerlingen de mogelijkheid om de eerste souvenirs te kopen. De meesten kochten ook postkaartjes, De "Inoukchouk" wordt de mascotte van de komende Olympische winterspelen die in 2010 in Vancouver worden gehouden, En vele van de souvenirs droegen een afbeelding van deze "steenman", De "Inoukchouk" werd door de "First Native People" gebruikt als herkenningspunt om o.a. hun weg terug te vinden, Het is eigenlijk een hoopje stenen dat men op mekaar zette, in de vorm van een mannetje, Verder in Stanley Park zagen we watervliegtuigen, en Redgy deed de 'high five' met een raccoon. In de namiddag brachten we een bezoek aan Granville Island, de lievelinsplaats van de schrijver van deze weblog, Wat vroeger een achtergestelde industriele site was, met o.a. een stort, werd door een prestigieus vernieuwingsproject omgetoverd in een leuke buurt met vele winkeltjes, en waar de plaatselijke bevolking graag alles ziet en gezien ziet worden. Ook op Granville Island is er de plaatselijke overdekte marketplace, met produkten van over de ganse wereld (zelfs Belgisch witloof !). Morgen is het een vrije dag in de gastgezinnen. En ook ikzelf neem een dagje vrij om te schrijven. Soms moet ik echt de tijd ergens stelen om toch een bericht te kunnen schrijven (zoals nu, bij een leerkracht thuis, op een qwerty-klavier, en voor de soep en de patatten > mijn 3 vrouwen zijn nu een Belgische maaltijd aan het bereiden voor onze gastgezinnen), Aangezien ik dan beter niet in hun weg loop, nam ik wat tijd voor dit berichtje, Bij een volgend berichtje zullen we al op Vancouver Island zijn. Het gaat hier allemaal heel snel. Ik probeer ondertussen wel nog een aantal foto's op te loaden op de blog,

  30-03-2008 om 03:49 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (11 Stemmen)
  29-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jarig
  En er is er weer eentje jarig vandaag.... Brecht wordt 17 !
  We zullen er eens voor zorgen dat hij die verjaardag nooit zal vergeten.

  29-03-2008 om 16:46 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snowtubing + suspension bridge
  Het is altijd leuk om de verhalen van ons mannen te horen, nadat ze de eerste nacht in de gastgezinnen hebben doorgebracht. Iedereen leek best te vreden... ik hoorde woorden als "de max", "super", "crimineel wijs"...
  We vertrokken 's morgens vanop Port Moody Secondary school per bus naar 1 van de plaatselijke bergen. Er zijn er 3 in Vancouver waar je kan skiën: Grouse, Seymour en Cypress. Wij gingen naar Seymour om te gaan snowtuben. Naarmate we de top van de berg naderden, begon het meer en meer te sneeuwen. De sneeuw lag bovenaan nog steeds 4 m dik, wat uitzonderlijk is in Vancouver zo laat op het seizoen. Bij het snowtuben ga je op je buik op een band liggen, en schuif je zo de berg naar beneden. Met een sleeplift kom je dan zelf en je band weer naar boven. De sneeuw veranderde in een sneeuwstorm, wat het niet aangenaam maakte om te snowtuben. Velen kregen kou aan voeten en handen, enkelen hadden hun bril vergeten. Na een 4-tal afdalingen hielden de meesten het toen al voor bekeken, en zochten de warmte van de cafetaria op. Wapiti Damarke was de pechvogel van de dag: ze kwam nogal onzacht in aanraking met de tube van Jana (die zorgt er op die manier voor, dat haar naam dagelijks op de weblog verschijnt), met als gevolg lichte schade ter hoogte van d'er bovenlip.
  's Middags een korte stop in een plaatselijke mall (winkelcentrum). Samen met de buschauffeur ging ik er een Starbucks coffee (wat een hype in Canada!) drinken. Ik moet zelf zodanig onder de indruk geweest zijn van deze koffie, dat ik er zowaar mijn rugzak was vergeten.
  In de namiddag naar Lynn Valley, met de suspension bridge. Ja, en onze mannen deden de brug wiebelen als nooit te voren. Tot ergernis van andere mensen, die de schrik van hun leven opdeden.
  Men was er op dat moment op deze locatie ook een 'Commercial' aan het draaien. Vancouver is inderdaad bekend om zijn filmindustrie; de derde grootste in Noord-Amerika (Holliwood is nr 1). We konden de acteurs in actie zien, waarop we besloten om zelf ook maar een commercial te draaien, met reclame voor underwear (alweer !). Wat een paar uur voordien, op de top van de berg, op hun hoofd viel als sneeuw, passeerde hier in de vallei als snelstromend water. Onder het motto 'push the limit' (verleg je grenzen), besloten onze mannen (en ja beste Stroobantjes, o.a. ook jullie Annelies !)  om te gaan zwemmen in dit smeltwater. Dit werd vooral op ongeloof onthaald door de omstaanders, en een groep van een 40-tal chinezen begon prompt foto's te maken van dit spektakel.
  Wat hebben we opnieuw een 'wijze' groep leerlingen meegebracht naar Canada. Een beetje gek doen, is altijd leuk.
  Met de leerkrachten konden we 's avonds genieten van de plaatselijke gastronomie. Ook hiervoor is Vancouver befaamd. De keuken is meestal een 'fusion',  met duidelijk herkenbare oosterse invloeden. We deden ons te goed aan Salmon die werd gebakken op cederhout, aan de Halibut en Lobster. Oooooooooverheerlijk !

  29-03-2008 om 16:44 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (15 Stemmen)
  28-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's
  Eerste foto's zijn te bekijken via de link "foto's" in de rechterkolom.
  Meer foto's volgen later !

  28-03-2008 om 15:40 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (23 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.transfert van Rockies naar Vancouver

  Een aantal mensen kwamen deze morgen trekkenbenend naar beneden, zou het iets kunnen te maken hebben met het veelvuldig vallen van gisteren? Onderweg naar Vancouver werden we getrakteerd op afwisselende landschappen. Besneeuwde bergen aan Rogers Pass, met lawinegevaar; grote meren; een groot gedeelte van de weg liep parallel met de Pacific Railway. We zagen enorm lange treinen die werden getrokken door soms 3 locomotieven. We zagen ook een ontspoorde trein…Een deel van ons traject volgde de Fraser River. Ook de klimaatsomstandigheden waren afwisselend: zon, sneeuw,regen,…Op de bus hielden we het gezellig met sudokuen en hippe dansmuziek. De bus bleek zelfs niet te klein voor de Polonaise! Ons overlevingspakket bestond uit lekkere pizza, 3 keuzes met oa bbq-saus, en jammer genoeg ook looksaus J Op deze manier kwamen we toch nog de lange reis van 10u prettig door! Naarmate we Vancouver naderden en dichter bij het verblijf in de gastgezinnen werden onze mannen toch een beetje stiller…

  Ondertussen zijn we verdeeld in de gastgezinnen. Iedereen, behalve Ester en Jana, verblijft per 2.

  28-03-2008 om 14:56 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  27-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg skien
  Na een dagje skien ben ik altijd blij als we ongevalvrij kunnen afsluiten.
  Terug op de bus hebben we Thomas verrast voor zijn verjaardag: vlagjes, surprisebag, en een petje.
  We bezochten de befaamde 'chateau lake louise' met het bevroren meer.  op het ijs stonden twee doeltjes om ijshockey te spelen... Maar onze mannen maakten er ijsvoetbal van, inclusief veelvuldige slidings.
  Aangekomen in de jeugdherberg, mochten we direct eten; lasagne, caesar salad, garlic bread.
  De kamers (voor 1 nacht) zijn intussen verdeeld. Deze avond wordt een beetje chillen. Sommigen vonden reeds de sauna, anderen  zitten voor tv, of spelen een partijtje tafelvoetbal, poolen of voetballen in de sneeuw.
  Morgen wordt het weer vroeg opstaan voor een ritje van een kleine 1000km naar Vancouver.
  De techniek liet het afweten vandaag, zodat het onmogelijk was om foto's op het net te plaatsen.Morgen doen we een nieuwe poging.

  27-03-2008 om 04:49 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (14 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.skien
  Vroeg uit de veren vandaag. Om 8.15u waren we verwacht aan het skidomein van Lake Louise. Het was ongeveer een uurtje rijden van Banff. Onderweg zagen we 2 mooses. Deze grote elanden zijn herkenbaar aan hun grote (platte) gewei, grote bolle neus,  zwarte of donkerbruine vacht, en lange poten. Deze dieren zijn heel schuchter en slechts in uitzonderlijke gevallen waarneenbaar. Wij waren dus de gelukkigen.... met dank aan Katrien die de dieren had waargenomen en het uitschreeuwde op de bus. Onze buschauffeur die wekelijks in de Rockies rondrijdt had zelf maar 4 elanden gezien de laatste 3 jaar!
  Ook onderweg zagen we het nest van een Eagle, gebouwd bovenop een brug zowaar. Zo een nest kan tot 1000 kg wegen.
  De zon was van s' morgens vroeg van de partij, wat de kou deed vergeten. Aangekomen in het ski-resort stond alle materiaal reeds klaar. Om 9.30u kregen we eerst een uur skiles, ingedeeld volgens niveau. Nadien was het vrij skien. In een onbeschrijflijk decor...wat zijn de Rockies toch mooi. Na de middag waagden ook de beginners zich met de lange lift naar boven. Elke, An en vooral Jana deden een poging om het snelheidsrecord te breken...Alhoewel gelukkig was de namiddag lang en waren ze net voor sluitingstijd beneden...maar ze overwonnen de berg. De betere skiers en snowboarders konden hun grenzen verleggen, en zich uitleven op de moeilijkere pistes op het uitgestrekte domein.

  27-03-2008 om 00:00 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
  26-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jarig
  D'er is er eentje van ons jarig vandaag... Thomas !
  Zie ook reactie/berichtje van zijn ouders...
  We zullen er hier straks eens voor zorgen dat Thomas zijn zeventiende verjaardag nooit zal vergeten!

  26-03-2008 om 12:51 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.dagje Rockies

  Brr…12 graden onder nul deze morgen. Mijn oortjes en vingers vroren er bijna af om ontbijt te gaan halen. Teruggekomen in de jeugdherberg zat iedereen reeds aan de ontbijttafel. Bij het afruimen kregen we enkele ‘nieuwe mannen’ te zien.

  In de voormiddag zijn we gaan ‘hicken’ in Johnston Canyon. Dit jaar hadden we ‘crampons’ gehuurd. Dit zijn ijzeren pinnen die je kan monteren onder je schoenen om ook op ijs te kunnen stappen. Niettegenstaande deze uitrusting,  maakte Jana toch een uitschuiver (morgen blauwe poep ?). Tijdens onze wandeling konden we de deels bevroren watervallen bewonderen. We kregen zelfs een demonstratie ‘ice-climbing’. Met behulp van speciale schoenen en met 2 pikhouwelen beklom men deze bevroren watervallen.

  Het werd vandaag een zonnige mooie dag.
  Op de bus, op weg naar de volgende activiteit, nuttigden we onze lunch die we eerder in de voormiddag hadden gekocht in de supermarkt. Op de Icefields Parkway konden we genieten van een indrukwekkend en afwisselend landschap. We zagen de besneeuwde top van Castle Mountain blinken in de zon, en we konden de Bowl Glacier bewonderen.

  In de namiddag had onze buschauffeur Fred voor ons een wandeling uitgestippeld rond Peyto Lake. Rondom het bevroren meer maakten we een leuke wandeling. Op sommige plaatsen was de sneeuw wel 1,5 meter diep. En jaja, onze lieve studentjes hebben er voor gezorgd dat ook de leerkrachten hiermee konden kennis maken.

  En Fred, hij zal zich ons nog lang herinneren... hij deelde volop in de sneeuwgevechten. Kortom een toffe namiddag. Als apotheose, en onder het motto ‘verleg je grenzen’, waagden een 12-tal studenten zich in de sneeuw, enkel gekleed in hun ondergoed. En wij die dachten dat we bruine beren of grizzlies zouden zien, kregen dus een ijsberen-spektakel. Morgen hiervan foto’s op de weblog!?

  Een drietal uurtjes vrij in Banff town vormden de afsluiter voor vandaag. Morgen loopt het wekkertje af om 5.30u.  Om 6.45 moeten we klaar staan om door te reizen naar Lake Louise, waar we ook gaan skiën.

  26-03-2008 om 04:49 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
  25-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.goed toegekomen
  We zijn net toegekomen in Banff in de jeugdherberg. We hadden 2 perfecte vluchten, zonder vertraging.
  Hier is het nu 2.45u 's morgens, terwijl het in België 9.45u is. Zo'n 27 uren dus al wakker...tijd om dringend mijn bedje op te zoeken.
  Uitgebreider verslag van onze avonturen van de eerste dag volgt morgen.

  25-03-2008 om 09:43 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (18 Stemmen)
  22-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In Flanders Fields
  Iedereen heeft nu al zijn Canadese dollars op zak. Ikzelf had een brilletje nodig om de kleine letters te kunnen lezen van elke boodschap die op ieder Canadees bankbiljet staat. Dit was me eerder nog nooit opgevallen. Op één ervan staat het beroemde 'In Flanders Fields... the poppies blow..."
  Het had een kwis-vraag kunnen zijn... op welk biljet?
  De Canadese dokter John McCrae schreef het beroemde gedicht in 1915 in de Westhoek. Aanleiding was het overlijden van zijn beste vriend, die getroffen werd door een Duitse granaat. Op het moment dat men alle delen van het lichaam aan het verzamelen was in lege zandzakjes, om het te kunnen begraven, schreef hij onderstaand gedicht.
  Talloos zijn de kerkhoven in West-Vlaanderen met Canadese gesneuvelden.


  In Flanders Fields

  In Vlaanderens velden

  In Flanders fields the poppies blow
  Between the crosses, row on row,
  That mark our place; and in the sky
  The larks, still bravely singing, fly
  Scarce heard amid the guns below.

  In Vlaanderens velden bloeien
  de klaprozen tussen de kruisen,
  rij aan rij, die onze plaats aanwijzen.
  En aan de hemel blijven de leeuweriken
  vliegen en dapper kwelen,
  tussen 't geschut beneden
  nauwelijks te horen.

  We are the Dead. Short days go
  We lived, felt dawn, saw sunset glow,
  Loved, and were loved, and now we lie


  In Flanders fields

  Wij zijn de Doden. Enkele dagen geleden
  nog leefden we, voelden de ochtendstond,
  zagen de gloed van de avondzon,
  beminden en werden bemind en nu liggen
  wij, gevelden,
  In Vlaanderens velden

  Take up your quarrel with the foe :
  To you from failing hands we throw
  The torch; be yours to hold it high.
  If ye break faith with us who die
  We shall not sleep, though poppies grow
  In Flanders Fields.

  John McCrae, 3 mei 1915

  Zet onze strijd met de vijand verder.
  Met falende handen reiken wij u over
  de toorts. Aan u haar hoog te dragen.
  Doet gij dit niet, dan zullen wij in deze aarde
  geen rust kennen, ondanks de klaprozen
  In Vlaanderens velden

  22-03-2008 om 18:37 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
  15-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.reisroutes

  De papa van Marjolein heeft onze reisroutes in kaart gebracht. Met dank.

  Reisroutes Canada-reis Mariagaard 2008
  Maandag 24 maart
  Van Mariagaard naar luchthaven Schiphol
   http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=9244767573707046514,50.977195,3.835945%3B3948796192261782696,52.305940,4.756850&saddr=N42%2FOosterzelesteenweg+%4050.977195,+3.835945&daddr=52.309895,4.762745&mra=dme&mrcr=0&mrsp=1&sz=14&sll=
  52.299032,4.783859&sspn=0.032858,0.093555&ie=UTF8&ll=51.856139,4.751587&spn=
  2.12396,5.987549&z=8

  Van Calgary Airport naar HI Banff Alpine Centre Hostel in Banff
  http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=&saddr=Calgary+Airport+Canada&daddr=801+Hidden+Ridge+Way+
  Banff+Canada&mra=pe&mrcr=0&sll=51.065438,-114.070478&sspn=0.270125,0.748444&ie=
  UTF8&ll=51.09921,-114.823608&spn=0.539858,1.947327&z=10


  Dinsdag 25 maart
  Rondrit door de Rockies: Johnston Canyon, Lake Louise, Icefields Parkway, …
   http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=14821195721280910839,51.245413,-
  115.841147%3B3562041363318299073,51.416750,-116.210820%3B11849242201106531840,52.
  219300,-117.228140&saddr=801+Hidden+Ridge+Way+Banff+Canada&daddr=Bow+Valley+
  Pkwy%2FHWY-1A%2FPromenade+de+la+Vall%C3%A9e+Bow+%4051.245413,+-115.841147+to:Chemin+Lake+Louise%2FLake+Louise+Dr+%4051.416750,+-116.210820+
  to:51.976422,-116.757202+to:801+Hidden+Ridge+way+Banff&mra=dme&mrcr=2,3&mrsp=
  3&sz=9&sll=51.822198,-116.095276&sspn=1.062753,2.993774&ie=UTF8&ll=
  51.258477,-115.584412&spn=1.075998,2.993774&z=9


  Woensdag 26 maart
  Skiën/snowboarden in Lake Louise Resort en intrek in jeugdherberg HI Lake Louise Alpine Resort
   http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=14821195721280910839,51.245413,-
  115.841147%3B3562041363318299073,51.416750,-116.210820%3B9815520652425506294,51.
  973260,-116.742840&saddr=801+Hidden+Ridge+Way+Banff+Canada&daddr=203+Village+
  Road+Lake+Louise+canada&sll=51.570241,-115.979919&sspn=1.068686,2.993774&ie=
  UTF8&ll=51.30615,-115.871429&spn=0.268718,0.748444&z=11


  Donderdag 27 maart
  Van Lake Louise naar Port Moody (Vancouver)
   http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=15133312537664701043,51.384474,-
  116.534760%3B7161238296669644163,49.379500,-121.363775%3B4274188209030478596,49.
  379041,-121.364915&saddr=203+Village+Road+Lake+Louise+canada&daddr=Onbekende+weg+
  %4051.384474,+-116.534760+to:Malakwa+to:Okanagan+Lake+to:Tunnels+Rd+%4049.379500,+-121.363775+to:Tunnels+Rd+%4049.379041,+-121.364915+to:Bridal+Falls+Road+to:300+Albert+St,+Port+Moody,+BC+V3H+2M5,+
  Canada&mra=ps&mrcr=1,2&via=4&sll=50.27275,-119.544&sspn=4.395851,11.975098&ie=
  UTF8&ll=50.317408,-119.668579&spn=2.686912,7.822266&z=8

  Maandag 31 maart
  Van Vancouver naar Victoria
   http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=15133312537664701043,51.384474,-
  116.534760%3B7161238296669644163,49.379500,-121.363775%3B4274188209030478596,49.
  379041,-121.364915&saddr=300+Albert+St,+Port+Moody,+B.C.,+Canada&daddr=516+Yates+
  Street,+Victoria&sll=49.268925,-122.864914&sspn=0.035171,0.093555&ie=UTF8&ll=48.841221,-122.961731&spn=1.135215,2.993774&z=9


  Dinsdag 1 april
  Van Victoria naar Tofino (over Coombs)
   http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=2381084367649874095,49.144976,-125.902598&saddr=516+Yates+Street,+Victoria&daddr=Coombs,+BC+to:PO+Box+624,+
  Tofino,+BC+V0R+2Z0,+Canada+(Remote+Passages+Marine+Excursions)+to:1084+Pacific+Rim+Highway,+Tofino,+BC&mra=ps&mrcr=1,2&sll=49.30561,-124.4128&sspn=4.49917,11.975098&ie=UTF8&ll=48.91889,-124.675598&spn=1.133453,2.
  993774&z=9

  Woensdag 2 april
  Van Tofino naar Port Moody
   http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=6218801585700094241,49.042575,-125.
  702453%3B10240330577819411066,49.288677,-124.626326%3B1918399914220055885,48.
  648870,-123.406930&saddr=1084+Pacific+Rim+Highway,+Tofino,+BC&daddr=Onbekende+
  weg+%4049.042575,+-125.702453+to:Alberni+Hwy%2FHWY-4+%4049.288677,+-124.626326+
  to:Chemainus+to:HWY-17+N%2FPatricia+Bay+Hwy+%4048.648870,+-123.406930+
  to:48.756189,-123.368225+to:300+Albert+St+Port+Moody&mra=dpe&mrcr=3&mrsp=
  5&sz=9&via=4,5&sll=48.976612,-123.186951&sspn=1.132143,2.993774&ie=UTF8&ll=
  48.888198,-124.329529&spn=1.13415,3.894653&z=9


  Donderdag 3 april
  Snowtubing op Cypress Mountain
  http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=1360634744459622857,49.395283,-123.202037&saddr=300+Albert+St+Port+Moody&daddr=Cypress+Bowl+Rd+%4049.395283,+-123.202037+to:300+Albert+St,+Port+Moody,+B.C.,+Canada&mra=pi&mrcr=1&sll=49.40416,-123.183346&sspn=0.07015,0.187111&ie=UTF8&z=11

  Zaterdag 5 april
  Port Moody – Seattle
   http://maps.google.be/maps?f=d&hl=nl&geocode=1360634744459622857,49.395283,-123.202037&saddr=300+Albert+St+Port+Moody&daddr=Seattle+Airport&sll=49.315775,-123.04533&sspn=0.281104,0.748444&ie=UTF8&z=8

  15-03-2008 om 00:00 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
  12-03-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindspurt
  De voorbereiding voor de Canadareis zit in een eindspurt. Alle puzzelstukjes vallen stilaan samen, en vormen zo een mooi geheel.
  Het skiën in de Rockies gaat uiteindelijk door in het Lake Louise Resort. Dat is ook het trainingsoord van de Canadese nationale ploeg, wanneer die zich voorbereidt voor belangrijke skitornooien.
  Alle activiteiten die we in de Rockies, Vancouver, en Vancouver Island zullen doen, staan beschreven in het boekje dat iedereen vorige week ontving. Toch zijn we nog aan het werken aan een verrassing, aan iets wat we in het verleden nog niet gedaan hebben... nee, ik vertel het voorlopig nog niet. Tipje van de sluier: het heeft te maken met sneeuw. Je kan alvast al eens raden via 'reacties' op dit bericht. Ik heb gezien dat een aantal leerlingen dit platform al ontdekt hebben. Goed zo.
  Uit alle activiteiten uit het verleden onthouden we de hele goede. Deze vullen we elke keer aan met nieuwe avonturen. Dit doen we nu al voor de 6de keer, en onze Canadareis wordt op die manier altijd maar beter.
  Begint het bij jullie ook al een beetje te kriebelen?

  12-03-2008 om 14:35 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  25-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aftellen

  Nog 4 weken blijven er over voor we naar Canada vertrekken... het aftellen kan beginnen.
  Het programma ligt grotendeels vast. Toch zijn er recent nog een aantal moeilijkheden opgedoken. Zo is het momenteel nog niet helemaal duidelijk waar we zullen skiën in de Rockies. Er zijn 3 mogelijke locaties: Sunshine Village, Lake Louise of Kicking Horse. Probleem is de prijs: bijna onmogelijk om te boeken  als 'schoolgroup', omdat het in die periode ook in Canada vakantie is. In het slechtste geval kunnen we ook skiën op de plaatselijke bergen van Vancouver. Wat wel vast staat: we gaan zeker één dag skiën!

  Probleem 2: Op de Belmont School (Victoria) vindt men niet voldoende gastgezinnen om ons op te vangen. Dit heeft enerzijds te maken met onze grote groep, anderzijds ook weeral met het feit van de vakantie. Het voorbije weekend heb ik hiervoor samen met mijn Canadese vrienden naar een oplossing gezocht. We zouden een aantal dagen langer in de gastgezinnen verblijven in Vancouver. Ons verblijf op Vancouver Island zou dan beperkt blijven tot een kort bezoek aan de stad Victoria, en de trip naar Tofino (whalewatching).

  Binnenkort krijgt iedereen een boekje met alle informatie i.v.m. de Canadareis.

  25-02-2008 om 11:23 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  01-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Happy 2008 !
  2008 wordt ongetwijfeld een boeiend jaar voor de deelnemers aan het Canadaproject. Kennismaken met een schitterend land, ontdekken van een fascinerende natuur, de gastvrijheid ervaren van de gastgezinnen, ...het komt eraan !
  Het programma van de reis ligt grotendeels vast. Eerst verblijven we 3 nachten in de Rockies. We zullen er ook 1 dag skiën. Aansluitend naar Vancouver. We onderbreken daar ons verblijf voor een 3-daagse trip naar Vancouver Island (bezoek Victoria, whalewatching in Tofino). De laatste 3 dagen verblijven we opnieuw in Vancouver.
  De kerstkaartenverkoop was een groot succes. Eén leerling verkocht 100 paketten !
  De volgende actie wordt de verkoop van de valentijnsrozen.
  Een aantal leerlingen kwamen met een voorstel voor het organiseren van een spaghetti-avond.
  Op donderdag  10/1 zullen we tijdens de middagrecreatie alle deelnemers samenroepen om deze acties te bespreken. Een uitnodiging volgt!

  01-01-2008 om 14:13 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  07-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.informatievergadering
  Op dinsdag 20 november gaat er op onze school, om 19u, een informatievergadering door met alle deelnemers aan de Canadareis, en hun ouders. Iedereen zal hierover nog een aparte email ontvangen.
  Het werd de voorbije 2 weken een vermoeiende speurtocht om een aanvaardbare vlucht te vinden. Vorige week heb ik dan een vlucht gereserveerd... kreeg ik een paar dagen nadien te horen dat deze vlucht plots 230 euro duurder werd. Annuleren dus !
  Nieuwe poging dan maar, nieuwe voorstellen, afwachten ... Tot ik in de loop van deze voormiddag melding kreeg van een betaalbare vlucht. Ik heb die onmiddellijk gereserveerd. Met deze vlucht zouden we vertrekken op maandag 24 maart, en terug thuis zijn op zondag 6 april.
  Het kontrakt is evenwel nog niet getekend, maar men heeft beloofd dat het in orde komt (!?).

  07-11-2007 om 21:31 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  24-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canada gaat door !
  Ik ontving vandaag nog nieuws van onze partnerschool in Vancouver. Ook zij hebben hun spring-break in de periode van 15 maart tot 30 maart. En ook zij gaan zelf in die periode op reis.
  Vandaag nog eens goed nagedacht hoe het allemaal nu verder moet. Ook een gesprek gehad met onze directie. Terugkrabbelen, en de reis niet laten doorgaan, is moeilijk te verkopen aan de 28 leerlingen die vol enthousiasme inschreven.
  Ik onderzoek nu de mogelijkheid om te vertrekken op zondag 23 maart (Pasen) en terug te keren op zondag 6 april. Beschikbaarheid van vluchten, en prijzen voor die vluchten werden nu opgevraagd.
  Indien nodig, maken we dan in de eerste week een langere trip door de Rockies, om vervolgens naar Vancouver of Victoria door te reizen.
  Voor de trip door de Rockies werkten we tot onze grote tevredenheid reeds twee maal samen met een plaatselijke maatschappij. Wij kunnen opnieuw op hen rekenen om een verrassende trip samen te stellen.
  PS Ik heb nog een nieuwe link toegevoegd, nl de weblog van de vorige reis. Hier vind je nog foto's en info van 2006.

  24-10-2007 om 20:32 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (9 Stemmen)
  21-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Probleem

  Ik ontving vandaag een bericht vanuit onze partnerschool in Victoria. Blijkt dat ze daar hun eigen 'springbreak' (=vakantie) plannen van 17 tot 30 maart. De leerkrachten waarmee we samenwerken gaan elk jaar tijdens die vakantie met hun leerlingen op reis.
  Van de school in Vancouver nog geen nieuws.
  Hoe het nu verder moet, weet ik zelf niet. Uitkijken naar andere vertrekdatum, maar wanneer? De data toch behouden? Maar zonder hulp van onze partnerscholen wordt de reis, denk ik, onbetaalbaar. De reis afblazen?
  Ik moet hierover zelf nog eens goed nadenken.

  21-10-2007 om 22:33 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
  13-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start Canadaproject2008
  Ja, we zijn van start gegaan om een nieuwe Canadareis te organiseren. De 6de reis reeds van Mariagaard.
  De exacte datum staat nog niet vast, maar waarschijnlijk van woensdag 19 maart tot woensdag 2 april.
  Hoe ver staan we ?
  - Vluchtprijzen  zijn opgevraagd. Enkele kregen we reeds binnen.
  - Vraag om samenwerking met onze partnerscholen in Vancouver en Victoria werd gesteld.
  - Maatschappij waarmee we samenwerken voor de organisatie van onze Rockies-tour werd gecontacteerd.
  - Onze leerlingen van de sportklassen van het  5de jaar kregen op 12/10 een brief, met inschrijvingsformulier voor deze reis.
  Meer info op deze site, van zodra enkele beslissingen zijn genomen.

  13-10-2007 om 12:10 geschreven door Marc De Baere  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (9 Stemmen)


  Foto

  foto's Vancouver Island
 • Whalewatching
 • uitgeslapeuuuu ?
 • Vancouver Island

 • Foto's
 • ijsberen
 • rockies
 • verjaardag Thomas
 • skiën
 • verjaardag Brecht
 • suspension bridge Lynn Valley
 • Stanley Park
 • snowtubing
 • save a horse

  nuttige links
 • Port Moody Senior Secondary School Vancouver
 • Belmont Secondary School Victoria
 • Vancouver
 • Victoria
 • Vancouver Island
 • Banff Rocky Mountains
 • Tofino whalewatching
 • weblog canadaproject 2006

 • Laatste commentaren
 • schitterend! (fam. Dedoncker)
      op foto- en filmvoorstelling + etentje
 • welkom (Beetlegirl)
      op foto- en filmvoorstelling + etentje
 • afsluiting (lataire)
      op foto- en filmvoorstelling + etentje
 • ok (fam. Dedoncker)
      op foto- en filmvoorstelling + etentje
 • voor alles (fam. Dedoncker)
      op Afscheid
 • Feel good ! (Mieke Poppe)
      op reisroutes
 • Jammer (Femke(vriendin Brecht))
      op Afscheid
 • Voor eeuwig (Christelle)
      op Afscheid
 • goede reis terug (Marleen Verplancke)
      op Afscheid
 • thanks (brigitte)
      op 14-12 verloren
 • winnen of verliezen (fam. Lataire)
      op 14-12 verloren
 • De boot in met ??? (Moens Ivan.)
      op 14-12 verloren
 • Amaai... (Mieke)
      op foto's Vancouver Island
 • eejjjj (Adeline)
      op 50 jaar getrouwd
 • mijn tante ester uit Canada (leen en jos)
      op foto's Vancouver Island
 • Bedankt (Ann)
      op foto's Vancouver Island
 • Bedankt (Ann)
      op foto's Vancouver Island
 • Foto de max (Bart Van der Veken)
      op foto's Vancouver Island
 • Dank (fam. Dedoncker)
      op foto's Vancouver Island
 • thanks (brigitte)
      op foto's Vancouver Island
 • Nieuws VRT NWS
 • Premier De Croo: "Reizen binnen Europa zal deze zomer kunnen, binnen enkele weken meer duidelijkheid"
 • Treinverkeer rond Leuven zwaar verstoord door beschadigde stroomkabels
 • Foorkramers, uitbaters van fitnesscentra en van binnenspeeltuinen blij dat ze op 9 juni weer aan het werk kunnen
 • Pukkelpop gaat door dit jaar en mikt op editie zoals vroeger: "Op volle capaciteit en zonder sociale afstand"
 • In woonzorgcentrum in Borsbeek, waar Indiase variant was opgedoken, is geen extra personeel besmet
 • Uitzonderlijk ook trombose en laag aantal bloedplaatjes bij drie mannen na vaccinatie met AstraZeneca
 • Cultuur- en evenementensector blij met perspectief: "Dit is het moment waarop de hele sector zat te wachten" 
 • (Hopelijk) geen blokkeringen meer: het Suezkanaal krijgt een uitbreiding
 • "Zomerplan" moet ons in vier stappen naar "normaler leven" brengen: ontdek hier alle geplande versoepelingen
 • Gentse OCMW kan vraag naar psychologische ondersteuning niet volgen, er zijn zelfs wachtlijsten


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!