Inhoud blog
 • Laatste foto's van bosklas werden toegevoegd.
 • update
 • Update
 • Vertraging
 • Fuif en fakkeltocht
  Foto

  Op het programma :

  Maandag
  Geschiedeniswandeling Durbuy
  Speleologie

  Dinsdag
  Bezoek aan Wéris
  Rappel en klimmen
  Quiz of reflectorentocht

  Woensdag
  Wildcraft (overlevingstechnieken in het bos)
  Avonturenloop + Death-Ride
  Quiz of reflectorentocht

  Donderdag
  Doorschuifsysteem in het bos: trollen uit klei, kampen bouwen en info over het bos
  Bezoek aan Hare Krishna
  Fuif
  Fakkeltocht

  Vrijdag
  Roofvogelshow

   

   

   

   

   

  Bosklas 2012 GBS De Vierklaver

  13-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste foto's van bosklas werden toegevoegd.
  Om nog wat na te genieten van een schitterende bosklas, zijn foto's kijken een ideale bezigheid. We bemerkten al gauw dat we jullie nog niet alles hadden laten zien, een aantal mapjes met foto's ontbraken. Bij deze werd dit rechtgezet. Twee nieuwe mappen werden toegevoegd, eentje werd aangevuld, nl.  'Woensdagvoormiddag toestel juf Ann'. Genieten maar!

  13-04-2012 om 16:11 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
  30-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.update
  Ze zitten momenteel in Wetteren

  30-03-2012 om 15:43 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Update
  Ze rijden momenteel ter hoogte van Wavre.

  30-03-2012 om 14:40 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vertraging
  Beste ouders,

  De bus is pas om 13u30 in Durbuy vertrokken.

  We verwachten de kinderen ten vroegste rond 15u30 in Asper en rond 16u in Baaigem.

  Bij extra vertragingen wordt u via deze site bericht !

  30-03-2012 om 13:48 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
  29-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fuif en fakkeltocht
  Dag iedereen,

  De kinderen kruipen in bed... ze hebben een fan-tas-tische avond achter de rug...

  Het avondmaal was anders dan gewoonlijk. We gingen met alle scholen die aanwezig zijn in LMP naar de grote fuifzaal. Monitor Willem en Guy
  zorgden voor een leuke sfeer en zo stonden we allemaal te dansen. Het begin van een leuke fuif!
  Daarna aten we een braadworst met een broodje, lekker! Na het eten werd de fuif verder gezet met onze eigen groep in ons lokaaltje. Er werd gedanst, iets gedronken, kortom iedereen geniet van het feest.

  Als afsluiter maakten we een fakkeltocht. We gaven ons vuur door aan elkaar om te tonen dat we door deze bosklas een hechte groep zijn geworden.

  Zo, morgen rest er nog een roofvogelshow en na het middagmaal keren we terug naar Gavere!
  Tot morgen iedereen!

  29-03-2012 om 22:41 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hare Hare Krishna!

  Dag iedereen!

  We zijn net terug van de dondernamiddagactiviteit. De kinderen ontspannen nog even voor we de laatste avond zullen ingaan met een speciale maaltijd en een fuif...

  Deze voormiddag gingen we met de hele groep naar het bos. In vier groepen was er een doorschuifsysteem; trollen maken, leren over de bomen, kampen bouwen en leren over de invloed van het klimaat op ons bos... De kinderen genoten volop van de vier activiteiten. Het resultaat mag er wezen (zie foto's)! Daarna vulden we onze maagjes met lekkere fishsticks, spinazie en puree!

  Met een stevige maaltijd achter de kiezen begonnen we aan onze wandeltocht richting Hare Krishna (Radhadesh, zo heet de locatie) We klimmen en klauterden door de bossen van Durbuy en genoten van het lentezonnetje. Eénmaal aangekomen bij Radhadesh mochten de kinderen even een kijkje nemen in het winkeltje. Alweer werden prachtige geschenken gekocht! Ook het bakkerijtje van Radhadesh kende een groot succes. Na het shoppen waren we klaar voor een bezoek aan de gebouwen van Radhadesh zelf. We zagen eerst een film over het onstaan en namen daarna een kijkje in twee prachtig vernieuwde zalen. Daarna moesten we onze schoenen uitdoen om een kijkje te nemen in de tempelkamer. Daar werden we overweldigd door het adembenemende altaar en de prachtige versieringen. We zongen het gebed van Hare Krishna en mochten enkele vragen stellen. Het liet alvast een enorme indruk na.We sloten het bezoek af met een zicht van de hoogste toren. Daarna bracht de bus ons terug naar LMP...

  U hoort het al, morgenavond zal u vele verhalen horen van de kinderen!
  Tot morgen iedereen!

