Met een fiere glimlach ontvangt Marc mij in zijn brouwerij/proeflokaal/winkel.... ik laat hem nog rustig van zijn maaltijd genieten, dat geeft mij ondertussen de kans om zijn gamma van bieren van dichterbij te bekijken. Het is meteen duidelijk dat Marc duidelijk weet in welke richting hij naartoe wil. Zijn aanbod aan aperitiefbieren is ronduit indrukwekkend. Zonder afbreuk te doen aan smaak en kwaliteit lukt het hem om jaarlijks in stijgende lijn te werken. Ook probeert hij samenwerkingen aan te gaan met andere locale fabrikanten als ik ze al zo mag noemen zoals bvb. de" Ferme Framboos" met verse frambozen uit Sint-Agatha-Rode. (www.fermeframboos.be) of zijn" Gulden Delle" die een heerlijk zuur-zoet balans heeft door de toevoeging van zelfgemaakte vlierbloesemsiroop. De vlier "Brut" is dan weer een ideaal alternatief voor de fles cava of champagne, dit bekomt hij door de hergisting met champagnegist te laten gebeuren.
Voor mij persoonlijk was het een echte speeltuin om in te mogen rondlopen. Top. Een origineel en prachtig concept waar ik persoonlijk nog vaak van ga genieten
Het is mooi om mensen met zo'n gedrevenheid en passie te mogen ontmoeten......
Vandaag bracht een bezoek aan brouwerij Danny mij tot in Erpe-Mere of was het nu Mere.......? Een kleine artisanale brouwerij waar Danny de Kwibus tot leven laat komen. Begonnen in 2008 met zijn "echte brouwerij", bouwt hij ondertussen zijn litertjes gestaag op...Terecht want de blonde Kwibus die ik gedronken heb verdient dit. Deze blonde met 2de gisting in de fles heeft een prachtig boeket en een afdronk die niet moet onderdoen voor andere topbieren.
Danny is een handige harry, van zelfgemaakte brouwtanks over verwarmingscel tot bierbakken....niets laat hij aan het toeval over en dit tot in het detail....daarnaast vult Danny zijn dagen met zijn eigen zaak als ramenwasser...wanneer slaap jij eigenlijk....
Je kan alleen maar respect opbrengen voor zo'n passie en wil om er voor te gaan...je Kwibus zal het maken Danny, veel succes
Ben ik een goeie schrijver, neen! Ben ik een filosoof, neen! Ben ik een bierliefhebber,jaaaaa! Bestaan er filosofische bieren,oooo jaaaa en morgen begint mijn zoektocht. De reis de ik zal maken, deels functioneel, deels uit liefde voor het vak zal me ongetwijfeld naar afgelegen plaatsen brengen, naar plekken waar de geur van gistend bier mijn neusgaten zal vullen, waar de inzet en de liefde voor het product groter is dan waar ook. Hopelijk reis je met me mee en leren we prachtige nieuwe bieren.