Inhoud blog
  • DE HOUDBAARHEIDSDATUM : SLECHT 33% KENT HET VERSCHIL
  • COL-MUTS BREIEN IN PATENTSTEEK
  • WEEK VAN HET BOS
    Categorieën
  • BEAUTYFUL (0)
  • ECO (1)
  • HAPPY (0)
  • HEALTHY (1)
  • NATURE (1)
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Betterlife
    Happy, Healthy, Beautiful and Eco life
    11-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE HOUDBAARHEIDSDATUM : SLECHT 33% KENT HET VERSCHIL
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uit de voedselconsumptiepeiling 2014-2015 blijkt dat slechts 33% van de consumenten het verschil kent tussen de minimale houdbaarheidsdatum en de uiterste consumptiedatum.
    Daarom nog even het verschil.
    Producten die men lange tijd kan bewaren worden gemerkt met "ten minste houdbaar tot". Producten die snel bederven worden aangeduid met " te gebruiken tot".

    Ten minste houdbaar tot :
    Dit wordt dus gebruikt om producten met een lange bewaartijd te benoemen (vb pasta, rijst, koeken, droge voeding,...) Er is geen gezondheidsrisico indien dit product nog gebruikt wordt na het overschrijden van deze datum. De datum geeft enkel een aanduiding dat de kwaliteit en  eigenschappen van het product tot dan gegarandeerd worden door de fabrikant mits correcte bewaring en zonder beschadigde verpakking. Dus kan je het product na deze datum gerust gebruiken en zelf beslissen of de kwaliteit nog voldoet.

    Te gebruiken tot :
    Deze vermelding wordt gebruikt voor snel bederfelijke producten (vb. verse producten). Er bestaat wel een gezondheidsrisico indien dit product nog gebruikt wordt na het overschrijden van deze datum. Deze producten gebruikt gebruikt men niet meer na het overschrijden van de datum.

    De categorieĆ«n van voedingsmiddelen die het vaakst worden geconsumeerd na de houdbaarheidsdatum die op de verpakking vermeld is zijn yoghurt en platte kaas, en droge voeding zoals bloem, koffie en kruiden. 

    Bron: Voedselconsumptiepeiling 2014-2015 van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

    11-10-2016 om 16:09 geschreven door Sofia  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:HEALTHY
    Tags:houdbaarheidsdatum, ten,minste,houdbaar,tot,te,gebruiken,tot,voedselconsumptiepeiling,consumenten,gezondheidsrisico,producten
    >> Reageer (0)
    10-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.COL-MUTS BREIEN IN PATENTSTEEK
    Wil je onderstaande warme col breien die je ook kan dragen als col-muts ?
    Deze werd gemaakt met 4 bollen Riana Big van Gedifra (bollen aangekocht via ebay aan 2euro/bol normale winkelprijs 5,95 euro/bol) Dus als je een beetje uitkijkt dan je dit super economisch maken.
    Hieronder vind je de beschrijving.
    Alvast veel brei plezier !

    Benodigdheden:
    4 bollen breiwol van 50 gr
    breinaald nr 10

    Steken :
    patentsteek: uitleg :
    1ste naald : 1 kantsteek in ribbelsteek, *1st recht, 1 omslag, 1st averecht afhalen*, herhaal van *,* en eindig met 1 st recht en 1 kantsteen in ribbelsteek
    2de naald : 1 kantsteek in ribbelsteek, * omslag, 1 steek averecht afhalen, brei de volgende steek en de omslag recht samen*, herhaal van *,* en eindig met een omslag, een steek averecht afhalen en 1 kantsteek in ribbelsteek.
    3de naald : 1 kantsteek in ribbelsteek, *brei de volgende steek en de omslag recht samen, omslag, 1st averecht afhalen*, herhaal van *,* en eindig met een steek recht en een omslag samenbreien en 1 kantsteek in ribbelsteek.

    Werkwijze:
    Zet 27 steken op en  brei in patensteek zoals hierboven beschreven tot een lengte van 60 cm. Zet de steken af.  Naai de 2 uiteinden aan elkaar. KLAAR IS KEES !
    TIP : de breedte van de col is 35cm het aantal op te zetten steken kan variĆ«ren volgens de dikte van de gebruikte wol. 







    10-10-2016 om 17:30 geschreven door Sofia  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:ECO
    Tags:col,muts,sjaal,patentsteek,breien,loop,hobby,gedifra,riana,big
    >> Reageer (0)
    07-10-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WEEK VAN HET BOS
    Het is weer zover.
    Van 9 tot 16 oktober kan je de eindeloze sportmogelijkheden ontdekken in onze Vlaamse natuurgebieden en bossen. Tijdens deze week zullen verschillende sportieve activiteiten georganiseerd worden.
    Ben je niet zo sportief aangelegd ? Je kan ook geniet van de stilte, de rust en de talloze paddenstoelen die her en der te vinden zijn.
    Hopelijk zijn de weergoden ons ook goed gezind.
    Meer informatie over de activiteiten vind je op onderstaande site.

    07-10-2016 om 13:40 geschreven door Sofia  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:NATURE
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs