Bartje over landkaarten
voor aan de wand of digitaal
Inhoud blog
 • Zeilen in Nederland. Dat doe je zo!
 • LANDKAARTEN VAN NEDERLAND... WAT ZIJN ZE DIVERS
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  02-04-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeilen in Nederland. Dat doe je zo!
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Zeilen in Nederland. Het landje is er voor gemaakt? Of beter, het vele water dat dit landje kent, biedt mooie mogelijkheden om eens onder zeil te gaan. 

  In Weesp, vlakbij de mooie hoofdstad Amsterdam, bevindt zich scheepsrederij en zeilcharter organisator Hollands Glorie. Het adres voor wie een mooie zeilreis wil maken op een historisch zeiljacht. Of een mooie tocht door Hollands binnenwateren met een van de mooie stoomschepen, zoals de Hydrograaf. Die wordt door Sinterklaas zelf hoogstpersoonlijk als jaarlijkse pakjesboot gebruikt. 

  De gemeente Weesp licht aan het mooie en oerhollandse riviertje de Vecht. Die stroomt als zijrivier van de Rijn, vanaf ongeveer Utrecht richting het IJsselmeer. Hij mondt uit bij Muiden, bij het Muiderslot. Een zeiltocht die al zo mooi begint, kan alleen maar nog mooier eindigen. Richting Noordzee, wordt eerst Amsterdam gepasseerd. Richting Wadden, via het IJsselmeer, is weer van een hele andere natuurlijke schoonheid.   

  Bijlagen:
  https://www.sailing.nl/wp-content/uploads/2018/03/foto-Pieperrace-2018-homepage-website-130x195.jpg   


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  02-04-2018, 15:46 geschreven door Bartjeboy  
  Reacties (1)
  14-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LANDKAARTEN VAN NEDERLAND... WAT ZIJN ZE DIVERS
  Klik op de afbeelding om de link te volgen
  Het Nederlands grondgebied kan op veel verschillende manieren worden weergegeven. Allereerst heb je de staatkundige en de natuurkundige indeling. Er zijn vooral veel staatkundige kaarten met extra administratieve data, denk aan gemeentegrenzen of postcode-indelingen.

  Internationale kaaren customized maps vind je bij de world of maps website. 


  Hieronder vind je de meest gebruikelijke kaarten.  Natuurkundige kaart van Nederland. Nederland is voor deze kaartsoort die meestal de hoog/laag indeling weergeeft een ondankbaar land; de verschillen tussen hoog en laag zijn relatief klein. Op de meeste kaarten zou het gebied tussen de -6 meter (Zuidplaspolder) en 322 meter (Vaalserberg) niet eens in verschillende kleuren worden weergegeven.

   Staatkundige kaarten van Nederland zijn er in heel veel soorten aanwezig

   Zo zijn er provincie kaarten. Op deze kaarten zijn de 12 provincies weergeven, Flevoland is als 12e en laatste provincie in 1977 officieel als provincie erkend.


  Gemeentekaarten geven alle 390 gemeenten anno 2016 weer.  De gemeentekaarten worden ieder jaar geupdate. Door de gemeentelijke herindelingen die meestal op 1 januari plaatsvinden zijn deze gemeentekaarten van Nederland behoorlijk aan verandering  onderhevig


  Postcodekaarten van Nederland kunnen op 2 cijferige niveau (90 gebieden) worden weergegeven, op 3 cijferig niveau (ca. 700 gebieden) of op 4 cijferig niveau niveau (ruim 4000 gebieden). Op 4 cijferig niveau willen de grenzen in wijken met veel nieuwbouw veranderen, meestal wordt een gebied gesplitst in meerdere postcodegebieden zodat de wijken nooit groter dan max. 8000 huishouden worden. Gebieden die onlangs veranderd zijn: Almere, Leidsche Rijn.

  postcodekaart Nederland  Plaatsnamen kaarten onderscheiden zich van “ gewone” kaarten met plaatsen doordat iedere officiële woonplaats met naam en gebied op de kaart is weergegeven. Nederland telt ca. 3600 officiele woonplaatsen. Dt type Nederlandkaarten is alleen bij onze uitgeverij te koop.

  Nederlandkaart-plaatsnamen

  Plaatsnamenkaart van Nederland

  Wegenkaarten bevatten zoals de naam al zegt vooral veel wegen., liefst met wegnummers en afritnamen en nummers + knooppunten. Wegenkaarten worden altijd gecombineerd met plaatsen en plaatsnamen.

  Wegenkaart-Autokaarten Nederland  Daarnaast zijn er nog heel veel soorten kaarten van Nederland, denk aan waterkaarten, waterschapskaarten,politie regio’s, Veiligheidsregio’s etc. Nog veel meer Nederlandkaarten zijn er mogelijk door de bovengenoemde kaarten te combineren met elkaar. Als moet wel gezegd worden dat meer informatie ook betekent dat de kaart minder duidelijk wordt.

  waterschapskaart-Nederland

  Waterschapskaart van Nederland

  Alle hierboven genoemde kaarten zijn zowel als wandkaart maar ook als digitale kaart te koop.

  Wereldkaart


  En niet te vergeten onze ruimte collectie bijzonder mooie wereldkaarten

  Binnenkort meer van Bartjebou, de mad mapper. 

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Tags:landkaarten, wandkaarten, kaart van nederland.
  14-10-2016, 00:00 geschreven door Bartjeboy  
  Reacties (1)
  Archief per week
 • 02/04-08/04 2018
 • 10/10-16/10 2016
  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !

  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs