BIRDY Products
Inhoud blog
 • Pre-, Pro- of Antibiotica
 • René Vrebos - Meerbeek
 • omega olie met of zonder schapenvet ?
 • Johnny Franken
 • Colostrum
  Zoeken in blog

  Foto
  Mijn favorieten
 • Pitts
 • Duivengazet
 • duiven.net
 • Tauben.net
 • Pigeonsport.net
 • Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  GEZONDHEID ... de basis van prestaties
  03-02-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pre-, Pro- of Antibiotica
  Net als omega vetzuren, kijk maar naar onze hoogwaardige omega 3 olie (birdy-super oil) dewelke bij steeds meer en meer mensen in de smaak valt is ook prebiotica en probiotica een echte hype. Het is zelfs zo dat heel veel mensen denken als het woord probioticum voorkomt het altijd goed is.  Waar zit nu juist het verschil tussen probiotica en prebiotica !

  Probiotica zijn gewoonweg GOEDE darmbacteriën, welke in voldoende mate aanwezig zijn bij een gezonde darmflora. Deze kunnen ook extra voorzien worden door voedingssupplementen of ook wel bijprodukten genaamd.  De probiotica supplementen kunnen bestaan uit 1 bacterie, meerdere bacteriën of meerdere stammen van 1 bacteriesoort. Probiotica welke bestaan uit meerdere bacteriën genieten de voorkeur. Dankzij hun synergetische werking wordt een goede werking van de darmflora sterk bevorderd.
  Pro-biotica produkten zijn duur. Dit is nu eenmaal geweten. Alleen is het niet makkelijk de goede van de mindergoede te onderscheiden.

  Naast de goede darmbacteriën (probiotica) heeft men ook vastgesteld dat de voedingsstoffen voor deze goede bacterien in voldoende hoge mate aanwezig moet zijn in de darm. Zonder deze voedingsstoffen staan de bacterien nergens, beschouw het als het plaatsen van een stuur in een wagen waar nog geen wielen onder staan. Deze voedingsstoffen worden prebiotica genoemd. Misschien wel één van de belangrijkste voedingsstoffen is FOS oftewel Fructo Oligo Sachariden. Het nut van FOS kon u al lezen in een voorgaand artikel over colostrum (biestmelk).

  Colostrum is dus zowel een prebiotica als probioticum, welk bijdraagt aan een goede en gezonde darmflora. Daarnaast verhoogt het ook de immuniteit bij onze duiven en ondersteunt het het lichaam. Uit tal van medische studies is gebleken dat de gezondheid van de duiven er sterk op vooruitgaat door op regelmatige basis colostrum te verstrekken. Hieruit is birdy-total protect ontstaan. Liefhebbers dewelke birdy-total protect in combinatie met birdy-super oil aan hun opgroeiende jongen geven, merken dat de jongen geen dipje meer krijgen bij het afzetten, dankzij hun grotere weerstand. Het mest in en rond de schotels is duidelijk beter. Het probleem van spuiters in het nest kan men hierdoor vaak voor blijven. Mocht het alleen met birdy-total protect toch niet lukken kan toediening van birdy-health en birdy-sil plus via het drinkwater het probleem snel verhelpen.
  Mochten de jongen toch verzwakt zijn, kan men elektrolyten toedienen. Deze zorgen voor een snelle recuperatie en in combinatie met aminozuren zijn de jongen er weer snel bovenop. Dikwijls worden elektrolyten en aminozuren als aparte produkten verkocht. Dankzij birdy-total recup hebt u de 2 in 1 poeder gecombineerd, welk een stuk goedkoper uitkomt. Ook het resultaat is sneller zichtbaar ! Gebruik slechts 1 koffielepel op 1 liter drinkwater.

  Over Antibiotica weet en gebruikt de hedendaagse duivenmelker misschien wel te veel. Antibiotica zorgt er niet alleen voor dat de ziekmakende bacteriën afsterven maar ook de darmflora aangetast wordt. Net daarom dat het herstel van de darmflora dikwijls gepaard gaat met het gebruik van pre- en probiotica (colostrum is hier dus PERFECT !). Het gebruik van antibiotica kan een dalende forme teweegbrengen, welk ten allen tijde moet vermeden worden. Prestaties blijven in onze sport toch nog altijd van het grootste belang !

  Onderschat een goede werking van de darm niet ! Dankzij een goede darmflora bevordert u de immuniteit en het afweersysteem van uw duiven met meer dan de helft 


  03-02-2008, 12:54 Geschreven door BIRDY Products Team  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
  12-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.René Vrebos - Meerbeek
  Volgens René heeft birdy 2 grote voordelen. Het is makkelijk en goedkoop. Hij maakt voornamelijk gebruik van birdy-health en birdy-sil plus druppels. De health zort ervoor dat men steeds over propere drinkwaterpotten beschikt en het grote voordeel van de sil plus is dat het de natuurlijke weerstand versterkt.

  Tijdens de kweek periode start René 10 dagen voor het koppelen met birdy-super oil en kweek vitaminen oftewel birdy-TOP breed gegeven.
  Eens de duiven in de nest liggen, wordt er aan de duiven extra colostrum (=biestmelk) toegediend onder de vorm van birdy-total protect.
  Ook de pas gespeende jongen krijgen colostrum in poedervorm.

  Het ganse artikel kan u nalezen in het kerstnummer van Het duivenblad Jaargang 2 nummer 40.

  Veel leesplezier !

  12-01-2008, 18:38 Geschreven door BIRDY Products Team  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.omega olie met of zonder schapenvet ?
  Er wordt heel veel geschreven over omega olie, welke is nu wel goed en dewelke iets minder.
  Welke olie heeft nu de juiste verhouding ?
  Een eerder gepubliceerd artikel vermeldde reeds dat de verhouding minimum 4-1-1 moet zijn dwz dat de verhouding van omega 3 tov omega 6 en omega 9 minstens 4x hoger moet zijn.

  Een omega olie in combinatie met schapenvet haalt deze verhouding zelden of nooit. Schapenvet bevat namelijk dierlijke VERZADIGDE vetten terwijl omega 3-6-9 ONverzadigde vetten bevat. Hiermee heb je al meteen het antwoord. Het is dan ook triest dat dit als omega olie verkocht wordt
  Het is dus aan te raden een natuurlijke plantaardige olie te gebruiken met de juiste verhouding. De birdy-super oil is er zo eentje. birdy-super oil is gemaakt van koudgeperstte natuurlijke vlaszaadolie. de birdy-super oil bevat méér dan 70% omega 3 en slechts 11% omega 6 en 10% omega 9 waarmee hij met kop en schouders boven alle anderen uitsteekt en een verhouding haalt van maar liefst 6-1-1. Tijdens de kweek is het gebruik van goede omega olie dagelijks aan te raden, tijdens het vluchtseizoen en de rui 2 tot 3x per week.

  Ook Eddy Noël schreef hierover een interessant artikel, klik op onderstaande link om het artikel te lezen :

  http://www.duivensites.nl/default.asp?ContentId=1877&LanguageId=31&CategoryId=-1&NewsId=52574

  Bestellen van deze geweldige olie kan via onze verdelers of via onze website : http://www.birdy-products.com/?content=bestellen

  Wenst u meer informatie te ontvangen kan u steeds onze gratis infofolder boordevol tips en handige schema's aanvragen : http://www.birdy-products.com/?content=contact

  12-01-2008, 17:32 Geschreven door BIRDY Products Team  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Johnny Franken
  De keizer van  het samenspel Bocholt-Bree (Johnny Franken) zweert bij het gebruik van de birdy produkten

  Hij beschouwt het begeleidend boekje zowat als zijn bijbel: “Het schema voor kweek en vluchten is ideaal in combinatie met Vanrobaeys duivenvoeders. Sinds ik Birdy-health en -sil plus gebruik, heb ik veel minder last van tricho. De duiven zijn veel speelser geworden en trainen veel beter”.

  Het volledige artikel kan u nalezen op de website van Pitts door op onderstaande link te klikken
  http://www.pitts.be/index.asp?par=f_articles.detail&ID=443

  Hopelijk hebt u een even sterk seizoen als Johnny !
  Alvast veel succes in 2008 vanwege het ganse birdy team !

  12-01-2008, 17:02 Geschreven door BIRDY Products Team  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  11-01-2008
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Colostrum
  Colostrum ook wel biestmelk genoemd, is de melk die gedurende de 3 eerste dagen door bv schapen, runderen, ... afgescheiden wordt om hun jongen te zogen. Colostrum bevat talrijke stoffen die de immuniteit verhogen. Niet alleen de jongen van schapen en ruderen maar ook van duiven missen in hun eerste levensuren (voor duiven levensweken) de levensnoodzakelijke afweerstoffen. Het nut van colostrum oftewel biestmelk blijft stijgen alsook het gebruik ervan. Niet te verwondereen dat dit produkt ook regelmatig terugkomt in babypoeder !

  Biestmelk kan op 2 verschillende manieren tot poeder gevormd worden De meest voorkomende, goedkoopste maar minst goede is door verhitting. Spijtig genoeg zorgt het hitteproces dat heel veel antistoffen afgebroken worden en de poeder van kwalitatief lage kwaliteit is.

  Door biestmelk in te vriezen en onder hoge druk te plaatsen kan men ook colostrum in poedervorm verkrijgen. Deze manier is duurder maar alle goede eigenschappen van colostrum blijven behouden. Net op deze laatste manier wordt birdy-total protect ontwikkeld. Het regelmatig toedienen van deze poeder helpt op een natuurlijke manier het afweersysteem en de weerstand op te bouwen. Hierdoor verkleint de kans op ziektes drastisch en de duiven worden krachtiger, vitaler en levenslustiger.

  Enkele malen per week colostrum oftewel birdy-total protect over het voer en uw duiven blijven een stuk gezonder op een 100% biologische manier.

  Meer info ?  http://www.birdy-products.com/?content=contact

  Bestellen kan via onze verdelers of via onze website : http://www.birdy-products.com/?content=bestellen

  11-01-2008, 22:07 Geschreven door BIRDY Products Team  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de kweek onder de loep

  Een goede start

   

   Voor de meeste liefhebbers komt er een mooie tijd aan namelijk het kweken. Ook een tijd van gezonde stress, selectief zijn , koppelen, herkoppelen en vooral goede hoop zijn de basis van  een nieuw schitterend seizoen. Tijdens de rui is het toedienen van rui-vitamines zoals biochol, sedochol of vitachol een broodnodige surplus om de vogeltjes klaar te maken voor een goede kweek. Daarnaast is ook het zuiveren van het hok een absolute must. Velen doen dit door het gebruik van “smoke bombs” oftewel uitroken van het hok, anderen gebruiken dan weer de hogedruk reiniger. Een nieuwere, minder tijdrovende en toch efficiënte aanpak is het gebruik van birdy-loft spray. Herhaaldelijk gebruik van deze spray doodt systematisch alle bacteriën en virussen op het hok en gaat zo verspreiding van diverse ziektes tegen.

    

  Vitamines en essentiële vetzuren

   

   Voor het bevorderen van de vruchtbaarheid en een goede kweek beschouwt men vitamine A als belangrijkste bron. Ook D3 en vitamine E zijn belangrijk. Vit E werkt als anti-oxidant en zorgt voor een goede stofwisseling. Vit D3 echter bevordert de opname van calcium toch niet onbelangrijk voor het vormen van een sterke eischaal. Voor het verstevigen van de botten, pezen en gewrichten van de jongen kan men silicium via het drinkwater toevoegen. Silicium zorgt voor collageenvorming en ondersteunt de spieren.

  Naast deze essentiële vitamines en mineralen spreekt men alsmaar vaker over essentiële vetzuren. (zie het nut van omega olie)


    

  Voeding en voedingssupplementen

   

  Naarmate de kweekperiode dichter komt is het gebruik van kwaliteitsvoeding des te belangrijker. Diverse mengelingen op de markt bevatten te weinig mineralen, essentiële vetzuren en aminozuren, vitamines, proteïnen en sporen elementen. Hier ligt dan ook de oorsprong van aanvullende voedingssupplementen. Uit het ruime gamma is het moeilijk kiezen, dikwijls speelt de prijs een bepalende factor in plaats van de kwaliteit van de producten. Van heel veel producten kan je wel de samenstelling terugvinden maar zelden de toegepaste waarden. Dit maakt het controleren van de kwaliteit en de correcte werking ervan uiterst moeilijk. Het maken van een keuze tussen vloeibare voedingssupplementen met opname via het drinkwater of in poeder vorm is vrij gemakkelijk. Een supplement in poedervorm welk op het eten geplakt wordt met bv een omega olie, zal veel beter en sneller opgenomen worden dan een vloeibare vorm in het drinkwater. In drinkwater toegediende producten worden door verschillende factoren ( licht, lucht, warmte, kwaliteit van water…) na een drietal uren immers stilletjes afgebroken. birdy-TOP breed bevat niet alleen de eerder vermelde mineralen, aminozuren, vitamines en proteïnen in een correcte verhouding maar maakt ook nog melding van een natuurlijke groei factor en F.O.S. De eerste spreekt voor zich : de normale groei cyclus zowel tijdens het spenen als bij het zelfstandig eten wordt versterkt en versneld. In combinatie met F.O.S. zou het absorptievermogen van de darmwand met 200% stijgen. Dit verklaart waarom de vogels sneller en explosiever groeien met minder eten.

   

  Fructo-Oligo-Sachariden of FOS, zijn fermenteerbare voedingsvezels. Hoewel ze onverteerbaar zijn, worden ze snel door de bacteriën in de dikke darm in een gistproces opgenomen, waardoor er kleine vetzuren vrijkomen (vluchtige vetzuren genoemd) die: - de zuurtegraad van de darmen verhogen; - als voedingsstoffen dienen voor het onderhoud en de vernieuwing van de darmcellen -de wand van de dikke darm bedekken.


  FOS worden aangemaakt door een schimmel (Aspergillus nigricans) die daarvoor suiker nodig heeft. De suiker, of sacharose, ontstaat door een verbinding tussen een glucosemolecuul en een fructosemolecuul. De schimmel scheidt een enzym af dat verbindingen met bijkomende fructosemoleculen mogelijk maakt, waardoor FOS ontstaan. Door hun gisting voeden FOS de cellen van de dikke darmwand rechtstreeks. Daarnaast bevorderen ze vooral een specifieke bacteriële flora (Bifidus en Lactobacillen), waarvan de positieve effecten op het spijsverteringskanaal bekend zijn: -ze remmen de groei van de "schadelijke bacteriën" (of ziekteverwekkende bacteriën); -ze bevorderen de vertering en de opname van voedingsstoffen.

   

  Alvast veel succes !

  Vraag vrijblijvend naar onze informatiefolder boordevol tips en handige schema's. U vindt er talrijke informatie over de kweek !!!
  Hoe aanvragen : http://www.birdy-products.com/?content=contact

  11-01-2008, 21:31 Geschreven door BIRDY Products Team  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trichomonose ?

  De officiële naam is trichomonose gallinea; bij de duivenhouders is deze ziekte beter bekend als ’t Geel of trichomonas.

  Trichomonose wordt veroorzaakt door een protozo, een eencellig wezentje ; in vloeistoffen beweegt het zich door middel van een zweepdraadje. Er zijn verschillende stammen van deze Trichomonose in de wereld bekend, één ervan is dodelijk voor iedere duif, andere stammen zijn zo weinig ziektemakend dat wanneer de duif deze Trichomonose in zich draagt,hij daar zeer weinig van merkt. In ons land is het ziektemakend vermogen van de tricho- monasstammen van zeer gering tot ernstig   Het is wel zo door veelvuldig slecht kuren de duiven resistenter worden. De dosis ligt hierdoor al een pak hoger dan enkele jaren geleden. dit mag men gerust onrustwekkend noemen.

  Trichomonose opent perspectieven voor vele andere ziekten = "moeder van andere ziekten". Bij een lichte besmetting ziet men enkel een conditieverlies en een grotere productie van slijm in de keelholte, maar bij erge gevallen zien wij gele, kaasachtige gezwellen in de keelholte met soms sterfte tot gevolg.

  Bij jonge duiven in het nest kan deze Trichomonas ook navelinfecties veroorzaken met een onomkeerbare aantasting van de lever tot gevolg. In tegenstelling tot coccidiose vormt de duif geen weerstand tegen deze parasiet en zal zelfs bij de geringste infectie radicaal moeten behandeld worden.

  Trichomonose kan op verschillende manieren overgedragen worden :De voornaamste is door het drinken van besmet "gemeenschappelijk" drinkwater maw 1 besmette duif kan een gans hok besmetten. Dit noemt men ook wel kruisbesmetting. Deze kruisbesmetting kan grotendeels vermeden worden door het dagelijks gebruik van birdy-health en birdy-sil plus
  Hou tricho in bedwang op een 100% biologische manier

  11-01-2008, 21:27 Geschreven door BIRDY Products Team  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (9 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een nieuwe telg geboren
  Met deze site is het de bedoeling meer achtergrond informatie te geven met betrekking tot de werking van de birdy produkten bij duiven. Op regelmatige tijdstippen zullen hier reportages, medische artikels of andere verschijnen.

