Inhoud blog
  • Caipirinha cake
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Cake van de Week

    24-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caipirinha cake
    Ingrediënten

    4 limoenen
    6 eieren
    300 gr boter
    250 gr bruine rietsuiker
    300 gr bloem
    100 gr maïzena
    1 pakje bakpoeder
    250 ml Pitu Cachaca
    200 gr witte suiker
    150 gr poedersuiker

    Bereiding

    Deeg:

        3 limoenen
        6 eieren
        300 gr boter
        150 gr bruine rietsuiker
        300 gr bloem
        100 gr maïzena
        1 pakje bakpoeder
        150 ml Pitu Cachaca
        100 gr witte suiker
        boter en paneermeel voor de vorm in te vetten en te bestuiven

    Breng de boter en de eieren op kamertemperatuur.
    Rasp de schil van 2 limoenen en bewaar de geraspte schil op een bordje, we gebruiken dit later voor het deeg.
    Pers de 3 limoenen uit en zorg dat je minstens 140 ml limoensap bekomt.
    Scheid het eiwit en het eigeel van de eieren.
    Als de boter zacht is, doe de boter in een pan en roer ze schuimig op. Ze moet er uitzien als vanillepudding.
    Voeg al roerend de bruine rietsuiker toe.
    Voeg de bloem, het bakpoeder en de maïzena toe.
    Voeg de Pitu Cachaca en het limoensap (op 2 eetlepels na) toe.
    Roer tot je een stevige substantie hebt.

    Klop het eiwit op tot schuim samen met de witt suiker.
    Schep het opgeklopt eiwit (op 2 eetlepels na) onder het deeg.
    Bak gedurende 40 à 50 minuten het deeg in een voorverwarmde oven (180°).

    Caipirinha siroop:

        100 gr witte suiker
        2 eetlepels water
        6 eetlepels Pitu Cachaca
        1 limoen

    Snijd de limoen in zeer dunne schijfjes.
    Schenk het water en de Pitu in een pot.
    Voeg tijdens het warmworden de suiker toe en laat dit mengsel kort koken.
    Wanneer de suiker volledig is opgelost, voeg de schijfjes limoen toe en laat nog 1 minuut stevig doorkoken.
    Neem de limoenschijven uit de pot en laat ze uitlekken.
    Bewaar de siroop.

    Afwerking

        150 gr poedersuiker
        2 eetlepels limoensap
        2 theelepels Pitu Cachaca
        2 eetlepels bruine rietsuiker

    Laat de cake na baktijd op een rooster afkoelen.
    Steek met behulp van een priem vele kleine gaatjes in de bovenzijde van de cake.
    Besprenkel de cake met de siroop.
    Zeef het poedersuiker.
    Vermeng het poedersuiker met het limoensap en de Pitu Cachaca.
    Roer het glazuur goed door en schep het opgeklopt eiwit erdoor.
    Bestrijk de cake met het glazuur.
    Versier de cake met de limoenschijfjes en strooi er nog 2 eetlepels bruine rietsuiker over.

    24-03-2008 om 13:50 geschreven door sarabande  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)


    Archief per week
  • 24/03-30/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs