Avontuurklassen 2016
Sint - Idesbald
Inhoud blog
 • Zeeklassen dag 4
 • Zeeklassen dag 3
 • Zeeklassen dag 2
 • Zeeklassen dag 1
 • Avontuurklassen 2016: het aftellen kan beginnen!
  17-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeklassen dag 4

  Dag 4 was een dag waar de kinderen naar uitkeken. We begonnen de dag dan ook met een groot kampioenschap zandkastelen bouwen. De opdracht was simpel: maak het grootste, sterkste, mooiste en origineelste zandkasteel. Het was een wedstrijd op het scherp van de snee wat resulteerde in 4 prachtige goed gebouwde zandkastelen.

  Na het zware werk werden we beloond met een echte Belgische maaltijd: kip met appelmoes en frietjes. De kinderen hebben er lekker van gesmuld.

  Ook voor de namiddag stonden er leuke activiteiten op het programma. We begonnen met een zeer actief spel in de duinen. Het spel verliep perfect en we werden verwend door een stralend zonnetje. Na het vieruurtje kregen de kinderen de kans om een half uur met een go-cart te rijden. Ik hoef jullie niet te vertellen dat ze zich hiermee rot geamuseerd hebben.

  Na het rijden met een go-cart gingen we terug richting het hotel. Iedereen begon wat zenuwachtig te worden want ’s avonds was het fuif.

  Tijdens de fuif dansten alle kinderen er duchtig op los. Het was een echt groot feest met een drankje en een zakje chips.  Er werd zelfs geslowd! De kinderen mochten wat later naar bed en vielen dan ook meteen in slaap. Dag 4 van de zeeklassen was een topdag. Morgen staat alles in teken van de terugreis. We kijken er naar uit om jullie allemaal terug te zien. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (19 Stemmen)
  17-06-2016, 00:37 geschreven door Meester Wim  
  Reacties (1)
  15-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeklassen dag 3

  Dag 3 begon heel rustig. Het was de eerste keer dat we de kinderen moesten wakker maken om op te staan. De vermoeidheid van de voorbije drukke dagen kruipt duidelijk in de kleren.

  In de voormiddag stonden er 2 activiteiten op het programma: yoga en pleinspelen. Ondanks dat de kinderen de yoga-activiteit niet zagen zitten waren ze er achteraf heel enthousiast over. Na het garnaalvissen hebben ze dus weer een nieuwe ervaring opgedaan. Tijdens de pleinspelen konden ze dan weer al hun energie kwijt.

  In de namiddag trokken we met een treintje richting De Panne. Ook hier stonden er 2 activiteiten op het programma: een bezoekje aan de strandspeeltuin en een stadsspel. De strandspeeltuin was voor de kinderen een super leuk domein om zich uit te leven. Er waren trampolines, springkastelen, speeltuigen,….. De kinderen hebben zich rot geamuseerd.

  Tijdens het stadsspel moesten de kinderen met behulp van een Ipad een hele weg afleggen doorheen het oude stadsgedeelte. Geschiedenisvragen en doe-activiteiten wisselden elkaar af zodat ook deze activiteit voor de kinderen een leuke belevenis was.

  Na het eten van een lekkere portie spaghetti krijgen de kinderen deze avond nog een leuke quiz voorgeschoteld. Hopelijk hebben ze de voorbije dagen goed opgelet!!


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
  15-06-2016, 20:55 geschreven door Meester Wim  
  Reacties (0)
  14-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeklassen dag 2

  Gisteren ging iedereen ontgoocheld slapen door het jammerlijke verlies van de rode duivels. Van deze ontgoocheling was deze morgen niets meer te merken. De kinderen hadden duidelijk zin in hun eerste volledige dag zeeklassen.

  We begonnen de dag met een stevig ontbijt. Dit was ook nodig want het ging een zware dag worden. In de voormiddag trokken we naar het duinhuis (Een groot gebouw in de duinen met een prachtig uitzicht op de zee). We hielden het eerst rustig met het maken van een aquarel kunstwerk. Alle kinderen hebben dit met veel overgave gemaakt. Dit resulteerde in zeer knappe kunstwerken.

  Tijdens de middag werden we getrakteerd op een lekkere picknick. Wanneer onze magen gevuld waren begonnen we aan het echte werk. We gingen garnaalvissen.

  We kregen een echt visserspak om aan te doen. Dat was al een hele belevenis. Toen we daarna met de netten het water mochten intrekken kon de pret niet op. Het was een belevenis om nooit meer te vergeten. Toen we in het water stonden kregen we nog het onverwacht bezoek van een zeehond. Na het zware werk werd onze buit garnalen gewikt en gewogen. We mochten trots zijn op het resultaat.

  Deze avond krijgen de kinderen nog een goochelshow te zien. Dit moet de afsluiter worden van een schitterende dag!  


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (7 Stemmen)
  14-06-2016, 20:18 geschreven door Meester Wim  
  Reacties (0)
  13-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeklassen dag 1

  Na een vlotte rit richting Sint-Idesbald werden we hartelijk onthaald in hotel Excelsior. We kregen meteen een drankje aangeboden en wat lekkere chips. Hierna mochten we direct aan tafel voor een heerlijke maaltijd: kalkoengiros met groentjes.

  Eens de magen gevuld waren zijn we naar onze kamers getrokken om onze bedden op te maken en de valiezen uit te pakken. Hierna trokken we richting de zee voor enkele leuke activiteiten: sportieve spelletjes, strandtekeningen maken, estafette putten graven,…….

  Na een lekker 4 uurtje kregen onze kinderen een tijdje vrij spel. Er werd in het zand gespeeld en sommige kinderen probeerden een vlieger in de lucht te houden. Uiteraard zijn er ook heel wat kinderen die hun kleren niet droog konden houden. Het zeewater is dan ook zo verleidelijk om in te gaan.

  Helemaal vermoeid trokken we terug naar het hotel waar we meteen aan tafel konden voor super lekkere hotdogs.

  Nu zijn de kinderen zich aan het douchen en zich aan het klaarmaken om onze rode duivels naar een overwinning te roepen. Aan ons enthousiasme zal het zeker niet liggen.

  Dat het een leuke dag was kan je zien op de foto’s. Deze kan je terugvinden op deze blog.

  Groetjes van uit het droge Sint-Idesbald. 


  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (17 Stemmen)
  13-06-2016, 20:25 geschreven door Meester Wim  
  Reacties (2)
  01-06-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avontuurklassen 2016: het aftellen kan beginnen!
  Hallo iedereen,

   

  Welkom op de website van de avontuurklassen. Op deze pagina ga je regelmatig nieuwe en nuttige informatie vinden over de avontuurklassen in Sint-Idesbald. Tijdens de avontuurklassen proberen we dagelijks een verslagje en enkele sfeerfoto's te posten op deze website zodat jullie op de hoogte  blijven van de avonturen van jullie kinderen.

  Net zoals de vorige jaren, hopen we dat elk kind op avontuurklassen post krijgt van het thuisfront. 
  Om er zeker van te zijn dat alle brieven, postpakketten en kaartjes op tijd aankomen. Is het zeer belangrijk van deze tijdig te versturen. Een priorzegel kan uiteraard de reistijd ook versnellen.

  Het adres:
  Hotel Excelsior
  Bubao Den Anker
  t.a.v. (naam van de leerling)
  Hotellaan 10
  8670 Sint-Idesbald (Koksijde)


  En aftellen maar naar 13 juni 2016!!!!!

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (22 Stemmen)
  01-06-2016, 11:17 geschreven door Meester Wim  
  Reacties (1)
  Archief per jaar
 • 2016
  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

  Blog als favoriet !
  Foto-album
 • Zeeklassen dag 1
 • Zeeklassen dag 2
 • Zeeklassen dag 3
 • Zeeklassen dag 4

 • Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!