Premier League / Speeldag 36

Crystal Palace - Aston Villa

3 - 2
Christian Benteke32'Wilfried Zaha75'Tyrick Mitchell84'
17'John McGinn34'Anwar El Ghazi

32' Doelpunt

1-1 Christian Benteke
Assist: Tyrick Mitchell

73' Wissel

in: James Tomkins
out: James McCarthy

74' Geel

Joel Ward

75' Doelpunt

2-2 Wilfried Zaha
Assist: Eberechi Eze

82' Geel

Cheikhou Kouyaté

84' Doelpunt

3-2 Tyrick Mitchell

90'+2' Geel

Wilfried Zaha

17' Doelpunt

0-1 John McGinn

34' Doelpunt

1-2 Anwar El Ghazi
Assist: Ollie Watkins

50' Geel

John McGinn

64' Wissel

in: Jack Grealish
out: Bertrand Traoré

85' Wissel

in: Keinan Davis
out: Jacob Ramsey

86' Geel

Kortney Hause

88' Wissel

in: Wesley Moraes
out: Anwar El Ghazi
Start wedstrijd 13:00 Plaats Londen Stadion Selhurst Park Scheidsrechter David Coote

Christian Benteke zet EK-kandidatuur alweer kracht bij met nieuwe goal, Toby Alderweireld verslaat Leander Dendoncker

Op de 36e speeldag in de Premier League heeft Crystal Palace zondagmiddag op eigen veld met 3-2 gewonnen van Aston Villa. Christian Benteke speelde opnieuw een belangrijke rol: onze landgenoot scoorde in de eerste helft en hielp Crystal Palace zo mee aan de zege. Voor Benteke is het zijn derde goal in drie wedstrijden.

De bezoekers monopoliseerden de bal van bij het eerste fluitsignaal en buitten dat overwicht uit met de openingsgoal van John McGinn (17.). Crystal Palace rekende voorin op man in vorm Christian Benteke om iets aan die achterstand te doen en dat gebeurde ook. Een kwartier later hing hij de bordjes gelijk met zijn negende competitietreffer van het seizoen. Villa was niet aangeslagen en kwam meteen opnieuw op voorsprong via Anwar El-Ghazi (34.) en kon zo met 1-2 de kleedkamers opzoeken.

Na rust hield Villa lange tijd stand, tot Ahmed Elmohamady (75.) zijn eigen doelman verschalkte. Jongeling Tyrick Mitchell (84.) schonk Palace zelfs nog de drie punten. Beide ploegen hebben er een verdienstelijk seizoen opzitten en kamperen stevig in de middenmoot van de Premier League.

Tottenham wipt naar zesde plek

Nog op de 36e speeldag in de Premier League heeft Tottenham in eigen huis gewonnen van Wolverhampton met 2-0. Tottenham, met Toby Alderweireld 90 minuten centraal achterin, kon met een overwinning gouden zaken doen in het klassement. Met het rustsignaal in zich bracht Harry Kane de thuisploeg aan de leiding.

Net voorbij het uur zorgde Pierre-Emile Hojbjerg voor een comfortabele dubbele voorsprong. Wolverhampton was niet bij machte om iets terug te doen. Leander Dendoncker speelde de hele wedstrijd aan bezoekende zijde. Tottenham doet in het klassement haasje over met West Ham naar de zesde plaats, goed voor een rechtstreeks ticket voor de Europa League.