Foto
Inhoud blog
 • Nieuwsbrief oktober 2007 FF of the Belgian Coast
 • Wandeling te Wingene
 • Bezoek Aichi
 • Programma 2006.
  Zoeken in blog

  Links
 • Friendship Force International
 • Club Brussels-Pajot
 • Brussel
 • Brugge
 • Oostende
 • Gent
 • Antwerpen
 • Vlaanderen
 • Friendship Force Belgian Coast

  20-10-2007
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwsbrief oktober 2007 FF of the Belgian Coast

  Beste vrienden,

   

  Onze derde jaar als actieve club binnen de Friendship Force familie zit er bijna op. Toch hebben we nog één belangrijke activiteit op ons programma. De kerstmarkt te De Haan, waarop we zullen aanwezig zijn, wordt en is een noodzakelijk kwaad.

  We moeten immers een beetje geld in kas zien te hebben om gasten uit alle continenten eenmaal in het jaar te ontvangen. Deze inspanning nemen we er graag bij, want ook de gastgezinnen en actieve leden willen we af en toe iets aanbieden. Aangezien de club niet alleen uit bestuursleden bestaat hopen we dat iedereen zal meehelpen om deze fundraising activiteit te laten slagen.

  Het afgelopen trimester kunnen we zeer geslaagd noemen. De ontvangst van de club uit Trujillo was een meevaller ondanks de taalbarrière. De planning werd heel traag afgewerkt, wat niet belette dat alle hostfamilies tevreden konden terugkijken op een vermoeiende maar aangename week in gezelschap van hun gasten.

  Ons eerste inter-club bezoek aan de club van Biarritz bleek een voltreffer. Zowel de medereizigers als ikzelf genieten nog na van het warme welkom in het Baskenland. Natuurlijk hopen we er een vervolg te breien aan deze ontluikende vriendschap in 2008 wanneer de club uit Biarrtz ons een tegenbezoek brengt.

   

  Alle leden wens ik nu al uit te nodigen om uit te kijken naar 2008.

  Daar wordt druk aan gewerkt… want de eerste grote outbound exchange naar Japan is in volle voorbereiding en inschrijven kan vanaf nu.

   

  Uw voorzitter

  Martin  

   

    

  Inbound exchange: ontvangst van FF La Libertad, Trujillo, Peru: 22 – 29 september

   

  Op die late zaterdagnamiddag tuften Friese begeleiders in gehuurde busjes met daarin onze Peruviaanse gasten de stad Oostende binnen. Hier werden ze door hun gastgezinnen opgewacht met hugs en kisses.

  Zondag startte het overvolle programma. Met behulp van Exel berekende de voorzitter de goedkoopste wijze om onze vrienden de historische steden van Vlaanderen te laten aanschouwen. Reizen met de trein, hierbij railpassen gebruikend, was de oplossing, maar het werd wel iedere dag pasjes wisselen en ruilen. Senioren vormden geen probleem daar we ze na 9 uur lieten afreizen. Eens ter plaatse waren alle hulpmiddelen nodig om hen slenterend het programma te laten afwerken.

  De welkomsparty in Hertsberge na het bezoek aan Gent startte met een kleine vertraging daar de E40 overvol zat met eendagstoeristen en niet alle wegen naar dit pittoresk dorp leiden.

  Gedurende de rest van de week werden andere steden zoals Brugge, Oostende en Brussel bezocht, waarbij voor de middag via gidsen vooral op het culturele en historische aspect werd gewezen, terwijl onze gasten na de lunch de tijd kregen om souvenirtjes in te slaan of devoot kerken te bezoeken.

  Vóór het bezoek aan Oostende kwamen we terecht op het gemeentehuis van De Haan waar de schepen van cultuur ons uitnodigde op een drink met borrelhapje, welke een vervolg kende ten huize van de voorzitter.

   Als afsluiter van de week reed een bus met gids ons rond in de haven van Zeebrugge, waar onze leden Armand en Claudette als introductie de groep een kleine receptie aanboden.

  ’s Avonds was de stemming optimaal om onze nieuwe vrienden tijdens de “farewell-party” in het ‘Koninginnenhof’ uit te zingen onder leiding van Paul Ghijsels.

  We mogen zeker terugblikken op een geslaagde Spaanstalige exchange die we onder leiding van Leona met behulp van hosts, dayhosts, gidsen, tolken en helpers tot een goed einde hebben gebracht.

   

  Het bestuur


  Op reis naar Biarritz, Franrijk (30 september – 4 oktober)

   

  Onze Peruviaanse vrienden waren pas uit huis of we pakten zelf onze koffers voor het eerste inter-club bezoek uit de annalen van onze club. De voorbereiding van de verplaatsing naar Biarritz was hectisch, maar uiteindelijk bereikten de 17 deelnemers deels per trein en vliegtuig en deels met de wagen hun eindbestemming in het Franse Baskenland.

  Ter plaatse werden we opgevangen door lieftallige gastgezinnen, die ons dadelijk een typisch Baskisch dorp voorschotelden als inleiding op ons kort verblijf. Een gemoedelijk onderonsje met gastheer en/of gastvrouw waarbij locale wijnen werden uitgeprobeerd, vulde de eerste avond.

  Op zondagvoormiddag  stond eerst een Izara-aperitiefje in het eco-museum op het programma. Vooraleer van de welkomslunch te genieten, scherpten we nog even onze eetlust aan tijdens een wandeling langs de stranden van Saint Jean-de-Luz.

  Na de middag ging het ‘off shore’ richting Spanje, toch raakten we de grens niet over daar we rechtsomkeer maakten om de paella panklaar te hebben voor de genodigden van ons gastgezin.

  Vroeg uit de veren bracht onze gastheer ons naar Saint Jean Pieds au Fort, waar we als pelgrims op weg naar Compostela rondkuierden. Wijn proeven, Brebis-kaas kopen en zwarte varkens bezoeken vulde de rest van de dag tot we ’s avonds onze gastgezinnen aan de dis nodigden in het restaurant.

  Gezond weer op kwam Bayonne uit BAB aan de beurt, wanneer we nog even de tijd hadden om een paar herinneringen in te kopen. Het locale treintje tufte nadien ons even rond in Biarritz.
  Diezelfde avond werden we vergast op het afscheidsdiner met Sevilliaanse schonen als attractie. Het eten, gezang en dans lieten we ons welgevallen, maar rond middernacht lagen we in de armen van Morpheus en konden we nachtdromen van dit onvergetelijk verblijf.

  De weg terug gebeurde zonder excessen zodat alle deelnemers veilig hun thuishaven bereikten.

   

   

  Kerstmarkt 2007: 8 – 9 december

   

  Op 8 en 9 december gaat de kerstmarkt door in d’Annexe van De Haan. Zoals vorig jaar zullen we daar present zijn om er maretakken en kerst bloemstukjes aan de man en vrouw te brengen. Dit vraagt heel wat werk vooraf.

  Op 3 of 4 december gaat er een ploeg op uitstap om maretakken te snijden in ‘La Capelle’, gelegen over onze landsgrenzen in het naburige Frankrijk. Afspraken ter plaatse zijn reeds gemaakt zodat we er van harte welkom zijn om deze parasieten uit de bomen te verwijderen.

  Terug thuis hopen we ze op gepaste grootte te bundelen om ze verkoopbaar te maken. Dit zal gebeuren op 7 december ten huize van onze voorzitter, die tevens onze stand op de markt zal klaarzetten.

  Zaterdag 8 december om 10 uur volgt dan de opening van de markt zonder receptie. Onze aanwezigheid aldaar zullen we duidelijk maken via spandoek en folders met de voorstelling van onze club.

  Wanneer op zondag 18 uur de markt gesloten wordt, hopen we dat we in die korte tijdspanne er alle leden hebben mogen verwelkomen en dat we vele centjes hebben verdiend om onze volgende gasten en gastgezinnen iets te kunnen aanbieden bij onze activiteiten in 2008.

  Natuurlijk kunnen alle leden een steentje bijdragen tot het welslagen van deze fundraising activiteit.

  Voelt u zich geroepen om mee maretakken te gaan snijden, een bloemstuk te maken of wilt u onze stand een paar uur bevolken tijdens het weekend, aarzel niet om één van de bestuursleden te contacteren, maar een mailtje naar de voorzitter volstaat ook.

   

  Het bestuur

   

  Outbound exchange naar Aichi en Tokyo, Japan. (27 maart – 11 april 2008)

   

  De eerste intercontinentale exchange wordt een feit. Op 27 maart vertrekken we naar Japan met bestemming Nagoya.

  De eerste week brengen we er een bezoek aan de club uit Aichi, waarvan we reeds tal van leden kennen daar ze vorig jaar in onze contreien en huizen vertoefden.

  Van hieruit vliegen we op 4 april richting Tokyo, waar de leden van de club uit Centraal Tokyo ons zullen opwachten en een programma aanbieden.

  Over de programma’s die we in beide clubs te verwerken krijgen is nog niets gekend, noch over de extra kosten.

  Wel staat de datum van onze terugkeer naar België vast. Op 11 april hopen we terug te zijn in ons landje (indien dit dan nog bestaat).

  Bij het rekruteren van reizigers is het van belang de prijs van deze uitstap te kennen. Een eerste prijsberekening wijst op 1450 € per persoon waarin is berekend de vluchten Brussel-Nagoya op 27 maart, Nagoya – Tokyo op 4 april en terugvlucht Tokyo – Brussel op 11 april. Verder omvat deze prijs alle fees (aan Atlanta, de 2 plaatselijke clubs en de onkosten voor organisatie van de exchange). De extra’s die de clubs zelf zullen vragen zijn nog niet gekend en kunnen dus nog niet verrekend worden. (Een eerste schatting wijst op 120 € extra kosten)

  Ben je geïnteresseerd en wil je inschrijven dat kan dit door het storten van 500 €/ per persoon op de rekening van onze club: 088-2320447-08.

  Het aantal inschrijvingen is beperkt tot 15 deelnemers, waarbij eigen leden voorrang krijgen.

  Indien we dit aantal niet bereiken binnen onze club kunnen ook leden van andere FF clubs mee. Met de datum van storting als norm wordt ons aantal aangevuld.

  Eens meer details gekend zijn over deze uitwisseling zal een vergadering belegd worden waarbij we aan alle deelnemers de nodige informatie zullen verstrekken.

  ED Martin  

   

   

  Programma 2008:


  2 februari: nieuwjaarsetentje

  27 maart – 11 april: outbound exchange naar Aichi en Tokyo, Japan

  7 – 12 april: Europese conferentie in Piestany Spa, Slovakije.

  Juni: bezoek van FF Bay of Plenty, Nieuw Zeeland

  Na 15/10: tegenbezoek van FF Biarritz, Frankrijk

  4 - 7 oktober: Wereldconferentie in Golden Coast, Australië

  Rond 5  november: ‘All European exchange naar Vietnam – Cambodja’ met 4 dagen Home hosting.

  Een interclub visit naar een Europese club (maximum 4 nachten) staat ook op het programma: dit wordt ofwel Bristol van 25 april tot 28 april ofwel Bavaria (Duitsland)

  December: kerstmarkt.

   

   

   

   

   

  20-10-2007 om 09:58 geschreven door Belgian Coast  


  05-06-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling te Wingene
  Boswandeling te Wingene

  Het bestuur van de FF Belgian Coast nodigt iedereen uit voor een gezonde, geleide wandeling van ongeveer 2 uur in de mooiste bossen van Vlaanderen te Wingene. Goed schoeisel en een goed humeur zijn de enige vereisten.
  Verzamelen gebeurt aan de kerk van Wingene, wijk  Blauwhuis, op zaterdag 10 juni om 14u30.
   
  De plaats van afspraak kunnen jullie het best bereiken via de autostrade Oostende - Brussel, afrit Beernem, richting Wingene. Na een 4-tal km ziet u de kerk aan rechter kant, wijk Blauwhuis. Parkeren kan achter de kerk.
  Na de wandeling rijden we naar Hertsberge bij Chris en Theo om er te genieten van een dubbele boterham met hesp of kaas en ... een aangepast drankje(trappist?).
   
  Gezellig napraten over de afgelopen exchange kan er met een natje aan democratische prijzen.
   
  Wenst u deel te nemen, dan kan dat door storting van 10 euro per persoon op rekening van FFBC, nr.: 088-2320447-08, met vermelding wandeling Wingene.
                           
  Het bestuur

  05-06-2006 om 20:19 geschreven door Belgian Coast  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek Aichi
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  De FF club of Aichi, Japan, kwam op bezoek naar de Belgische kust.
  Tussen 26 april en 3 mei logeerden ze er bij leden van de "Belgian Coast" club. Eén van de hoogtepunten was ontegensprekelijk de ontvangst door burgemeester VandeCastele op het stadhuis te Oostende.
  Op de foto ziet u de burgemeester met de Japanese gasten en de Belgische gastgezinnen.

  05-06-2006 om 20:09 geschreven door Belgian Coast  


  06-04-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Het programma:

  Woensdag: 26/4/2006  

  Vluchten: Nagoya(Wed)10:35     Frankfurt 1535        Luft 737 

         Frankfurt  17:00             Brussels   17: 55   Luft 4586 

  Aankomst Brugge: 20.29 u   Aankomst Oostende: 20.46 u

  Hostfamilies ontmoeten hun gasten aan het station in Brugge of Oostende 

  Donderdag: 27/04/2006: Bezoek aan Brugge 

   12.00 u: Bijeenkomst aan “Brasserie Tuf Tuf” recht tegenover het station in Brugge.

  Welkom drink aangeboden door de club.Welkom door de voorzitter.

  Lunch in hetzelfde etablissement.

  Geleide wandeling in Brugge. Gidse: Arlette

  Vrije tijd

  Afhaling van gasten aan het station in Brugge om 17.30 u.

   Vrijdag: 28/04/2006: Bezoek aan Antwerpen met de trein
  Vertrek: Brugge station om 9.03 u - Aankomst: Antwerpen om 10.23 h

  Geleide wandeling in Antwerpen. Gidse: Arlette

  Lunch in Restaurant Mendy's Vrije tijd

  Terugkeer: 16.37 u           Aankomst Brugge: 17.58 u - Oostende: 18.13 u 

  Zaterdag: 29/04/2006: Bezoek aan Gent met de trein

   Vertrek: Oostende 9.12  u. - Brugge om 9.31 u - Aankomst Gent om 10 u

  Geleide wandeling in Gent. Gids: Maria

  Met de tram naar Korenmarkt.

  Lunch in Restaurant: “Du Progres"

  Terugkeer 17.33 h    Aankomst in Brugge om 17.58 u – Oostende om 18.13 u 

  Zondag: 30/04/2006 

  Vrije dag in host families 

  Maandag: 01/05/2006:  Bezoek aan Brussel met de trein 

  Vertrek: Oostende: 9.12 u - Brugge om 9.31 u -Aankomst Central station in Brussel om 10.30 h

  Geleide wandeling in Brussel. Gidse: Maria

  Lunch in restaurant “La Brouette
  Terugkeer: 17.30 h – Aankomst in Brugge om 18.29 u – te Oostende om 18.46 u

  Dinsdag: 02/05/2006: Bezoek aan Oostende - Officiële dag

  Plaats van samenkomst:  station Oostende 10 u.

  Geleide wandeling in Oostende. Gids: Raf

  Lunch in restaurant Art Café
  Vrije namiddag in Oostende

  17.00 u: verwelkoming door de burgemeester van Oostende op het stadhuis

  19.00 u: afscheidsavond in het ‘Koninginnenhof”te Oostende. 

  Woensdag: 03/05/2006

  9.00 h: vertrek van de ambassadors met de bus naar Hannover

  Plaats van vertrek: Oostende station

  06-04-2006 om 16:51 geschreven door Belgian Coast  


  11-01-2006
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Programma 2006.
  4 februari: Nieuwjaarsetentje in Restaurant "'t Boerderijtje" te Middelkerke

  26 april tot 23 mei: bezoek van FF Aichi, Japan

  11 tot 14 mei: Europese conferentie in Larnaca, Cyprus

  6 juni: boswandeling in Wingene - Beernem

  7 tot 11 september: trip naar Derbyshire, UK

  12 tot 15 oktober: wereldconferentie in Dublin, Ierland

  11-01-2006 om 17:11 geschreven door Belgian Coast  


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsetentje.
  De voorzitter en het bestuur van de Friendship Force of the Belgian Coast wensen jullie allen het allerbeste toe voor 2006.
   
  Om het nieuwe jaar aan te vatten hebben we een nieuwjaarsetentje gepland.
  Dit zal doorgaan op zaterdag 4 februari in Restaurant "'t Boerderijtje", gelegen te 8430 Middelkerke, Oostendelaan 24, om 19.30 uur.
   
  Wat krijgen we die avond te eten:
  -Aperitief naar keuze
  -voorgerecht: keuze uit  *Méditerrane vissoep
                                      of *gegrilde scampi's
                                      of *garnaalkroketten.
  -hoofdschotel: *Cote a l'os nature  (pepersaus of béarnaise zijn opties) 
                       of *gegrilde zalm met béarnaise.
  -Irisch coffee of dessert.

  Dit alles wordt doorgespoeld met een halve fles witte of rode wijn per persoon.
  De prijs voor dit etentje met drank bedraagt 40 euro per persoon.
   
  Dit bedrag kan je storten op de rekeningnummer 088-2320447-08 van FF of Belgian Coast.
  Potentiële leden, vrienden en sympatisanten zijn ook welkom.
  Wel wordt gevraagd een seintje vooraf te geven - vóór 29 januari - aan de voorzitter via e-mail of telefoon op nr. 059 808987. Gelieve hierbij het aantal personen te vermelden alsook hun keuze uit voorgerecht en hoofdschotel.
  Tijdens dit gezellig samenzijn zal ook een evaluatie van afgelopen werkjaar worden gemaakt en zal ons programma voor 2006 worden voorgesteld.
   
  We hopen jullie allen op dit nieuwjaarsetentje te mogen verwelkomen.
   
  In friendship
   
  Het bestuur

  11-01-2006 om 17:02 geschreven door Belgian Coast  


  07-11-2005
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blog Belgian Coast is online

  Beste friends,

  Vanaf nu kan je alle nieuws over onze club lezen op deze "blog".
  Alle activiteiten zullen hier vermeld worden.
  Je kan in het 'gastenboek' een reactie geven over onze activiteiten. Iedereen kan hier dan op reageren.
  Ook op de mededelingen kan je reageren.
  Je kan via 1 muisklik een mail versturen naar Martin, zonder uw eigen mailbox te moeten openen.
  Zet deze site zeker in uw favorieten en kom wekelijks eens kijken of er iets nieuws verteld werd.

  In friendship.

  07-11-2005 om 23:03 geschreven door Belgian Coast  
  Foto

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Archief per week
 • 15/10-21/10 2007
 • 05/06-11/06 2006
 • 03/04-09/04 2006
 • 09/01-15/01 2006
 • 07/11-13/11 2005  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!