Agenda 


jarigen Februari
28 Wolf

jarigen Maart   
04 Merel & Fay
12 Brenne     

Welkom in de klas van juf Isabel en juf Birthe!

21-03-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
Omdat het de jeugdboekenmaand is, kregen wij enkele nieuwe boekjes voor in onze boekenhoek.  Eentje daarvan was 'Coco kan het!'.
Het boekje gaat over een vogeltje dat graag wil vliegen maar niet uit het nest durft springen uit angst dat het niet zal lukken.
Met dit boek gingen we aan de slag.  We bedachten zelf een manier om uit de boom te geraken.  De kleuters kwamen met allerlei oplossingen en probeerden deze uit.  Van ladders van knexx tot een parachute die ze ontworpen in de knutselhoek!  We knutselden allemaal een vogeltje.  We mochten zelf tekenen en knippen.  Op de chroombook zagen we eerst een filmpje hoe we dit konden aanpakken om daarna zelf aan de slag te gaan.12-03-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's thema zaaien en bloemen.
De kinderen spelen heel graag met het nieuwe spelaanbod. Elke dag spelen ze in de bloemenwinkel, ze maken een bloementuin in de zandbak en schrijven letters of vormen in vogelzaadjes. We speelden ook nog spelletjes in het thema. En versierden ons tuinkerspotje door er een mannetje op te plakken. Zo lijkt het net alsof het mannetje groene haren gaat krijgen als de tuinkers groeit. Very Happy De kinderen kijken elke dag of de zonnebloemen al gegroeid zijn. Zo leren ze dat de zonnebloemen langer tijd nodig hebben om te groeien als de tuinkers. We leerden ook nog een leuk liedje van de tuinman. Dit kunnen ze nu ook thuis voor jullie zingen want ze kennen het al goed  Very Happy  Het was een heel leuke week. Kijk maar eens naar de foto's. Groetjes juf Olivia.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's thema zaaien en bloemen (deel 2)


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's thema zaaien en bloemen.
Deel 3Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proefje met tulpen en kleurstof.
We deden een proefje in de klas met witte tulpen. Deze hebben we in water gezet en daar hebben we een kleurstof bij gedaan. De kinderen mochten zeggen wat ze denken dat er gaat gebeuren. Er waren kinderen die dachten dat de steel ging verkleuren en de bloemblaadjes. Andere dachten dat alleen de bloemblaadjes gaan verkleuren. Het duurt even voor je resultaat ziet. Elke dag kunnen de kinderen kijken of ze al iets zien veranderen. Stilletjes aan begint de kleur van de bloemblaadjes al te veranderen. Rara, hoe gaan de bloemen er maandag uitzien?? Very HappyKlik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brenne is jarig en dat vieren wij.
Brenne is vandaag 6 jaar geworden. Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bednet Pyjamadag!
Vandaag deden we mee met de nationale pyjama dag van bednet. De kinderen mochten in pyjama en/of in hun droomberoep naar school komen.

08-03-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Thema Zaaien en bloemen.
Vandaag zijn we gestart met het thema. De kinderen waren meteen heel enthousiast want er was in verschillende hoeken nieuw spelaanbod. In de letterhoek kunnen de kinderen nu letters en schrijfpatronen tekenen in vogelzaadjes. Aan de knutseltafel kunnen ze allerlei dingen knutselen in het thema. Vandaag hebben we daar etiketten gemaakt voor op de bloempotjes. Bij de ontdekhoek gaan ze op zoek naar kriebeldiertjes en zaadjes tellen. En er is ook een mooie bloemenwinkel in de klas. Hier gaan ze bloemen kopen en er is ook een verkoper of verkoopster. Natuurlijk moeten ze ook de bloemen betalen net zoals in een echte winkel Smile . En in de zandbak kunnen ze een bloementuin maken. Het was een leuke eerste dag van het thema. Kijk zelf maar eens naar de foto's. Groetjes juf Olivia.

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We mogen zaaien in de klas.

De kinderen mochten tuinkers in een potje zaaien en ook een zonnebloem. Dit vonden ze allemaal heel leuk om te doen. De juf vertelde het verhaal van "zonnebloem." Zo leerden de kinderen hoe ze een zonnebloem moeten zaaien. 


04-03-2021
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We vieren de verjaardag van Fay en Merel.
Op donderdag 4 maart vierden we de verjaardag van Fay en Merel in de klas.

Handige weetjes :

* Op maandag- en vrijdagnamiddag gaan we turnen.

* Op dinsdag en donderdag eten we FRUIT.  Koekjes blijven dan in de boekentas!

* tijdens de speeltijd drinken wij enkel waterBlog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!