  29-03-2012 om 18:25 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vervolg woensdag
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Goedemorgen iedereen!

  Terwijl we dit bericht aan het typen zijn, genieten de kinderen met volle teugen van het ontbijt.

  Gisteren stonden 3 activiteiten op het programma: de wildcraft, de avonturenloop en de quiz. We schrijven een beetje meer uitleg...

  De dag begon met de wildcraft. 3 gidsen namen ons mee het bos in om ons allerlei overlevingstechnieken aan te leren. Maar voor we het bos introkken, bekeken we eerst een filmpje. Dit filmpje toonde ons de verschillende technieken en overlevingsmanieren. Ook zagen we hoe vuur gemaakt werd.

  Hoog tijd om het in werkelijkheid ook eens mee te maken. De grote groep werd gesplitst in de 3 klassen. Elke klas kreeg een gids toegeschreven.
  De kinderen luisterden eerst naar een woordje uitleg over het bouwen van een schuilplaats (shelter) waarna ze zelf in kleine groepjes (4) een shelter bouwden. Natuurlijk werden de schuilplaatsen van de verschillende groepjes ook getest op waterdichtheid en op stevigheid. De schuilplaatsen doorstonden deze testen goed, eentje stortte echter in. Het was wel de mooiste schuilplaats die eraan moest geloven.

  Na het bouwen en testen van de schuilplaatsen, was het tijd om vuur te leren maken. Ook dit is onontbeerlijk in een bos als je helemaal alleen bent. De kinderen leerden verschillende technieken: met een batterij en staalwol, met een vuurboog en met een magnesiumstick.

  Na het 'overleven' in het bos, stonden de frietjes met stoverij al klaar. Dit werd natuurlijk enorm gesmaakt door onze kinderen, na zo'n vermoeiende maar schitterende voormiddag.

  Als de frietjes met stoverij veroberd en gezakt waren, was het tijd om te vertrekken naar de avonturenloop. De kinderen kregen in het centrum LPM eerst hun veiligheidsgordels en kabels, waarna we vertrokken, de eerste hindernis tegemoet. Niet welbepaald van de poes, die eerste hindernis! We moesten een kloof oversteken aan de hand van een spoorwegbrug. De tweede brug, de indianenbrug, lag iets hoger dan de eerste. Ook deze 'proef' doorstonden de kinderen met glans.

  Na een tocht door het everzwijnenbos, kwamen we dan bij de derde en laatste hindernis: de death-ride. De kinderen zagen dit natuurlijk allemaal goed zitten. Iedereen, alsook juffen en meester, geraakte veilig tot op de grond.

  Nu nog een wandeling van twintig minuten en de kinderen konden wat uitrusten. Er werd rustig aan wat sport en spel gedaan, waarna de voetjes opnieuw onder tafel werden geschoven.

  Voldaan werd er al uitgekeken naar de laatste activiteit: de quiz. De kinderen werden in 10 groepjes verdeeld. De quiz bestond uit 6 rondes: de muziekronde, de logoronde, de actuaronde, de sportronde, de fotoronde en de stop de bandronde. De kinderen gaven allemaal het beste van zichzelf. De Louis Pro Tour, bestaande uit Flore, Emiel, Tuur, Tijl, Matthias, Louis, wonnen onze quiz. De punten lagen weliswaar heel dicht bij elkaar. De quiz werd afgesloten met een stukje muziek en de kinderen vormden al dansend de polonaise.

  Moe maar voldaan kropen de kinderen in het bedje. Een verhaaltje voor het slapen gaan, maakte dit nog aangenamer!

  Vele groetjes vanuit Durbuy en tot op het volgende verslag!

  De kinderen en het leerkrachtenteam

  29-03-2012 om 13:35 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  28-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woensdag

  Hallo, vlug een berichtje uit Durbuy.
  Gisterenavond sloten we een prachtige dag af met het reflectorenspel. De kinderen gingen, met hun zaklamp in de hand, in groepjes een 20-tal minuten het bos in. Op sommige bomen zaten er reflectoren waarop een dierennaam stond. Elke groep had een lijstje met dierennamen. Twee dieren kwamen niet voor op de bordjes. Welke?  3,2,1 start, zoeken maar! De zaklampen schenen van links naar rechts. Er werd gezocht en geschrapt. Niet zo eenvoudig hoor.
  Daarna was het bedtijd. Het werd snel stil in de kamers... merken we hier al een lichte vermoeidheid ?
  Na een deugddoende nachtrust verschenen onze kids (de ene al wat meer dan dan de andere) fris en monter aan de ontbijttafel. Boterhammetjes, confituur, smeerkaas en zeker het stuk chocolade brachten de nodige energie om aan de volgende activiteit te beginnen. Wildcraft... 

  28-03-2012 om 11:27 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  27-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stralende dag!
  Dag allemaal,

  Momenteel worden de kamers aan een inspectie onderworpen, benieuwd wie zijn kamer de allermooiste is!
  Straks kunnen de kinderen nog kiezen uit allerlei activiteiten zoals pijl en boog maken, sporten, volksdansen, enz...
  Daarna zullen we allen nog een reflectorentocht in het bos doen!

  Deze morgen werden de kinderen gewekt op de tonen van 'I feel good' én ze voelden zich goed. Enkele leerlingen begonnen spontaan te dansen om de dag te starten. Na het lekkere ontbijt trokken we onze stapschoenen aan voor een wandeltocht doorheen Wéris!
  De bus bracht ons naar de plek waar we de eerste dolmen en menhirs konden bezichtigen. Daarna trokken we te voet verder naar een bijzondere witte steen en het einde van de tocht was voorzien aan het bizarre 'lit du diable'.Dit alles onder de leiding van monitor Guy die ons gidste doorheen de geschiedenis van de Wéris.

  Na de tocht in Wéris vulden we onze maagjes met aardappelen, 'everzwijnballetjes' en lekkere appelmoes. Als dessert kregen we nog een heerlijk waterijsje. Met deze maaltijd achter de kiezen waren we klaar voor het klimmen, de rappel en de apenbrug. We leerden zelf onze veiligheidsriem aan te trekken en gingen toen aan de slag. Monitor Willem en Jasper hielpen ons bij deze activiteiten. Vele kinderen overwonnen hun angsten en gingen zelfs tot het bovenste van de klimmuur!

  Moe maar tevreden stapten we terug, we knutselden nog even verder aan onze pijl en boog, namen een douche of speelden een wedstrijdje voetbal... Omstreeks 18u was het tijd voor het avondmaal: de spaghetti bolognaise smaakte natuurlijk iedereen!

  Zo, dan gaan we ons nu klaar maken voor de volgende activiteit!
  Tot de volgende keer!

  27-03-2012 om 19:18 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
  26-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nous aimons vraiment Durbuy

  Dag iedereen,

  De kinderen liggen nu zo goed als allemaal in bed en zo vinden ook wij de tijd om iets op het blog te posten.
  We hebben reeds een zeer leuke maar vermoeiende dag achter de rug...

  Omstreeks 12u kwamen we aan in 'La Petite Merveille', voor we ons installeerden hebben we eerst lekker gegeten.
  We aten rijst met kip en currysaus en daarna kregen we nog een lekkere pudding als dessert. Toen konden de kamers verdeeld worden
  en kon iedereen zijn bedje opmaken.

  Rond 15h vertrokken we te voet naar het hartje van Durbuy. We splitsten ons op in twee groepen. Om beurt kregen we een uitleg van de gids
  en gingen we shoppen! Een saaie stadswandeling met een gids horen we jullie al denken? Niets was minder waar! De gids nam ons mee in het verhaal van Graaf 'Jean de Bohème' en vertelde ons over Durbuy in de tijd van de Middeleeuwen.

  Tijdens het shoppen werden heel wat leuke souveniertjes gekocht (ook misschien wel iets voor jullie, ouders) of lekkere ijsjes gekocht. De leerlingen kochten zelfs iets voor hun juffen! Wat zijn ze toch attent!

  Na het avondmaal trokken we onze vuile kleren aan voor 'speleologie'. Met onze zaklamp gingen we allemaal(!) de grot in en vonden een weg doorheen de gladde stenen.

  U hoort het, een gevulde maar fijne dag.
  Tot morgen!

  PS: Dit is de link naar de eerste foto's:

  26-03-2012 om 22:12 geschreven door GBS De vierklaver  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (18 Stemmen)

  Archief per week
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012

  Briefje schrijven?
  La Petite Merveille tav (naam leerling) Rue du Comte Th. d'Ursel 51, 6940 Durbuy
  Foto's
 • Maandag 6LA
 • Maandag algemeen
 • Maandag 5LA
 • Maandag 5/6BA
 • Dinsdag foto's 6LA + apenbrug
 • Dinsdag 5/6BA
 • Dinsdag 5LA
 • Dinsdag rappel en klimmen + 5/6BA
 • Woensdagvoormiddag toestel juf Ann
 • Woensdagvoormiddag toestel juf Marijke

  Foto's 2
 • Donderdagvoormiddag algemeen
 • Donderdagvoormiddag trollen uit klei
 • Donderdagnamiddag juf Marijke
 • Donderdagnamiddag juf Ann
 • Donderdagavond fuif en fakkeltocht
 • fuif, fakkeltocht en afscheid juf Marijke
 • Woensdagvoormiddag toestel juf Marijke (deel II)
 • avonturenloop - spoorwegbrug/ quiz

 • Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!