Wijn bewaren, heeft het werkelijk zin? Wel, we kunnen u garanderen van wel. Er zijn heel wat wijnen op de markt waarvan de smaak zich beter ontwikkelt door deze geruime tijd te bewaren. Maar hoe gaat dit proces in zijn werking?
Aangezien wijn een drank is waarvan de smaak verschilt naarmate de tijd, houdt u best rekening met volgende zaken:
bewaar de flessen in een gesloten, donkere ruimte
zorg ervoor dat er geen tocht, maar ventilatie aanwezig is
beperk trillingen tot een minimum
zorg ervoor dat u een constante temperatuur handhaaft tussen de 7 en de 20 graden
zorg voor een vochtigheidsgraad van 75 graden
maak zo een opstelling, dat u wijnen liggend kunt bewaren
Wijn optimaal bewaren
Wilt u dus optimaal wijn bewaren? Dan past u best de zojuist genoemde punten toe. Aangezien u best de houdbaarheid van de wijn in de gaten houdt, zou een wijnklimaatkast niet mis zijn. Dit toestel maakt gebruik van afzonderlijke temperatuurszones. Onderin bewaart u best de koudere wijnen, zoals champagne. Het bovenste deel leent zich perfect om enkele goede rode wijnen te bewaren, terwijl het middelste deel kan worden gebruikt voor rosé wijnen.
Wijn bewaren is dus echt niet zo moeilijk. Zorg ervoor dat u weet hoe u eraan dient te beginnen en pas de zojuist meegegeven tips goed toe. Veel plezier ermee!
Een echte Bordeaux wijn mag beslist een aanrader worden genoemd. Deze wijn, gemaakt in de Franse stad Bordeaux, kenmerkt zich door haar unieke smaak. Schaft u zich daarom een Bordeaux aan, zult u vast en zeker veel plezier beleven aan deze wijn.
Bordeaux wijn: wijnstreken
Wist u dat er ongeveer een derde van de Franse kwaliteitswijnen worden voortgebracht door het gebied Bordeaux? Deze streek behoort niet voor niets s werelds tot één van de allerbelangrijkste gebieden voor wijnproductie. De productie van Bordeaux wijn wordt jaarlijks op zon zes miljoen hectoliter per jaar geschat! Daarnaast wordt er in de streek reeds wijn verbouwd voor de komst van de Romeinen, sinds het jaar 56 V.C.
Bordeaux wijn: de druiven
Over het algemeen worden de druiven in de streek vooral gebruikt voor de productie van rode bordeaux wijn. Dan denken we aan de
Cabarnet Sauvignon
Cabarnet Franc
Merlot
Het is de druif genaamd Merlot, welke de wijn zachtheid geeft.
Naast bordeaux rood worden er uiteraard eveneens bordeaux wit geproduceerd. Daarvoor komen vooral de volgende druiven in aanmerking:
de Sauvignon Blanc
de Muscadelle
de Semillon
Bordeaux wijn en eten
Een Bordeaux wijn smaakt uitstekend in combinatie met rood vlees, gegrild kalfsvlees, fazant en ander wild gevogelte. Daarnaast kunt u de wijn combineren met diverse Franse kazen en lenen ze zich uitstekend als aperitief of als dessert.
We wensen u alvast veel plezier toe bij uw zoektocht naar de juiste Bordeaux wijn! Laat het u smaken.