  Ook veelgestelde vragen zullen we hier aan bod laten komen, waarop dan een adequat antwoord zal gegeven worden.
  De produkten worden vanuit een andere hoek benaderd, welk u zal helpen in het dagelijkse gebruik ervan.

  Veel succes

  11-01-2008, 16:39 Geschreven door BIRDY Products Team  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nut van omega olie

  Niet alleen in de duivensport heeft men de mond vol over omega vetzuren, bijna elke fabrikant gebruikt in een (dier)voeder of voedingssupplement ergens het woord omega. Heel veel mensen denken ten onrechte dat vet ongezond is.De ENIGE juiste analyse !!!!.

  Je hebt vet en vetzuren. Sommige zijn inderdaad ongezond en vermelden we onder de noemer (dierlijke) VERzadigde vetzuren, dewelke bij mens en dier doet vervetten. ONverzadigde vetzuren zijn echter wel gezond, ze zijn plantaardig of worden uit vissoorten gehaald. De meest essentiële onverzadigde vetzuren zijn omega 3, omega 6 en omega 9. Beschouw ze dan ook als dagelijkse bron van energie in de stofwisseling.

   

  Omega 3-6-9

  Omega 3 wordt dus beschouwd als DE meest essentiële van de 3.

  Enkel omega 3, 6 en 9 zijn essentieel, het lichaam heeft ze nodig om goed te kunnen functioneren.

   

  Maar, omega 9 en  omega 6 zijn in méér dan voldoende mate terug te vinden in het dagelijkse duivenvoer. Een goede omega (olie) mix beperkt deze 2 vetzuren dan ook tot het minimum. De ideale verhouding van deze vetzuren zou minimum 4-1-1 moeten zijn !!

   

  Wist je dat omega 3 vetzuren ontstekingsremmend werken en een teveel aan omega 6 net die onstekingsreacties in de hand werken?

   

  De stammolecule alfa-linoleenzuur ( omega 3 ) kan NIET door het lichaam aangemaakt worden en dient opgenomen te worden via voeding of voedingssupplement (omega olie).

  Het lichaam zet alfa-linoleenzuur wel om in EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (dicosahexaeenzuur) maar deze omzetting gebeurt zo traag en moeizaam dat het rechtstreeks toedienen van EPA en DHA geen overbodige luxe is.

   

  Het nut van omega olie

  Het gebruik van omega olie bij dier en mens, dus ook bij duiven, is uitermate aan te raden. Alleen moet je dus heel voorzichtig zijn dat er olie wordt toegediend met een juiste verhouding omega vetzuren.

   

  Een goede omega olie zorgt ervoor dat de hersenactiviteit gestimuleerd wordt. Diverse studies hebben aangetoond dat jongen welke omega olie vanaf het begin toegediend kregen slimmer waren dan deze welke geen omega olie toegediend kregen. Wanneer nadien gestart werd met toediening had dit nog steeds een positief effect maar de opgelopen achterstand werd niet meer ingehaald. Door toediening van omega olie verkleint de kans op ontstekingen sterk. De bloeddoorstroming naar hart en bloedvaten wordt eveneens bevorderd.

  Omega 3 zal ook een direct effect uitoefenen op het immuunsysteem. Het zal dan ook een betere bescherming bieden tegen virusinfecties.

   

  Rekening houdend met bovenstaande is het van belang dat de olie rijk is aan omega 3 en arm aan omega 6 en omega 9. Ga er maar vanuit dat omega olie waar de omega 3-6-9 verhouding nergens vermeld wordt, meestal de “verkeerde verhouding” heeft EN voor een deel uit dierlijke bron wordt gehaald.. Dikwijls wordt er ook wel een link gemaakt met schapenvet. Schapenvet is hoofdzakelijk dierlijk verzadigd vet en heeft weinig tot niets te maken met onverzadigde omega vetzuren ( met nog een verhoogde kans op PCB’s ).Herinner u maar de dioxinekwestie van enkele jaren geleden !! Nogmaals VERzadigde vetzuren zijn totaal niet essentieel en tevens ongezond.

  Wanneer u birdy-super oil gebruikt, gebruikt u gewoonweg de olie met de beste omega verhouding op de markt !
  Probeer hem uit en u merkt het verschil ... bestellen kan via onze website of via onze verdelers

  http://www.birdy-products.com/?content=bestellen

  11-01-2008, 00:00 Geschreven door BIRDY Products Team  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (28 Stemmen)
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Foto

  Foto

  Foto

  Blog als favoriet !

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Een interessant adres?

  Foto


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!