Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Inhoud blog
  • Madagaskar 15 december 2016
  • Madagaskar 14 december 2016
  • Madagaskar 13 december 2016
  • Madagaskar 12 december 2016
  • Bakers For Africa
    Bakers for Africa - Bakkers voor Ex-Change

    28-01-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dinsdag 28 januari 2014 Rwanda

    Deze morgen om 5h30 waren de zuster al wakker. Ik slaap op het gelijksvloers, juist naast de keuken. Gevolg geen wekker nodig. 's Morgens wassen met koud water gevolg onmiddellijk wakker. Om 7 uur onbijt.

    Om 7h30 afspraak in de bakkerij. Een tiental jonge gasten waren al druk bezig. Zij starten om 6 uur om te eindigen om 18h. Er is ook een kleine nachtploeg. Zij snijden en verpakken de producten die in de namiddag zijn gemaakt.

    Over dag verwerkt men hier 25 zakken van 25 kg bloem, 's nachts 10 zakken. Eigenlijk een grote hoeveelheid. Producten worden verdeeld aan verschillende winkels in de stad. Ook verkopers die brood komen afhalen om in de dorpen rond de stad te verkopen. Aan het klooster is ook een eigen winkel.

    Eerste kennismaking zit er op. Een kender, een oven gestookt met hout. Dit is het materiaal waar we het moeten mee doen. Hier zijn het vooral broodproducten. Sandwisches, grote en kleine, broden, begniets.

    Mijn taak is om de producten te verbeteren. Ook hier heeft men nog niet  gehoord dat men een weegschaal moet gebruiken. Om af te wegen wel, maar sandwiches worden hier stukje na stukje uit het deeg getrokken. En ik moet zeggen, ze zijn min of meer even groot.

    Ook deegtemperatuur is een probleem. Zij draaien degen van 35 tot 40°C, niet echt ideaal. Dus voor morgen staan er al emmers water in de diepvriezer.

    Ik moet wel zeggen dat er een goede sfeer is. Tegen de middag eten ze samen. Een meisje maakt dan eten klaar voor heel de bende. Vandaag Manjok met bonen.

    Ik eet samen met de zusters. Vandaag ook manjok of aardappelen met kip en spinasie of een soort spinasie van manjokbladeren. Echt typisch Afrikaanse keuken.

    Deze namiddag zijn we de stad ingetrokken. Ik wou kijken wat er in andere bakkerijen te koop is. Je ziet hier duidelijk een klasseverschil. Aan croissants hoef ik niet te denken. Niet de juiste grondstoffen en de boter heel duur. Wat ik wel gezien heb dat stokbroden en grote ronde broden wel goed verkopen. Ook een soort ronde koek met créme tussen, een beetjen zoals onze ronde swissen. Dus morgen er echt invliegen. Leuk is wel dat ik hier heel wat ondersteuning heb van de zusters. De kans is groot dat deze missie een succes zal zijn.



     

     

     





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (2)

    28-01-2014
    Goed initiatief !
    Met deze blog, met de teksten en de mooie fotos, heeft men hier in het noorden de mogelijkheid het projekt en uw indrukken zeer goed te volgen ! Bedankt en verder zo !

    28-01-2014 om 21:33 geschreven door De Dijcker Pierre


    Afrika
    Succes Guido ! Goe bezig!

    28-01-2014 om 17:17 geschreven door Dirk



    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs