Een uit de hand gelopen hobby, begonnen als een uitdaging voor mezelf, mijn manier om me af te reageren, om te ontstressen en een beetje te ontsnappen aan de realiteit... Is dat niet wat we allemaal al eens kunnen gebruiken?
Ik ben een moeder van 2. Maite, 4 jaar en Beau is er 10. Twee hele leuke meiden, hele lieve meiden, altijd druk in de weer! En dan is er mijn job. Ik werk full time als training manager. Een uitdagende job, vaak heel erg druk, de nodige dosis stress, geen echte uren en toch wel wat dagen in het buitenland,...Maar leuk, afwisselend en altijd weer die adrenaline! Maar soms vraag ik me af: En wanneer is er eens tijd voor mij? Tijd voor mezelf om helemaal te ontsnappen? Tijd voor mezelf, zonder schuldgevoelens of twijfel?
En net die heb ik gevonden! Koken heb ik altijd graag gedaan! En creatief bezig zijn gaat me ook goed af,..dus vandaar! Mijn tijd! Cake & Cups Tijd!
Thema BeNeLux - welk beeld krijg je dan voor ogen? Een beeld te verwezelijken als taart natuurlijk...Wel. Eerlijk. Géén Idee!
Mijn man had kick off meeting met het verkoopsteam, de eerste maal als een BeNeLux ploeg..en ik had een beetje teveel gestoefd met foto's van Beau haar taarten. Maar één oplossing mogelijk: zorgen dat ook zij hun taart krijgen tijdens hun kick off meeting in Durbuy!
Nederland doet me denken aan vlakten, weiden, koeien, tulpen,...lijkt me wel te realiseren in marsepein! België doet me denken aan mosselen, frieten, wafels, bier,...tja hoe doe je dat nu in Marsepein? En hoe past dat nu samen met de Hollandse koeien?!?! Een week heb ik over nagedacht...maar geen resultaat..dus besloot ik: de BeNeLux team meeting is in België, dus..de taart maken we dan Nederlands! En tja, Luxemburg dat vergeten we dan maar heel even!
Ze vonden het blijkbaar héél leuk en lekker! Het was een vanille biscuit, met tiramisu vulling, afgesmeerd met Amaretto en nog een lekker laagje kersenkonfituur. Zelfs het hotel was blijkbaar onder de indruk!
Leuk toch zo een taart! En het leuke is..voor iedereen, elke gebeurtenis, elk moment is er wel weer iets anders te bedenken!
Weer een leuke dag en nu uitkijken naar de volgende!
De droom van alle meisjes: Later word ik een prinses en trouw ik met mijn mooie prins !! Zo ook een mooie jonge dame van 6, nog iet op zoek naar een prins, maar wel al oud genoeg om een prinsessentaart aan te vragen voor haar zesde verjaardag En wat is dat dan weer een prinsessentaart? Wel, met een beetje kleur, véél roze, een leuke strik en een mooie kroon...kom je al hééél ver! Alleen,..hoe maak je zo een strik ?
Wel, even surfen op het internet en..gevonden! Alleen vond ik deze toch wel vééél moeilijker dan mijn olifantje voor Beau! Maar, och ja, voor een eerste poging ben ik niet ontevreden!
Je moest haar oogjes zien blinken! Ons Lorelei van 6! Wat was die gelukkig met haar prinsessentaart!
Ze had het me aan de schoolpoort verteld, haar droom! Ik had thans gegokt op een K3 taart ..maar ik was dus hélemaal verkeerd! Tja, zes jaar en weten wat je wilt, dat beloofd voor later! Die zal er heus wel komen, niet gevreesd!
Taarten voor heren. Niet evident als je het mij vraagt! Wel..de ene moeilijker als de andere! Alles hangt er waarschijnlijk vanaf hoe serieus de taart moet zijn en hoe gewaagd jezelf durft zijn in je creatie! Mijn eerste taart was voor de man van een vriendin. En het feestje was met de familie en hun jonge kinderen. Waarom zeg ik dat zo specifiek? Wel..wacht tot je mijn tweede taart ziet en dan weet je direct dat de leeftijd van de genodigden zeer belangrijk kan zijn!
Dus, wat doen we hiermee? Specifieke hobby waar we iets mee aan kunnen? Voetbalsupporter misschien? Nee,..toch niet... Haar man werkt zich te pletter en het beetje vrije tijd dat hij dan neemt gaat naar zijn gezin of af en toe naar een oldtimer waar hij aan knutselt...en een oltimer in marsepein, tja mischien binnen een jaartje maar niet nu direct! En wees nu eerlijk: een bloementaartje, daar kom je nu ook niet echt mee af als het voor je man zijn verjaardag is! Ok, geen probleem: neutrale kleur en bollen! Simpel, eenvoudig, klassiek, maar mooi! Niet?
De tweede taart was voor een goede vriend van mijn vader. Iemand die graag plezier maakt, open staat voor een goeie grap en zelf niet liever doet dan grappen uit te halen onder vrienden...wees dan eerlijk: wat past er beter voor deze persoon dan een leuke boezem! Oh ja, gelachen hebben ze en er wordt waarschijnlijk nog lang over nagepraat! En dit was dan ook dé taart uit mijn collectie waarvan de foto nu op alle genodigden hun GSM staat!
Tienerfeest, wat is dat? Als je het aan Beau vraagt heeft ze er een volledig beeld van over hoe haar tienerfeest eruit moet zien! Het start op vrijdagavond met pizza en film, gaat over in een pyamafeest, start de dag nadien met uitgebreid onbijt, zwemmen gaan, frietjes eten, schaatsen gaan, taart eten en dan iedereen naar huis, spijtig genoeg , om onmiddelijk bleek van vermoeidheid in slaap te vallen... Tja, als dat dan aangevraagd wordt met een "please" en een " "gezichtje, ..., dan wordt het toch wel hééél moeilijk om neen te zeggen! Dus gaan we ervoor!
Natuurlijk een ideaal gebeuren om weer een leuke taart te bakken, maar wat? Tienermeisjes..soms héél stoer, soms héél softie, ..tja, wat doe je ermee? Ik had geen enkel idee, dus dan maar een beetje surfen en ideetjes opdoen! En toen kwam ik op een ongelooflijke site die je uitlegt hoe je een olifantje van marsepein kan maken...en..ja! Dat lukt echt! Dus thema gevonden: we hebben de olifant, maken een hondje en een cadeautje en versiering is klaar! Nu nog de taart!
Reuzeleuk vonden ze het! Superschattig! Oef, ik tevreden!
Het feestje was een success! Zij vonden het reuzefijn en ik vond het super meevallen. Het waren samen 4 aangename "jonge" dames, zeer beleefd en vriendelijk en vooral super goedgezind!
Een feestje dat zéér vermoeiend was, maar over de gehele lijn: GESLAAGD, inclusief mijn taart!
Gythe
Maite en Beau, schips en de avondfilm De 4 straffe madammen! De ochtend nadien, met uitgebreid onbijt!
Mijn oudste dochter haar tiende verjaardag. Dat was de start van mijn kunstwerken! Samen met haar koos ik 2 taart concepten: de eerste: een vanille taart, afgewerkt met creme au beurre, aardbeiconfituur en suikerglazuur. En als eerste test, graag een simpele creatie van bollen en een leuke bloem. Al zeg ik het zelf: ik ben tevreden van dit allereerst resultaat! Dan komen we tot de tweede creatie: een chocoladebiscuit, afgewerkt met mascarponecreme, kersenkonfituur en marsepein. Ik voel me al iets optimistiser na mijn eerste succesvolle gebak, en ga dan ook akkoord met de uitdaging van mijn bijna tienjarige: een kleurrijke taart met leuke bloemetjes op de zijkant en een grote vlinder bovenop de taart! Tja, 10 jaar,...dan weten ze echt wel wat ze willen!
Een geslaagde dag! Helemaal voldaan ruimde ik de keuken op, plofte ik me in de zetel, en genoot na van mijn creatief dagje...helemaal ontstrest!
En dan wachten op de reactie van de familie ...benieuwd hoe de taart zal smaken!