Inhoud blog
 • cercle-club
 • Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Rugnummer: 11
  Positie: Middenvelder
  Geboortedatum: 03-04-1984
  Nationaliteit: Belg
  Gewicht: 66 kg
  Lengte: 1,73 m
  Bij Club sinds: 2004
  Vorige clubs:  
  Excelsior Moeskroen, Tottenham Hotspur
  favoriete kleur:                 rood
  favortiete muziek             R&B
  geboorteplaats:                Ieper
  zijn droom:                    spelen bij Real Madrid
  Foto
  Foto
  Mijn favorieten
 • bloggen.be
 • clubbrugge.be
 • blue-army.com
 • jupilerleague.be
 • Archief per week
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007
  Foto
  Foto
  jonathan blondel

  24-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Vanavond om 20 uur: Club Brugge – R. Francs Borains

   

  Vanavond speelt Club Brugge in het kader van de 1/16de finales van de Beker van België tegen derdeklasser Francs Borains. Als bekerhouder en huidig competitieleider is blauw-zwart uiteraard torenhoog favoriet. Op papier lijkt dit een makkelijk klusje maar we mogen aannemen dat de groenwitten van coach Francis Préseau hun huid duur zullen willen verkopen.

  Tekst: Michel VERHAEGHE

  PLOEGENNIEUWS


  • Jacky Mathijssen kan voor de eerste bekeropdracht geen beroep doen op Wesley Sonck, Philippe Clement, Salou Ibrahim, Brecht Capon, Antolin Alcaraz en Glenn Verbauwhede.
  • François Sterchele, geblesseerd in de aanloop naar de interlands tegen Polen en Azerbeidzjan, mag van de Belgische Voetbalbond spelen.
  • Voor het eerst mogen nu ook voor Belgische bekerwedstrijden 18 spelers op het scheidsrechtersblad worden ingeschreven. 
  • Fusieclub Royal Francs Borains is afkomstig uit Boussu; een stadje in de Borinage.
  • Francs Borains (stamnummer 167) ontstond in 1982 na een samensmelting tussen CS Boussu-Bois en CS Elouges. Voorzitter is André Arbonnier.
  • De derdeklasser speelt zijn thuiswedstrijden in het Stade Vedette, dat plaats biedt aan 8.500 toeschouwers.
  • Coach Préseau maakte een selectie van 15 namen bekend.
  Wedstrijdselectie: Stijnen, Vermant, Valgaeren, Englebert, Djokic, Blondel, Lenaerts, Kucera, Simaeys, Geraerts, Klukowski, Sterchele, Leko, Priske, Maertens, Vermeulen, Chavez en van Heerden
  Wedstrijdselectie: Tangara, Duez, Delplace, Gallo, Monet, Leclercq, Savigny, Martin, Silvestri, Di Barbora, Mazoyer, Adjaoudi, Issankoy, Dalmat en Hongne.


  SPELER IN DE KIJKER

  François Sterchele

  Enkele jaartjes terug speelde François Sterchele zelf nog in derde klasse maar ondertussen wist de Luikenaar zich op te werken tot de nationale ploeg. Met zijn doelpunt in de burenstrijd tegen Cercle bewees ‘Swa’ dat hij zijn torinstinct nog niet verloren heeft. Kan hij die lijn tegen Francs Borains straks verder trekken

  Anthony Delplace

  Met een 13de plaats op 16 ploegen doet Francs Borains het allesbehalve schitterend in derde klasse A. De Waaltjes wonnen nog maar drie maal en wisten bovendien nog maar elf doelpunten te scoren. Bijna de helft hiervan staat op het conto van Anthony Delplace. De Franse spits, die eerder nog bij Valenciennes actief was, vond vijf maal de weg naar het doel. Het wordt dan ook een zaak om het ‘nummer 24’ uit de wedstrijd te houden.


  DE SCHEIDSRECHTER

  De bekerpartij tussen Club en Francs Borains staat onder leiding van scheidsrechter Jean-Baptist Bultynck. Deze 39 jarige geboren Bruggeling maar nu in Leuven wonende Licencaat Lichamelijke Opvoeding zal hierbij geassisteerd worden door assistent-scheidsrechters Edgard Vanden Boer en Edwin Rys.

  24-11-2007 om 13:08 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  12-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen de jo en de stijn na Cercle brugge-Club brugge.

  12-11-2007 om 21:21 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  11-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cercle-club

  Cercle kreeg voor rust een paar goeie kansen, maar het was Club dat via Blondel op voorsprong kwam. Na de gelijkmaker van De Sutter zorgde Sterchele voor het winnende doelpunt en bezorgde de Cercle-aanhang een Brugse kater, weer 155 keer wakker liggen.

  Bij Club geraakte Wesley Sonck uiteindelijk niet fit, waardoor Brecht Capon opnieuw zijn kans kreeg. Ook Leko en Clement keerden terug in de ploeg, ten nadele van Vermant en Valgaeren. Bij Cercle moest ook Iachtchouk in extremis afhaken. De wedstrijd begon met een lange studieronde. Na tien minuten was de eerste kans voor Cercle, maar Leko keerde op de doellijn een kopbal van De Sutter. Vijf minuten later kreeg opnieuw De Sutter een goede kans, maar het jeugdproduct van Club knalde onbesuisd over. Gaandeweg nam blauw-zwart het commando over, wat resulteerde in kansjes voor Leko, Sterchele en Priske. Op het halfuur kreeg Cercle dé kans om de score te openen. Gombami zette voor van op links en de inlopende De Sutter, weer hij, devieerde de bal naar doel. Stijnen kon de bal nog net in corner tikken. Kansen voor Cercle dus, maar het was Club dat een paar minuten voor de rust op voorsprong kwam. Een voorzet van Capon naar Djokic werd weggewerkt, maar Blondel knalde de rebound via Portier hard tegen de netten. 1-0 .Club leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar dat was buiten Tom De Sutter gerekend. De Smet kopte de bal goed door en De Sutter knalde de bal hard voorbij Stijnen.

  Na de rust ging Club opnieuw op zoek naar de voorsprong. Dat lukte ook na tien minuten. Een vrije trap van Leko werd eerst geblokt, maar Sterchele knalde de rebound prachtig tegen de touwen. Cercle probeerde nadien de bakens te verzetten, maar blauw-zwart hield knap stand. Op de counter kreeg Club zelfs nog een paar kansen op de 1-3. De score veranderde echter niet meer, waardoor Club Brugge een knappe 18 op 18 haalt.

   

  11-11-2007 om 21:09 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  06-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen nog een foto'ke van de jo, de çois en de stijn na club brugge-racing genk.

  06-11-2007 om 20:22 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Jonathan BLONDEL

  “Tweede doelpunt zou ons bevrijd hebben”

  Jonathan Blondel bevestigde opnieuw zijn goede vormpeil. “Zulte Waregem speelde een goede wedstrijd. Onze tweede helft was een pak minder. Een tweede doelpunt zou ons bevrijd hebben, maar dat kwam er spijtig genoeg niet. Het belangrijkste zijn de drie punten en het feit dat we nu leider zijn in het klassement. Het is leuk dat we zo’n serie neerzetten. 15 op 15 is leuk, hopelijk kunnen we daar tegen Cercle een vervolg aan breien. Het zijn twee ploegen die in vorm zijn, dus het zou een leuke match moeten worden.” (SF)

  06-11-2007 om 20:17 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alleen aan de leiding


  Club prijkt na 12 speeldagen helemaal bovenaan de klassering en dit na een moeizame 1-0 zege  tegen Zulte Waregem.  Djokic scoorde na 34 minuten het enige doelpunt.

  Het was ook Djokic die al na 3 minuten de kans liet liggen om blauw-zwart al vroeg op voorsprong te knallen.  Na een misser van Verschuere mocht de Serviër van op 5 meter volledig vrij uithalen maar hij mikte te hoog.  Meteen aan de overkant claimde Zulte Waregem terecht een strafschop nadat Leye onderuit werd getrokken.  Club nam dan de wedstrijd in handen en Sterchele was na een kwartier dicht bij de openingsgoal.  Na een teruglegger van Capon, in de basis omdat Sonck geblesseerd was, kon hij in de grote rechthoek uithalen maar De Vlieger keerde.  Iets voorbij het halfuur maakte Djokic er dan 1-0 van.  Na een hoekschop kopte Simaeys krachtig naar de hoek.  De bal werd nog van de lijn geveegd maar Djokic stond op de goeie plek om van dichtbij binnen te duwen (1-0).  De Bruggelingen drukten nu door.  Na een pass van Sterchele was Capon dicht bij een goal maar het leer werd nog net op tijd ontzet.  Op slag van rust legde Priske hard aan.  Het schot werd even van richting veranderd waarna De Vlieger in twee tijden redde.  De bezoekers stelden daar weinig of niets tegenover, al voetbalde het tot die goal aardig mee.

  Na de pauze zagen de 27694 toeschouwers een heel ander Zulte Waregem.  Het schoot meteen stevig uit de startblokken met een kopkans voor Sankare en een schot in de draai over van Van Nieuwenhuyze.  Club was nog steeds niet wakker en na 56 minuten kreeg Leye een goeie mogelijkheid.  Hij besloot slordig naast.  Tien minuten was Zulte Waregem opnieuw gevaarlijk met een kopbal aan de tweede paal van D'Haene.  Maar de beste kans op de gelijkmaker was voor Vansteenbrugghe.  Na 73 minuten zwiepte Reina een vrije schop voor de goal, Vansteenbrugghe mocht ongedekt koppen maar deed dat net iets te zwak en Stijnen pakte klemvast.  Mathijssen wisselde vervolgens Vermant en Capon voor Englebert en van Heerden.  Eindelijk vond Club Brugge de nodige rust.  Na een knappe actie van de twee invallers haalde Sterchele hard uit.  De Vlieger redde met de vuisten.  Zulte Waregem kreeg geen noemenswaardige kansen meer maar toch bleef het spannend.  In de slotfase was er nog Brugs doelgevaar van Sterchele en Djokic maar aan de stand veranderde niks meer.


  06-11-2007 om 20:15 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  04-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blondel: "Iedereen werkt keihard voor elkaar"
  Artikel in de categorie  Jonathan Blondel is één van de sterkhouders van Club Brugge geworden. Ook met blauw-zwart gaat het in stijgende lijn. Volgens Blondel ligt dat aan het systeem. "Met drie spitsen spelen past het best bij Club", weet de middenvelder.

  "Sinds we dat systeem spelen, kwam er een klik: iedereen werkt keihard voor elkaar. Bovendien bracht Sonck ervaring in de ploeg en scoort hij belangrijke doelpunten", aldus Blondel. (HNB)

  "Zelf concentreer ik me nu in de eerste plaats op mijn defensieve taken en kies ik de momenten uit om naar voor te gan. Ik merk nu wel dat ik de ervaring van de voorbije jaren in de competitie en in Europa meedraag."

  Blondel denkt nog niet aan de nationale ploeg. "Ik wil eerst een heel seizoen lang bij Club op niveau spelen en dan hopelijk naar de Olympische Spelen. Club is momenteel mijn enige zorg."

  04-11-2007 om 12:40 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  02-11-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.club-zulte waregem
  Leko moet morgen vanop de tribunes toekijken

  Morgenavond speelt Club zijn eerste van vier opeenvolgende opdrachten in Jan Breydel. Tegen fusieploeg Zulte/Waregem komt Leko zeker niet in actie wegens geelgeschorst. Ook Chavez en Salou halen de selectie niet. Klukowski (foto) eist na een gele schorsingsdag zijn plaatsje terug op. Verder zijn Clement en Sterchele helemaal terug, net als Priske. Kucera en van Heerden tot slot maken beiden opnieuw deel uit van de 19-koppige selectie.

  Selectie: Stijnen, Vermant, Vermeulen, Valgaeren, Englebert, Djokic, Blondel, Verbauwhede, Simaeys, Kucera, Geraerts, Klukowski, Sterchele, Priske, Maertens, Sonck, Capon, Clement en van Heerden

  Niet geselecteerd: Lenaerts, Chavez, Salou en Leko (geelgeschorst)

  Geblesseerd/ziek: Daerden, De Mets en Alcaraz

  02-11-2007 om 21:00 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  30-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Genk-Club(Blondel)
  Gevaarlijke Blondel

  Na de rust stormde Genk als door een wesp gestoken richting Stijnen. Capon stuitte eerst nog op Bailly maar het kopbaldoelpunt van Barda op voorzet van Alex was verdiend (1-1).

  Genk duwde door maar net als in de eerste helft scoorden de bezoekers op het moment dat ze het meest onder druk stonden. Een knap doelpunt overigens. Sonck legde op het hoofd van Geraerts die uitstekend het overzicht bewaarde en Djokic bediende. De Serviër kon niet meer missen (1-2).

  RC Genk toonde een grote gretigheid maar het overleg verdween uit de acties. Het appel voor ingebeelde strafschoppen werd de hoofdbezigheid. Eén keer had de thuisploeg recht van spreken. Blondel vloog er in zijn gekende stijl weer te fel in en liep Bosnjak van de sokken. Braamhaar stond erbij en blies zijn wangen deze keer niet bol. In de blessuretijd kreeg Barda nog een uitstekende kans maar Stijnen hield Club recht.

  Er waren ook nog mogelijkheden voor Club. Sonck, Djokic, Blondel en van Heerden lieten echter na om de match de beslissen.  In de blessuretijd had Barda de gelijkmaker aan de voet maar dat was buiten Stijnen gerekend.  De nationale nummer één redde subliem en zo bleef het bij die 1-2.

  30-10-2007 om 21:18 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Club is de winnaar van het weekend!

  Club Brugge wint met 1-2 op het veld van Genk en doet een uitstekende zaak in de klassering.  Leko (strafschop) en Djokic scoorden voor Club, tussendoor zorgde Barda voor de gelijkmaker.

  In een flauwe eerste helft had Genk wel voortdurend veldoverwicht maar in de zone van de waarheid liep het telkens fout.  Club had het achteraan moeilijk en zag in zijn al vertimmerde verdediging ook nog eens Priske uitvallen na 32 minuten.  Maar doelrijpe mogelijkheden had de thuisploeg niet.  De beste kans in het eerste half uur was zelfs voor de Bruggelingen.  Sonck ging na 5 minuten voor persoonlijk succes maar plaatste de bal naast.  Na 39 minuten zonderde Geraerts Capon af voor de goal en die werd gelegd door Bailly.  De Nederlandse scheidsrechter Braamhaar wees naar de stip.  Leko knalde fraai binnen... 0-1!  Een Genkse reactie bleef voor het rustsignaal uit.  Na een slimme pas van Sonck had Capon er zelfs 0-2 van kunnen maken maar de vervanger van Sterchele besloot over.

  Ook het eerste doelgevaar na de pauze was voor Capon.  Hij dribbelde zich goed vrij maar zijn schot strandde op Bailly.  Meteen aan de overkant maakte Barda met een knappe kopstoot er dan 1-1 van na een center van Da Silva.  Aangevuurd door het thuispubliek drukte Genk nu door.  Een Genkse voorsprong hing in de lucht.  Dahmane, Cornelis en Bosnjak waren er dicht bij maar de goal viel aan de overkant.  Sonck bracht de bal voor doel, Geraerts kopte prima tot bij de vrijstaande Djokic en die kon van dichtbij niet meer missen... 1-2 na 56 minuten.  Genk probeerde nog wel om de scheve situatie recht te zetten maar moest zo ruimte toestaan aan Club dat daar gretig gebruik van maakte.  Sonck, Djokic, Blondel en van Heerden lieten echter na om de match de beslissen.  In de blessuretijd had Barda de gelijkmaker aan de voet maar dat was buiten Stijnen gerekend.  De nationale nummer één redde subliem en zo bleef het bij die 1-2.


  30-10-2007 om 11:24 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  28-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.This is your captain speaking

  "Verlengstuk breien aan zegereeks"

  Na een rustige week zonder Europese verplichtingen staat Club morgenavond oog in oog met Racing Genk. Voetbalkenners spreken van een derde test van het seizoen. Op Standard en thuis tegen Brann Bergen faalde Club, wordt het morgen derde keer goede keer? We vroegen het aan kapitein Sven Vermant.

   

  Sven, jullie kregen deze week een gewone werkweek voorgeschoteld?
  "Dat klopt, deze week geen interlandverplichtingen en jammergenoeg voor ons geen Europees voetbal. Een gewone werkweek als voorbereiding op de topper, ja."

  Club behaalde de verhoopte 9 op 9 tegen Moeskroen, Brussels en Dender. Nu wacht blauw-zwart een moeilijker drieluik: Genk, Zulte en Cercle. Verrast door de goede start van de buren?
  "Natuurlijk ben ik een beetje verrast. Wie had dat gedacht met een nieuwe trainer, zonder ervaring als hoofdtrainer, en met tal van nieuwe spelers. Maar blijkbaar pakt de mayonaise en klikt alles momenteel goed in elkaar. Dit mag ons echter niet uit onze concentratie halen. We moeten geconcentreerd onze ambities blijven nastreven."

  In de voorbereiding op de clash tegen Racing Genk stond in alle media Wesley Sonck centraal. Is de Ninovieter zenuwachtiger dan anders?
  "Nee hoor, hij gedraagt zich net als anders. Onze manier van werken is trouwens niet anders dan bij vorige wedstrijden. Voor Wesley is de match van morgen natuurlijk iets speciaals. Hij zal wel met een andere beleving naar deze wedstrijd toeleven."

  Morgen wacht de derde grote test voor Club dit seizoen. Standard en Brann Bergen waren 2 ontgoochelingen. Wat wordt het morgen?
  "Aan die 2 wedstrijden valt niet meer te veranderen. Dat is geschiedenis. Morgen kunnen we een heel goeie zaak doen. We kunnen door te winnen een rechstreekse tegenstander nog verder achteruit slaan. Ook mentaal is het van groot belang om morgen te winnen."

  Een prono?
  "Een overwinning, daar duim ik voor, zodat we onze zegereeks kunnen verder zetten."

  28-10-2007 om 11:34 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  27-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

  Toen Jonathan Blondel in de thuiswedstrijd tegen Lokeren de bal tussen de benen van Boubacar Copa poeierde, was dat amper zijn vierde competitiedoelpunt voor Club Brugge. Niet meteen een adembenemend cijfer. Goal nummer drie dateert al van 15 januari 2005, wat betekent dat arme Jo maar liefst twee en een half jaar van doelpunten verstoken bleef. Daar zijn verzachtende omstandigheden voor, zoals blessureleed en een rol als defensieve middenvelder onder trainer Emilio Ferrera. Maar toch, van een jonge gast die een gouden toekomst werd voorspeld, mag meer worden verwacht. Daar lijkt Blondel zelf zich ook van bewust.


  Een kritische openingsvraag: als jeugdspeler was je beter dan de rest. Op je zestiende mocht je zelfs op bezoek bij Manchester United. Mag je zegen dat je carrière tot dusver niet in verhouding is met je talent?
  “Eerst en vooral: dat ik er bij de jeugd bovenuit stak, dat laat ik aan het oordeel van anderen over. Maar je moet mijn carrière niet onderschatten. Ik ben 23, eigenlijk begint het pas, maar ik heb toch al een mooi palmares. Ik won al twee keer de Beker van België, werd al een keer kampioen en speelde meer dan tachtig wedstrijden in hoogste afdeling. Dat is toch niet niets.”

  Akkoord, maar heb je in Brugge al je allerbeste niveau gehaald?
  “Ik denk het wel. Natuurlijk heb je altijd hoogtes en laagtes. Blessures hebben me heel vaak afgeremd. Sinds ik hier ben, heb ik drie enkelblessures gehad. Dan kan je twee of drie maanden goed spelen, maar als je daarna weer evenlang buiten strijd bent, dan is het moeilijk om vooruitgang te maken. Het is niet altijd evident. Vorig seizoen heb ik min of meer alle wedstrijden gespeeld, dit jaar wil ik opnieuw titularis zijn. Ik voel me fysiek sterker dan de voorbije jaren. Deze keer wil ik belangrijk worden voor het team."

  In de krant liet je optekenen dat je zelfs een van de leiders van het elftal wil worden.
  “Dat is ook zo. Ik denk dat zoiets ook niet meer dan logisch is. Ik ben hier nu drie en een half jaar bij Brugge, dan ben je sowieso een gevestigde waarde. Ik denk dat ik het in me heb om een leider te zijn. Dat heeft altijd in mijn karakter gezeten.”

  Heeft de trainer in zijn zoektocht naar een aanvoerder dan ooit aan jou gedacht?
  “Neen, ik denk dat het daarvoor nog te vroeg is. Momenteel zijn er jongens die daar meer aanspraak op mogen maken. Maar in de komende jaren kan ik daar misschien wel voor in aanmerking komen.”

  Je hebt alvast je contract verlengd bij Brugge. Nochtans was er interesse van een aantal ploegen.
  “Ik heb voor drie jaar bijgetekend. Ik voel me goed hier in Brugge, dus waarom zou ik dat niet doen? Ik voel dat het bestuur vertrouwen in me heeft en ik wil straks op het terrein tonen dat ik dat vertrouwen waard ben. Er was inderdaad concrete interesse van een aantal buitenlandse clubs, maar ik wou liever niet vertrekken.”

  Je ligt hier in Brugge ook goed in de groep. Na je doelpunt tegen Lokeren zagen we je meteen in de armen van nieuwkomer Wesley Sonck springen.
  “Ja, maar hij stond ook wel het dichtst bij me. (lacht) Wesley is hier natuurlijk nog niet zo lang, maar we konden het meteen goed met elkaar vinden. Ik ben iemand die met iedereen zal praten. Ik blijf altijd mezelf en ben geen grote mond, misschien dat mijn ploegmaats me daarom graag hebben. “

  Ook met Kevin Mirellas ben je blijkbaar goede maatjes. Dat was duidelijk te zien na de wedstrijd tussen Club Brugge en de Rode Duivels.
  “Ja, dat komt omdat we heel dicht bij elkaar wonen. We wonenen allebei in de buurt van Lille, op nog geen tien minuten van elkaar, we kunnen het heel goed vinden.”


  TEMPERAMENT EN DISCIPLINE

  De trainer speelt je momenteel uit op de linkerflank. Bevalt die rol je?

  “Ik ben een middenvelder; waar ik dan precies speel, dat maakt me weinig uit. Vorig seizoen speelde ik vooral als defensieve middenvelder, nu is dat dus vanop links. Ik kan me opnieuw wat meer offensief uitleven. Ik zorgde voor een assist tegen Bergen in de UEFA Cup en scoorde thuis tegen Lokeren. Ik kon me zelfs niet herinneren hoelang dat al geleden was. „In de voorbereiding speelde ik ook vanop de rechterkant. Dat ik op zoveel verschillende posities word geposteerd, stoort me niet. Waar ik ook speel, ik probeer te doen wat de trainer van me verwacht en steeds rendement te halen voor het team."

  Jij speelt nu op de positie die wellicht voor Koen Daerden was weggelegd.
  “Misschien wel, maar dat betekent niet dat je gelukkig moet zijn met de blessure van een collega. Natuurlijk, valt een teamgenoot uit, dan stijgen je eigen speelkansen. Dat is logisch. We hebben in deze groep sowieso weinig linksvoetigen. Koen, Ivan Leko, Stepan Kucera, Michael Klukowski en ikzelf, dan zijn we rond.”

  Luc Devroe noemde je daarom voor het seizoen een alternatief op de linksachter.
  “Onder Jan Ceulemans speelde ik een aantal wedstrijden links achteraan en dat ging vlot. Ik hou wel van die positie. Ik heb genoeg verdedigende kwaliteiten om er goed mijn streng te trekken. Het is waar dat ik ben gevormd als aanvallende middenvelder en dat ik als jong spelertje nooit een linksachter in mezelf heb gezien, maar ik ben ondertussen geëvolueerd als voetballer.’

  Wat is er bij Brugge nu precies veranderd onder Mathijssen?
  “Hij is de trainer die Club Brugge nodig had. Jacky staat voor temperament en discipline. Hij kan die ook overplanten op het team. Vorig seizoen was dat te weinig het geval. Je merkt in alle geledingen van de club dat er een nieuw elan is. Je voelt het in de spelersgroep maar ook in de bestuurkamer. „We spelen nu ook in een ander systeem, een traditionele 4-4-2 met een echte nummer 10. Iedereen weet ook perfect wat van hem wordt verwacht op een bepaalde positie. Het is logisch dat het nog niet perfect loopt, maar ik denk dat het niet lang meer zal duren vooraleer alles in elkaar past. Het is zeker en vast ook anders spelen. Vorig seizoen hadden we aanvallers die de bal in de voeten kwamen vragen, nu hebben we met bijvoorbeeld François Sterchele en Wesley Sonck twee spelers die graag in de diepte worden aangespeeld."

  In het verleden heb je al vaak laten verstaan dat je het belangrijk vindt dat een trainer veel met je praat. Doet Mathijssen dat?
  “Het klopt dat ik iemand ben die moet voelen dat er vertrouwen is. Ik heb een trainer nodig die me raad geeft. Iemand die me duidelijk zegt wat hij van me verlangt. Dat is hier in Brugge in het verleden ook nooit een probleem geweest. Alleen met Jan Ceulemans liep het contact moeilijker. Hij is iemand die weinig praat en daarom hadden we niet zo’n goede relatie.”


  GEDEGOUTEERD

  De rode kaart die je dit seizoen tegen Germinal Beerschot hebt gekregen, is die het resultaat van de kwalijke reputatie die je ondertussen hebt opgebouwd op dat gebied?

  “Dat denk ik wel. Zeker bij mijn eerste overtreding speel ik de bal. Als je daarna de fout ziet op Salou Ibrahim, die zelfs niet wordt bestraft, dan denk ik inderdaad dat ik mijn reputatie tegen heb. Dat is frustrerend, maar ik ga er mijn speelstijl zeker niet voor veranderen. Zelfs als jeugdspelertje had ik dat agressieve al. Ik ben op dat gebied hoogstens rijper geworden. Ik probeer meer na te denken op het veld en minder impulsief te spelen, maar ik haat verliezen. Ik probeer ook altijd de bal te spelen, nooit de man."

  Toch komt die reputatie natuurlijk ergens vandaan.
  “Er is in het verleden het een en ander gebeurd. Vooral het incident vorig seizoen met Steven Defour heeft me lang achtervolgd. De media hebben die hele zaak ook wat opgeblazen. Het was net alsof ik zijn been had gebroken. Dat was niet zo, een paar dagen later stond hij alweer op het veld."

  Je hebt ook nog een andere reputatie: die van losbol. Vorig seizoen werd je daarom even uit de selectie gezet. Je toenmalige manager Serge Trimpont zei toen: ‘Sinds Degryse en Ferrera weg zijn bij Brugge, gebeuren er rare dingen met Jonathan. Ze willen zijn reputatie kapot maken.’ Wat is daarvan aan?
  “Ik werd toen naar de B-kern verwezen omdat ik zogezegd daags voor een wedstrijd was gaan stappen. Voor mij waren het allemaar leugens. Mensen die houden van la merde vertellen zulke dingen. Ik heb namen in mijn hoofd, maar zeker ben je natuurlijk nooit. Daarom hou ik ze maar voor mezelf. Maar dergelijke verhalen komen zeker niet uit het clubbestuur. Dat bewijst mijn contractverlenging.”
  “De trainer kwam die bewuste wedstrijd naar me toe en zei: ‘Jo, ik heb dat en dat gehoord en daarom speel je niet. Ik ben toen een week naar de B-kern gezet. Maar dat soort zaken daar wil ik niet al te veel meer over spreken. Het interesseert me gewoon niet meer.”

  Trimpont is ondertussen ‘gedegouteerd’ uit het voetbal gestapt. Heeft hij daar met jou over gesproken?
  “De redenen waarom hij het precies heeft gedaan, die heeft hij voor zich gehouden. Maar iedereen heeft momenten in het leven waarin het moeilijk gaat en hij heeft die beslissing genomen. Serge is iemand die ik atlijd geweldig heb gewaardeerd en ik denk dat dat ook omgekeerd het geval is. Hij is ook al van bij het begin van mijn carrière mijn manager.”

  Wie is er nu je manager?
  “Ik heb beslist om zonder manager door te gaan. Mijn vader houdt zich nu een beetje bezig met die zaken. Maar ik heb zopas mijn contract verlengd bij Brugge, dus ik ben op mijn gemak. Ploegen die geïnteresseerd zijn, hebben mijn nummer, die mogen me altijd bellen. De dag dat ik voel dat ik weer een manager nodig heb, kies ik er wel eentje.”

  27-10-2007 om 20:51 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.selectie Club-Genk
   
  Eerste selectie voor van Heerden Coach Mathijssen selecteerde daarnet 20 spelers voor de topper van morgenavond in de Cristal Arena. Daarbij vinden we zowel Clement en Sterchele terug, die beiden twijfelachtig waren. En er is nog meer goed nieuws: Elrio van Heerdenmaakt morgen mogelijks zijn seizoensdebuut. Ook Maertens (foto), Kucera en Salou worden heropgevist. De eerste neemt op het veld wellicht de plaats van de geelgeschorste Klukowski in.

  Selectie: Stijnen, Vermant, Vermeulen, Valgaeren, Englebert, Djokic, Blondel, Verbauwhede, Simaeys, Kucera, Leko, Geraerts, Sterchele, Priske, Maertens, Sonck, Capon, Clement, van Heerden en Salou.

  Niet geselecteerd: Lenaerts, Klukowski (geelgeschorst)

  Geblesseerd/ziek: Daerden, De Mets en Alcaraz

  27-10-2007 om 20:16 geschreven door caroo  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  De voorgeschiedenis van Jonathan Blondel

  Jonathan, zoon van Stéphane Blondel en Kathy Lavens, sluit zich als duiveltje aan bij US Ploegsteert, waar Jean Castrique hem onder z’n hoede had. “Hij speelde hier twee seizoenen en scoorde 253 doelpunten”, weet de huidige schepen van Ploegsteert. “Logisch dat hij vlug de overstap maakte naar de preminiemen van Excelsior Moeskroen”. En het gaat snel, want bij les Hurlus tekent Blondel in 2001 zijn eerste profcontract. “Er was toen al interesse van Rijsel, Lens, Dortmund, Anderlecht en… Club Brugge, maar we kozen bewust voor Moeskroen”, zegt vader Stéphane Blondel.

  Maar Jo wordt nog steeds van nabij gevolgd door enkele buitenlandse clubs en op 11 juli 2002, na amper een handvol wedstrijden in de Belgische competitie, trekt hij naar Tottenham Hotspur, dat zestig miljoen oude Belgische franken veil heeft voor de nauwelijks achttienjarige speler, die volgens insiders een slordige 12.500 euro per maand verdiende bij de Henegouwse club.

  In Tottenham heeft hij het aanvankelijk naar z’n zin. “Hier is vanalles te beleven. De contacten zijn wel veel harder dan in de Belgische competitie, dus moet ik vooral op fysiek vlak nog vorderingen maken. Daarom zit ik bijna dagelijks in het krachthonk”, klinkt het enkele maanden na de aankomst van Jonathan Blondel op White Hart Lane.

  Aan het succesverhaal lijkt geen einde te komen, want bondscoach Aimé Antheunis roept hem nog datzelfde jaar op voor de A-oefeninterland tegen Polen. “Een verrassing. Op zo’n jonge leeftijd mogen debuteren in de nationale ploeg, is slechts weinigen gegeven. Maar ik hoop nu zo snel mogelijk een basisplaats bij Tottenham te versieren.”

  Maar dat lukt niet en een terugkeer naar Moeskroen is plots aan de orde. “Er is inderdaad gesproken”, bevestigt Gino Gylain in oktober 2002. “Onze voorzitter heeft zijn Engelse collega opgebeld toen hij hoorde dat Jonathan niet aan de bak kwam. Wij hopen dat we hem kunnen helpen.” Helaas, er verandert niets. “Niet dat ik absoluut weg wil, maar ik zit momenteel in een moeilijke situatie. Ik geraak niet in de ploeg, dat klopt, maar ik stoor me nog meer aan de mentaliteit. Na de training zoekt iedereen gewoon zijn eigen weg, buiten het veld is er totaal geen contact tussen de spelers.”

  En niet Moeskroen, dat tijdens de winterstop opnieuw naast Blondel grijpt, maar Club Brugge reikt hem uiteindelijk een helpende hand.


  Archief per week
 • 19/11-25/11 2007
 • 12/11-18/11 2007
 • 05/11-11/11 2007
 • 29/10-04/11 2007
 • 22/10-28/10 2007


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!