Inhoud blog
 • Nieuw leven in onze blog
 • Schooljaar goed gestart
 • Bezoek aan Audi Brussel
 • Foto's van vorig schooljaar.
 • Lang geleden maar niet stil gezeten.
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  autotechnieken DB Sint-Pieters-Woluwe
  Dit is de blog van 5 en 6AT van het technisch instituut Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe
  In deze blog worden de activiteiten en projecten van de afdeling autotechnieken weergegeven. De richting werd in september 2008 nieuw opgestart en is in volle expansie. In de groene rand van onze hoofdstad Brussel, in Sint-Pieters-Woluwe, ligt onze school. Ze is rustig gelegen in een voorname buurt. Vlakbij is de Tervurenlaan, met haar vele ambassades en het schitterende Woluwepark. Ze is gemakkelijk en veilig bereikbaar met het openbaar vervoer. Wij zijn een Don Boscoschool. Dit betekent dat wij - zoals ook andere Don Boscoscholen doen - heel veel aandacht besteden aan de persoonlijke vorming en opvoeding van jongeren. Wij geloven immers dat school lopen veel meer is dan lessen volgen en een beroep leren. Elke jongere is voor ons een uniek individu met vooral veel mogelijkheden en bekwaamheden.
  27-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw leven in onze blog
  Onze blog heeft er een hele lange tijd verwaarloosd bijgelegen maar hier gaan we verandering in brengen.  Vanaf nu gaan we wekelijks updates over de uitgevoerde werken en activiteiten binnen de afdeling/school plaatsen.  We hebben ondertussen zeker niet stil gezeten maar dit zal tijdens de updates die vooral door de leerlingen verzorgd worden zeker duidelijk worden.  We wensen jullie in alle geval veel leesplezier. 

  27-04-2014 om 15:49 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  14-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schooljaar goed gestart
  We zijn weer een schooljaar verder.  Dit jaar heten we 4 nieuwe leerlingen welkom in onze afdeling.  We zijn het schooljaar begonnen met het in orde brengen van enkele motoren en auto's die vorig jaar niet klaar geraakt zijn.  Daarna beginnen ze aan hun eigen project voor dit schooljaar. 
  De leerlingen van het zesde zijn al volop met hun GIP bezig.  Op 26 oktober hebben ze een bezoek gebracht aan de fabriek van Audi Brussel.  Een verslag geschreven door Steffen, kan je in het vorige bericht lezen.  De volgende uitstap die in het verschiet ligt is op 2 december naar de Europese motorshow in Essen, de grootste van zijn soort in Europa.  Hieronder vinden jullie al enkele foto's van de afgelopen maanden.
   


  14-11-2011 om 23:28 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
  07-11-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek aan Audi Brussel
  Klik op de afbeelding om de link te volgen Hierbij een verslag van Steffen van het zesde jaar over hun bezoek aan Audi Vorst op 26 oktober.

  Op 26 oktober zijn we met de klas en onze leerkracht op uitstap geweest naar Audi Brussel.

  Eénmaal daar aangekomen kregenwe van onze gids een kleine hoofdtelefoon.  Hiermee konden we aandachtig naar zijn uitleg luisteren.  Als we dan allemaal klaar waren zijn we naar het gebouw waar men de carrosserie assembleert vertrokken.  Dit gebeurt allemaal door robots.

  Daarna zijn we naar een ander gebouw gegaan.  Hier zagen we hoe alles in de A1 werd gemonteerd, van binnenbekleding tot de motor....
  In dit gebouw konden we ook genieten van allerlei filmpjes waarin getoond werd hoe de auto gespoten wordt en hoe de motor in de auto gemonteerd wordt.  Dit konden we door tijdsgebrek helaas niet van dichtbij bekijken.

  Getekend,
  Steffen Rottiers 6AT.

  07-11-2011 om 00:00 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
  07-09-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's van vorig schooljaar.
  Hieronder vinden jullie enkele foto's die vorig schooljaar in AT getrokken zijn.   07-09-2011 om 00:00 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
  24-03-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lang geleden maar niet stil gezeten.
  Het is bijna een jaar geleden dat de blog nog geüpdate is.  Dit wil niet zeggen dat we stil gezeten hebben, integendeel zelfs.  Er zijn dit jaar grote investeringen gedaan en er gaan er nog volgen (hierover later meer).  Zoals eerder gemeld zijn we in volle expansie en dat kan je dit jaar zeker zien. 

  In september is er natuurlijk een 'nieuwe' lichting gemotiveerde studenten gestart.  Zij hebben ondertussen al enkele nieuwe projecten uitgevoerd en vorige projecten verbeterd.  Binnenkort gaan ze hun examen voor hun VCA-attest afleggen maar eerst zijn er de examens van Pasen nog. 

