Intussen in Williams Lake nu moeder haar dochters had achtergelaten ij het pleeggezin en naar de stad gesproken was om werk, bleef ze intussen wel brieven schrijven naar Maggie en Jenny. Zo dus ook op Maggie haar verjaardag, ze werd 12 jaar. Haar cadeau was 20 dollar, het loon van Irene was nog altijd niet veel maar ze kwamen net rond. Moeder bleef dan ook vele brieven sturen (ze had eigenlijk beloofd de kinderen maar voor 2 weken achter te laten, maar dat was gelogen.) tot op een bepaald moment. En toen de meisjes niets meer hoorden van moeder besloot Jenny haar te gaan zoeken.
Toen in september de scholen weer waren begonnen werd Jenny nukkig en bleef hele dagen bij Cinnabon in de auto zitten, las steeds het zelfde boek of bleef voor haar zelf uitstappen alsof ze een spook zag. Een paar weken later reden ze alledrie naar Nakenites. Er was daar ook en school, maar daar wilde Jenny niet het nieuwe meisje gaan uithangen. Irene liet in het begin toe dat de kinderen niet naar school gingen omdat ze zelf uit het lood geslagen en in de war was. Soms liet ze zelfs gewoon de kinderen achter bij Rita en reed ze een hele dag tot 's avonds laat rond. Jenny en Maggie maken hun zorgen want het gaat steeds slechter met hun moeder. Maggie vraagt o.a waaromhet licht zo donker staat omdat dat niet goed is voor haar ogen, of om het huis te verschonen. Uit deze elementen kunnen we al aanvoelen dat het gezin in geldnood zal geraken. Daardoor zal Irene haar kinderen achterlaten bij een pleeggezin waar deze niet echt welkom zijn. In tussen tijd zoekt sirene een baan om de kosten te drukken.
Irene (de moeder van Maggie en Jenny) en Maggie en Jenny stonden bij de dokterspost. Toen Jenny en Maggie er die middag langsreden met de schoolbus, zag Maggie beide cabinedeuren wijd open staan maar durfde niets te zeggen tegen Jenny. Eenmaal uitgestapt riep Maggie: 'Waarom staat Roddy's vrachtwagen bij de dokterspost?'. Maggie was in zekere zin dus de boodschapper van het slechte nieuws voor haar, Jenny en moeder. Niets vermoedend greep moeder de sleutels en reed alleen met de stationwagen weg naar de dokterspost, Jenny en Maggie bleven waar ze waren. Patrick was dood..
op een nacht sloop Maggie de kamer van haar ouders binnen, terwijl deze sliepen. Ze was door de kier naar binnen geslopen en luisterde naar de ademhaling van haar slapende ouders. Totdat ze opeens op de ladekast papa's knipmes in het maanlicht zag blinken. Het mes bestond uit het parelmoer hef dat versierd was met een eland en de woorden Beautiful British Columbia. Partrick ( de vader van Maggie) nam zijn knipmes overal mee in zijn broekzak, om touwen te knippen, fruit te snijden en nog veel meer, voor hem was het dus een zeer kostbaar voorwerp. Maggie nam het knipmes mee naar haar kamer, waar ze haar sneed in haar hand. op haar kamer wou ze het mes testen en sneed in de stof van het laken. vervolgens viel ze in slaap. De volgende ochtend zocht iedereen het knipmes van vader, dat inmiddels aan de voeten van Maggie verstrikt geraakt was in haar lakens tijdens haar slaap.
Maggie en vader gingen samen het bos in. Ze kwamen daar in met de auto. Onderweg hield Maggie het stuur even vast terwijl vader zijn jasje uit deed en hij leerde haar sturen. Eenmaal aangekomen, omsingeld door woud, liep Maggie onmiddellijk het bos in. Dieper in het woud, vond Maggie een massa takken en kreupelhout die ze gebruikten als bouwmateriaal voor hun hut. Het werd een geweldige boomhut. Doordat ze hem deze keer meer naar het zuiden plaatsten hadden ze een prachtig uitzicht op het meer.
Het boek schuilplaats gaat over een gezin met 2 kinderen (Jenny en Maggie) die in Canada wonen. Ze hebben het niet al te breed, maar accepteren wat ze hebben. Tot op een dag vader verongelukt en moeder de kinderen achterlaat om een job te zoeken.
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!