Aan de belgische kust zijn sinds 29 maart vijf dode zeehonden aangetroffen. Van een ziekte of emidemie is er volgens de beheerseenheid van het mathematisch model van de noordzee en het schelde-estuarium (BMM) evenwel geen sprake. Er werden kadavers aangetroffen in koksijde, de panne, middelkerke en oostende, en eentje op zee. de onderzoekers houden alles nauwlettend in de gaten. Aangezien er de voorbije dagen een harde wind uit zee stond, kunnen de dieren uit verafgelegen gebieden naar onze kust zijn afgedreven.
''De zeehondenjacht is een belangrijke bron van inkomsten voor veel geisoleerde kustgemeenschappen in de Atlantisch Canada,Quebec en het noorden '',zei minister van Visserij Shea. ''Om de zeehondenpopulatie in stand te houden, houden wij bij onze beheersbeslissingen rekening met het advies van wetenschappers.'' In het gebied waar de jacht eind deze maand start, leven naar schatting 5.5 miljoen zeehonden.
Canadese zeehondenjagers mogen dit jaar aan de Atlantische kust 280.000 zeehonden doodknuppelen. Dat zijn er 5.000 meer dan vorig jaar . Dierenrechtenorganisaties begrijpen de beslissing van de Canadese regering niet en zijn woedend. 'Het voortbestaan van de dieren komt in gevaar, en dat terwijl de vraag naar bont afneemt', zeggen ze . Volgende maand stemt het Europees Parlement over een verbod op zeehondenbont in heel europa. In Belgie en Nederland wordt de huid van doodgeknuppelde robben al langer geweerd. Canada ziet dat verbod niet graag komen. 'De zeehondenjacht is belangrijk voor vele kustgebieden aan de Atlantische Oceaan en in het noorden. We houden nochtans rekening met het advies van wetenschappers zodat er genoeg zeehonden overblijven', zegt een woordvoerder van de regering.
de babyzeehondjes in de Witte Zee (bij Rusland) kunnen opgelucht ademhalen. De Eerste Minister van Rusland , Vladimir Poetin, heeft er de jacht op babyzeehondjes verboden. Vanaf deze lente mogen ze niet meer doodgeknuppeld worden voor hun witte pels . 'Dat bloederige zaakje had al lang verboden moeten worden' , zegt Poetin zelf. Het verbod geldt voorlopig alleen voor de allerjongste zeehondjes. Er mag wel nog op oudere zeehonden gejaagd worden. En ook in andere landen zijn er zeehondenjachten . Maar hopelijk wordt de jacht op zeehonden binnenkort wel helemaal verboden...
HALLO IEDEREEN, wij zijn tegen bont en bent u dat ook ? help ons dan actie voeren!! het is een nieuwe sport om dieren dood te slaan of schieten en dan de pels te verkopen! DIT KAN NIET !!!! wij willen hier iets tegen doen help ons!! de dieren hebben uw hulp nodig !!!
bedankt dat je onze site bezoekt! Je moet wel weten dat wij kinderen van rond de 11 jaar zijn en dus geen volwassenen, we beseffen goed genoeg hoe deze wereld in elkaar zit.Nu moet je weten dat het sommige mensen echt niks kan schelen als ze een weerloos diertje hebben doodgeschoten.Maar zeg nu zelf; DIT KAN HELEMAAL NIET Stel je voor dat er een leeuw op ons afkomt, en wij moeten rennen en rennen en zijn doodsbang...maar kan het die leeuw iets schelen:NEE. We proberen te vluchten,we rennen voor ons leven (letterlijk), maar hij is te snel en heeft ons te pakken . Nu we dood zijn vragen we ons af wat gebeurt er nu met mijn lichaam? Nou ik zal het je vertellen, er gebeurt helemaal niks mee! Het enige wat de leeuw doet is onze jas nemen en doen alsof er niets gebeurt is. Zo zijn sommige mensen ook ze laten de diertjes zo hard lijden,en dan doden ze het,maken daar jassen of andere dingen van. Zij lachen om de winst maar beseffen niet dat dit het begin is van het uitsterven van de dieren. Zo hebben ze al massamoorden gepleegd op vossen, eekhoorns, en ja zelfs op zeehondjes! Vooral in nederland gebeurt dit maar het duurt niet lang voor belgiƫ ook besmet raakt.Vrouwen die bontjassen dragen die moeten er ook bij stilstaan wat die jassen waren voor het jassen waren. En daarom zeggen wij NEE tegen bont !!!
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!