Fransman Matis Louvel steekt met Ronde van Castilië eerste profzege op zak, jonge Italiaan van Lotto Soudal strandt op tweede plaats

De jonge Franse wielrenner Matis Louvel (Team Arkéa Samsic) heeft donderdag de eerste profzege uit zijn carrière geboekt. Hij haalde het vanuit een vroege vlucht in de Ronde van Castilië en Leon, een Spaanse eendagswedstrijd van het niveau 1.1.

Maarten Vanhoof
Bron: BELGA

De Ronde van Castilië en Leon is doorgaans een meerdaagse wedstrijd, maar werd deze keer op één dag afgewerkt. Er stonden vier WorldTour-ploegen aan de start, waaronder Lotto Soudal. De renners kregen een geaccidenteerd parcours van 181 kilometer voor de wielen, tussen Leon en Ponferrada, het decor van het wereldkampioenschap wielrennen in 2014. Er werden zelfs enkele rondjes afgewerkt op het WK-parcours van toen.

Amaury Capiot toonde zich in de finale door mee te schuiven in de tegenaanval op een ruime vroege vlucht, waarin zijn ploegmaat Matis Louvel het langste wist te overleven samen met Mauricio Moreira en Nickolas Zukowsky. Maar die laatste twee vielen letterlijk weg, waarna Louvel alleen doorzette. Stefano Oldani, een jonge Italiaan van Lotto Soudal, bleek de taaiste concurrent, maar die moest met een tweede plek tevreden zijn. De Uruguayaan Moreira werd derde.

De amper 22-jarige Louvel, die in het Belgische Luik woont, is prof sinds 2020.