Hopelijk genieten jullie van de reportage's op deze blog,indien er vragen zijn kan je deze gerust stellen via e- mail bedankt voor het bezoekje vriendelijke groetjes Goethals Bianca
Gezellige cafétjes met een grote keuze aan Belgische streekbieren
Ons bier vooraadje
Op deze site maakt de gemeente Bredene wat reclame over de blog, waarvoor onze dank.
Goddelijke drank
19-02-2012
Den Casteleyn
Gisteren hadden we afgesproken met Frank Casteleyn die als hobby geeft mini ezels kweken en het brouwen van zijn eigen Sint-Elooi bier.Hij haalde zijn inspiratie uit boeken en schuimde het internet af.Zo schafte hij een kleine brouwkettel aan bij Brouwland.Het bier smaakt heerlijk,ook aan de afwerking werd gedacht.De flessen met oude Snellegemse etiketten die oorspronkelijk een vaandel was die hij wat geeft bijgewerkt steken in houten bakjes.Hij heeft ook een eigen kruikje bedacht voor dit bier met als opschrift Den Casteleyn.Ik heb van elk een biertje mee gekregen van Frank en een kruikje,daarvoor hartelijk dank en deze namiddag op een familie feestje zullen wij de biertjes degusteren.Uiteraard volg er nog een reportage op deze blog.Wat me opviel in de tuin van Frank waren de prachtige metalen kunstwerken.frank vertelde me dat de kunstwerken werden gemaakt door een vriend die ook in snellegem woont.Dus hebben men ogen en men smaakpupillen niets te kort gekregen van al dat mooi en lekkers.
Stal "den TIJL" is gelegen te Snellegem , oase van rust en groen, gemeente Jabbeke. Mini ezels zijn een passie voor ons, vooral geplekte zijn een uitdaging om de mooie verschillende kleuren. Onze KIDS zijn zo lief, vriendelijk ook zéér aanhankelijk vanaf de dag dat ze geboren zijn.Onze mini ezels worden bij de geboorte bijgestaan en nagezien door een gespecialiseerde veearts en om de 2 maanden ontwormd, hoeven gekuist , getrimd en vaccinaties indien nodig. Ze zijn allemaal gechipt voor identificatie doeleinden, hebben stamboom en een BEV paspoort.In ons fokprogramma , streven wij ernaar om een mooi model (conformation zoals onze USA vrienden zo mooi kunnen zeggen) een grote bevleesdheid, alsmede streven naar kleine maten en in verscheidenheid van kleuren. Onze kweekhengst komt uit Texas, geplekte merries uit Nebraska, alsook merries van de gekende Benson ranch, zelfs een super merrie "ons bolletje" van bij de topranch in Canada, Sharon Cooke.
Het materiaal voor mijn scheppingen zoek ik bij sloperijen en
metaalbedrijven, boerderijen enz.Wat ooit als een hobby begon, groeide uit tot echte kunst.
Met het creëren van mijn kunstwerken probeer ik de mensen aan te tonen dat
men het afgedankte, harde, koude ijzer toch nog een tweede leven kan geven. Iets
nieuws met een warme uitstraling.Het liefst maak ik allerlei dieren, niet naar de werkelijkheid maar wel
onmiddellijk herkenbaar. Dit wordt bereikt door de verhoudingen juist weer te
geven en typerende kenmerken naar voren te brengen.Verder vind ik het belangrijk dat ook te zien is van welke voorwerpen mijn
creaties zijn gemaakt. Daarom worden de ijzeren uitgangsmaterialen niet of
nauwelijks bewerkt.Alle materialen worden ontvet en gekuist om ze dan gesorteerd te bewaren.De creaties worden meestal in de tuin geplaatst. Daar vinden ze hun plaats
het best, want de kleur van ijzer vormt een harmonie met de natuurlijke
omgeving. Het mooist komen ze tot uiting wanneer ze bijna opgaan in het groen,
als een verrassing tussen de beplanting.
