- Kipfilet 2 (laat daags voordien ontdooien in de koelkast - 1/2 Zak wokgroenten - Zoetzure saus of currypaste of currypoeder - Rijst (liefst kleefrijst) - 1 tomaat
recept: (met zoetzure saus)
Breng 2 + 1/2 koffietas water aan de kook Voeg 2 koffietassen rijst toe en laat zachtjes koken met regelmatig om te roeren. Zo krijg je een gelijkmatige massa kleefrijst, doe dit tot je water op is. zet het vuur af en haal de pot van het vuur.
Snij de 2 kipfilets in smalle langwerpige blokjes (Filet op de breedte halveren en dan strookjes van 1 op 1 cm snijden). Bak deze in maïsolie gemengd met een beetje bakboter op een zeer zacht vuurtje. Probeer geen korst aan je kip te maken maar gelijkmatig te laten doorgaren, kruid die tijdens het bakken met peper en zout, eventueel wat currypoeder. Wanneer de kip gaar is kan je de zak wokmengeling toevoegen, doe dit ook op een zeer zacht vuurtje. Om de wok sappig te maken gaan we een tomaat toevoegen, de tomaat voeg je toe in achtsten gesneden. Wanneer de groenten bijna gaar zijn voegen we wat zoetzure saus toe tot het naar jou smaak voldoende is.
Serveer de wok op de rijst met eventueel een frisse koude groente ernaast om je mond te kalmeren tijdens deze smaakbom .
Weetje:
In azië gaan ze hun wok meestal op een zacht vuurtje laten garen, zo gaan er veel minder smaken verloren. Bij een te hard vuur ga je de smaken verbranden.
er van uitgaande dat je thuis wat basisingrediënten hebt vind je hier een boodschappenlijstje van de colruyt waarmee ik dagelijks gerechtjes maak. Voor deze week heb ik aangekocht:
Bereidingen, charcuterie en vis
RESTO ovengebakken ham sneden ± 200 g
st
x
9,93
/kg
=
±
2,48
Colruyt-beenhouwerij
GEHAKT RUND + VARKEN gekruid
±
kg
x
6,48
/kg
=
±
3,24
VARKENSKOTELETTEN
±
kg
x
6,56
/kg
=
±
3,28
Diepvries
RINGIS wokmengeling groenten 1 kg
st
x
2,79
/st
=
2,79
EVERYDAY kippenborstfilet ± 1 kg
st
x
5,60
/kg
=
±
7,28
Drank
COCA-COLA Regular (petfles) 2 L
st
x
2,10
/st
=
2,10
SPRITE (petfles) 1,5 L
st
x
1,51
/st
=
1,51
EVERYDAY vers sinaasappelsap (brik) 1 L
st
x
1,17
/st
=
1,17
GINI Lemon (petfles) 1,5 L
st
x
1,56
/st
=
1,56
EVERYDAY bruisend water 1,5 L
st
x
0,31
/st
=
0,93
Kruidenierswaren
MARC PAYOT bloem voor wit brood 5 kg
st
x
3,33
/st
=
3,33
PIDY 6 bouchées 150 g
st
x
1,49
/st
=
1,49
Verse groenten
CHAMPIGNONS FIJN 250 g
st
x
0,68
/st
=
0,68
TOMATEN extra
±
kg
x
0,99
/kg
=
±
0,99
BLOEMKOOL
st
x
0,89
/st
=
0,89
WORTELEN (los) /
±
kg
x
0,69
/kg
=
±
0,34
Zuivel
EVERYDAY room 30% V.G. 20 cl
st
x
0,32
/st
=
0,96
SAINT-MARTAIN kaas spagh. geras. 2x±150g
st
x
5,45
/kg
=
±
1,64
TOTAALPRIJS: 36.66
Hiermee gaan we de komende 5 dagen maken:
- Wok met kip - Varkenskoteletten met bloemkool, aardappeltjes en saus - Lasagne bolognaise - Bloemkool met witte saus, hesp en ei - vol-au vent
Opgelet: kijk zeker goed na wat je allemaal kookt want bepaalde zaken heb ik nu niet moeten kopen zoals: - Eitjes (wij hebben kippen) - Melk had ik nog genoeg op voorraad - bouillon op voorraad - lasagneblaren op voorraad - Rijst op voorraad