© EPA-EFE

Napoli overmeestert SPAL pas in slotfase en behoudt maximumscore, ook Juventus heeft perfect rapport na vlotte zege in Turijnse derby

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar Napoli behoudt na zes speeldagen zijn perfecte rapport in de Italiaanse Serie A. De Napolitanen wonnen op de zesde speeldag op bezoek bij SPAL met 2-3. Juventus won thuis tegen stadsgenoot Torino met 4-0. Beide clubs behouden zo het maximum van de punten.

Schiattarella bracht SPAL in de dertiende minuut op voorsprong, maar Insigne tekende meteen voor de gelijkmaker. Napoli vond nadien maar moeilijk een gaatje in de thuisafweer, tot Callejon in de 71ste minuut de ban brak. Dat was buiten Viviani gerekend, die SPAL weer op gelijke hoogte bracht. Via Ghoulam trok Napoli uiteindelijk toch aan het langste eind. Dries Mertens verliet bij de bezoekers een kwartier voor tijd het veld.

Juventus scoorde al vroeg via Dybala en kreeg de zege bijna op een dienblad aangeboden toen Torino-speler Daniele Beselli na amper 25 minuten tegen een tweede gele kaart aanliep. Goals van Pjanic, Sandro en nogmaals Dybala, die al zijn tiende goal van het seizoen scoorde, zorgden voor de zware eindstand. Torino blijft voorlopig zesde in de tussenstand.

Napoli voert de stand aan met een perfecte rapport van achttien punten uit zes duels. Mertens en co. tellen drie punten meer dan eerste achtervolger Juventus, dat later op de avond Torino ontvangt.