  In het zesde jaar is men volop aan hun gip bezig en is de gip-week vandaag afgerond.  De leerlingen hebben deze week hun gip al eens kunnen presenteren aan hun medestudenten.  Volgende week gaan ze voor 2 weken op stage.  In de loop van volgende week moeten ze nog één dag op bijscholing bij de VDAB om een hele dag te werken rond common-rail systemen.

  Foto's zijn dit jaar nog niet veel genomen maar we zijn er volop mee bezig.  Het zal deze keer niet zo lang duren voor een nieuwe update met foto's verschijnt. 

  Hieronder vind je alvast enkele foto's van vorig jaar van onze 'voorlopig' nieuwe werkplaats en theorielokaal in de school. 

  24-03-2011 om 00:00 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
  20-04-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artikels in 'turbostartmagazine'

   

  Bijlagen:
  Turbostart_Voorjaar2010P10-13.pdf (651.6 KB)   

  20-04-2010 om 16:44 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  30-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gouden Autosleutelhanger
  Op vrijdag 26 maart om 7u stonden Allan en Kevin me op te wachten aan het station van Leuven.  Bestemming: Het VDAB-opleidingscentrum in Hasselt.  Hier vindt 'de gouden autosleutelhangerwedstrijd' plaats.  Dit is een wedstrijd ingericht door federauto.  Zij gaan hier elk jaar op zoek naar de beste autotechnieker die afstudeert.  De leerlingen moet proeven afleggen op verschillende standen gedurende de dag.  Deze proeven zijn de preselectie voor de finale die gestreden wordt door 4 laueaten.  Twee van hen zijn uit het voltijds onderwijs (TSO), de andere 2 komen uit de Syntra-opleidingscentra.  Tijdens de proeven die in de loop van de dag plaats vinden mogen de leerkrachten alleen maar van op afstand kijken.  Alle deelnemers kregen het werkpak van 'Facom' en een rugzak met materiaal mee naar huis. Hieronder enkele sfeerfoto's van deze dag.  Een verslag van Kevin en Allan volgt nog.
     30-03-2010 om 00:00 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
  26-03-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe werkplaats

  We zijn verhuisd naar onze nieuwe locatie.  We hebben een eindelijk een werkplaats in de school.  Naast deze werkplaats hebben we een ander theorielokaal, zo kunnen we de theorie goed linken aan de praktijk.  De leerlingen van het zesde kunnen nu alles geven om hun GIP tijdig klaar te krijgen.  De leerlingen van het vijfde zijn in groepjes verdeeld en moeten tegen de opendeurdag enkele projectjes afwerken. Foto's volgen nog.

  26-03-2010 om 00:00 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  17-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Studiekeuzebeurs

  In de week voor de krokusvakantie hebben we met onze school deelgenomen aan de studiekeuzebeurs georganiseerd door de VGC.  Deze beurs vond plaats in de Markten in het centrum van Brussel.  Ook onze richting autotechnieken kwam aan bod.  De leerlingen van de lagere school kregen de kans om met een slagmoersleutel een wiel te demonteren en monteren.  Hieronder vind je enkele foto's van op de studiekeuzebeurs.

  17-02-2010 om 00:00 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
  10-02-2010
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Praktijklessen tweede trimester
  Op 27 januari stonden we weer paraat in het VDAB-opleidingscentrum.  De volgende 2 weken waren Keny en Younes aan de beurt om in de garage van de VDAB aan het werk te gaan.  Zij hebben de eerste week gewerkt rond vierwieluitlijning, wielen en banden.  De tweede week hebben ze gewerkt rond diagnose stellen met diagnosetoestellen.  Anthony heeft de versnellingsbak voor zijn GIP meegebracht naar de praktijk en is begonnen met deze te demonteren.  Allan heeft de versnellingsbak van de Saab 900 gedemonteerd om de schade erin vast te stellen.  Kevin en Benjamin hebben de cilinderkop van de Saab 9000 gedemonteerd en opgekuist.  Deze moest gevlakt worden.  Iliass heeft de remmen van de Saab 900 gedemonteerd en gemonteerd.  Arnold heeft bij iedereen een handje toegestoken.
  Op 3 februari hadden we onze onderdelen en kon iedereen verder met zijn werk.  Kevin en Stephanie hebben de nieuwe cilinderkop-pakking van de Saab 9000 erop gelegd en de gevlakte cilinderkop gemonteerd.  Benjamin en Mevlut hebben de nieuwe cilinderkoppakking en de cilinderkop van de Ford Fiesta gemonteerd.  Allan heeft de versnellingsbak van de Saab 900 verder gedemonteerd.  Iliass heeft alle onderdelen van de versnellingsbak opgekuist.  Anthony heeft verder gewerkt aan zijn GIP en een handje toegestoken bij Benjamin en Mevlut.  10-02-2010 om 22:06 geschreven door atdonboscospw  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)


  Archief per week
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 19/04-25/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 26/10-01/11 2009
 • 05/10-11/10 2009
 • 14/09-20/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 09/03-15/03 2009
 • 02/02-08/02 2009

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs