Astek blog
Inhoud blog
  • Afstand meten
  • Accuraat afstanden meten met een Leica Disto afstandsmeter
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    16-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afstand meten
    Het meten van afstand is iets wat al sinds jaar en dag relevant is in de samenleving. Of het nu gaat om hele lange afstanden in kilometers tussen verschillende steden, landen of zelfs planeten, of dat het gaat om hele kleine afstanden tussen bijvoorbeeld atomen, afstand meten is altijd relevant geweest. 

    Vanaf het begin der tijd houdt de mens zich al bezig met afstand en als we decennia terug gaan in de tijd, zien we dat de mens de eigen ledematen gebruikte om standaard maten te handhaven. In de tijd toen Noah zijn ark aan het bouwen was, was de algemeen geaccepteerde meeteenheid één 'cubit'. Dit was de afstand van het topje van de wijsvinger tot aan de elleboog, daarom ook 'el' in het Nederlands. Handig, want dit heb je altijd bij de hand. Vanuit deze eenheid zijn ook de 'inch' ontstaan (één duimbreedte van een man) en de 'foot' (de lengte van één voet). Geen mens is echter gelijk en al snel ontstond het probleem van inconsistente maten. Het was uiteindelijk Koning Edward I uit Engeland in de 13e eeuw die een standaard maat introduceerde: de 'iron ulna'. Dit was een metalen staaf die ongeveer de lengte had van de hedendaagse Engelse maat 'yard'. Terwijl de Engelsen het hedendaagse inch-foot-yard systeem aan het ontwikkelen waren, werd in Frankrijk de Europese 'meter' geïntroduceerd en aangehouden. Toen de Engelsen en de Franse kolonisten naar het huidige Amerika vertrokken, werd in het nieuwe continent unaniem gekozen voor het Engelse systeem, vandaar dat in Amerika alles in die eenheden aangeduid wordt. 

    Vanaf de tijd dat één standaard metalen staaf werd gebruikt om afstand te meten, zijn we ver gekomen. De meetinstrumenten begonnen ook een langere lengte aan te nemen en één van de moderne stappen was dan ook het meetlint. Ondertussen alom bekend en aanwezig in veel huishoudens, het meetlint wordt voor veel diverse zaken gebruikt in het doe-het-zelven. 

    Gaan we een grote sprong vooruit met de technische innovaties, komen we uit bij de sonische en laser afstandmeters. Een sonische afstandmeter is een simpele vervanging voor het meetlint. Makkelijk te gebruiken door slechts één persoon, een sonische afstandmeter maakt gebruikt van geluidsgolven die terugkaatsen van het te meten object om de afstand te bepalen. Een laser afstandsmeter wordt vaak als accurater gezien dan de sonische afstandmeter en maakt gebruikt van (de naam zegt het al) een laser om een afstand te meten. Je ziet een klein rood puntje verschijnen op het object wat je aan het meten bent en de afstand verschijnt op een klein schermpje. Deze meters kunnen ook op muren en vloeren geplaatst worden om gemakkelijk afstanden tot andere muren en plafonds te meten. 

    Grote stappen zijn gemaakt in het afstand meten om standaarden te creëren en het de mens steeds gemakkelijker te maken. Nu blijft natuurlijk één vraag over, wat wordt de volgende stap?

    16-08-2012, 10:44 Geschreven door Linda Bos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    12-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Accuraat afstanden meten met een Leica Disto afstandsmeter
    In dit blogitem bespreken we wat voor functies een afstandsmeter heeft en waar u aan moet denken bij de keuze voor een bepaald type. Er zijn verschillende type afstandsmeters en elk type heeft weer andere eigenschappen en opties.  

    Bij afstandsmeters kunt u een onderscheid maken in sonische en laser afstandsmeters. Een sonische afstandsmeter is een simpele vervanging voor het meetlint. Deze afstandsmeter maakt gebruikt van geluidsgolven die terugkaatsen van het te meten object om de afstand te bepalen. Een laser afstandsmeter gebruikt  daarentegen een laser om een afstand te meten. U ziet een klein rood puntje verschijnen op het object wat u aan het meten bent en de afstand verschijnt op een klein schermpje. Deze meters kunnen ook op muren en vloeren geplaatst worden om gemakkelijk afstanden tot andere muren en plafonds te meten. Een laser afstandsmeter is veel accurater dan de sonische afstandsmeter.

    Laser afstandsmeters van Leica Disto

    De laser afstandsmeters van Leica Disto maken gebruik van de nieuwste laser-technologie om afstanden tot 200 meter op te meten. De Leica Disto laser afstandsmeter heeft een nauwkeurigheid van ± 1mm. De laserpunt laat u precies zien waar u meet. Er zijn verschillende type laser afstandsmeters en voor u aan een klus begint moet u dan ook goed nadenken welk type afstandsmeter het beste voor de klus geschikt is. Je hebt kleine laser afstandsmeters die speciaal ontwikkeld zijn voor metingen binnenshuis. U kunt hiermee snel en nauwkeurig de oppervlakte van een ruimte meten. Deze afstandsmeters hebben een bereik van ca. 60 meter. De uitgebreidere versie hiervan is de Leica Disto D2. Ook dit is een compact en lichtgewicht model die u gemakkelijk mee kan nemen in uw borstzak. Dit type afstandsmeter heeft een bereik van ca. 80 meter.

    Meer geavanceerd is de Leica Disto x310 laser afstandsmeter. Dit type is uitermate geschikt voor als u hoogtemetingen moet doen. Dankzij de geïntegreerde hellingmeter kan de meter indirecte afstanden en hoogten meten met absolute precisie. De behuizing en het toetsenbord hiervan zijn volledig water- en stofdicht. Schoonmaken onder stromend water is geen probleem. De laser afstandsmeter Leica Disto D3a BT werkt met bluetooth en Smart Horizontal Mode technologie. Met de geïntegreerde bluetooth technologie kunnen de meetresultaten draadloos worden overgezet naar pocket PDA's of PC's en kunt u dit gemakkelijk verwerken in programma's zoals Excel, Word, AutoCAD en andere programma's.

    De Leica Disto D8

    Een geavanceerde model is de Leica Disto D8. Deze laser afstandsmeter beschikt over een groot aantal eigenschappen om meten gemakkelijker te maken, voornamelijk als u metingen buitenshuis moet verrichten. Met de geïntegreerde power range technologie is het mogelijk om over grote afstanden te meten. Deze afstandsmeter heeft een bereik van ca. 200 meter. Het apparaat beschikt ook over bluetooth technologie voor draadloze data-overdracht. Deze afstandsmeters beschikken over een groot kleurendisplay van hoge resolutie, hierdoor zijn de camerabeelden en aanvullende informatie duidelijk en eenvoudig leesbaar.

    Een afstandsmeter is dus een handig hulpmiddel om afstanden te meten, zowel voor binnenshuis als buitenshuis. Kortom is er voor elke klus een passende afstandsmeter. Denk voordat u aan een klus begint goed na over de eisen waaraan een afstandsmeter moet voldoen.

    12-07-2012, 11:29 Geschreven door Linda Bos  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/astek

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    12-07-2012, 11:25 Geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    Archief per week
  • 13/08-19/08 2012
  • 09/07-15/07 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs