This blog may not be used by others than myself. So if you try to put in some advertisement for goods, pills of other stuff on this blog, by using the reactingbutton or otherwise, your writings will be rejected and removed by the bloghost.
Beoordeel dit blog
20-03-2018
gemeenteraadsverkiezingen
Arjan Lubach
verteld het een en ander over de a.s. gemeenteraadsverkiezngen, en dan met name de campagnes:
Gisteravond uitgebreid mijn verjaardag gevierd...... En niet alleen ik ook mijn man! We werden samen 100 jaar oud. Dus ik had, met wat hulp, de wagenschuur leeg geruimd en schoongemaakt voor een ouderwets 'schuurfeest'. En......ooooooooo wat was het koud!!! De koudste 17de maart ooit gemeten! En dat op mijn 50ste verjaardag. Maar geen nood! Bij de loonwerker een warmte-kanon geleend (hij was ook uitgenodigd en wilde niet koud zitten) en een paar tuinheaters erbij en het was bijzonder behagelijk binnen.
Voor mijn man werd nog een pop aan de weg gezet, voor mij niet......
Ik kreeg een Sarah in een andere vorm aangeboden...... Van koek en fruit
.....en een van vlees
Een mijn man een Abraham in vleeswaren
(gezamelijk paartje van vlees)
Van een collega kaasmaker kregen we een hele special kaas, een Romero. Een kaas van meer als een jaar oud ingewreven met rozemarijn. Een ware delicatesse! (Alleen bij speciaalzaken te koop en bij de maker zelf)
Blijkbaar wordt mijn man gezien als een waar drankorgel, daar hij de nodige flessen toebedeeld kreeg
Ik mag de bloemetjes buiten (en binnen) zetten!
En daarna flink snoepen van de noga, chips en nootjes
....En als ik het helemaal heb gehad, dan kan ik mijn nieuwe tas pakken een de boel de boel laten!
Tel daar de nodige flessen badschuim, nog maar eens bij op.... en dan ziet u dat we goed verwend zijn. Ook nog heel veel kaarten en enveloppen met inhoud gekregen.... en van een nichtje een mooi sierraad. Het was een avond om nooit te vergeten!
(voor de liefhebbers van Opa, die komt de komende dagen meermaals langs!)
Voor de nieuwsgierigen onder u: we hadden een gouden en een zilveren beoordeling. En de gouden beoordeling (kruidenkaas) was genomineerd voor een cum laude award. Helaas hebben we de award niet gewonnen.
Deze middag kiezen de kinderen van de Da Costa School de lekkerst kaas voor de uitreiking van de Cum Laude Kinderkaas-award.
Voor de Cum Laude Awardwinnaar per categorie wordt gekozen en geproefd door een prominentenjury, bestaansde uit koks, food-bloggers, food-recessenten uit de krant, bekende Nederlanders en een enkele consument. Zij mogen de top drie van de technische kaaskeuring (gedaan door de kaas-keurmeesters) proeven en daaruit de lekkerste kiezen tot Cum Laude. Dit betekend dus dat de kaas die de keurmeesters als beste gekeurd hebben soms helemaal niet wint, maar een kaas met minder punten, omdat de 'gemiddelde' kaaseter (prominent) een mindere kaas lekkerder vindt.
De Prominenten bij elkaar
Felix Wilbrink, food recesent van de Telegraaf, is één van de prominenten, die al jaren meekeurd.
***
Het hele evenement, al vanaf maandag, vindt plaats in Bodegraven, op Fort Wierickerschans.
De avond word gepresenteerd door Irene van der Aart.
Zij is naast presentatrice ook bekend als cabartiere, actrice en zangeres. Naast haar werk in de theaters heeft ze ook een boek geschreven, "De Boer op", over haar relatie en leven met een boer in de achterhoek. Ook schrijft ze colomns over haar leven op het platteland. Hieronder een filmpje met één van haar colomns:
Vandaag even een rustdag. De uitslagen worden uitgewerkt en de enveloppen met posters, stickers, uitslagenlijsten, becijferingslijst en keuringsdiploma.
De voorzitter en arbitter (hoofdkeurmeester) zetten overal hun handtekening onder:
Jeantine (penningmeesterresse) en haar zus Martine digitaliseren de keuringslijnsten per categorie:
(een uniek duo, onmisbaar voor het goede verloop van de keuring)
....En morgen de keuring door de kinderjury en de verkiezing van de "Cum Laude"-kaas door de prominentenjury uit de winnaars van de gouden status.
In Nederland eten we ongelofelijk veel vlees, de hele dag door. Ga maar na: worst op brood bij het ontbijt, kip door je lunchsalade, s avonds een lekker biefstukje Nu is er op zichzelf niet veel mis met vlees: het is een uitstekende bron van eiwitten en vitaminen, mineralen, en sporenelementen. Er zijn echter steed meer mensen die hun portie vlees laten staan, en dit eens per week of voor altijd.....Maar wat zijn dat nu precies flexitariërs, vegetariërs, veganisten enz.? Wat eten ze wel, wat eten ze niet? En wat is een goede manier om zelf wat minder vlees te gaan eten? Je leest het hieronder in de blog van vandaag!
Flexitariër als je één of meerdere dagen per week geen vlees eet.
Vegetariërs zin mensen die geen producten van gedode dieren eten, dus geen vlees, geen vis, en ook geen producten zoals gelatine (van huid of beenderen) en kaas (met kalfsstremsel)
(Veel vegetariërs letten echter minder op vegetarische instinkers zoals gelatine en kaas)
"lacto-ovo-vegetariër", wat wil zeggen dat die persoon geen vlees of vis eet, maar wel zuivel en eieren.
Veganisten zin mensen die geen vlees, vis en dierlijke producten, zoals zuivel, eieren en honing eten en ook geen dierlijke producten gebruiken, zoals leer en wol.
Nog een weetje:
Een studie toont aan dat mensen die in westerse culturen een vegetarische voedingspatroon hebben ook vaker te maken hebben met depressies, angststoornissen en somatoforme stoornissen. Het onderzoek vond echter geenoorzakelijk verband met de voeding en wijst erop dat vegetariërs vaker vrouw zijn, vaker single zijn, en vaker in stedelijke gebieden wonen. Echter...... De striktheid van een vegetarisch voedingspatroon kan ook nuttig zijn bij bepaalde stoornissen.
Dit jaar vindt de eerste editie van de Nationale Week Zonder Vlees plaats, het de bedoeling dat het een jaarlijks terugkerend initiatief wordt.
Door de krachten optimaal blijven te bundelen denkt men het meest invloedrijke 'minder-vlees-initiatief' te kunnen worden van Nederland. Hierdoor hoopt men dat men in 2030 in Nederland méér plantaardig en minder dierlijk eet.
Nu hebben in Nederland echter een lastig probleem: We maken zuivel. Wat heet..... We staan er zelfs om bekend! Kaas is een van grootste exportproducten van ons land. Veel vegetariërs eten dan misschien geen vlees omdat er een dier voor gedood wordt, maar wel kaas en melkproducten als boter, yoghurt en allerhande toetjes.
Nu is het zo: de melk die nodig is om zuivel te maken komt van vrouwelijke dieren, dat lijkt me bekend! Dat zijn vooral koeien, schapen en geiten. Die dieren geven alleen maar melk als ze jongkies krijgen, net als bij mensen zeg maar.
Het punt is: de helft van die dierenkindjes is een jongetje en gaat dus nooit van zijn leven melk geven om zuivel van te maken. Daarom worden ze, om ze nog enig nut te geven op deze wereld gedood en opgegeten. Zo is vlees dus een bijproduct van zuivel.
Ben dus je vegetariër? Hartstikke goed! Maar realiseer je wel dat consumptie van zuivelproducten zoals kaas, boter en melk direct leidt tot het doden van dieren..... En dus tot consumptie van vlees. En daarom ligt er gewoon vlees op mijn bord! Ook deze week!
Moeder Tomaat en haar zoontje willen de straat oversteken: "Vlug Tomatteke, want daar komt een vrachtwagen aan!"
Ze steken over maar..... worden helaas toch overreden. "Ja", zucht moeder Tomaat."Kom Ketchupke, we gaan terug naar huis!"
Een man vraagt op de groente afdeling van een supermarkt om een half kropje sla. Een jonge bediende zegt hem dat ze alleen hele kroppen sla verkopen. Maar de man blijft maar aandringen en dus zegt de bediende dat hij het even aan de filiaalchef zal vragen. Hij loopt het kantoortje van de filiaalchef binnen en zegt: Een of andere malloot wil een halve krop sla kopen. Terwijl hij zijn zin afmaakt draait hij zich om en ziet hij de man achter zich in de deuropening staan. Dus voegt hij snel toe: En deze meneer wil de andere helft. De chef complimenteert hem even later met zijn tact: Ik was onder de indruk van de manier waarop je je daar uit redde. We houden wel van mensen die kunnen improviseren hier. Waar kom je eigenlijk vandaan? Abcoude, meneer. O, en waarom ben je daar weggegaan? Je hebt er alleen maar hoeren en ex-voetballers. Zo, mijn vrouw komt ook uit Abcoude. Echt? antwoordt de bediende, voor welke club heeft ze gespeeld?
Er zitten een tomaatje en een eitje in de wachtkamer van de dokter. Dan vraagt het tomaatje aan het eitje: "Wanneer gaat het gips er af?"
Nu schaatsen we niet alleen op de Giessen; de famillie van mijn man heeft ook carts en ze mogen dan ook graag ijscarten...... (als er niet al te veel schaatsers op het ijs zijn)
Welkom op mijn blog. Deze blog start heel traag op. Dit komt door het vele bewegende beeldmatriaal dat er in de loop der jaren op verzameld is.
Voor hen die het geduld hebben om te wachten veel blogplezier op deze blog. En voor hen die niet willen wachten tot de blog zich geladen heeft: Bedankt voor je kortstondige bezoekje!