Leer werken met de Blogosfeer: het forum van Bloggen.be

Dit is een stap voor stap handleiding om je wegwijs te maken op het forum van Bloggen.be (de blogosfeer). Het is niet moeilijk, je moet enkel weten hoe het moet, en dat leest u op deze pagina.

Het forum is te vinden in het menu van Bloggen.be, rechtsboven bij "Blogosfeer". Klik met je linkermuisknop hierop.

Bloggen.be blogosfeer forum

Eenmaal op het forum gekomen, gaan we klikken op de link "Registreer". Deze staat rechtsbovenaan.

blog forum blogosfeer

Nu krijg je een tekst te zien. Lees deze tekst eens door. Dit zijn de regels en voorwaarden om te mogen registreren. Deze zijn standaard en zijn voor gewone mensen niets speciaals. Indien u akkoord bent, klik dan op de link onderaan "Ik stem toe...".

blog forum bloggen.be

Je krijgt nu een ander scherm te zien. Dit is een scherm waar allerlei gegevens moeten worden ingevuld. Deze gegevens zijn nodig om te weten wie je bent.

Vul als eerste een gebruikersnaam in. Dit kan je eigen naam zijn, maar dit mag ook een 'schuilnaam' zijn. Wat je kiest is persoonlijk, sommige mensen willen anoniem blijven, anderen komen uit wat ze zeggen en steken zich niet weg achter een schuilnaam.

Vul nu uw e-mail adres in. Dit is nodig voor als u uw wachtwoord vergeten bent, u te verwittigen indien er berichten zijn, enz. Kijk het goed na dat er geen typfout instaat.

Vul ook een paswoord in. Dit is een reeks getallen of cijfers die u alleen kent. Dit kan een woord zijn, een cijfercombinatie, of beide samen. De bedoeling hiervan is dat u dit zelf goed onthoud, maar dat anderen niet kunnen raden wat u gebruikt. Aan de hand van dit paswoord zal de computer van Bloggen.be achteraf weten dat ù het bent, en niemand anders. Het paswoord moet je 2 keer invullen, dit omdat je niet kan zien wat je invult (er verschijnen sterretjes). Als je het twee keer na elkaar ingeeft, veronderstellen we dat je de eerste keer geen typfout hebt gemaakt.

Verder worden er nog een aantal gegevens gevraagd. Deze zijn niet verplicht in te vullen. Het gaat over ICQ, AIM, enz. als dit u niets zegt, vul dan niets in.

Er wordt ook gevraagd naar Website. Dit kan bijvoorbeeld het adres van uw blog bij Bloggen.be zijn!
Uw woonplaats wordt ook gevraagd, het is niet verplicht in te vullen, maar wel handig voor anderen dat ze ongeveer weten waar je vandaan komt. Verder ook nog het beroep en interesses is steeds leuk voor de anderen om te kijken wat voor iemand je bent, maar ook dit is niet verplicht.

Er staat nu ook nog "Onderschrift". Als je in de toekomst een berichtje gaat plaatsen, zal er bij élke berichtje onderaan je onderschrift komen. Dit kan bv. je lijfspreuk zijn, je naam, of iets anders. Je hoeft je hier nu niet teveel van aan te trekken, het is zo dat dit niet verplicht is, en bovendien achteraf toch nog te wijzigen is.

Vervolgens krijg je de voorkeuren te zien. Laat deze maar staan, standaard staan deze correct. Het is nuttig deze te wijzigen indien u niet in België of Nederland woont (ander tijdzone), een andere taal wenst (Engels),... Klik maar op OK, deze toets staan onderaan de pagina.

Je krijgt nu een pagina te zien die bevestigd dat je correct bent ingeschreven.

Je krijgt nu ook een e-mail ter bevestiging dat je goed bent ingeschreven, alsook nog even de gebruikersnaam en wachtwoord herhaald, zodat als u die toch in de toekomst zou vergeten, dat u het nog kan terugvinden.

Klik op de bevestigingspagina op de "klik hier om terug te keren naar de Hoofdpagina".

Druk nu rechtsboven op "Inloggen".

Dit was hetgene wat we eenmalig moeten doen. Wat nu komt, is het gebruik zelf van het forum en zal je uiteraard meer nodig hebben. Het scherm wat je nu ziet is hetzelfde scherm als dat we daarstraks hebben geklikt op "Registreer". Deze pagina zal je steeds zien als je naar het forum surft.

Nu gaan we de gebruikersnaam en wachtwoord ingeven zoals we zonet hebben ingegeven. Druk ook op het lege vakje achter "log me automatisch in bij elk bezoek" indien je niet steeds opnieuw wilt je gebruikersnaam en wachtwoord in te geven. Druk vervolgens op "Inloggen".

Zo, nu ben je ingeschreven en ingelogd. Nu kunnen we echt gaan beginnen.

 

Je ziet allerlei informatie staan op het scherm. Je ziet "Algemene vragen", "Technische problemen" , enz. Dit zijn de verschillende forums. Telkens met een centraal thema. Onder de titel zie je in het zwart kort iets staan dat uitlegt over het betreffende forum. In elk forum kunnen dan allerlei onderwerpen worden aangehaald, waar op hun beurt telkens kan worden geantwoord.

Als je bijvoorbeeld op "algemene vragen" klikt met je linkermuisknop, krijg je een nieuw scherm, zoals hieronder.

Nu zie je dus alle onderwerpen die staan in het forum "Algemene vragen". Je ziet de titels staan van de onderwerpen die anderen hebben ingegeven.

Wil je het bericht lezen, dan klik je op de titel met je linkermuisknop.

Wil je zelf een nieuw onderwerp starten, dan klik je op "Nieuw onderwerp" met je linkermuisknop.

Lees je een bestaand onderwerp en je wil iets antwoorden op dat éne onderwerp (en dus geen nieuw onderwerp starten), dan klik je op "Nieuw antwoord" bovenaan met je linkermuisknop.

Kort samenvatten hoe het in elkaar zit. We hebben dus hét forum van Bloggen.be. Hierin staan verschillende forums, met een bepaald thema. Dit kunnen thema's zijn als algemene vragen, ideeën,.... Deze structuur ligt min of meer vast en kan enkel gewijzigd worden door de mensen van Bloggen.be zelf. Het kan gebeuren dat een nieuw thema erbij komt indien er vraag naar is. In zo'n forum staan allemaal onderwerpen, die geplaatst worden door de bezoekers zelf. En in zo'n onderwerp heb je allemaal berichtjes. Het allereerste berichtje is het berichtje van de persoon die het onderwerp heeft aangemaakt. Daaronder zie je alle antwoorden en berichten van de andere bezoekers, alsook eventueel antwoorden van de maker van het onderwerpje.

 

 

Als je een nieuw onderwerp of antwoord ingeeft, geef je als eerste een titel op. (dit is verplicht bij een nieuw onderwerp, niet bij een antwoord).
In het grote vak vullen we ons berichtje in.

Vervolgens klikken we op de knop OK.

Nu krijgen we een scherm te zien ter bevestiging dat ons berichtje goed is ingegeven. Om het ingegeven berichtje te bekijken, klik je op de "klik hier om je bericht te bekijken", ofwel wacht je eventjes, dan zal hij automatisch naar het berichtje springen.

Nu zien we het berichtje staan. Ook àlle andere bezoekers van Bloggen;be kunnen het nu zien staan!

Zo, dit was het. Je kan nu surfen naar de verschillende forums, je kan de onderwerpen bekijken, de berichten lezen, je kan antwoordjes insturen en je kan zelf ook onderwerpen aanmaken.

Er is verder nog veel meer mogelijk. Zoals je gegevens aanpassen (e-mail adres, onderschrift,...), je kan ook privé berichtjes sturen naar andere gebruikers, je kan opmaak gebruiken in je berichtjes, je kan berichten zoeken, enz. Dit kan je zelf uitproberen, je hebt nu de basiskennis.

Het blogosfeer forum van Bloggen.be is gemaakt om met elkaar te communiceren. Je kan aan elkaar vragen stellen. Bovendien kunnen alle andere mensen de vragen ook lezen, zodat ze kunnen antwoorden indien ze het weten; maar ook kunnen anderen de antwoorden lezen, zodat iedereen er slimmer bij wordt. Maar uiteraard ook discussies zijn zeer mogelijk op het forum.

Veel plezier op de Blogosfeer van Bloggen.be!

 


© 2005-2024 Bloggen.be | Blog | Helpdesk | Contact
Je eigen website blog snel, gebruiksvriendelijk en gratis! Op Bloggen.be natuurlijk!