Zwarte kip (6
personen)
Ingrediënten voor de vulling:
150 gram rundergehakt
150 gram garnalen (fijngehakt)
4 teentjes knoflook (fijngesnipperd)
2 eetlepels prei (fijngesneden)
2 eetlepels selderij (fijngesneden)
peper en zout
olie
Ingrediënten voor het bakken:
Zonnebloemolie
Water en bloem voor meelpapje (dient als plakmiddel)
Bereiding:
Rundergehakt samen met de fijngehakte garnalen in wat olie
fruiten.
Dan de gesnipperde knoflook en fijngesneden prei toevoegen en even
mee laten bakken.
Vervolgens de selderij, peper en zout erbij doen, het geheel goed
door elkaar mengen.
Vuur uitdoen en laten afkoelen.
Leg op elk pangsitvelletje een opgehoopte dessertlepel vulling.
Vouw de velletjes in een driehoek dicht en plak ze met het
meelpapje vast. Even aandrukken.
De 2 punten van dit driehoekje links en rechts- vouw je
achterwaarts en plak je weer dicht
met het meelpapje.
In ruim olie bakken en serveren met een chilisaus.
Ingrediënten
1 kg kip of 6 kippenpoten
125 gram boter
4 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal
3 theelepels laos
2 kopjes ketjap manis
2 kopjes water
3 eetlepels tamarinde
3 dikke uien
2 eetlepels bruine
bastaardsuiker
2 builtjes witte rijst
Bereiding
Kip aanbraden.
Alle ingrediënten
toevoegen, BEHALVE de suiker.
1,5 uur laten sudderen.
Vlees van bot afhalen.
Daarna de suiker toevoegen
Serveren met witte rijst
Sambal goreng
boontjes
Ingrediënten
1 kilo sperziebonen
1 scheutje zonnebloemolie
1 bouillonblokje
1 theelepel sambal
2 spaanse pepers
1 ui
3 teentjes knoflook
(gesneden)
3 limoenblaadjes
1 blikje kokosmelk
1 afgestreken theelepel
laos
1 afgestreken theelepel
djahé
1 afgestreken theelepel
bruine suiker
1 glaasje water
Bereiding
Fruit de ui, knoflook,
pepers en de sambal aan in een scheutje zonnebloemolie.
Voeg daarna de kruiden, de
limoenblaadjes en de suiker toe.
Voeg de boontjes toe en
laat op matig vuur garen met een glaasje water.
Als de boontjes al wat
zachter beginnenn te worden, voeg dan de kokosmelk toe.
Laat het geheel zachtjes
pruttelen en schep het af en toe om.
Het gerecht is klaar als
de groente nog een beetje biteis en de smaken goed ingetrokken zijn.
·
Dit
gerecht is ook erg lekker met grof gesneden snijbonen
Sambal
goreng telor
Ingrediënten
6 hardgekookte eieren
1 ui
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel trassi
1 theelepel laos
1 theelepel bruine
basterdsuiker
2 theelepels tomatenpuree
2 eetlepels olie
¼ blok santen
1 blaadje daon salam
1 theelepel citroensap
Zout
Bereiding
Snijd de gepelde ui fijn
en pers het teentje knoflook uit. Pel de hardgekookte eieren.
Wrijf de ui, knoflook,
sambal, trassi, laos, suiker en de tomatenpuree samen fijn.
Verhit de olie in een
pan en fruit hierin, al roerende, de
fijngewreven kruiden gedurende 3 minuten.
Voeg 1,5 deciliter kokend
water toe met de santen, de doan salam, het citroensap en zout naar smaak. Roer
tot de santen gesmolten is.
Voeg de eieren toe en laat
die 10 minuten in de saus stoven.
Neem dan de eieren uit de saus en verwijder
het salamblaadje. Halveer de eieren.
Serveer de eieren in een
schaal en giet de saus erover.
26-01-2014 om 00:00
geschreven door Venlonaer 
|