Vandaag was de laatste dag werkplekleren - en eigenlijk is één week tekort. Nu het werkplekleren achter de rug is, vind ik het spijtig dat het zo snel voorbij was. Ik zou gerust nog enkele weekjes meer hebben kunnen gaan. De dag ben ik begonnen met de auditlijsten en materiaalkastlijsten af te werken van de CASmachines. Daarna heb ik deze geklasseerd en begonnen aan de BOBSTlijsten, die heb ik afgewerkt en opnieuw geklasseerd. Daarna heb ik een gesprek gehad met Bart Matthijs, de magazijnverantwoordelijke van VPK. Hierna heb ik gewerkt aan mijn GIP-opdracht van voorraadbeleid. Na dit te doen heb ik nog een expeditielijst aangevuld. Na de middagpauze heb ik wat gewerkt aan typebezetting. De namiddag was zeer kalm - aangezien bijna al het werk klaar was. Dus heb ik wat gewerkt aan mijn GIP en een gesprek gehad met mijn mentor Eddy Van Meerbeeck. Daarna heb ik enkele dozen ingepakt voor een klant. Tot half 4 heb ik nog wat gewerkt aan mijn GIP en dan zat het werkplekleren erop voor mij.
Ik ben de ochtend van de vierde dag werkplekleren begonnen met het aanvullen van de expeditielijsten op de computer. Daarna was het tijd voor een zeer interessante rondleiding in de fabriek. Ik heb alle machines mogen bekijken -en sommigen zelfs van binnen! - en alle soorten dozen die in het bedrijf worden gemaakt. Ook heb ik het magazijn voor de papierstockage mogen bekijken en de Masterflex - waar het karton wordt bedrukt. Na de rondleiding ben ik verdergegaan met de expeditielijsten en daarna met het klasseren van de auditlijsten en de materiaalkastlijsten. Na de middagpauze heb ik een babbel gehad met Patrick van de golfkartonmachine (GKM) over het voorraadbeleid. Meteen daarna heb ik wat gewerkt aan mijn GIP-taak van het voorraadbeleid. Hierna heb ik de expeditielijsten afgewerkt. De rest van de namiddag heb ik gevuld met het klasseren van auditlijsten en materiaalkastlijsten en het aanpassen van twee presentaties.
Vandaag was het maar een halve dag werkplekleren, maar de hele voormiddag ben ik druk bezig geweest. Ik heb nog wat gewerkt aan de auditlijsten en de materiaalkastlijsten, tot ik de opdracht kreeg om expeditielijsten aan te vullen op de pc. Deze lijsten bestanden uit drie categorieën: cas, bobst en sheetline. Dit werk heb ik afgewisseld met het klasseren van de aangevulde auditlijsten en materiaalkastlijsten. Die twee werken heb ik nog voor de rest van de voormiddag gedaan tot het tijd was om naar huis te gaan (11u30).
De dag begon met een werkinstructie te maken over de goedkeuring van modellen en tekeningen, dit heb ik eerst in Word gemaakt en dan in MS Powerpoint met de correcte opmaak. Daarna heb ik de resultaten OEE per machine afgedrukt. Dan heb ik ook nog de evaluatie van de jobstudenten van 2011 op pc gezet. Rond 10 uur heb ik aan een presentatie gewerkt. Ik heb de titels verzorgd en de opmaak aangepast.Daarna heb ik de screening orders (die ik gisteren heb gemaakt) gemaild naar alles ploegen. Na de middagpauze heb ik diezelfde screening orders aangepast en opnieuw gemaild. Dan heb ik verder gewerkt aan de presentatie en daarna Benchmark gegevens (de vergelijking tussen verschillende bedrijven, waar gelijksoortige machines worden vergeleken op verschillende parameters) proberen wijzigen in Excel. Ik heb de gegevens oplopend gesorteerd, maar door de hoeveelheid gegevens, ging dit niet. Morgen wordt hiervoor een oplossing gezocht. Rond 3 uur heb ik de evaluatie van de jobstudenten aangevuld en daarna auditlijsten en materiaalkastlijsten aangevuld op computer.
De eerste ochtend van het werkplekleren begon met het klaarzetten van alle benodigdheden van de Pack-meeting. Daarna heb ik valideringsakkoorden (evaluatieformulieren voor een nieuwe machine) aangevuld op de computer. Rond half 11 ben ik begonnen met het sorteren van 5S-formulieren op soort en datum en deze aangevuld op de computer. Na de middagpauze heb ik screening orders formulieren opgesteld in excel en daarna uitgebreid met secties per machine. Rond 3 uur ben ik begonnen met auditformulieren en materiaalkastlijsten te sorteren en aan te vullen op de computer. Dit heb ik gedaan tot de sluitingstijd van de administratie (16u30).
We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen. Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.
U kan dit zelf helemaal aanpassen. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'. Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.
Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt. Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Druk vervolgens op 'Toevoegen'. U kan nu de titel en het bericht ingeven.
Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'. Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!'). Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd. U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.
Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op. Klik vervolgens op 'Instellingen'. Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.
WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
- Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
- Bijvoorbeeld:
u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
- Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.
WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
WAT IS DE "WAARDERING"?
Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.
Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!