Soms is het moeilijk afstand te doen van mijn werken, maar anderzijds voel ik
mij gelukkig als de klant tevreden is en mijn werk precies weet te plaatsen in
zijn tuin.De sculpturen worden gekocht door een breed publiek, zowel echte
kunstliefhebbers als mensen die iets moois voor hun tuin zoeken. Ik begrijp wel
waarom mijn werk zovelen aanspreekt.Het hergebruik van voorwerpen past in deze tijd en de dieren hebben dezelfde
uitstraling als echte dieren. Ze zijn heel indrukwekkend en vaak zelfs een
beetje griezelig, maar dan ook weer grappig en ontwapenend.
Zondag proefden we een biertje uit Italie dat ik gekregen had van Gianni als hij hier op bezoek was,Het biertje met de naam Oca giuliva is een rood biertje met een alcoholgehalte van 5,6% en is gebrouwen en gebotteld in Real Beer di Franco Fratoni in Firenze.Er werd Cascade hop gebruikt en is niet gepastoriseerd.Door de cascade hop smaakte die ook wel erg hoppig.Als ik in september voor villaggio della birra in Toscane ben ga ik er zeker op bezoek,ik ben nogal redelijk verzot op de hele mooie etiketten op de flessen,ik vind ze super.En wil er ook wel de overige biertjes wel proeven want ik vind na één biertje van deze brouwerij proeven dat het smaakt naar meer........ Gianni...grazie per guesta deliziona birra xxx
Op zaterdag 4 en Zondag 5 februari kwamen er maar liefst 15OOO bierliefhebbers en toeristen van een 30 tal nationaliteiten proeven van de bieren die doorging in de stadshallen,het was er op de kopen lopen.Naar mijn weten was het wat te druk voor z'on massa mensen.Met het festivalboekje kon je er de weg vinden naar een de brouwerijstandjes maar zoals ik al vermelde het was er moeilijk te geraken door de grote opkomst.Al bij al kon je er weer lekkere biertjes proeven van o.a Slaapmutsje,Het Anker,St Bernardus en te veel om op te noemen.Op naar volgend jaar zou ik zeggen..... http://www.babbierproevers.be/
Op 4 februari s'middags had ik afgesproken met mijn vriedin Anniq en haar ventje Daniel om samen wat te eten en natuurlijk al een Italiaans biertje te komen proeven voor we richting Brugge naar BAB trokken.Het biertje dat we proefden was een redelijk bitter bier genaamd AREA 51 met een alcoholgehalte van 5% en is gebrouwen door Birrificio Artigianale FREE LIONS www.freelionsbeer.it
Op 3 februari was het zover,Gianni en zijn vrienden kwamen op bezoek.Doordat de brouwerijstraat niet te vinden was met de GPS hadden we in de namiddag een bordje in de straat gehangen om hen de weg te wijzen en een welkom te wensen.Doordat er plots een hevige sneeuwval was hebben mijn vrienden er 5 uur over gedaan om er te geraken vanuit Charleroi.Nadat ze er waren zijn we samen naar De Bistronoom geweest (zie vorige reportage)om daarna een lekker warm bed te geven na deze vermoeiende dag.Na het ontbijt zijn men vrienden al richting Brugge getrokken om te genieten van hun 2 daagse bezoek.Na de middag zijn Bart en ik met onze vrienden ook richting Brugge getrokken om hen te vergezellen op het Brugs bierfestival.
Naar aanleiding van het Brugs bierfestival hadden Gianni en ik afgesproken om eens lekker te gaan eten in De Bistronoom.Hij ging voor hem en z'n vrienden een hotelletje boeken in Brugge maar ik had een beter idee!!! Ik had hem voorgesteld om bij mij te logeren samen met zijn vrienden.Ik had namelijk ook bij hem gelogeert met mijn vriendin in het voorjaar en wilde wat terug doen.Wij waren daar zo goed in de watten gelegt dat ik vond dat het nu eens mijn beurt was.En zo konden we ook het ganse weekend samen doorbrengen.Vrijdag met wat vertraging door de hevige sneeuwval zijn we samen naar De Bistronoom getrokken waar we hartelijk zijn ontvangen door Cristof en Stefanie.Waar we een heerlijk biermenu met bijpassende bieren hebben mogen verorberen.