Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Een wildgerecht kan wel lekker mager zijn, bewijst deze kwartelsalade

Hoera, wildseizoen! De hele maand oktober delen we makkelijke wildrecepten, met dit keer een salade met - gegrilde! - kwartel. Perfect voor wie geen vette, maar toch een smaakvolle maaltijd wil.

Wat heb je nodig?  (voor 4 personen)

4 kwartels
800 g krieltjes
16 half zongedroogde tomaten
handvol muntblaadjes, fijngehakt
sap van 1 limoen
50 g zwarte (ontpitte) olijven, gehalveerd
handvol peterselie, fijngehakt
olijfolie
peper en zout

Zo maak je het:

1.Was de krieltjes, halveer ze en kook ze gaar in licht gezouten water.
2. Knip de kwartels langs de ruggengraat in en leg ze open (als een vlinder). Besmeer ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Verwarm een grillpan en bak de kwartels lang beide kanten goudbruin en gaar.
3. Giet de krieltjes af. Warm de zongedroogde tomaten samen met de krieltjes, de olijven, het limoensap en 100 ml van de tomatenolie (van de zongedroogde tomaten) 5 minuten op. Meng er de verse kruiden onder en kruid met peper en zout.
4. Leg op elk bord de gebakken 'gevlinderde' kwartel en schep er de warme salade op. Serveer meteen.

Zot van wild? Probeer dan onze heerlijke everzwijnragout!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel